צילום: אתר מועצה אזורית גולן
חשבתם שהגולן הוא רק נקודת תצפית מרהיבה על הכנרת או טבילה במימיו הצוננים של הבניאס? אין לי ברירה אלא לומר לכם: תחשבו שוב, ובמקום לטוס לפראג, להמליץ לכם לעלות לגולן ולזכות בשקט, באוויר צח, בשלווה כפרית ובנוף ירוק – המניעים את ה"אגרותוריזם" – שהפך ללא ספק לאחד התחומים הכי חמים בתיירות בנקודה הצפון-מזרחית של ישראל.
עם זאת נדמה שחיים רוקח - ראש המועצה האזורית גולן, משקיע מאמצים רבים בקידום ענף התיירות בגולן, מרכיב מרכזי כאמור בכלכלת האזור.
על אף שהמועצה שלו משתרעת על פני שטח עצום — מהכנרת בדרום ועד לגבול סוריה בצפון – האזור עדיין סובל ממיעוט תושבים, נכון "חוק המספרים הקטנים" מוכיח כי אט אט משתפרים להם נתוני ההתיישבות הישראלית בגולן, אך זה כמובן לא מספיק ונדמה שהמועצה עושה ככל שביכולתה בכדי להמשיך לצעוד במגמת ההגירה החיובית לגולן.
כיום חיים באזור בסך הכל 24 אלף תושבים יהודים. פרט ליהודים, מתגוררים בגולן גם 23 אלף דרוזים ו–3,000 ערבים מוסלמים — ובסך הכל כ–50 אלף תושבים על פני שטח של 1,154 קמ"ר.
חיים רוקח - ראש מועצה אזורית גולן. צילום: פייסבוק השנה כזכור זכה הגולן, להכרה רשמית מצד נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, עת הכריזה המעצמה האמריקאית בהכרת הסיפוח הישראלי בגולן. ראשי הרשויות ברמה קיוו ובצדק שההחלטה הזאת תיתן דחיפה כלכלית לאזור ותגדיל את מספר התושבים בה - אך לעת עתה אין כל שינוי. עם זאת ניכר כי לרוקח וחבריו למועצה עיקשים במאמציהם לקדם את הגולן ולהוביל את הפוטנציאל התיירותי הגלום בו למקום גבוה בהרבה.
עבור הישראלי הממוצע, רמת הגולן מוכרת בעיקר מהשמ"פ או מטיולים לכנרת ולנהר הבניאס, אך הגולן שעמוס בבסיסים צבאיים ושטחי אש – פורה גם בשמורות טבע רבות ונוף ייחודי. בנוסף האזור מושך אליו כמתבקש בימי השלג עשרות אלפי מבקרים - ועדיין ענף התיירות רחוק ממיצוי הפוטנציאל שלו.
צילום: פייסבוק מועצה אזורית גולן
ולמרות הכל, למי מבניכם שנוהג תדיר לשכור רכב ולטייל להנאתו בין הכפרים האירופאיים השונים, ולגלות על הדרך יקבי בוטיק קטנים, מחלבות איכותיות ובתי סטודיו של אמנים שונים, מומלץ בהחלט לעשות זאת גם כאן, ממש מתחת לאף, פה בגולן, מקום מושלם לשזוף בו את העיניים במראות סתווים מרהיבים וכמובן לבקר במקומות נהדרים שבהחלט שווים ביקור.
לאורך הגולן פזורים להם בעלי מלאכה מומחים בתחומם, מקומות לינה אטרקטיביים, יקבים, פונדקי דרכים ובתי עסק קטנים ומסקרנים מאד. הנוף כאמור נהדר, הכבישים המתפתלים בינות צמחיית חורש סמיכה מרהיבים ומזג האוויר בייחודי לאזור ממש דורשים להתניע את הרכב ולצאת לדרך, במטרה להתחקות אחר האטרקציות והמסעדות המקומיות, שהצליחו להפתיע אפילו אותי, מיטיב לכת ולסת משופשף.
**
קול בשופר. צילום: קובי טיריפינטו
קול בשופר
התחנה הראשונה בסופ"ש שלנו החלה ב"קול שופר" - עסק משפחתי חם ואוהב השוכן במושב גבעת יואב, שהוא למעשה בית מלאכה לייצור שופרות ומרכז מבקרים יחיד מסוגו בעולם.
העסק הוקם בתחילת שנות ה-90, במבנה קטן בחצר הבית ועם השנים ודרישת הקהל – הוא הלך וגדל.
את העסק מנהל שמעון קינן – ילדי מרוקו שעלה ארצה עם בני משפחתו כשהיה בן שנה וחצי היישר לטבריה. "נולדתי עם שופר ביד. בגיל 19 כבר ידעתי לתקוע בשופר. את השופר הראשון הלכתי ובניתי לעצמי מצינור ומשפך של נפט", סיפר לנו קינן בהתרגשות רבה.
שמעון קינן. צילום: רינה אפלבוים - סטודיו מנדרינה
שמעון קינן בעת הדגמה. צילום: קובי טיריפינטו
מזוזה עשויה מקרן. צילום: קובי טיריפינטו
בנערותו למד קינן מסגרות בבית ספר מקצועי ובהמשך פנה לגידול תרנגולי הודו, עד שיום אחד, לפני 20 שנה בערך הוא הפך את אהבתו לשופרות לעסק שהקים בתוך לול התרנגולות.
בהתחלה הוא ייצר שופרות כשרים ועם השנים הרחיב את הייצור גם לשופרות בוטיק – שופרות אמנותיים המעוטרים בכסף ובזהב, ובתי מזוזה ייחודיים העשויים מקרן.
שמעון קינן. צילום: רינה אפלבוים - סטודיו מנדרינה במרכז תוכלו אם תרצו להצטרף ל"סיור שופרות" – חוויה בלתי נשכחת במסגרתה ילדים ומבוגרים כאחד מתנסים בתהליך ייצור השופר, לומדים מקינן מהם ההבדלים בין תקיעה, שברים ותרועה ומחכימים במשמעות העמוקה של המצווה העתיקה.
מחיר: מחיר לקבוצה של עד 10 איש - 300 ₪, לקבוצה של 10-25 - 30 ₪ לאדם (התשלום הוא עבור ילדים מעל גיל 6). 04-6763307
**
מכוורת אלין. יח"צ מכוורת אלין – על הדבש ועל העוקץ
התחנה הבאה: מכוורת אלין אף היא שוכנת במושב גבעת יואב.
את המכוורת הקים דוד אלין (73) שנולד בפורטסמות` שבאנגליה לאב ממוצא בריטי ולאם יהודיה.
את אביו של דוד פגשה אימו, יעל ויצמן (אחותו של מי שהיה נשיא המדינה, עזר ויצמן) בשנת 1942, כשהייתה בחופשה מלימודיה בפקולטה לכימיה באוניברסיטה העברית, ומטבע הדברים ביקר דוד בילדותו בארץ והתאהב זה.
מכוורת אלין. צילום: קובי טיריפינטו מאוחר יותר כשהתבגר בחר דוד לעזוב את אנגליה ולהגיע ארצה בכדי להתגייס לצבא. הוא הוכשר כקצין שריון ולחם במלחמת ששת הימים בסיני עם האוגדה של אריק שרון. בסוף שנת 1967 הוא הוצב ברמת הגולן כמפקד מחלקת שיריון, ושם גם בחר לפני כ-39 שנה להקים את ביתו. לפרנסתו הוא הקים כאמור את המכוורת והחל לבסס את מעמדו כמגדל דבורים וכיצרן דבש.
מכוורת אלין. צילום: קובי טיריפינטו המכוורות שמהן רודים באלין דבש פרחי בר פרושות מדרום הרמה ועד למרכזה וטעמי הדבש משקפים כצפוי את הצמחייה המגוונת של רמת הגולן. כך למשל בקיץ מופק במכרוות דבש מצוף פרחים - בעיקר דרדרים ומיני קוצים אחרים ואילו בחורף מופק דבש בצבע ענבר כהה ובעל ארומה כבדה ומשכרת מפרחי זעתר, תימין ועשבי בר שונים ויש כמובן גם דבש עם פרופוליס וכמובן יערות דבש מתוקות - מתוקות.
מכוורת אלין. צילום: קובי טיריפינטובאלין תוכלו כמובן להתרשם מקרוב מתהליך ייצור הדבש, ולהתוודע לדבורה - המאביקה המרכזית בטבע ואחראית להאבקת 80 אחוז מהגידולים החקלאיים בעולם.
הילדים מצידם יזכו להשכיל לזהות את ההבדלים בין הדבורה הפועלת לזאת המלכה, כמו גם לעלות על מדי דבוראי וכמובן לטעום מהדבש - אותו נוזל זהוב מתוק, שבלעדיו, בואו נודה בזה, היו חיינו כאן הרבה יותר תפלים.
מכוורת אלין - 050-5356662/ 054-4815055.
**
גיליס, יח"צ גיליס – בית מדרש לבשר
ממושב גבעת יואב המשכנו למושב נוב ובו גילינו את "גיליס" - מפעל בשר שהוא גם קצביה כשרה ההופכת למסעדה (ע"ש "בית מדרש לבשר") בכל יום חמישי של השבוע.
ואם תהיתם מה עושים שם ב"גיליס" בשאר ימות השבוע, אספר לכם שהמסעדה שאותה מוביל יוסי גיליס (69), גורו של תאוות בשרים, משמשת כמרכז מבקרים שבו הוא ורעייתו מקיימים יחדיו סדנאות לקרניבורים.
ומה עם האוכל אתם שואלים? ובכן, כל סעודה ב"גיליס" נפתחת בצלוחית חומוס חם עם נתחי בשר ורבעי פיתה (טעיםםםםםםםםםםם). לצד כל מנה עיקרית שתבחרו תקבלו גם תפוחי אדמה מטוגנים; סלט סלק ותפוחי עץ וסלט חסה ועגבניות שרי.
החציל של גיליס. צילום: קובי טיריפינטו בהמשך, תפקוד את שולחנכם מנת פתיחה נוספת של חציל קלוי ממולא בבשר וטחינה המעוטרת בגרגירי רימון, ללא ספק הגשה מרהיבה ומגרה. אך עם כל הכבוד לחציל, התכנסנו ב"גיליס" לטובת הבשר, ולכן תוכלו בשלב זה לבחור למשל בין מנה של המבורגיליס, המורכבת משלוש קציצות המבורגר במשקל 100 גרם כל אחת (125 שקלים) או בין אחרת המורכבת משלושה רולים של סינטה, במשקל 100 גרם כל אחד, ממולאים ברוטב צ`ימיצ`ורי (160 שקלים).
אגב, לחובבי הבשר מוצע במקום דיל של ארוחות טעימות, שבו ניתן לבחור בין טעימות גריליס - מנות צלויות מהגריל כמו פרגית, המבורגר, רול סינטה ואנטריקוט (215 שקלים לסועד) או מטעימות של בשר בקר בלבד (238 שקלים לסועד).
גיליס, צילום: פייסבוק רשמי
גיליס. צילום: קובי טיריפינטו
ואם כבר הגעתם ל"גיליס" זכרו שלא לעזוב את המקום לפני שתבקרו במשק המשפחה ושם תפגשו את פרות הבלק אנגוס שהובאו ארצה במיוחד מאוסטרליה, את הסוסה המהממת וכמובן את "אברהם" – פר ברהמה אימתני מזן מיוחד שהתפתח באזורים אקלימיים חמים ועל מנת להתמודד עם החום הכבד הוא שמר לעצמו רזרבה, לעת מצוק, בצורת דבשת.
"גיליס" - 04-6763555.
**
עין קשתות. צילום: עופר בלנק
עין קשתות - אתר מורשת לאומי ומרכז מבקרים
הערב כבר ירד על הגולן, ולאחר שזללנו ושבענו הגיעה העת להמשיך לנקודת הציון הלפני אחרונה ליום העמוס הזה. מדובר ב"עין קשתות" (אום אל קנטיר) - אתר ארכיאולוגי שבמרכזו בית כנסת עתיק ומרשים במיוחד ששוחזר בעזרת טכנולוגיה מתקדמת על ידי צוות בראשותם של פרופסור חיים בן דוד ואילנה גונן מאוניברסיטת בר אילן, יחד עם המומחה לשחזור טכנולוגיות עתיקות יהושע (ישו) דריי.
הכפר הקדום שוכן ליד הישוב נטור, ממש מעל נחל סמך וצופה אל הכנרת והרי הגליל. בין אבניו של הכפר מסתתרים להם סיפורים דרמטיים, חלקם כבר בני 1,500 שנה, ובמרכזו כאמור בית כנסת העתיק, שחרב ברעידת אדמה במאה השמינית לספירה, כמאתיים שנה לאחר שהוקם, וששוחזר והוקם מחדש בטכנולוגיה חדשנית. גולת הכותרת במקום היא ללא ספק היכלית ארון קודש - השמורה והמפוארת ביותר שהתגלתה עד היום בארץ ששופצה ושוחזרה.
שעת השקיעה בעין קשתות. צילום: קובי טיריפינטו עוד תמצאו במקום 3 קשתות אבן מרהיבות (האחת מקורית, השנייה משוחזרת ושלישית שנחשפה בחפירות אך מצבה בכי רע ביחס לאחיותיה), ולמרגלותיהן מעיין נובע, שבילים מסודרים, מקומות ישיבה ופינות צל ונוף שצופה ממרומי הרמה על ואדי רחב.
המלצה שלי, אל תפספסו את שעת השקיעה, מדובר במחזה עוצר נשימה! אגב, האתר נגיש לנכים, אך פחות מתאים לעגלות ילדים אז קחו זאת בחשבון.
מחיר: 25 ₪ מבוגר, 15 ₪ ילד/ גמלאי/ סטודנט. 04-6851002.
**
סטודיו מנדרינה. צילום: קובי טיריפינטו
סטודיו מנדרינה - משחקים באש
את היום הראשון חתמנו בסטודיו מנדרינה של אמנית הזכוכית רינה אפלבוים, השוכן במושב נטור.
אפלבוים - אישה חייכנית ולבבית עד מאד, החלה לעסוק באמנות הזכוכית במקום מגוריה הקודם בישוב נחלים במרכז הארץ. לפני 12 שנים היא עברה עם משפחתה לנטור, מעבר שבאופן טבעי לווה בחששות רבים.
סטודיו מנדרינה. צילום: קובי טיריפינטו
אלא שמבחן הזמן, מוכיח שהמעבר שלה צפונה הוכתר כהצלחה. עובדה היא מגדלת במושב 4 ילדים לתפארת ומנהלת ביד רמה את הסטודיו המקסים שלה המאכלס כלי עבודה ותנור מקצועיים, כמו גם שלל מוטות זכוכית מורנו ססגוניים שמקורם בעיר מורנו הסמוכה לוונציה באיטליה, ושם היא גם עורכת תחת הסלוגן "כאן משחקים באש" - סדנאות מקצועיות הכוללת הדגמות של ניפוח ופיסול באש בזכוכית רכה וצבעונית.
בסטודיו תוכלו כמובן לחזות בתהליך העבודה המרתק של פיסול מוט הזכוכית לכדי חרוזים צבעוניים הנערמים על הדלפק, כמו גם לרכוש מתכשיטיה המרהיבים והייחודיים.
דגם השרשרת שהוענקה למלאניה טראמפ. צילום: קובי טיריפינטו ואם בתכשיטים עסקינן שהרי בפינת הפיקנטריה הציגה לנו אפלבוים בתום סדנת הזכוכית שהעבירה, שרשרת חרוזים שעיצבה בהשראת חרוזי זכוכית שנמצאו בחפירות גמלא העתיקה. שרשרת זהה הוענקה לאשת נשיא ארה"ב - מלאניה טראמפ בטקס הכרזת הקמת הישוב "רמת טראמפ", שנוסד בתחילת השנה ברמת הגולן.
"השרשרת הזו אינה שלי, היא של אישה שאיני מכירה ומעולם לא פגשתי, אבל השמים שמעלי הם אותם השמים שהיו מעליה. אני הולכת על אותה אדמה שהיא הלכה עליה לפני 2000 שנה, כשהיא חיה כאן בגמלא העתיקה שברמת הגולן - עיר משגשגת על צלע ההר", כך כתבה אפלבוים בטקסט שצורף לשרשרת שהוענקה לאשת הנשיא.
סטודיו מנדרינה. צילום: קובי טיריפינטו
צילום: רינה אפלבוים "הממצאים מראים שהיא התגוררה בבית בנוי אבני בזלת שחורה, שכדי חרס כבדים מלאים ביין ותבואה נחו על גג ביתה. ייתכן והשרשרת נשמטה מצווארה, כשחרבה גמלא במרד הגדול, או שאולי באופטימיות נשית היא הוסתרה, עד שיגיעו ימים טובים יותר והיא תחזור אליה. ימים עברו והצטברו לשנים והשרשרת, שהתפרקה לחרוזים רבים, שכבה בין אבן ובזלת מחכה לאישה אחת שתשוב".
אגב, לקראת החנוכה מקיימת אפלבוים סדנאות ייעודיות חג, במסגרתן ניתן ללמוד להכין חנוכיות מרהיבות מזכוכית כמובן...
מחיר: תלוי בסוג הסדנה ומספר המשתתפים. 04-6763619.
**
בוטיק אלרום. צילום: מוטי יאיר
אכסניית בוטיק אל-רום
ההוסטלים של היום זה לא מה שהיה פעם. חלקם ממש משמשים כאכסניות בוטיק, ואפשר אפילו למצוא אכסניות בוטיק ברמה של בתי מלון 3-4 כוכבים - אך עדיין, באווירת הוסטל. אחת הדוגמאות הנהדרות לכך היא האכסניה הממוקמת בקיבוץ אל-רום בצפון הרמה, שהחלה את דרכה בחודש יוני השנה.
האכסניה מעוצבת בפשטות קיבוצניקית: בלי יותר מדי קישוטים או "חזון ארכיטקטוני", אך רחוקה מלהיחשב למרושלת בהופעתה וניכר שלמעצב שלה היה חשוב לקשט אותה ב"אלמנטים עיצוביים".
מבט מבחוץ על מבנה האכסניה מעביר מסר ברור: זה לא צימר שבאים אליו בשביל הפסיליטיז והג`קוזי, בעיקר משום שאין כזה, לכאן מגיעים כדי לטייל, לאכול, לישון ובנינו זה ממש אבל ממש לא רע. מחירי הלינה נוחים בהתאמה, הצוות במקום לבבי ואדיב והחוויה כולה נעימה ומזמינה.
בקיצור, אם חפצה נפשכם בחוויית לינה קצת אחרת, חברתית יותר וגם נוחה הרבה יותר לכיס, שווה לכם להיכנס לאתר הבית שלהם ולהתרשם מהאכסניה המעוצבת. באכסניה 18 חדרים שעל פי בקשתכם יסודרו במבנה משפחתי (מיטה זוגית+ מיטות ילדים) או כמיטות נפרדות (5/6 מיטות בחדר).
אכסניית אלרום. צילום: קובי טיריפינטו בכל חדר תמצאו מקלחת וחדר שירותים (בנפרד) וכל חדר מאובזר גם במקרר, בפינת קפה, בפינת ישיבה, בטלוויזיה בכבלים ובאינטרנט אלחוטי. זה שקיבלנו (5 נפשות) היה נקי ומרווח, ומחוץ לו מצאנו רחבה אידאלית לרביצה בשמש. לא רחוק משם שוכן לו חדר האוכל האינטימי שאותו מובילה ביד רמה סיוון בס שרוקחת מטעמים נהדרים: סלט טונה משובח, סלט פלפלים טעים, שקשוקה מושלמת ושאר מיני תופינים שיבטיחו שחלילה לא תגוועו ברעב, ויש במקום גם מועדון ילדים מהמם.
מחיר: 450 – 600 ₪ לזוג (תוספת לאדם בחדר 150 ₪) כולל ארוחת בוקר מפנקת. 04-6838111/058-6838111.
**
רייזרים מרום גולן. יח"צ
רייזרים מרום גולן
את בוקר יום שישי פתחנו בחוויה מוטורית ואקסטרימית למדי על גבי הרייזרים של מרום גולן שנועדו לטיולי שטח.
מסלול הטיול – עמק קוניטרה שבו נחשפנו לירושה שהושארה פה מימי הנוכחות הסורית ברמה: בריכות, מוצבים, מבנים וכמובן שדות מוקשים.
לאחר תדריך בטיחות קצר יצאנו בשיירה מהקיבוץ לכיוון העמק והתרשמנו מהנוף המרהיב. תוך כדי נסיעה הקפנו את הר בנטל (1,165 מטר) המתנוסס ממערב לבקעת קוניטרה, ששמו הערבי של ההר, תל אל-עראם (ערימת החיטה), נגזר מצורתו.
רייזרים מרום גולן. צילום: קובי טיריפינטו
רייזרים מרום גולן. צילום: קובי טיריפינטו
רייזרים מרום גולן. צילום: קובי טיריפינטו בהמשך עברנו מסלול אתגרי וחוויתי דרך הליבה של הר הגעש והמחצבה, עד להגעה לנקודה השמינית והאחרונה במסלול להנצחת המרגל הישראלי אלי כהן - שם הוצב בפסל בדמותה של נדיה אישתו ושלושת ילדיהם מביטים לכיוון דמשק ומחכים לבואו של אלי כהן שהוצא להורג ב-18 במאי 1965.
נדיה ובניה מחכים לאלי כהן. צילום: קובי טיריפינטו
בניין המפקדה הסורית. צילום: קובי טיריפינטו
רייזרים מרום גולן. צילום: קובי טיריפינטו דקות ספורות משם, נחשף בפנינו מבנה גדול ומרשים ששימש מפקדת החזית הסורית. המבנה הגדול הסמוך לגבול עם סוריה הוקם בשנות ה-60 בידי הסובייטים עבור הסורים ושימש תחילה כבית חולים אך הוסב לאחר מכן למפקדה צבאית. בתוך המבנה תלוי לוח זיכרון, שמציין את העובדה שהמרגל הישראלי אלי כהן ביקר במקום כמה פעמים.
את תום הנסיעה העברנו בין שדות ומטעים, תוך כדי נהיגה אתגרית ומיותר לציין שכולנו התלהבנו עד מאד.
מחיר: 100-650 ₪. 052-8695832 / 04-6960483.
**
דה קרינה. צילום: קובי טיריפינטו
דה קרינה שוקולד
100 שנות שוקולד משפחתי שהביאה עימה השוקליטריית קרינה צ`פלינסקי שעלתה עם משפחתה מבואנוס איירס בארגנטינה, מתבטאים הלכה למעשה במפעל הבוטיק הקרוי על שמה - "דה קרינה", השוכן בעין זיוון.
המקום מציע מלבד חווית רכישה של שוקולד כשר עם השפעות דרום אמריקאיות שנרקח בעבודת יד גם הדרכה בת חצי שעה בסרט המתאר את סיפורו של השוקולד שהתגלה לפני כמעט 300 שנה. בסרט תוכלו ללמוד על תהליכי הייצור העכשוויים של שוקולד כמו גם להצטרף לסיור במפעל ולסיים בסדנאות ליצירת שוקולד ופרלינים.
דה קרינה. צילום: קובי טיריפינטו כמובן שתום הפעילות המתוקה כל משתתף, מקבל את יצירתו הטעימה.
מחיר: סיור - 25 ₪ סיור וסדנה - 69 ₪. 04-6993624.
**
יקב בהט. יח"צ
יקב בהט + פיצה וינו
למרות היותה של אדמת הגולן בזלתית ושחורה, היא משמשת מרבד פורה לשטחים עצומים של כרמים, הנושקים לנוף היפה של הרמה. מלבד הקרקע, את העבודה עושה גם מזג האוויר האולטימטיבי - חם ביום וקר בלילה - שמיטיב עם אשכולות הענבים.
לבהט, יקב הבוטיק המשפחתי השוכן בקיבוץ עין זיוון, שמאחוריו עומד האב-היינן עופר בהט - חקלאי שהגשים חלום והחל לייצר יין בחצר ביתו הגענו בשעת צהריים, טיימינג מושלם להתענג על יין משובח ולצידו פיצה איכותית.
צילום: פייסבוק פיצה וינו
ומה בין פיצה ליין, ת`שואלים? ובכן בצמוד ליקב שוכנת לה פיצה וינו השייכת אף היא לעופר.
מרכז המבקרים של בהט מכיל 65 מקומות ישיבה ובר יין לטעימות ובמקום מלבד העובדה שתוכלו להתרשם מתהליך הייצור הנעשה בכל שלביו באופן ידני (כולל הביקבוק והצמדת המדבקות) תוכלו כמובן לטעום סוגים שונים של יינות אדומים ולבנים ומיני אלכוהול שמכינים במזקקה (ליקר הדובדבנים משובח אגב) בזמן שהקטנטנים מתנסים בסדנה יין ייעודית לגילם. את כל החוויה כאמור תקנחו בפיצה האיכותית שנאפית לה במקום!
יקב בהט - 050-8771770.
**
תופעת טבע בפארק הירדן. צילום: אתר רשמי
תופעת טבע בפארק הירדן
את פארק הירדן אין כמעט צורך להציג, הפארק נמצא בבקעת בית ציידה, רגע לפני שהירדן נשפך לכנרת, בצד האפיק המזרחי של הירדן, וכולל גם צדי אפיקים ואיים קטנים, שמכוסים בסבך צפוף של צמחייה, בעיקר של קנה מצוי ועצי ערבה.
הפארק מציע לא מעט אתרים, טיולים ופינות מנוחה, אבל אם כבר הגעתם עד לשם זכרו שלא לפספס חלילה את האטרקציה החדשה המכונה "תופעת טבע".
מדובר בסיור לילי אור קולי המשלב משחקי תאורה, קול ודיבוב הומוריסטי ע"י כוכבי "ארץ נהדרת" ומאפשר לכם ולילדים חיבור לטבע, לסביבה וללילה. מדובר בחוויה קסומה, מפתיעה ומשובבת נפש.
מחיר: 30 – 40 ₪. 04-6923422.
**
החרמון. צילום: עדי פרץ
הר החרמון
את הסופ"ש המהנה שלנו חתמנו בבוקר יום שבת כמתבקש באתר החרמון.
נכון, החרמון טרם הלבין השנה, אך לעלות לגולן ולא לבקר בהר, זה כמו לטוס לאיטליה ולהימנע מאכילת פסטה... מה גם שהחרמון כבר מזמן אינו נחשב רק יעד לסקי, והוא בהחלט מהווה מקום בילוי משפחתי במסגרתו תוכלו לעלות ולרדת ברכבל שצופה על הנוף המדהים, ולהתרגש מנהיגה ברכבת אקסטרימית.
הר החרמון. צילום: קובי טיריפינטו
הר החרמון. צילום: קובי טיריפינטו
אם לא די בכך דעו שדווקא עכשיו כשיבש במרומי החרמון זוהי הזדמנות נהדרת לפגוש על ההר פרחים רבים שאינם קיימים באף מקום אחר בארץ, למשל הצומח הכרקוצי, מלשון "כר קוצים" - צמחייה נמוכה וסבוכה, ובדרך כלל גם קוצנית, עריר הלבנון המזכיר מעט את החצב, הפרגה הקירחת שפורחת בכתום עז ואת האליסון החרמוני שפרחיו צהובים.
מחיר: 34 לילד/39 ₪ למבוגר. רכבל - 49 ₪, אטרקציות - 30 ₪. 1-599-559-560.
* הכותב היה אורח המועצה האזורית גולן