מתחם הפופ אפ של ג`וני ווקר. צילום: אמיר יעקובי
ממשיך ללכת
מותג הוויסקי Johnnie Walker הוא הוויסקי הנמכר ביותר בעולם, אבל הרבה יותר מההצהרה השיווקית הזאת. מדובר במותג שחוגג השנה 200 שנה, ומה לא עבר בשנים הללו – כמעט ונמחק מהמפה פעמיים: בתחילת המאה ה-20 ובשנות ה-70, שתי תקופות שצריכת הוויסקי בעולם כמעט ונמחקה, ואי אילו מהלכים מבריקים של קברניטי המזקקה הצליחו להחזיר אותו לקדמת הבמה.
המתחם מציע טעימות וויסקי, סדנאות והרצאות מעוררות השראה, כמו גם חנות קונספט ייחודית עם מרצ`נדייז שחובבי אלכוהול לא יצליחו להישאר אדישים אליהם.
למעשה, זוהי הפעם הראשונה שבה ג`וני ווקר מקיים פעילות כזו בישראל. הקהל כמובן מוזמן להגיע ולטעום את המהדורות השונות של ג`וני ווקר ולהשתתף בסדנאות וויסקי בחלל הסדנאות שבמתחם. כמו כן, הקהל מוזמן לצפות בהרצאות של אורחים מעוררי השראה, בהם המאיירים יהודה ומאיה דביר, הכתב איתי אנגל, הספורטאי יובל שמלא, רוכבת האופנוע אחינועם הראל והבמאי והתסריטאי רוני קובן.
בלב חנות הפופ אפ יחכה לכם בר הייבולים (Highballs) חדשניים על בסיס Black Label ו-Gold ` Reserve ומיצי פירות טריים מתוצרת מקומית, כאשר כל המשקאות יוגשו ללא קשית, שהפכה לסמל עולמי במאבק נגד פסולת הפלסטיק שמאיימת להטביע את כולנו.
למי שרוצה לקחת חתיכה מג`וני הביתה, מציעים במקום גם כוסות של ג`וני ווקר (10 ₪), כדור קרח עם הטבעה של ג`וני ווקר (10 ₪), תיקי צד של ג`וני ווקר (40 ₪), פלאסקים, מחברות, ארנקים ועוד.
שלושה שבועות חולפים מהר, ואם אתם חובבי אלכוהול מומלץ לקפוץ ולבקר במתחם היפהפה, וכמובן להתעדכן מה קורה שם ומתי.
5-23 בדצמבר | מתחם שרונה תל-אביב |א`-ה` 23:00 – 11:00| יום ו` 11:00-15:00.
פסטיבל היין במטה יהודה. צילום: אלדד מאסטרו על טהרת האדמה והיוצרים המקומיים
לחובבי היין אין צורך להציג את אזור מטה יהודה, שידוע בזכות כרמיו המשובחים ויינותיו האיכותיים.
חבל ארץ זה מתגאה ביינות טרואריים שהם על טהרת כרמי האזור. השנה, לראשונה, יחבור פסטיבל היין הוותיק לאירוע התרבות המקומי "נאמן למקום", אשר כל האמנים המשתתפים בו הם תושבי האזור.
הפסטיבל יתקיים בסופי השבוע בין התאריכים 6-28 בדצמבר, כאשר במשך 4 סופי שבוע יתקיימו אירועי יין בשילוב חוויות ומפגשי תרבות, מוזיקה ואמנות בהובלתם של אמנים ויוצרים תושבי מטה יהודה, לצד חגיגת יין שתאפשר לחובבי יין מכל רחבי הארץ להכיר מקרוב את העשייה הייננית הענפה באזור, את החקלאות, היקבים והאנשים העומדים מאחורי היין, וכמובן את שלל היינות האזוריים, שזוכים להצלחה רבה בארץ ובעולם.
יקבי מטה יהודה. צילום: דיויד סילברמן
אירוע הפתיחה של הפסטיבל יתקיים היום (חמישי), 5 בדצמבר, משעה 19:00 באוהל ענק שיוקם במתחם מיני ישראל, ובו כ-30 היקבים המשתתפים בפסטיבל שיגיעו עם היינות הנבחרים שלהם לחגיגת יין אמיתית שלא כדאי להחמיץ.
המבקרים יוכלו כמובן לטעום ממבחר יינות משובחים מכרמי האזור ולהכיר את הייננים ובעלי היקבים, סביב שולחנות בר עם מוזיקה וליהנות מהאוויר הצלול כיין לנופם של הרי ירושלים. באירוע אף יתקיימו הרצאות מקצועיות + טעימות ייעודיות בהובלתם של עידן בר אולפן, גיא הרן ושירה לבל – ההשתתפות בהרצאות/טעימות בתשלום נוסף ובהרשמה מראש.
עלות הכניסה לאירוע המרכזי: 60 ₪ כולל כוס יין וטעימות ללא הגבלה.
סופי השבוע של הפסטיבל יהיו גדושים באירועי תרבות ומוזיקה, ביקבים, בבתי תושבים ובאוהל הפסטיבל בקיבוץ צרעה, בקשת רחבה של עולמות תוכן.
באוהל הפסטיבל בקיבוץ צרעה יתקיימו מופעים גדולים:
24.12 – ענקיות הזמר והנשמה זהבה בן ורימונד אבוקסיס עם להקת פירקת אל נור במופע סוחף של מוזיקה וקצב.
25.12 – "כולנו שרים" – שירת המונים של שיר ישראלי שיופק ויבוצע במקום בהשתתפות הקהל כולו. הערב ייפתח בהדלקת חנוכייה אקולוגית באמצעות מתקן דיווש ולאחריו יתקיים מופע בכורה של מחול אתני מודרני של להקת המחול "יד חריף" אשר תארח את הלהקה הכורדית של מטה יהודה.
26.12 – הפקת מקור לשירי אהובה עוזרי על ידי אמנים, זמרים ונגנים תושבי מטה יהודה.
27.12 – באולם הסטודיו של להקת ורטיגו בקיבוץ נתיב הל"ה – "אנדלושס", הרכב של נגנים ומוסיקאים עם מוזיקה צפון אפריקאית בעיבודים חדשים ומלאי אנרגיה.
במהלך סופי השבוע של הפסטיבל יתקיימו מגוון אירועים ייחודיים ביקבים השונים באזור. דנה ברגר למשל, תושבת מטה יהודה, תתארח ביקב נבו במושב מטע, במופע אקוסטי אינטימי, עם פופ מיינסטרים ורוק רך.
לפרטים נוספים והרשמה לסיורים: מחלקת התיירות מטה יהודה, 8108* או בטלפון: 02-9958650.
שף חיים טיבי. צילום: שני בריל ערבי יינן ומנות מותאמות
מסעדת `טיבי`ס` של שף חיים טיבי ושותפו רועי כהן, הממוקמת בחוות ורד הגליל, מזמינה לחורף קולינרי - ערבי יינן וארוחות עם שלל מנות שיותאמו ליינות ויתקיימו לאורך חודשי החורף, דצמבר עד אפריל, במסגרתם יתארחו בה ייננים מיקבי הגליל והגולן למפגשים קולינריים עם הסברים ואנקדוטות על יינות היקב, טעימה של בצירים חדשים ושיח גסטרונומי, לצד מנות חורף של שף חיים טיבי, אותן ירקח בהשראת טעמי היין.
מסעדת `טיבי`ס` שוכנת בוורד הגליל בסמוך לחוות הסוסים, במבנה כפרי ואלגנטי, בשילוב אבני בזלת מקומיות ועץ מלא. במרכז המסעדה, אזור פרטי ל-20 איש, בר יין עם תפריט יינות ואלכוהול עשיר, חדר יין המציע מבחר יינות מיקבי הגליל והגולן, ומקררים ליישון בשרים.
שף חיים טיבי מציע בתפריט מבחר מנות בשר בהן מתמחה, מנות דגים, נקניקים מסוגים שונים שמכינים במקום, מנות צמחוניות, מיני פסטות תוצרת בית ומאפים ומנות אחרונות הנאפים כולם בקונדיטורית המסעדה. לחובבי יין זוהי כמובן הזדמנות נהדרת לבקר ובעיקר לטעום.
אז מה מחכה לכם בחורף הקרוב?
18.12.2019 – ערב עם גיא אשל, יינן יקב דלתון
8.1.2020 - אסף קדם, יינן יקב אסף
29.1.2020 - גידי סיידא, יינן ביקב לוריא
19.2.2020 - אסף עזר, יינן ביקב אמפורה
11.3.2020 - גבי סדן בעלים ויינן, יקב שבו
1.4.2020 - אסף פז, יינן יקב ויתקין
עלות ערב יין לאדם- 280 שקלים, כולל מזיגה של 5 יינות וחמש מנות.
צילום: יח"צ עולה חדש
הישראלים מאוהבים בוויסקי סקוטי, ולמרות כניסתן של מדינות חדשות לענף (הוויסקי היפני קוצר תשבוחות ברחבי העולם, בטייוואן למדו לייצר וויסקי משובח ואפילו כאן בישראל יש לנו מזקקת וויסקי כחול לבן, מילק & האני שמה, הממוקמת ביפו, סמוך לאצטדיון בלומפילד), הוויסקי הסקוטי שומר על כבודו, ויש שתיינים רבים שמעקמים את האף מול וויסקי ממדינות אחרות, מישהו אמר ברבן אמריקאי?!
גם הוויסקי האירי, מדינה שכנה לסקוטלנד, פחות מוכר בישראל, ואולי המהלך החדש של חברת יורוסטנדרט יצליח לשנות את התמונה.
יבואנית האלכוהול שהחדירה לישראל את וודקה רוסקי סטנדרט, מביאה בימים אלו לישראל מספר מותגים של וויסקי אירי, ואלה מחכים לכם על מדפי חנויות האלכוהול.
אז מה חדש?
דבלינר, יח"צדבלינר - מותג וויסקי אירי בעל צמיחה מהירה מאוד בעולם. דבלינר הוא ליקר, משולב וויסקי אירי משובח וחלת דבש מתוקה, שנותנים יחד תחושת קרמל אקזוטי. אם אתם רוצים להשוות אותו למשהו שאתם מכירים, אז הוא מזכיר במקצת את הג`ק דניאלס דבש, ובא עם מחיר נגיש יותר: 95 שקלים. 35% אלכוהול, כשר. טעמתי את המשקה החדש. באף מתפשט ניחוח מתקתק מעט עם רמזים של וניל, דבש ובושם שמנים - מאוד אופייני ומורכב. טעם - דבש וכרמל עם תיבול של וניל. סיומת - מתוק, ארוך ורך מאוד. הצעת הגשה - על קרח, כקוקטייל או כמשקה שלאחר הארוחה.
ליברטיז, יח"צOak Devil - רובע ליברטיז בדבלין, אירלנד, הוא מקום שעליו כותבים סיפורים. ברובע זה הסוחרים, הפושעים והמזקקות חיו זה לצד זה. הצבעים, הניחוחות והקצב המסחרר התערבבו זה בזה. הרובע היה ידוע בשם "הגיהנום". על מנת להגיע ללב הרובע היה צריך לחלוף על פני פסל השטן המגולף בעץ אלון. שם מתחיל סיפור הוויסקי. הליברטיז 5 שנים הוא וויסקי שהתיישן 5 שנים בחביות ברבן אמריקאי וזוקק פעמיים. וויסקי שהוא שילוב של גריין וויסקי וסינגל מאלט. עשיר בטעם, רך והרמוני. אירי במיטבו.
Copper Alley - קרוי על שם הרחוב העתיק ביותר בדבלין. מקום בו יוצר המטבע האירי הראשון מנחושת. הוויסקי זוקק שלוש פעמים, התיישן 10 שנים בחביות ברבן אמריקאיות ועוד חודש אחד בחביות שרי אולורוסו. בעל צבע זהב מבהיק וארומה משכרת, דבש קינמון ותפוחים משתלבים בטעם מלא, עשיר והרמוני. הסיומת מלאה וארוכה. טיפה של מים בוויסקי תשחרר מחול נוסף של ארומות וטעמים.
Murder Lane - קרוי של שם רחוב עתיק במרכז דבלין בו קיפחו אירים רבים את חייהם תוך רצון לחצות אותו. אזור רווי פשע ואלימות. זוקק שלוש פעמים, התיישן 13 שנים בחביות ברבן אמריקאי וסיום מרתק של חביות טוקאי הונגרי (יין קינוח אייקוני מהונגריה). הצבע זהב עמוק. ארומות של שקדים, מרציפן, ווניל ודבש. הטעם עמוק, רב שכבתי, משלב מתיקות, נגיעות תבלינים ורמזים לאפרסקים ופרי טרופי. הסיומת ארוכה ומתמשכת.
Duliner Beer Cask Series - סדרה מיוחדת ומוגבלת זו משלבת יישון וויסקי בעץ אלון אמריקאי וסיומת בחביות בירה. השילוב עם בירת ה`פייל אייל` מוליד ארומות נוספות של תפוח אפוי, אפרסקים וטעמים שנוגעים בטעמי צ`ילי. שילוב נוסף ומרתק לא פחות הוא עם אייריש סטאוט, אז מופיעים טעמים של מרשמלו, נגיעות ג`ינגר ושוקולד.