אנבידיה, רשמי
NVIDIA - אנבידיה, ענקית המעבדים האמריקאית ואחת מהחברות הגדולות, המוכרות והמשפיעות בעולם המחשוב תשיק מחר (שלישי) תערוכה וירטואלית לאמנות שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית.
כידוע, ענקית כרטיסי המסך ניצבת בעשור האחרון, בחזית המחקר והפיתוח של בינה מלאכותית (AI) ולמידה עמוקה (Deep Learning), שנסמכות על כוח העיבוד של מעבדיה הגרפיים.
מערכות אלה כבר זכו להצלחה רבה בשוק, ומשולבות בין השאר בכל מכוניות המותג טסלה, ובמערכת ה-AI שמפתח צוות המחקר Google Brain, שמיושמת בפרויקטים כמו גוגל טרנסלייט.
עתה מבקשת אנבידיה לנצל את הבינה המלאכותית ולסייע להמונים להבין איך בעצם עובד מוחו של אמן תוך יישום יצירתיות אמיתית.
אנבידיה, רשמי
כמעט בלתי אפשרי לדבר על אמנות בינה מלאכותית מבלי להסביר מהי, ועוד יותר קשה להסביר מהי בדיוק. עם זאת ניתן לומר שמדובר באמנות שנוצרת באמצעות אלגוריתם שמוזן על ידי אדם בשר ודם ליצירת דימוי חדש שדומה לאלה שאותם סרק, באופן שתמונת הסלפי תהפוך לדיוקן שנראה כאילו נוצרבמכחוליהם של וינסנט ואן גוך, ג`ובאני בולדיני, לוסיאן פרויד ואמנים אחרים.
למרות שיש מי שסבור כי מערכות עיבוד מידע לא יצליחו לחקות הדמיה של חשיבה אנושית והיגיון, במיוחד חשיבה יצירתית, אנבידיה משתמשת באלפי פורטרטים מתקופת הרנסאנס ועד לתקופתנו על מנת לאמן מודלים מסוג Generative adversarial networks להשתמש בתמונות שלנו ולייצר מהם יצירות אמנות חדשות. בתוך שכך, הצהירה אנבידיה כי הפורטרטים הטובים ביותר יוצגו כחלק מתערוכה עולמית.
מחר בין השעות 11:00-11:50, תקיים החברה פאנל עם אמני בינה מלאכותית שיסבירו כיצד התהליך הנ"ל שונה מציור קונבנציונלי המבוצע עם צבעי מים או עם שמן. "כאשר אנחנו מכניסים אינטליגנציה מלאכותית לתהליך יצירת האמנות, האמן מזין נתונים וקוד לתוך המכונה", אומרת הת`ר שול, ארט-דירקטורית ב-NVIDIA ואוצרת התערוכה הווירטואלית ומבארת: "לאחר מכן, המכונה מייצרת יצירת אמנות המבוססת על תובנותיו והוראותיו של האמן. על האמן לקבוע אם היצירה עומדת בסגנון ובסטנדרט האמנותי שלהם, במסר הרצוי, או אם יש צורך לעדכן את הנתונים שהוזנו".
בקיצור, אם גם אתם סקרנים כיצד תיראו בתור יצירת אמנות - אתם בהחלט מוזמנים להזין את תמונתכם בעמוד התערוכה ולגלות. אנחנו בינתיים בדקנו את העניין על שחקן הורס שאתם בטח מזהים...
אנבידיה הוקמה ב-1993 על ידי כריס מאלצ`וסקי, קורטיס פריאם וג`נסן הואנג.
בראשית דרכה התמקדה החברה בפיתוח מעבדים גרפיים למחשבים, וזכתה להצלחה רבה בתחום זה בעיקר בתחילת המאה, אחרי שרכשה את אחת מיריבותיה העיקריות, 3dfx, אחרי שזו נכנסה לפשיטת רגל. לפני כשבועיים הודיעה אנבידיה על רכישת חברת השבבים ARM זאת כחצי שנה בלבד לאחר השלמת עסקת רכישת מלאנוקס הישראלית.
בפתיחת כנס המפתחים השנתי שלה שהתקיים השבוע הכריז ג`נסן הואנג על פלטפורמת בינה מלאכותית חדשה בשם Maxine שתאפשר לספקיות שיחות הווידאו, כמו ZOOM, Google Meet ו-WebEX, להשתמש ביכולות הבינה המלאכותית של שלה הן בחומרה - מעבדי הגרפיקה/בינה מלאכותית והן בתוכנה, על מנת לשפר ולשדרג את שיחות הווידאו שהן מספקות. השימוש בפלטפורמה הזאת יאפשר ביטול רעשים, יוסיף אפקט תאורה לפנים, ישפר את חדות התמונה ויוסיף יכולת ייחודית - יישור אוטומטי של זווית המבט של המשתמש.
בנוסף הצהיר הואנג בכנס כי אנבידיה תפעיל בקרוב תכנית מקוונת ללימודי בינה מלאכותית מקוונים, לצד תכנית הכשרות והסמכות בינה מלאכותית ללא עלות. אלו לדבריו "יאפשרו להשלים את הפאזל, שכולל פרויקטים רבים בקוד פתוח, מדריכים מגוונים וסרטונים רבים שנתרמו על ידי אלפי מפתחים בקהילת ג`טסון".