משומשו. צילום: Sell360pro
פתיתים טבעוניים בטעם פרמז`ן - משומשו
היצרנית: "גבינה טבעונית העשויה ממרכיבים צמחיים בלבד, 100% טבעונית, ללא לקטוז, ללא סויה וללא חומרים משמרים, בטעם של פרמז`ן".
מחיר: 19.90 ₪ ל-150 גרם, בחנויות הטבע וברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיינית: "כל טבעוני גאה בוודאי יספר לכם שאין מייגע יותר מבחינתו לשמוע שוב ושוב את הקלישאה: "איך אתה חי ללא גבינות?".
למעשה, ואם להודות על האמת, שהרי הטבעונות אחראית לחלק ניכר מהזינוק בהיצע של תחליפי הגבינות במרכולים — מתחליפי מוצרלה וצ`דר ועד לקממבר וקוטג`. בעניין הזה, את המותג משומשו, אין כנראה כל צורך להציג, בוודאי לא לטבעוניים מביניכם.
עתה, משומשו שפרצה לשוק במטרה להכניס למדפים עשרות תחליפי גבינה טבעוניים החליטה להתחקות גם אחר הפרמז`ן - מלכת הגבינות ולייצר לה חלופה בדמות פתיתים טבעוניים העשויים ממרכיבים צמחיים בלבד, ללא לקטוז, ללא סויה וללא חומרים משמרים.
מכל הגבינות האיטלקיות המוכרות כמו מוצרלה, פקורינו, מסקרפונה וגורגונזולה, שכולן טובות וכולן חברות בממלכת הקולינריה המפנקת, הפרמז`ן, היא למעשה היחידה שהפכה לסלב הגדולה מכולן. אולי זה בגלל טעמה הייבש והמיושן או הודות ליחסי הציבור שעשו אותה לסמל של תיבלון משובח או שזה בכלל בזכות האוממי - הטעם החמישי הנעלם, שיש בה.
עכשיו נשאלת השאלה האם החלופה הטבעונית מספקת?
ובכן, אני מודה שיש המון גבינות טבעוניות טעימות להפליא, מסויה, שקדים, אגוזים ומה לא, כאלו שאפילו אוכלי-כל שכמותי יתענגו מהן בכל ביס וביס, אלא שדווקא הפרמז`ן הטבעונית קצת פחות מוצלחת, היא נעדרת בחריפות העזה המאפיינת את הפרמז`ן, וחרף היותה מוצעת כפתיתים היא אינה רכה ואוורירית. יש כנראה דברים שאין להם תחליף, וזה בסדר גמור.
עם זאת ובשם ההוגנות העברתי את הפתיתים גם לחברה טבעונית למהדרין, ובניגוד אלי, היא דווקא מצאה בהם עניין רב וציינה כי מעבר לעובדה שמבחינתה התרחבות היצע מוצרי משומשו היא ביטוי לניצחונה של הטבעונות לאימוץ גישה לאורח החיים המתחשב ברווחת בעלי החיים ובעתיד כדור הארץ, שהרי לדבריה טעמה של הפרמז`ן הטבעונית משובח. היא סיפרה לי שהיא זללה אותה בבוקר לצד ריבה ולצהריים היא הוסיפה אותה לפסטה ברוטב עגבניות ולדבריה היא היא חידדה את הטעמים, כך שאין מנוס מלהודות שעל טעם וריח - אין להתווכח...".
ציון: 8
פריגת. צילום: רן מנגן מיץ תפוז אדום - פריגת
היצרנית: "מיץ סחוט תפוז אדום מזן מורו שמקורו באיטליה. המיץ ללא תוספת סוכר, ללא צבעים מלאכותיים וללא חומרים משמרים".
מחיר: 15 ₪ ל-400 מ"ל, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיין: "ריחות פריחה של פרדסים כבר קשה לאתר בחורף הישראלי, אבל מתברר שבארץ עדיין גדלים שלושה זני תפוזי דם: סנגווינלו - זן שמקורו בספרד ומורו וטרוקו מסיציליה.
תפוזי המורו הם האדומים ביותר מבין השלושה וגם האחרונים להבשיל. צבעם האדום מקורו בפיגמנט המצוי בבשר התפוז ובקליפתו והוא עמוק וכהה יותר ככל שגדלה חשיפת הפרי לקור. התפוז האדום עשיר בוויטמין C וברכיבים צמחיים מסוג אנטוציאנינים שמעניקים לו את צבעו האדום, ובנוסף, התפוז האדום עשיר בסיבים תזונתיים ובמינרלים כמו סידן ואשלגן.
עתה, חברת פריגת, המוכרת לכולנו מהמיצים הנהדרים שלה, השיבה עטרה ליושנה והחזירה אל המדפים טעם נוסטלגי מסדרת הפרדס: מיץ סחוט תפוז אדום מזן מורו.
המיץ האמור מיוצר מ-100% תפוז ישראלי, ללא תוספת סוכר, ללא צבעים מלאכותיים וללא חומרים משמרים. המיץ משובח הן בטעמו החמוץ-מתוק המיוחד שלו והן בצבעו המרהיב והמפתה (מזכיר מיץ סלק), מה גם שבניגוד למיץ התפוז הכתום - זה האדום כאמור נדיר יותר וזמין רק פעם בשנה, בעונה, ככה שבהחלט מומלץ לכם להתענג ממנו לפני שהוא נעלם מהמדף".
ציון: 10
נסטלה, יח"צ
שלגון - נסטלה
היצרנית: "שלגון Milka - גלידת שוקו-וניל בציפוי שוקולד עם פצפוצי אורז המבוסס על שוקולד מילקה".
מחיר: 11 ₪, בקיוסקים וברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיין: "מי אינו מכור לשוקולד מילקה, במיוחד ל-Bubbles מתוצרתו, וואוו, רק מהמחשבה כבר נוזל לי הריר.
אלא שבניגוד לשוקולד של המותג השלגון החדש של נסטלה המבוסס כאמור על טעמו של השוקולד האהוב, כבד לאללה, ולא רק בגלל הקלוריות שלו.
הפאדג` מתערסל בווניל לצד שוקו עם פצפוצי אורז (מיותרים לטעמי), מה שיוצר בפה מסה אדירה של נוקשות. למעשה הדבר שאהבתי בשלגון הוא הציפוי השוקולדי וגלידת הוניל ואילו זה היה תלוי בי, הייתי פשוט מוותר על פצפוצי האורז שהאפילו על טעמי החלב".
ציון: 8
יחיעם. צילום: אריה וייס
נקניקיות - מעדני יחיעם
היצרנית: "סדרת נקניקיות הגורמה כוללת – נקניקיות "צ`וריסו" בסגנון ארגנטינאי ונקניקיות בסגנון צרפתי. הנקניקיות נטולות גלוטן, עשויות מנתחי בקר, הודו ועוף ומכילות 16% חלבון".
מחיר: 22.90 ₪ ל-280 גרם, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיין: "את הביקורת שלי הפעם אתחיל מהסֵיפָה - בתכלס, אם כבר בוחרים בנקניקיות - אז רק של יחיעם!
מי שאוהב את הנקניקיות הרגילות של המותג בוודאי ישמח לנסות גם את אלו החדשות. מדובר בנקניקיות גורמה המוצעות בשני טעמים: בסגנון צ`וריסוס ארגנטינאי ובסגנון צרפתי, ונדמה כי חרף היותן תעשייתיות, הושקע בפיתוחן רבות כך שיחשבו לבוטיקיות.
אם עד לפני כעשור נחשבו הנקניקיות למוצר נחות, באה יחיעם וביקשה לשנות את תדמיתה המפוקפק של הנקניקייה תוך שימוש בחומרי גלם משובחים.
כשחושבים על זה גם ההמבורגר עבר תהליך דומה. בעבר גם הוא נחשב למוצר נחות, אולם עם כניסתו למסעדות הוא הפך למוצר עם תדמית איכותית. עתה כאמור ובדומה לתהליך שעבר ההמבורגר מציעה יחיעם נקניקיות בטחינה גסה ובמרקם בשרי, שדומה הרבה יותר לזה שמוגש במסעדות. גם טעמן נהדר, ונדמה כי ביחיעם לא העמיסו בתיבול, אלא נתנו לטעם הבשר לקבוע, וזה ממש הצליח להם.
מבין השתיים אהבנו בבית יותר את הנקניקיות בסגנון הצרפתי הניחנות במרקם בשרי ובארומה חזקה. הן מומלצות לצלייה על האש או במחבת וכתוספת לתבשילי קדרה כמו שוקרוט".
ציון: ארגנטינאי - 9, צרפתי - 10
אחוה. צילום: יעל האן
עוגת שמרים בטעם קרמל - אחוה
היצרנית: "עוגה מבצק שמרים במילוי (32%) של קרמל. מומלץ לחמם לפני ההגשה".
מחיר: 11 ₪ ל-400 גרם, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיינית: "הטעם של עוגות קנויות לעולם אינו מתקרב לדבר האמיתי, ובכל זאת, חברת אחוה מבקשת פעם אחר פעם לספק לנו את התחושה שמדובר באפיה ביתית.
בעוגה החדשה מתוצרתה, "שמרים בטעם קרמל" יש מילוי נדיב ביחס למאפים דומים שמייצרות חברות אחרות, אולם יודגש כי ללא חימום קצר שלה במיקרוגל העוגה תישאר דחוסה ומשעממת בטעמה.
סוגיית החימום מהותית הן לצורך פריכותה של העוגה כמו גם לפיזור מתיקותו של הקרמל, אם כי חשוב בעניין הזה להקפיד שלא להגזים במשך החימום שכן אז העוגה הופכת מאד דביקה".
ציון: 8
קליית גת. צילום: אפרת אשל
ממרח תמרים - קליית גת
היצרנית: "ממרחי התמרים עשויים מתמרים טבעיים מזן מג`הול, ללא תוספת סוכר, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל. ממרח התמרים בטעם שוקולד מכיל 94% תמרים ו-6% קקאו. הממרח ללא תוספת סוכר ומקור הסוכר בו הוא התמרים בלבד".
מחיר: 15.90 ₪ ל-440 גרם, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיינית: "בזמן ההסגר הכפוי אפשר בהחלט לרענן מיני תבשילים ומתכוני מאפים בממרחי התמרים המיוחדים של קליית גת.
מבין השניים, אהבו הילדים בבית במיוחד את ממרח התמרים בטעם שוקולד. הוא מצוין ולא מתוק מדי, מזכיר בטעמו שוקולד ומכיל כ-94 אחוזי תמרים, כך שהוא מהווה מבחינתי חלופה ראויה לממרח השוקולד הקונבנציונאלי.
מהממרח השני ולמרות שארוחת החג (פסח) כנראה כבר לא תצא אל הפועל רקחתי חרוסת כמיטב המסורת, כזאת שהזכירה את הטיט שהכינו בני ישראל במצרים.
לממרח המשובח של קליית גת הוספתי כוס אגוזי מלך קצוצים, חצי כוס שקדים קצוצים, 3 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים ומגורדים גס, כף יין אדום מתוק, קורט מלח, כפית גרדת לימון, חצי כפית הל טחון, חצי כפית מוסקט, רבע כפית ציפורן ו-2 כפות סילאן.
התפוחים כמתבקש התחמצנו עם ערבובם בממרח התמרים והפכו חומים, מה שסיפק את המראה המסורתי לחרוסת – עכשיו רק נותר לי לקוות שהקורונה תעלם, בכדי שגם בני המשפחה המורחבת שלי יוכלו להתענג על החרוסת המושלמת".
ציון: 10 +