מינימנגס. צילום: גיל אבירם
למרות התדמית השלילית של ההמבורגר, זכתה הקציצה הבשרית בארץ, למקום של כבוד.
בשנים האחרונות ההמבורגר הולך ותופס אחיזה גם בסצנת המסעדות המקומית, עם לא מעט מסעדות שמתהדרות בהיותן מתמחות בהכנת המבורגרים משובחים, ולא כמזון מהיר וזול. אחת מהן היא "יומנגס - Humongous", (בתרגום חופשי "עצום"), שהחלה את דרכה כבר לפני כעשור כהמבורגריה פרטית בחצר ביתם של האחים טל וגל בכר במושב בורגתה.
לידתה של מי שהפכה לימים לרשת המבורגרים בפריסה ארצית ארעה בתום יום בילוי של האחים יחד עם אביהם. לאחר שהשלושה התיישבו לזלול המבורגר באחת מרשתות המזון המהיר ולתחושתם לא קיבלו תמורה לכספם ונותרו רעבים, הם החליטו כי בכל יום חמישי בשבוע, הם יהפכו את החצר שלהם להמבורגריה.
השמועות אודות המבורגרים העסיסיים של האחים מבורגתה עברו במהרה ברשתות החברתיות וההצלחה כמובן לא איחרה לבוא - תוך כעשור הפכה ההמבורגריה של האחים בכר לרשת המונה 5 סניפים מצפון עד דרום.
מינימנגס. צילום: גיל אבירםעתה, עושה הרשת הוותיקה צעד אסטרטגי נוסף בהתפתחותה והיא נוחתת לראשונה בתולדותיה גם בעיר תל-אביב, עם "מינימנגס" - פופ-אפ המבורגרים שהושק שלשום (א`) ברחוב אחד העם בסמוך למגדל שלום, מטרים ספורים מרחוב אלנבי הסואן.
סניף הפופ-אפ בחדש הושק עם קונספט מגניב מכוון פודיז ואינסטוש הכולל מלבד קציצות הבשר האהובות, גם לחמניות בוטיק לא שגרתיות שיצר במיוחד השף קונדיטור ערן שוורצברד, בוגר "תפוח הזהב" עליה השלום של אהרוני.
אז מה תמצאו בתפריט הפופ אפ של יומנגס?
כמתבקש את הקציצות המוכרות: המבורגר צרפתי מבשר בקר עם צ`אנקים של כבד אווז, שמן כמהין, חרדל דיז`ון ונגיעת ריבת בצל, המבורגר פיני המוצע עם חזה אווז, מולרד, קשיו ומזרק מייפל טהור, או המבורגר פילדלפי עם חזה אווז מעושן, שמאלץ, פרובלונה ואגוזי מלך ומעל גבינת שמנת עם בצל ירוק וזעפרן וטופינג של ריבת בייקון.
מינימנגס. צילום: גיל אבירםכל מנות ההמבורגר (החל מ-36 שקלים למנה) יוצעו כאמור בלחמניות בוטיק לא שגרתיות מבית היוצר של שוורצברד, הזכור לכולנו כמי שלימד את מתמודדי תוכנית הריאלטי "מאסטר שף" להפוך סוכר לאגרטל פרחים.
בתמהיל הלחמניות שיצר מוצעות: לחמניית עגבניות מיובשות בעיטור בזיליקום, לחמניית תירס מצופה פולנטה, לחמניית פרעצל גאודה וצ`ילי, וגם, אתם יושבים?! לחמניית במבה העשויה מחמאת בוטנים שעוטרה להשלמת החוויה גם בבוטנים מסוכרים.
מינימנגס. צילום: גיל אבירםוהטופינגז, רבותי מושקעים לא פחות, במיוחד הגבינות: אולד אמסטרדם שהיא למעשה גאודה מיושנת 24 חודשים, שזכתה בתואר "הגבינה הטובה בעולם", גבינת בושה צרפתית חצי רכה העשויה מחלב עזים, פרובלנה חצי קשה מחלב בקר מאיטליה, ויש גם בלו סטילטון - גבינה כחולה חזקה שהגיעה היישר מבריטניה.
ואם כל זה לא הספיק לכם תוכלו כמובן להתענג על אחת מתוספות הצ`דר המעולות. מומלצת במיוחד היא הוילג` אוק בעלת הטעם הדומיננטי שמיושנת 12 חודשים וחלק מהזמן גם במי מלח - נתון המבטיח שטעמה אינו מזכיר כלל וכלל את גבינת הצ`דר השכיחה ומוכרת מהמרכול.
הסניף התל-אביבי, מתוכנן לפעול מהלוקיישן האינטימי שהותאם למגבלות "התו הסגול" עד לסוף חודש פברואר 2021. בנוסף תוכלו להזמין משלוחים דרך אתר האינטרנט הרשמי של הרשת והחל מאמצע אוגוסט תינתן האפשרות גם לטייק אוויי ושירות משלוחים באמצעות WOLT, תן ביס וסיבוס.
בקיצור, בפעם הבאה שמתחשק לכם "לרדת" על המבורגר - זכרו ללכת (תרתי) על "מינימנגס".
Minimongous, אחד העם 15, תל-אביב.
הסניף פתוח בימי א`-שבת, בין השעות: 12:00-22:00. להזמנות: 3554*