יח"צ
קרלסברג לתפארת מדינת ישראל!
הנה משהו שלא קורה כל יום: מותג הבירה קרלסברג השיק השבוע בישראל ולפני העולם כולו את LUMA - בירה חדשה בפיתוח משותף ישראלי-בינלאומי.
מדובר בכבוד גדול לישראל הקטנה.
בירה קרלסברג לומה, פותחה בשיתוף פעולה עם מחלקת הפיתוח של קרלסברג העולמית - חברה בינלאומית מהגדולות בעולם בענף הבירה שמקורה בדנמרק, בשיתוף ובפיתוח של בשלנית הבירה (ברומייסטר) הישראלית, ענת מאיר שהחלה את עבודתה בקרלסברג כלבורנטית במעבדה וקודמה לתפקיד מנהלת מעבדה והוכשרה כברומייסטר, שזה למעשה כמו יינן, רק של בירה.
צוות הפיתוח והטועמים של קרלסברג הבינלאומית עקב וליווה את שלבי הייצור של הבירה החדשה והעניק לה ציוני איכות וטעם גבוהים במיוחד.
דבר דומה אגב, קרה בעבר רק פעם אחת, לפני כעשור, כאשר תאגיד הבירה טובורג, החמישי בגודלו בעולם, העניק למבשלה הישראלית באשקלון את החירות ליצור את "טובורג-רד" - בירה מקומית המבוססת על שעורה מסוג קארה-אמבר של מלתתת "ויירמן" הבווארית, מה שהעניק לה בדיוק את מה שהיה דרוש לה בכדי להתקרב לטעם הישראלי. כמובן שלאחר פיתוחה הבירה האמורה שווקה לכל העולם.
קרלסברג לומה היא למעשה בירת לאגר ארומתית במיוחד עם טעם ייחודי. בירה כשותית, לא מסוננת וזהובה בעלת 5.2% אלכוהול המיוצרת בשיטת Dry-Hopping שמעניקה ארומה ייחודית ומרירות עדינה. הבירה מיוצרת מלתת שעורה, משלושה זני כשות ומיצוי של לתת שעורה וחיטה, במפעל קרלסברג שבאזור התעשייה באשקלון.
בשנים האחרונות פותחו זנים חדשים של כשות בעלי ארומה פירותית המאפשרים העשרה וגיוון של טעמי הבירה השונים. זני הכשות הנבחרים מעניקים ללומה ארומה עשירה, פירותית וייחודית שהיא גולת הכותרת שלה, יחד עם מרירות מאוזנת ונעימה.
מינון זני הכשות השונים בתהליך ייצור ה-לומה, נעשה בטכנולוגיית Dry-Hopping - תהליך הוספת כשות בשלב מתקדם בתסיסה. טכנולוגיה זו נפוצה בעיקר במבשלות הבוטיק הקטנות, כאשר בקרלסברג הצליחו ליישם את הטכנולוגיה בפיתוח תהליך ייחודי, גם במבשלה גדולה. הודות לטכניקת הייצור הייחודית, לומה קלילה ומרווה, בעלת טעם רענן וארומה מושלמת ומהווה בשורה חדשה בקטגוריית בירות הלאגר.
בירה לומה תושק בבקבוק חדש ואלגנטי, תחת מיתוג חדש. בנוסף ייצרו בקרלסברג כוס ייעודית התואמת לסטנדרט אותו מציבה לומה.
אני טעמתי את הבירה השבוע והתענגתי על כל שלוק. כחובב בירות חיטה פירותיות כמו הוגארדן, גם טעמה של לומה קולע בול לטעמי האישי – יותר פירותיות ופחות מרירות, בירה מענגת שכיף לשתות גם בצהריים, קלילה וטעימה, ומושלמת למזג האוויר הישראלי.
בקיצור, חובבי בירה – אל תפספסו (מחיר לשישייה: 34.90 ₪).
חינאווי בפיתה, יח"צהפיתה של חינאווי - מהקצבייה לגריל
משפחת חינאווי היפואית, בעלת רשת חינאווי Wine & More וחברת ייבוא האלכוהול אנוטקה, שהחלה את דרכה כעסק משפחתי, שהקים אבי המשפחה המנוח ג`ורג` חינאווי בשנת 1974 בסמוך לכיכר השעון ביפו, ופועלת כיום כרשת ארצית - אינה קופאת על שמריה.
מתברר ששאיפותיה של משפחת היזמים לא תמו, ומה שהחל כחנות יין וותיקה שנוסדה בשנות ה-40 של המאה הקודמת והתפתח לרשת מעדניות בשר, התרחב שוב, כשהמשפחה החליטה להשיק את "חינאווי בפיתה".
חינאווי בפיתה, יח"צ כן, כן, ממש לאחרונה הרחיבה המשפחה את פעילותה העסקית והשיקה כאמור את "חינאווי בפיתה" ברחוב קרליבך בתל-אביב - גריל בר המציע בשרים טריים ואיכותיים היישר מהקצביה המשפחתית, לצד אלכוהול מובחר במחירי עלות.
אם יש יתרונות ביד ראשונה, הנה הן: לקנות את הבשר ישירות מהקצב ואת האלכוהול ישירות מהיבואן. הכי טרי, הכי זול. וזה בדיוק מה שקורה כאן: גריל בר בשרים, שיציע בשרים טריים ואיכותיים היישר מהקצבייה הידועה של חינאווי הפועלת במקום. כל זאת כאמור לצד מבחר עשיר במיוחד של יינות, בירות ואלכוהול במחירים אטרקטיביים.
הייתי חייב להבין איך זה מסתדר - לאכול בשר בתוך חנות, אז קפצתי לקרליבך.
אז קודם כל, תירגעו. זה לא שתאכלו את הפיתה שלכם במעבר בין מדפים עמוסים בקבוקי אלכוהול. החבר`ה לקחו את העסק ברצינות ובנו בקצה החנות הגדולה גריל מקצועי וסביבו בר עם כיסאות, ככה שאתם לגמרי מסודרים.
חינאווי בפיתה, יח"צעל עמדת הגריל מופקד גרילמן דרום אמריקאי מקצועי עם תפריט מהודק ומדויק הכולל: עראייס, פיתה קבב הבית, פיתה מרגז, פיתה פרגית, פיתה מיקס פרגית ומרגז, פיתה שיפוד אנטריקוט, פיתה נתח קצבים ופיתה פילה.
ב"פיתה של חינאווי" הבשר נמצא בפרונט, As Is, ללא תוספות דומיננטיות שישתלטו על הטעמים של הבשר המובחר. בנוסף, יוצעו מנות ספיישל מתחלפות בכל שבוע כדוגמת צלעות טלה, סטייק סינטה, סטייק אנטריקוט, המבורגר, אסאדו ועוד.
מבחינת תוספות לא תמצאו פה צ`יפס, או גימיקים אחרים. הדגש הוא על תוספות ביתיות טריות שאינן מתחכמות, אך טעימות ומושקעות: סלט מיוחד של חצילים על האש, צ`ימיצ`ורי דרום אמריקאי בייתי, טחינה טרייה במתכון בייתי סודי ועוד.
חינאווי בפיתה, יח"צליד הפיתה, היצע רחב של משקאות אלכוהוליים במחירים מוזלים: בירה סן מיגל שמייבאת אנוטקה, חברת הייבוא של משפחת חינאווי ב-15 ₪ בלבד. כמו כן, מגוון יינות מובחרים לבחירה בתמחור של 15 ₪ לכוס.
"כחלק מהרחבת הפעילות העסקית של המשפחה בחרנו לאפשר לציבור הרחב ליהנות באורח קבע מחגיגת טעמים של בשר משובח בסניף קרליבך. הבשר של חינאווי הפך לשם דבר ולכן החלטנו להנגיש אותו למבחר רחב של קהלים. הקונספט החדש מאפשר ללקוח ליהנות מבשר טרי היישר מקצביית הפרימיום הממוקמת תחת אותה קורת גג, הוא יוכל לבחור את המשקה האלכוהולי שחשקה נפשו בו וליהנות מחוויה קולינרית קרניבורית בלתי נשכחת", ציין ואסים חינאווי, מנכ"ל ומבעלי "חינאווי בפיתה".
אגב, כל המנות הבשריות במקום מוצעות ב-29 ₪ בלבד, למעט מנת מיקס מרגז ופרגית, נתח קצבים ופיתה פילה, המתומחרים במחיר של 45 ₪ ו- 59 ₪ בהתאמה.
"חינאווי בפיתה" - קרליבך 25, תל אביב. ניתן להזמין משלוחים דרך Wolt ותן ביס.
היינן ברונו דרמון מיקב לה פורה בלאנש. צילום: צחי קיבנשטייןטעימת יין ללא חשש קורונה
הקורונה דפקה לנו גם את מפגשי טעימות היין, ותודו שלשתות לבד זה די מבאס, שלא לומר מרגיש כמו תחילתו של אלכוהוליזם.
אז מה עושים? טעימת יין אונליין בלי חשש קורונה.
יקב לה פורה בלאנש החליט על הרעיון המרענן הזה ומתכנן שידור וובינר של היינן ברונו דרמון לטעימה משותפת. מדובר בשידור ישיר ואינטראקטיבי עם חובבי יין שיצטרפו לטעימה וגם יזכו להציץ במרכז המבקרים החדש.
איך זה עובד? ביום רביעי ה-5 באוגוסט בשעה 20:30 יתחיל שידור וובינר עם היינן ברונו דרמון. השידור יכלול גם קטעים מצולמים מהכרמים, היקב ומרכז המבקרים החדש שהיקב עומד להשיק בקרוב. בטעימה יארח ברונו גם הסומלייה אפי כוץ לטעימה משותפת.
לקוחות וחובבי יין שירשמו לטעימה עד לתאריך 16/7 יקבלו לביתם ערכת טעימות ויוכלו לטעום את היינות יחד עם היינו ברונו דרמון ואורחיו. בסיום הטעימה יוכלו הגולשים גם לשאול שאלות ולנהל שיח בנושא היינות והיקב.
ערכת הטעימות כוללת חמישה בקבוקים בגודל של 20 cc של היינות:
לה פורה בלאנש תלפיות לבן, 2018
לה פורה בלאנש תלפיות אדום, 2017
לה פורה בלאנש דביר פינו נואר, 2017
לה פורה בלאנש דביר קש"מ, 2017
לה פורה בלאנש דביר בקרנה 2017
מחיר חווית הוובינר, הערכה ומשלוח עד הבית הינו 130 ₪ לערכת טעימה ו-250 ₪ לשתי ערכות טעימה. ויש גם אופציה לערכה בגודל אמיתי - מי שיעדיף לקבל את היינות בגודל אמיתי יוכל לרכוש את חווית הוובינר, הבקבוקים והמשלוח במחיר 389 ₪, כך תוכלו גם להזמין חברים לטעימה או לערוך אותה יחד עם המשפחה.
אל היינות תצורף חוברת מעוצבת הכוללת פירוט על כל אחד מיינות היקב שישתתף בטעימה וקופון הנחה לרכישה הבאה בחנות האון ליין של היקב. ההרשמה לוובינר באתר היקב.
וילה ג`ובאני קיאנטי. צילום: יח"צחדש משקד
יבואן היין שקד ממשיך להביא לנו יינות מעניינים מהעולם, והשבוע הושקו קיאנטי כשר של וילה ג`ובאני, יחד עם שני יינות ישראליים חדשים של דרך ארץ במחיר שווה לכל נפש.
וילה ג`ובאני קיאנטי הוא קיאנטי אופייני המגיע מאזור טוסקנה באיטליה. עטיפת חלקו התחתון של הבקבוק בקש, שימשה בעבר הרחוק לייצוב הבקבוק בעל התחתית הכדורית וכדי להגן עליו בזמן ההובלה. כיום זוהי מסורת שאופיינית ליינות קיאנטי. הוא מהנה מאוד ומאוזן, בעל גוף בינוני ועידון רב לצד פירותיות מודגשת. מושלם עם מאכלים איטלקיים כמו פיצות, פסטות, אנטי פסטי ועוד. היין מורכב מענבי סנג`יובזה, המגיעים מאזור טוסקנה באיטליה.
מחיר: 65 ₪.
שרדונה/ גוורצטרמינר. יח"צהחדשים של דרך ארץ
יינות ארץ ישראל נודעים באיכותם כבר מהעת העתיקה. גם כיום נטועים ברחבי הארץ כרמים איכותיים. שאיפת יוצרי סדרת "דרך ארץ" הינה ליצור יינות שנותנים תמורה נהדרת בכל לגימה. היינות בסדרה מיוצרים תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ומבוססים על ענבים ממגוון אזורי הגידול בישראל, כל זן מאזור הגידול האידיאלי שלו. יינות "דרך ארץ" מיוצרים עבור חברת שקד על פי דרישות מחמירות ותחת בקרת איכות קפדנית לאורך כל שלבי הייצור. היינות בעלי אופי פירותי, צעיר ורענן והם מאוזנים ומוכנים לשתייה.
דרך ארץ שרדונה - שרדונה צעיר ומהנה בעל מאפייני פרי הדר טרי ורענן. יין לבן כייפי, מאוזן ולא מחייב שמתאים לכל אירוע ולכל ארוחה. כמו יתר היינות בסדרה גם הדרך ארץ שרדונה מספק תמורה נהדרת למחירו הנוח: 29 ₪.
דרך ארץ גוורצטרמינר - יין חצי יבש ארומאטי, פירותי ורענן בעל ירקרק בהיר וצעיר. ליין ניחוחות ארומטיים של פירות טרופיים עם טעם עשיר ומתיקות עדינה ומאוזנת היטב. מחיר: 29 ₪.