הטרובדור. יח"צ
גולשים יקרים, הרשו לי בראשית סקירת היצירה, להודות ולברך שוב על מפעל "רואים משם, שומעים מכאן", המגיש ומאפשר לנו לחזות ביצירות אופרה נפלאות המועלות על הבימות החשובות של אירופה, במחיר השווה לכל כיס...
"רואים משם שומעים מכאן" הוא מפעל תרבותי שמנציח אומנות טוטלית - שירה, משחק, ריקוד, מוזיקה לפעמים גם קטעי קולנוע - הכל על מסך אחד.
לצערי, תהיה זו "מצבה" לדורות הבאים, לנו כאן בארץ. סקרתי את האולם המלא... לא נערה ולא נער נכחו בקהל. הצופים ביצירה בני שישים ומעלה, כולל אותי...
אני חוזר על דברי: אם משרד החינוך לא ידאג לכלול בשעורי המוזיקה את תולדות האופרה ואת חיי המלחינים הגאונים, ההפסד יהיה כולו שלנו.
הטרובדור. יח"צ ולעניין עצמו- פרנקו זפירלי, מגדולי במאי האופרות והקולנוע, החל את דרכו באומנות כמעצב תפאורות. ביצירה "הטרובדור" מאת המלחין ג`וזפה ורדי, ידו הייתה גם בעיצוב המהמם. בארנה די ורונה, אמפיתיאטרון רומי, מתרחשת העלילה. הבמה החשופה והגדולה מאפשרת ללמעלה ממאה ניצבים, פרשים על סוסים, רקדניות צועניות ותנועה חופשית. בהיות כולם על הבמה, התמונה מרשימה ביותר. אך היות והארנה די ורונה, הוא מקום חשוף, הצילום הקולנועי שנערך ביום סגריר, איבד קמעה מהחדות...
לאונורה המאהבת של הטרובדור, המחוזרת גם על ידי הרוזן די לונה, היא פרח במה נדיר. יופייה, קולה, משחקה הדרמתי של הזמרת אנה נטרבקו הם משולש שווה צלעות וזוויות. הכל מושלם.
מנריקו, הטרובדור, הוא בעל קול יפה אך משחקו אינו מספיק אמין. במיוחד כאשר שר לאהובתו, ראשו פונה מזרח וראש אהובתו פונה מערב... את מנריקו מגלם בן זוגה בחיים של נטרבקו, בעלה יוסיף אייבזוב.
סוזנה, הצוענייה הזקנה, "המכשפה", מילה אחת בלבד תתאר את הופעתה- נפלאה. חלק גדול מהעלילה על כתפיה...והמצו סופרן הזו בעלת הוותק הבימתי הרב מתכוונת בקרוב לסיים קריירה מפוארת.
התלבושות כולן, עד לאחרון הניצבים, יפיפיות ושובות עין.
ולכם הקוראים הצעירים אוסיף ואומר - המפעל התרבותי "רואים משם שומעים מכאן" מגיש לנו מתנה אומנותית יקרה! אמצו אותה בשתי ידיים ולכו לקולנוע!
מועדי ההופעות הבאות:
27 בנובמבר, 19:00 בסינמטק הרצליה. 27 בנובמבר, 17:00 בקולנוע כוכב רמת השרון. 1 בינואר 2020, 18:30 בתיאטרון ירושלים + הרצאה.
מחיר: 89 ₪.