צילום: סבוקלם - עור בריא זה עור יפה - SeboCalm
פרמטרים שונים משפיעים על עור הפנים שלנו: הגיל הכרונולוגי, מצב העור הבסיסי ואפילו עוצמת וצבע האור.
כך לדוגמה אם השכבה הקרנית באפידרמיס המורכבת כידוע משכבות רבות של תאים מתים מלאי קרטין, תכיל כמות מספקת של לחות, ובאם שכבת התאים המתים תוסר תדיר, יהיה עור הפנים שלנו "חדיר" הרבה יותר לאור. לעומת זאת, אם העור יבש ומכוסה בתאים מתים – קרני האור יתקשו להתפזר ולחזור באופן שווה, ולכן מראהו של העור יעשה חיוור, עמום ומחוספס.
המסקנה? עור מוזן בלחות ושומן, יראה חיוני ומלא ברק. ובהתאמה - חלק ניכר מהאפקט של מוצרי הלחות לעור, קשור באופן בו שבו משתקף האור באפידרמיס.
מי את, היאלורונית?
בשנת 1934 הצליחו לראשונה קארל מייר וג`ון פאלמר - שני חוקרים מאוניברסיטת קולומביה שבניו יורק, לבודד רכיב סמיך דמוי ג`ל המיוצר אופן טבעי במטריקס (חומר הבין-תאי הנמצא בין תאי השכבה הקרנית ואחראי לשימור מבנהו, אחידותו ושלמותו, של העור).
המטריקס מורכב מחומצות אמינו, צרמידים (שומנים), חומצה היאלורונית, כולסטרול, חומצות שומן, טריגליצרידים. זאת בצד פוספוליפידים, גליקוספינגוליפידים, אוריה, חומצה לינולאית, גלוקוזמינוגליקנים, גליצרין, מוקו-פולי-סכרידים, וסודיום PCA.
ומכך ניתן להבין, כי הוא בעל חשיבות עצומה, בעיקר כמי שיוצר גבול חזק המגן ומשמר את הלחות של תאי העור.
הרכיב שאותו הצליחו כאמור לבודד שני החוקרים, הוא למעשה רב-סוכר העשיר בחומצה גלוקורונית (חומצה הנגזרת מגלוקוז). לרכיב זה הם קראו בשם "חומצה היאלורונית" - שילוב של המילים Hyalos ("זכוכית" ביוונית) וגלוקוז יורוני.
החומצה האמורה ממלאת תפקיד מפתח ביכולת העור לשמר מים, שכן המולקולה הגדולה שלה, בעלת יכולת גבוהה לספיחת מים ואגירתם. ככזאת, היא מסוגלת לספוח אליה אלפי מולקולות של מים - פי 1,000 לערך ממשקלה, ונודעת לה חשיבות גבוהה גם כמי שפועלת לתיקון רקמת העור ולזירוז תהליכי ההחלמה מפציעות ומזיהומים.
באופן פיזיולוגי ובחלוף השנים חלה לצערנו ירידה משמעותית בכמויות ההיאלורונית המיוצרת בגוף, ובגילאי 70-50 צונחות הכמויות לכדי 50% בהשוואה לגיל צעיר יותר. בעקבות זאת פוחתת יכולתה של החומצה לספוח אליה מים, ונפגע תפקודו של המחסום ההידרו-ליפידי ביכולתו לשמר את הלחות בעור.
במקביל, משתבש תהליך העברת התקשורת בין תאי העור, כך שהתאים כבר אינם מקבלים עוד את המסרים שהם זקוקים להם על מנת לשמר את המראה ואת המרקם הצעיר.
הפגיעה הזאת ממלאת תפקיד מרכזי בהפחתת ייצור הקולגן. פגיעה שהחלה אף היא עם ההתקדמות בגיל, ואשר סימניה הם הזדקנות מואצת של העור והחלמה איטית יותר מפציעות וזיהומים. בנוסף, המצב הזה מוביל לשינויים ניכרים במבנה העור, שינויים המתבטאים בצניחתו ובהופעת קמטוטים.
כיום ולצד
ההיאלורוניות שנועדו להזרקה פנימה אל העור שכיחה החומצה ההיאלורונית גם בכל תכשיר לחות, מהפשוט עד ליוקרתי ביותר. אולם, פה בדיוק המקום לנפץ מיתוס הקשור בתכשיר הלחות ולציין שחרף שמו - תכליתו של קרם הלחות אינה לספק לעור לחות, כפי שרבים נוטים לחשוב, אלא לסייע לעור לשמור על הלחות שבו.
קרמי הלחות רובם ככולם מכילים סופחי מים (לחותנים) - שתפקידם למשוך מים לעור ולהסדיר את תהליך ההידרציה (לחות) של השכבה הקרנית ובכך להסדיר את הליפידים הבין תאיים ואת התהליך הטבעי של השלת התאים. גורמי הלחות השונים בתכשירי הקוסמטיקה מחקים למעשה את התפקיד של גורמי לחות טבעיים הידרופיליים ("אוהבי-מים") בקרנית.
ולכן, בשל העובדה שהכוח הטמון בחומצה ההיאלורונית הוא ביכולתה להיספג באפידרמיס (השכבה העליונה של העור), הפכה החומצה ההיאלורונית לשכיחה בתכשירים הקוסמטיים רבים שנועדו להוביל למראה מְלוּחְלָּח ולטשטש קמטוטים, זאת למרות שהאפקט הקוסמטי הזה הוא קצר טווח.
Innovation - תוסף מרוכז של חומצה היאלורונית להגברת הלחות בעור
ההשקה החדשה של חברת הדרמו-קוסמטיקה SeboCalm, הציבה את החומצה ההיאלורונית במרכזו של תכשיר ראשון בסדרת מוצרי אנטי אייג`ינג.
המוצר הניחן בריכוז גבוה של חומצה היאלורונית הוא למעשה הסנונית הראשונה שמושקת בסדרת הפרימיום Innovation - המהווה תת-סדרה יוקרתית של המותג, המיועדת לבעליי עור יבש ובוגר.
הסדרה כוללת מוצרי דרמו-ביוטי ממוקדים לצרכי אנטי-אייג`ינג, כאשר התכשיר הספציפי הזה, כמו כל מוצרי המותג, הינו היפואלרגני, נבדק לעור רגיש ואינו מכיל פארבנים.
מטרת התכשיר, כפי שציינה רופאת העור ד"ר להבית אקרמן באירוע השקתו, היא להעניק לחות מיידית לעור ולשמור עליו גמיש ורך.
צילום: סבוקלם - עור בריא זה עור יפה - SeboCalm
ואכן מריחת התכשיר על העור נעימה מאד - ורוויה בריכוז גבוה של החומצה ההיאלורונית, ששמה יצא למרחוק ככזו המחדשת את מראה הפנים. לצדה בתכשיר שולבו רכיבים ביולוגיים חיוניים, ובהם - רכיבים נוספים המצויים באופן טבעי בעור כגון חומצה לקטית המהווה חלק ממרכיבי ה-,NMF מחסום העור, ששולבה במטרה להגביר את יכולת העור לשמר מים בשכבה הקרנית ובכך לתרום ללחלוחו, כמו גם מינרלים ותמציות צמחים כמו אלוורה וזרעי חרובים.
משביתת שמחות אני לא, ולמרות שההיאלורונית במריחתה על העור פעילה ומרוכזת ככל שתהיה אינה יכולה לחדור לשכבת הדרמיס (השכבה הפנימית של העור) שהיא כידוע אטומה ובלתי חדירה, לשימוש בתכשיר החדש מבית סבוקלם תועלות רבות. ראשית כמי שמאפשר לשמור על הלחות בין תאי העור בשכבת האפידרמיס ושנית משום חווית השימוש והתוצאות הנעימות.
מחיר: 249.90 ₪ ל-23 מ"ל, בסניפי סופר-פארם, ניו-פארם ובבתי המרקחת ברחבי הארץ.