אשדוד בהילוך גבוה: הברים המומלצים באשדוד
חיי הלילה חטפו מכה רצינית מהקורונה. אין מסיבות, אין קרחנה, אין יותר מועדונים. בתל אביב החבר`ה מזמינים ערכות קוקטיילים הביתה או פותחים בקבוק יין במרפסת, דייטים רומנטיים עברו מהבר לספסל בגינה הציבורית.
השתיין, חיית לילה שצריכה מדי פעם לילה לבן רווי אלכוהול, רצוי סמוך לאיזה רמקול כדי שבבוקר למחרת יתעורר עם צלצולים באוזניים וראש כואב, חיפש מפלט מכל הפוליטיקלי קורקט הזה, מהפקחים ומההפגנות – שהפכו לבילוי של קיץ 2020. מקום שיהיה מספיק קרוב כדי שלא יירדם על ההגה, אבל מנותק מספיק מתל אביב ומהוייב שלה. עיר מקלט.
יצא שהגיע לאשדוד. האמת, כולה חצי שעה נסיעה מהבית שלי, אבל אני ממש לא מכיר את העיר הזאת. ולא מדובר באיזו עיירה, כן? אשדוד היא העיר החמישית בגודלה בישראל. יש לה אחלה חוף ים, נמל ומלא מקומות בילוי. ואני לא ידעתי את כל זה. חבר אשדודי שתמיד נוסע צפונה ומגיע לבילויים המשותפים שלנו בתל אביב זרק לי יום אחד: "למה שאתה לא תגיע אלי פעם אחת?" למה לא בעצם?!
וכמו שבתל אביב החבר שלי מגיע על תקן "תייר" ואני זה שמוביל אותו בלב המאפליה, ככה הפעם הוא היה על תקן המדריך.
צילום: פייסבוק Limoncello beach ashdod
"מתחילים בחוף י"א, שלא נפספס את השקיעה", פקד. שמתי ווייז לחוף י"א תוך כדי שאני זורק איזו אנקדוטה שנונה על זה שחלפו יותר מ-20 שנה מאז שהייתי בתיכון. הגענו קצת לפני השקיעה ללימונצ`לו, בר מסעדה שממוקם על החוף ומציע קוקטיילים מול השקיעה. מקום בילוי שפתוח 24/7 ומהווה את האסקפיזם המושלם לימי קורונה – בילוי באוויר הפתוח, מרחק גדול בין השולחנות ונוף מדהים של ים פראי ובחורות בביקיני.
"לימונצ`לו", חוף י"א, אשדוד. שעות פעילות: 24/7
כשהשמש ירדה, הקוקטיילים פתחו לנו את התיאבון. חשבתי להזמין משהו במקום אבל החבריקו, שיודע מה אני אוהב, אמר לי "בוא נזוז". "לא מוותר על ים כזה", עניתי, והוא הרגיע: "נשארים על החוף, תירגע, רק יורדים טיפה דרומה".
זה. צילום: יובל אליאס
אחרי נסיעה של שלוש דקות הגענו ל"זה". כן, ככה קוראים למקום. היה לנו מזל, כי הבעלים אדם שוקרון היה על הבר, וסיפר לנו שמדובר בפאב חברתי על קו החוף, עם תפריט המבורגרים משוגע ולמעלה מ-20 סוגי בירות מהחבית.
מה כבר אשדוד יכולה לחדש בנושא המבורגרים? הו, מסתבר ששוקרון הוא קרניבור מושבע שחקר את גוף הפרה ונתחיו השונים, מיישן בשר במטבח ה"זה" ועובד רק עם בקר ישראלי שמגדלים ברמת הגולן. הזמנו עם הבירה המבורגר ופלטת בשרים והתענגנו. מי היה מאמין שאמצא כזה מקדש בשרים על החוף באשדוד?
"זה", מפקורה 1, אשדוד. שעות פעילות: שלישי עד שבת החל מ-9:00 ועד אחרון הלקוחות
מטילדה. צילום: דניאל דיין מטילדה. צילום: דניאל דיין
סופו של הערב בישר את תחילתו של הלילה והמשכנו לתחנה הבאה שלנו, "מטילדה בר" - בר שכונתי אינטימי שקיים מאז שנות ה-90, והפך לסוג של מוסד במרכז העיר. אלכס - הדור הצעיר במשפחה, שתפס את המושכות בפאב לא מזמן, הפך אותו לצעיר יותר, אבל שמר על הדברים הטובים שהביאו להצלחתו במשך 30 שנה. ישבנו, שתינו והתלהבנו מעשרות הצעירים שמילאו את המקום, כאילו שאין קורונה בעולם. הזכרתי לעצמי שיש חיים מחוץ לבועה התל אביבית, ועוד איך.
העיניים הפכו לכבדות והעייפות כבר החלה לאותת אבל החבר החליט לא לוותר.
"מטילדה בר", הגשמה 58, אשדוד. שעות פעילות: פתוח כל יום בין 11:00-3:00
סמטינג סמטינג. צילום: דניאל דיין סמטינג סמטינג. צילום: דניאל דיין
"עוד מקום אחד לפני שמתפזרים. כי את המקום הבא אתה חייב לראות. זה באמת משהו משהו", וממקום שקיים עשרות שנים העביר אותנו היישר למקום חדש שנפתח רק השנה, "Something somthing" הוא שילוב של בר קוקטיילים צבעוני, יינות מרחבי העולם וחוויה קולינארית של מנות טפאס משוגעות. זה באמת מקום בילוי ענק, עם די ג`יי, אווירת מסיבה, מלצריות יפהפיות, ברמנים מקצועיים ומאות מבלים. פעם היינו קוראים לזה "מגה בר".
גל אלמוג, בחור מקסים, הוא אחד הבעלים של המקום הטרנדי הזה, וכששמע שהגיע אורח מתל אביב טרח להגיע ולהרים איתנו צ`ייסר. חמישי בלילה, והמקום מפורק. לא היה שולחן אחד פנוי, והתמקמנו על הבר. אדי האלכוהול כבר אפפו אותנו לגמרי ולמרות הווליום של המוזיקה הצלחנו לדבר קצת, על חברות ותיקה, בחורות צעירות, בירות קרות וחוויות חדשות. אין ספק שאשדוד הצליחה להפתיע אותי, אין ספק שגם חיית לילה ותיקה כמוני יכולה ללמוד דברים חדשים, אין ספק שעוד אחזור.
"Something something", מקס נורדאו 24, אשדוד. שעות פעילות: שלישי עד חמישי בין 21:00-3:00, שישי ושבת 12:00-3:00
קפה אירופה. צילום: חיים דוד חודש רוזה ב"קפה אירופה"
בחודשים האחרונים מסעדת "קפה אירופה" הפועלת מרחוב רוטשילד בתל-אביב ב-8 השנים האחרונות, השיקה את חצר היין שלה, חצר הנושאת עמה בשורה חדשה של יינות צעירים, אורגניים, וורודים וכתומים שירעננו לכם את הקיץ.
לרגל ט"ו באב ועם תחילתו של חודש אוגוסט מקיימת המסעדה חודש ורוד של יינות רוזה סמוקים ומסקרנים מרחבי העולם. את תפריט היין תוכלו למצוא בכל אזורי הישיבה – חצר המסעדה, הבר העליון וחצר היין האחורית החדשה שבהם תוכלו למצוא את היינות בכוסות ובבקבוקים ובמחירים משתלמים, זאת לצד המבנה (איזה יופי), השירות והמוזיקה הופכים את המקום לאחד מהלוקיישנים המוצלחים לבילוי בארץ.
בין היינות שתוכלו למצוא בתפריט:
רוזה דה פרימיטיבלו, "לה טראמארי", סאן מרזאנו – רוזה איטלקי, טעמי פירות אדומים וגוף קליל ומרענן. ענבי זן פרימיטיבו (38/158 ₪), באנדול רוזה, דומיין "דה לאוליבט" - גדל בחבל פרובאנס, היין היינו רוזה מורכב ומבושם, בעל אלגנטיות רעננה ומרשימה. זנים: מורבדר, גרנאש וסאנסו (46/198 ₪).
קוט דה פרובאנס, שאטו דה פאפלון – יין רוזה מודרני עם אופי גסטרונומי נפלא מחבל פרובאנס, אף שופע בניחוחות פירות יער אדומים, יבש, עם עומק טעמים וסיומת ארוכה. זנים: גרנאש, סירה, קאריניאן, סנסו, מורבדר וטיבוראן (44/178 ₪).
רוזה קסטל – בעל צבע בהיר, מינרלי וקליל, מיקב קסטל ההישראלי המוכר. צבע היין המעיד על סחיטה מהירה ובעל תסיסה ארוכה בטמפרטורות נמוכות מייצר תוצאה של יין קליל ומרענן בעל נוכחות מרשימה. הרוזה בעל ניחוח פירות טרופים, ורודים וליצ`י. זנים: מרלו, מלבק וקברנה פרנק (51/212 ₪).
"קפה אירופה", רוטשילד 9, תל אביב
צילום: אייל קרן כרמים וטעמים: סדרת VINEYARDS של יקבי כרמל
סדרת VINEYARDS המוערכת של יקבי כרמל מציעה את VINEYARDS שני מרום גליל 2015 ו- VINEYARDS קברנה סובניון 2015.
הסדרה עושה כבוד לאזורי הגידול המקומיים בצפון רמת הגולן ומרום הגליל, ומאגדת בתוכה מגוון רחב של יינות, החל מהמוכרים יותר כמו קברנה סוביניון, סוביניון בלאן, גוורצטרמינר ושרדונה ועד בלנדים ייחודיים, המופקים מכרמים נבחרים, שהבולט ביניהם ויניארדס שני–בלנד בורדו, זכה במדליית זהב וארד בתחרויות שונות.
בסדרת היינות VINEYARDS נבחרו תתי האזורים האיכותיים, המיוחדים והמובחרים ביותר. הכרמים השייכים לסדרה זו מטופלים בקפדנות על מנת להפיק יין איכותי, המייצג נאמנה את אופי תת – האזור וייחודו.
VINEYARDS שני (בלנד בורדו) מרום הגליל 2015 הוא יין אדום יבש המורכב מ-65% קברנה סובניון, 15% פטי ורדו, 12% מלבק, 8% קברנה פרנק. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון במשך 14 חודשים והמשיך והתבגר בבקבוק במשך שנה נוספת. היין בעל גוון ארגמני עמוק וניחוחות של דומדמניות, שזיף ועשבי תיבול, בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת, ילווה היטב מנות כגון, שוק טלה צלוי, קונפי אווז וסינטה בגריל. רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 17 – 18 מעלות.
VINEYARDS קברנה סובניון מרום הגליל 2015 הוא יין אדום יבש המורכב מ-85% קברנה סובניון, 8% פטי ורדו, 7% שיראז. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון במשך 14 חודשים והמשיך והתבגר בבקבוק במשך שנה נוספת. היין בעל גוון ארגמני עמוק וניחוחות של קסיס, מנטה ווניל, בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת, ילווה היטב מנות כגון צלעות טלה צלויות, רוסטביף וגבינת צ`דר מיושנת. רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 17–18 מעלות.
מחיר היינות בסדרה: 80 ₪.
בתקופה מאתגרת זו יקבי כרמל מציעים מגוון הטבות בחנויות יין ומסעדות שיסייעו לעסקים המקומיים בארץ. במסגרת שיתוף פעולה בין השעות 18:00-21:00 יינתנו הטבות במסעדות נבחרות ברחבי הארץ, והטבות ייחודיות בחנויות היין הנבחרות, ביניהן: קניית שני בקבוקים מסדרת VINEYARDS תזכה בהזמנה לסיור וסדנה במרכז המבקרים של היקב בזיכרון יעקב.