צילום:
טוויטר Pizza Memes
בשנת 2008 היה זה השחיין האולימפי מעוטר המדליות מייקל פלפס, שהדהים את העולם לאחר שחשף כי מתחת למעטה הגזרה הדקה והשרירית שלו, מסתתרות להן 12 אלף קלוריות של כל טוב.
כמה טוב, אתם תוהים?! ובכן בראיון שנערך עמו בשעתו, העיד מלך הבריכה כי מדי ערב הוא "יורד" על חצי קילו פסטה ומגש פיצה שלם, כן, כן מגש שלם של פיצה.
אך פלפס מתברר אינו לבד במערכה. עם 12 מדליות אולימפיות בכיס, העיד גם חברו ראיין לוכטה - אחד השחיינים הכי מוערכים בארה"ב, כי מאז גיל 8 הוא מקפיד בכל שישי לשמור על המסורת הביתית ולאכול כנפיים ופיצה לארוחת ערב, ומתברר כי גם ניימאר, סוארס, אינייסטה, בוסקטס ומסי — ממלאים מחדש את מאגרי האנרגיה לאחר המשחק בעזרת פיצה רגילה עם המון גבינה.
צילום: טוויטר Eurosport UKולמרות זאת תודו שצמד המילים "פיצה לספורטאים" נשמע עדיין קצת מוזר. הפיצה הרי היא בבחינת הצ’יט המושלם ומה לה ולספורט בעצם?!
אז זהו, שמתברר שיש, והרבה. בימים שלקראת משחק הכדורגל, שאלו רוב הימים בעצם עבור שחקני כדורגל מקצועיים, רובם ככולם אוכלים לא מעט פחמימות, כדי להעניק אנרגיה לגופם.
הגדיל ועשה בעניין זה האתר הספרדי "ליברטאד דיגיטל" שפרסם בעבר את התפריט של שחקני ברצלונה שהוכיח לכולם כילא מדובר רק בשמועות! מסי,כך ע"פ התפריט שנחשף באתר נהנה לאכול בסיום כל משחק פיצה - אבל רגילה ובלי תוספות, כמו דגלאס חברו, בעוד שמרטין מונטויה, אנדרס אינייסטה וניימאר מעדיפים לאכול את הפיצה שלהם עם חזיר מעושן ואדריאנו אוהב אותה עם ארבע גבינות.
התפריט של ברצלונה. צילום: אתר ליברטאד דיגיטלבדומינוס לא התעלמו כמובן מתפריט השחקנים והחליטו לנסות ולהפוך את הפינוק המושחת לפינוק בריא.
וכך, ממש השבוע החלו ברשת לשווק את PRO - פיצה ייעודית לספורטאים, שהייחודיות שלה כאמור שהיא מותאמת במיוחד למתאמנים אחרי פעילות גופנית, כנראה מהסוג שידידנו לוכטה ומסי זוללים אחרי האימונים, פיצה עם המון חלבון, כזה שמחמיא לשרירים שלהם, וגם לשרירים הפוטנציאלים של בטטות הכורסה שכמותי.
אז לאחר האימון השבועי (בחיי שאילצתי את עצמי) ועם מזג האוויר החורפי - תודו שפיצה ללא נקיפות מצפון (יא רייט) ונטפליקס זה בערך כל מה שגם אתם צריכים.
אז מה כ"כ מיוחד בה? ובכן, את הפיצה החדשה השיקה דומינו`ס לאחר שהתייעצה עם טכנולוגית המזון - הדס יריב ותזונאית הספורט רקפת אריאלי - דיאטנית קלינית במרכז לרפואת ספורט בבית החולים שערי צדק, ואחראית לתפריטי התזונה של ספורטאים רבים ומספר קבוצות ספורט בישראל.
פיצת PRO. צילום: אתר רשמיההבדל בין הקונבנציונלית לפרו, שזאת האחרונה מבוססת על בצק 80 אחוז כוסמין מלא (דגנים מלאים), ומלבד מוצרלה (סידן) תמצאו בה גם גבינת ריקוטה עם ויטמינים ומינרלים נוספים החיוניים לטענת היצרנית לעוסקים בפעילות גופנית, והאלמנטים הללו הופכים אותה, לשיטת מפתחיה למי שבכוחה לספק את הכמויות הנדרשות של חומצת אמינו לאוצין - המרכיב המרכזי בבניית שריר לאחר האימון הגופני.
כל משולש פיצה (מקמח כוסמין) מכיל 17 גרם חלבון (נאה, נאה), לצד 32 גרם פחמימות, 11 גרם שומן, 316 קלוריות ויותר מ-500 מ"ג נתרן (האמת שמדובר בנתונים קצת פחות מרשימים ובכל זאת ביחס לפיצה רגילה הם כמובן עדיפים).
הפיצה שהגיעה חמה ועם ריח משכר, התבררה כטעימה לאללה. בצק הכוסמין נהדר ורחוק להיות ממה שדמיינתי שיהיה (האמת שהוא אפילו טוב יותר מהבצק הרגיל), וגם תוספת הריקוטה מלמעלה היא בגדר יציאה מגניבה.
פיצת PRO. צילום: אתר רשמיעם זאת ח`ברה, אני חייבת לציין לטובת מי שמעדיף את הפיצה שלו נוטפת שומן - שהפרו החדשה אינה בבחינת התחליף הראוי.
היא אולי מהווה בחירה אידאלית לזללנים שתרים אחר חלבון בתום האימון הספורטיבי - אך לבטטות כורסה שכמותי שמורה עדיין הזכות לחטוא בגדול ולבחור בזאת הרגילה כשאנו בולסים ומתנחמים בדבריה של ד"ר מאיה רוזמן - כוהנת האוכל הבריא הסבורה שלמרות שמשמיצים אותה ומתעקשים שהיא שייכת לרשימת ה"ג`אנק פוד", זה לא בדיוק נכון.
כן, כן, גם בפיצה (רגילה) תמצאו שילוב מושלם של חלבונים עם פחמימות, בבצק שלרוב אחוז השומן נמוך מאוד, והיתרון של הגבינה הצהובה הוא כמובן בכמות העצומה של הסידן שיש בה, זאת לפני שהוספנו מילת שבח גם על רוטב העגבניות המכיל כידוע ליקופן (נוגד חמצון שפועל בגוף נגד סרטן), כך שבסופו של השקלול אפילו פיצה רגילה נחשבת לסוג של מאכל בריא.
ודווקא משום המסקנות שלעיל נדמה כי ההשקה החדשה הפונה מלכתחילה לקהל יעד מוגדר ומוּבְחָן היא בבחינת רעיון מבריק, בעיקר משום שאחרי כל אימון חשוב כאמור לאכול ארוחה טובה, כזו שמבוססת על חלבון אך גם על פחמימה ושומנים טובים, כדי להחזיר לגוף אנרגיה ולשקם ולחזק את השריר.
מחיר: 86.90 שקלים (לעומת פיצה רגילה שעולה 71.90 שקלים).