ג`פניקה - רשת המסעדות האסיאתיות בשיתוף עם הדוגמנית נטלי דדון, השיקו ערכה ביתית להכנת סושי גרסת הילדים, או גרסת הקורונה תלוי איך תבחרו להסתכל על זה, ובשורה התחתונה, רעיון יצירתי ומקסים בעיני.
זה היה מתבקש כי הערכה המופלאה תושק קצת קודם, נגיד ביום הסושי הבינלאומי שצוין ברחבי תבל ב-18 ביוני, אולם כמו שאומרים "מוטב מאוחר מאשר לעולם לא..." ובאיחור קל נקדיש הפעם את המדור להכנת סושי בבית.
נכון, יתכן ואניני טעם ו"ג`אפנופילים" מטעם עצמם ישבעו שאין שום סיכוי להכין בבית סושי שמתקרב בדרגתו לזו שביפן - ולכן חבל מראש על המאמץ, אולי לטעמי הם פשוט חוטאים למטרה: חוויה משפחתית נהדרת להכנת הרול המושלם.
iconz by medio :ערכת ג`פניקידס. צילום
ובכן, אריזת הערכה שמציעה ג`פניקה היא בעצם מזוודה לבנה קטנה, שעליה הדפסה שחורה, אותה ניתן לצבוע ולקשט, כבר פתיח מהנה. בתוכה, כמצופה ומלבד חומרי הגלם ליצירת הסושי, תמצאו גם צבעים.
בת ה-12 שלי פחות זרמה לעניין (אחיה בן ה-5 התנדב למשימה), אז דילגנו על שלב הצביעה ויצאנו למרכול להצטייד בתוספות המיוחלות לרולים: סלמון נא, בצל ירוק, גזר, מלפפון, דייקון (מעין סלק יפני), וקנפיו (דלעת יפנית מוחמצת). נפרדתי מ-100 ₪ וחזרנו הביתה לחנוך את הערכה.
מה מצאנו בערכה?
מחצלת לגלגול סושי - אותה עטפנו בניילון נצמד טרם ההכנה על מנת שה"נישיקי"לא ידבק. 2 מקלות צ`ופסטיקס, 2 מפיות, 2 אריזות לסושי, בקבוק חומץ מירין, 2 שקיות אורז עגול לסושי 500 גרם, שקית של פנקו - פירורי הלחם היפנים, שקית אצות נורי, 2 שקיות וואסאבי, 2 מטבלים של סויה, 2 מטבלים של טריאקי, שומשום שחור, צבעים ותעודת הצטיינות.
עלות הערכה: 139 ₪.
דבר הנסיינית:
ראשית פנינו להכנת האורז. התבאסתי שלא חשבתי להכינו טרם יציאתי למרכול - כך היה לו מספיק זמן להצטנן טרם מלאכת הגלגול.
צילום: יפית גדסי וקנין כך או אחרת, בערכה טמונות כאמור 2 שקיות אורז "אדום" עגול מסוג בהוטאן (Bhutan) כ-500 גרם כל אריזה. האורז האמור, שמקורו כאמור בבהוטאן - ממלכה בודהיסטית קטנטונת השוכנת בהרי ההימלאיה בין סין להודו, מניב לרוב תוצאה טובה הודות לרמת העמילן המדויקת בו המסייעת לאורז לשמור על מרקם יציב וגרגירים שלמים ואחידים.
למעשה, זהו אורז ארוך מלא שקליפתו מכילה פיגמנט בשם אנטוציאנין, הנחשב לנוגד חמצון חזק הגדל בטרסות האורז המזהיבות שבעמק פונאקה.
צילום: יפית גדסי וקנין לאחר בישול האורז חשוב מאד לצנן את אותו בקערת זכוכית או עץ משתי סיבות, הראשונה בכדי למנוע טעמי לוואי אפשריים. הטעם החמצמץ של האורז מתקבל משילוב תחמיץ מבושל העשוי מכוס מירין, 3 כפות סוכר ו-1/2 כפית מלח, שאותו מוזגים לאורז בעודו חמים.
את התחמיץ מערבבים בתנועות קיפול בעזרת כף עץ עד לספיגתו המלאה. היפנים משתמשים במאווררים בזמן הקיפול כדי לקרר אותו בזמן מינימלי כך שלא ייהפך לספוגי.
צילום: יפית גדסי וקנין הסיבה השנייה טמונה בעובדה שסוד הצלחת המאקי (סושי מגולגל) טמון בטמפרטורה של האורז. מומלץ כידוע לגלגל את הרול עם אורז פושר אחרת האצה נרטבת וחוזרת למצבה המיימי ...
אחד הדברים שבת ה-12 העירה במהלך השימוש בערכה הוא: "חבל שאין חוברת מתכונים במיוחד עם מתכון מדויק לאורז!!! ואכן הפריט הכי חסר בערכה הוא לטעמי חוברת מתכונים כזאת עם הסברים לילדים והמחשה בגרפיקה מדליקה, שהילדים יוכלו לשמור ולהיזכר בחוויה.
צילום: יפית גדסי וקנין
צילום: יפית גדסי וקנין הנחנו לאורז להצטנן ונגשנו לשלב הירקות. האמת היא שאין גבול לאפשרויות המילוי, גם אם יגידו לכם שביפן לא עושים ככה. אנחנו כאמור שטפנו היטב, קילפנו וחתכנו את הירקות לרצועות דקות.
רוקנו את ליבת המלפפון כשמדי פעם התגנב למטבח בן הזקונים וביקש לזלול. אנחנו באהבה שחררנו לו כמה רצועות ושלחנו אותו בחזרה למסך...
צילום: יפית גדסי וקניןלאחר שהאורז הצטנן התחלנו בהליך הגלגול.
מהערכה נשלפה אצת נורי, יש הממליצים לייבש את הלחות שבה על ידי נפנוף מעל להבת גז חזקה לכמה שניות, מבלי שהאצה תיגע באש ובכך להבטיח קבלת אצה פריכה.
צילום: יפית גדסי וקנין
על המחצלת המיועדת לגלגול הסושי, כשהצד המחוספס של האצה כלפי מעלה, מתחילים את תהליך הגלגול. יש להרטיב קמעה את הידיים ולהניח שכבה דקה (חצי ס"מ) של אורז על האצה, כך שהאורז יכסה את מרבית האצה, חוץ מחצי סנטימטר של שוליים חשופים בצדדים ו-4 ס"מ בקצה האצה הרחוק מכם.
בשלב זה נרשמה כמובן התלהבות גדולה, והרול הראשון שהופק - יצא לא פחות ממושלם!
או אז הקטנה החליטה שהיא חפצה ברול מטוגן ואצלנו במטבח נעשה שמח. הערכה אמנם מצוידת בפנקו אך בלילת טמפורה אין, וחבל, לחלוטין מרכיב נוסף ששווה היה להכניס לערכה ולחסוך מאיתנו את החיפוש המקוון אחר מתכון להכנת טמפורה ביתית בגוגל.
צילום: יפית גדסי וקנין בחלוף 3 שעות של פאן במטבח - יצאו לנו רולים יפים וטעימים להפליא! את המאקי שיצרתם חותכים עם סכין חדה, ומגישים עם ג`ינג`ר מוחמץ, וסאבי ורוטב יאמאסה.
בסופו של התהליך נהנינו מאוד ומי שנהנה יותר היו בני הבית שטרפו וזללו כמויות עצומות של סושי.
צילום: יפית גדסי וקנין למזלנו הסגר פג וכך גם הסבתוש הוזמנה והתרגשה ממעשה ידינו להתפאר, כל ביס לווה ב-"וואו איזה טעים" והקטנה שלי, אורו עיניה לאור המחמאות שהיא קטפה.
בעוד סבתוש ממהרת לצאת מהבית בכדי לשמור על הנכד הקטן, ביתי ארזה סושי באריזות הטייק אווי המצורפות לערכה ושלחה לדודתה האהובה וזו סימסה לנו בהתלהבות שמדובר בסושי נדיר!
צילום: יפית גדסי וקנין לסיכום נשארנו עם ערמות של כלים בכיור אבל עם המון גאווה בלב וזיכרון ילדות יפה במיוחד!
את הערכה ניתן לרכוש בהזמנה מאתר coverme - אתר מדליק במיוחד ומלא בפיצ`פקס מגניבים מבית המותג CoverMe, המתמחה בפיתוח ומכירת מוצרים נלווים לסלולר, שדדון חברה אליו השנה ומאז ניתן לרכוש בו גם כלי כתיב, תיקים, בגדי-ים ועוד מוצרים לילדים ובני-נוער. בואו נראה אתכם מתאפקים שלא להזמין מהאתר את ה-vip box או את כיסוי הסמארטפון ההורס מבית היוצר mismas של עידו גרינברג.
מרגע הזמנת הערכה היא תשלח לביתכם עד 3 ימי עסקים, אז קחו זאת בחשבון כשאתם מתכננים את פעילות הסושי המשפחתית...