צילום: תום חוליגנוב
חטיף אנרגיה - טבע ירוק
היצרנית: "שני טעמים נוספים התווספו לסדרת Ener Good – מרובעי אנרגיה טבעיים המבוססים על פירות מיובשים וקוקוס: מרובעי קוקוס עם דובדבן אמרנה וחמוציות, המכילים: קוקוס טחון (50%), דובדבן אמרנה מיובש, דובדבן אמרנה בסירופ (20%), חמוציות מיובשות (20%) ומרובעי משמש וקוקוס עם חמוציות ואוכמניות, מכילים: משמש מיובש (38%), קוקוס טחון (35%), חמוציות מיובשות, אוכמניות מיובשות, סטיביה".
מחיר: 35 ₪ ל-300 גרם, ברשתות וחנויות טבע.
דבר הנסיינית: "חברת "טבע ירוק" היא בהחלט חברה שמוצריה נכנסים בשקט לקטגוריית ה"בריאים" והפעם היא מציגה שני טעמים חדשים בסדרת Ener Good - מרובעי אנרגיה טבעיים ומעולים, בטעם קוקוס, דובדבן אמרנה וחמוציות; ומשמש, קוקוס, חמוציות ואוכמניות.
החטיפים הללו ללא תוספת סוכר, ללא חומרים משמרים וללא רכיבים מהחי או גלוטן, יש לכם את זה ביותר בריא? אלא שיש מתברר מי שחשבו שזה בריא מדי. כך למשל אחותי שמבחינתה זה פשוט לא טעים ולמען האמת לי באופן אישי קצת צר על זה. למה? כי בסופו של דבר מדובר בפירות יבשים טובים שיכולים בקלות לשמש כקינוח לא משמין אחרי האוכל.
עם זאת על טעם וריח.... ולטענתה החמיצות של האוכמניות פשוט לא החליקה לה בגרון והמשמש הרגיש לה יבש משהו.
בתכלס אחרי ששנים היא דחפה לגופה אינספור ממתקים הרסניים, נדמה לי שהחך שלה, שלא לומר הקיבה, פשוט מסרבים לשנות הרגלים, כי אני מצידי (צמחונית יש להודות) אהבתי את החטיף, ובמיוחד את המשמש".
ציון: דובדבן - 8. משמש - 8.5
צילום: יח"צ
המבורגר טבעוני - טבעול
היצרנית: " לכבוד יום העצמאות חוזרים למדפים המבורגר חלפינו במהדורה מוגבלת ופלאפל טבעוני מסדרת ירקות וקטניות המכילים מעל 50% חומוס, קישואים וגזר".
מחיר: המבורגר - 29.90 ₪ ל-504 גרם, פלאפל - 29.90 ₪ ל-590 גרם, שווארמה - 29.90 ₪ ל-450 גרם ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיינית: "באיזה שהוא מקום הקורונה עשתה הנחה לצמחוניים. השנה, לא נאלצנו לצפות בראש של דג נמצץ ע"י הסבתא, ולא נאלץ להסתפק ב"ליד" שליד ההמבורגרים, הקבבים וכל האיברים האחרים ביום העצמאות.
מצד שני כשאני רואה את הפינוקים של טבעול אני מתבאסת שהפעם אני לא יכולה לבוא למנגל מסודרת.
אז מה יכול היה להיות לנו בחג הישראלי? נתחיל בהמבורגר חלפינו במהדורה מוגבלת. חריף, ה` ירחם, ניסיתי להוריד את זה עם סודה אבל מים עשו עבודה יותר טובה, המרקם לגמרי המבורגרי, אותי יכולתם להטעות בקלות. לא בטוחה איך זה מרגיש על המנגל אבל על הגריל בתנור זה מצוין.
ואם לנו יש פלאפל, אז איך אפשר להוזיל אותו מעט, מבחינה קלורית ולהעשיר אותו קצת מבחינה בריאותית, אני לא אומרת שחומס לא בריא, כקטניה הוא נפלא, אבל המרכיבים של הפלאפל הטבעוני נהדרים, הוא מכיל גם קישואים וגזר ליד 50% חומוס. הדבר האמיתי והשמנוני להחריד יותר טעים אבל גם הפשרה הזאת נפלאה.
ולבסוף התענוג הזה שמעולם לא טעמתי, אני אפילו לא יודעת איך קרה המחדל, אבל אין לי באמת מושג מהו הטעם של שווארמה, אני מכירה רק את זה שאני עושה בבית מטופו ומפטריות והתחליף הזה, איך לומר, עומד ליד, לפחות לדבריהם של הקרניבורים.
השווארמה הטבעונית מסדרת הבישולים של טבעול מריחה כמו הדבר האמיתי והקרניבור שלי אמר שיכול היה להתבלבל אם זה לא היה יוצא מאריזה ירוקה".
ציון: המבורגר - 9.5. פלאפל - 8.5. שווארמה - 10
צילום: אייל קרן
יין - יקבי כרמל
היצרנית: "לרגל יום העצמאות מושקת מהדורה מיוחדת של הלמברוסקו הלבן של Giacobazzi בבקבוק לבן ויוקרתי, בעיצוב מיוחד ברוח יום ההולדת למדינה. ה-Giacobazzi, הינו למברוסקו לבן חצי יבש, עם כ-9% אלכוהול, בעל ניחוחות עשירים של פרחים ופירות".
מחיר: 25 ₪, בחנויות וברשתות השיווק.
דבר הנסיין: "אומרים לא לשפוט ספר ע"פ הכריכה שלו אבל הפעם אין ברורה משום שהכריכה של ה-Giacobazzi - יין מבעבע לבן בסגנון למברוסקו איטלקי היא בהחלט ראויה לציון, כי כמו שאנחנו אוכלים בעיניים אנחנו שותים בעיניים.
הלמברוסקו עוצב במיוחד ברוח יום ההולדת למדינה, ומדובר ביין לבן חצי יבש, המכיל 9% אלכוהול, בעל טעם כיפי של פרחים ופירות וכיאה ללמברוסקו, בעל מתיקות קלה ורעננות שתשב יופי טופי ליד המטעמים של יום העצמאות".
ציון: 10
צילום: מיכאל כץ
תערובת לתיבול סטייק - נפטון
היצרנית: "תערובת לתיבול סטייק מונטריאול מכילה, בין השאר, פלפל שחור, מלח גס, שום גבישי ובצל יבש, והיא ללא מונוסודיום גלוטמט או חומרים משמרים. התערובת מתאימה לתיבול סטייק, כמו גם לתיבול מנות נוספות במנגל, בפלנצ`ה (מחבת פסים) או בגריל של התנור – כמו דגים, פרגיות, חזה עוף או תפוחי אדמה".
מחיר: 13.90 ₪, ל-65 גרם, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיינית: "אחד הדברים היותר קשים לי בכל תקופת הקורונה הוא הפייסבוק והאינסטגרם המלאים בתמונות של כל הבשלנים המהוללים, אלה שהיו עד לא מזמן חבריי.
באשר אלי, אני יודעת להכין אורז. אולי גם חביתה. אבל סטייק מתובל היטב זה כבר לא אני. אז לקראת יום העצמאות, אותו כנראה אחגוג על המרפסת עם מנגל אשכנזי, מציעה נפטון מטחנה מהודרת של "תערובת לתיבול סטייק מונטריאול", המתאימה לטענתם לתיבול סטייק, כתוספת לעוף ולדגים, ובתכלס זה די סוגר את הפינה של הטעם, כי לקנות סטייק ולשים על המנגל - כל אחד יודע והשדרוג הזה של התיבלון לגמרי משובח".
ציון: 10
יח"צ
גרסיני - מאיר בייגל
היצרנית: "פיתוח ישראלי לגרסיני האיטלקי בשלושה טעמים: עם זיתים, עם פלפלים ועם בצל מקורמל".
מחיר: 11.90 ₪ ל-175 גרם, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיינית: "מאיר בייגל לא מניח לקיבה שלי ויוצא בעוד חטיף אפוי וממכר. גריסיני בייטס בשלושה טעמים.
מהשלושה אהבתי במיוחד את הגריסיני בייטס בצל מקורמל. אמא`לה, אי אפשר להניח את זה אבל אם מניחים, שאפו על השדרוג - סגירה לשמירה על הפריכיות, לא שהייתי צריכה את הסגירה, זה נפתח וחוסל, לעיתים בטבילה בקוטג` ועם תחושה קטנה יותר של ייסורי מצפון שכן כמות השומן נמוכה יותר מאשר חטיף מטוגן. בין 8% לכ-10% שומן בלבד, כמו גם פחות מלח בהשוואה לחטיפים אפויים אחרים.
פחות אהבתי את הזיתים, שהותיר טעם לוואי בפה וגרסת הגרסיני פלפלים פיקנטית ובהחלט מעניינת בפה".
ציון: זיתים - 8, בצל - 10, פלפלים - 9