צילום: דן פרץ, סטיילינג: רותם ניר
עבה או דקה, פריכה או דמוית פאי, הפיצה האיטלקית המסורתית קיבלה במרוצת השנים המון פרשנויות נוספות, שאחת מהן כידוע היא הלחמג`ון הטורקי - אותו עיגול בצק אפוי ופתוח שאת הגבינה בו מחליף בשר.
החיבור המבורך שבין בצק (אפוי, מטוגן או אפילו מאודה) ובין סוגי בשר שונים, הוליד כידוע כמה מהמאכלים הטעימים ביותר שיש לנו ברחבי תבל. האחרון בגזרה האמורה הוא ה"פיצבורגר" - כן כן, שמעתם נכון, שילוב של שתיים מאושיות הג`אנק האהובות ביותר - בדמות פיצה המאחדת בין גבינת מוצרלה לבשר המבורגר כשלהשלמת הקונספט היא מוגשת עם טופינגס בורגר קלאסיים: מלפפונים חמוצים, בצל ועגבניות, כשמעליהן ובנדיבות משוח לו רוטב אלף האיים.
צילום: דן פרץ, סטיילינג: רותם ניר
כמתבקש ונוכח ההברקה המלהיבה, על יצירת המופת הזו אחראים האמריקאים, או ליתר דיוק רשת המזון המהיר דומינו`ס פיצה, שאשתקד כבר החלה בהפצת ה"פיצבורגר" בכל סניפיה באנגליה. עתה, נדמה כי גם זכיינית המותג בארץ מבקשת לנגוס בנתח של רשתות ההמבורגרים ולספח לעצמה קהלים חדשים מקרב חובבי הבשר והיא השיקה השבוע בכל תרועה רמה את ה"פיצבורגר" שלה גם בישראל.
את השקת המוצר החדש חשפה הרשת לראשונה כטיזר שהעלתה לחשבון הפייסבוק הרשמי שלה, שם היא תייגה שורה של רשתות המבורגרים מוכרות בצירוף הכיתוב "מצטערים מראש, בקרוב", פוסט שהפך ויראלי וסחף שורה של טוקבקים שנונים מצד מתחרותיה שבחרו כאמור להגיב לה.
לכל המעוניינים להתעמק, אספר כי ההכלאה הזאת מתומחרת ב-66 שקל טבין ותקילין ויש גם אפשרות לבחור באופציה משפחתית הכוללת מלבד ה"פיצבורגר" המוצע אגב בבצק פיצה קלאסי (או כוסמין) גם מנת צ`יפס אותו מייבאת דומינו`ס מחברת מק`קיין פודס (McCain) - ספקית הצ`יפס של רשת ברגר קינג בישראל + בקבוק שתייה קלה 1.5 ליטר (לבחירתכם כמובן) ב- 99.90 שקל.
הכלאות בין מאכלים הן תמיד דבר מעניין, וגם זאת החדשה של דומינו`ס מגניבה לאללה.
הבצק (בחרתי בכוסמין) פריך וטוב, גם בשל העובדה שהוא מותיר אחר זלילתו הרבה פחות רגשות אשם. שפע המוצרלה ונוכחות הבשר הטחון לצידה משווים לעניין הזה אָרוֹמָה מסקרנת וטעם נהדר, ולמעט שפריץ רוטב אלף האיים שיצר לטעמי מעטה מיותר ושמנוני משהו (ניתן בהזמנה טלפונית בלבד לבטל אותו).
ולסיכום, הנה סופסוף אחת שצורחת ללא היסוס "תעזבו`תכם מזיתים ופטריות" ואת השעמום המקובל הזה, היא החליפה כמתבקש ממנת המבורגר למהדרין בשילוב של רצועות קורנישונים, שהיה טוב אילו הייתה בוחרת לפזר מהם על הפיצה בנדיבות רבה יותר...