דאבל בייקון קינג, ברגר קינג. יח"צ
המעבר לכשרות הוא כיום טרנד בולט בענף המסעדנות, ומה שהחל לפני מספר שנים בהפיכתו של הבר הוותיק "באגסי" בפלורנטין לכשר, סימן למעשה מגמה הולכת ומתחזקת עת מסעדת "הרברט סמואל" נסגרה לטובת ניהול מסעדות כשרות בבתי מלון, השף מאיר אדוני סגר את "כתית" ו"המזללה" לטובת התמקדות דומה והשפים אייל שני ויונתן רושפלד השיקו מסעדות הפונות ישירות לקהל הדתי.
בתחילת השנה הנוכחית החליט גם השף מתן אברהמס להוריד את מנת הבייקון מתפריט מסעדת הדסון התל־אביבית וזוהי כמובן עדות חיה להצטמצמות שכיחותו של החזיר בארץ.
בשנות ה-80 סימל החזיר הישראלי אולי יותר מכל מאבק חילוני אחר, את הזכות לאידיאולוגיה חילונית ליברלית.
מאז כשנחקק בשנת 1962 "חוק החזיר", האוסר כידוע על גידול ונחירה (המתה לשם מאכל) של חזירים, סימל החזיר איזו חירות מחשבתית, רוחנית וקיומית שההוויה החילונית ביקשה לקדם כמי שגורסת שמותר ליהודים חילונים להתאים את חייהם למודרניות הגלובאלית.
המפעל של "מעדני מזרע" נתפש בשעתו כסמל של השקפת עולם מהפכנית שהאמינה באופציה לחולל פה את הרפורמה המיוחלת באורחות החיים היהודיים וניצב במרכזה של הדרישה לגדל, למכור ולאכול חזיר בישראל שהייתה אז עניין עקרוני. אלא שעשור מאוחר יותר (1994), ולאחר שנחקק בלחץ המפלגות החרדיות "חוק בשר ומוצריו", נאסר לייבא ארצה בשר שאינו מתהדר בחותמת הכשר רשמית של מוסד רבני וכך למעשה נאסר באופן עקיף לייבא לישראל בייקון, פרושוטו, חמון, האם וכל מוצר נוסף העשוי מבשר חזיר.
מצב זה חשף לראשונה מוצר נישה ייחודי שפותח בשעתו על ידי השרקוטייר ערן ביק לטובת מסעדות שף: בייקון כשר למהדרין.
הוא נראה כמו בייקון, מריח כמו בייקון, ממולח כמו בייקון וטעים כמו בייקון — אבל הוא לא כאמור לא בייקון. בהמשך ובעקבות דרישה של קהל מסורתי ושומר מצוות הושק קו מוצרים דומה גם לשוק הפרטי.
בניגוד לאחיו הבינלאומי, המופק כידוע מנתחים המגיעים מהבטן, החזה הקדמי, הגב והרגליים האחוריות של החזיר, הבייקון הכשר מיוצר מהחלק הקדמי והקטן של בטן הטלה ויש לו גם גרסאות מבשר הודו.
כמי שאוכלת כשר, תמיד תהיתי לעצמי מהו בדיוק הטעם של הבייקון ואיך הוא בעצם הפך להיות כל כך נחשק בארצות הברית, כך שכל אמריקאי שמכבד את עצמו לא יוצא בבוקר למשרד לפני שירד על רצועת בייקון עסיסית שהוגשה לצד ביצת עין ומיץ תפוזים.
טעמנו: הבייקון הכשר של ברגר קינג
החזיר הטמא ביהדות אך האהוב כאמור על ישראלים רבים אחרים, עומד עתה גם במרכזה של השקת סדרת המנות החדשה של ברגר קינג.
כשיש לך פרזנטור כמו מלך זילברשלג החרדי הכי לוהט בסביבה, אין סיבה שהמהלך של הרשת לקרב אליה קהלים חדשים לא יצלח וכך ולצד ההמבורגר והצ`יפס המסורתי שאותו כולנו כבר מכירים הצטרפה אל תפריט הרשת הסדרה החדשה שכוללת 3 בורגרים חדשים העשויים מבייקון כשר שמקורו בבשר הודו: בייקון קינג (30.90 שקלים או 47.90 לארוחה עם צ`יפס ושתייה), דאבל בייקון קינג (40.90 שקלים או 56.90 לארוחה עם צ`יפס ושתייה) ושניצל בייקון קינג (36.90 שקלים או 52.90 לארוחה עם צ`יפס ושתייה). ההודו הכשר אגב מוגש לצרכן עם חסה ומיונז בלחמניית תירס.
כמי שכאמור לא טעמה מעולם בייקון אסלי שאלתי את בן לוויתי לסעודה, קרניבור רציני יש לומר, האם טעמו של הכשר אכן הזכיר לו בייקון . הוא השיב באריכות כי לשיטתו מי שאוכל בייקון הודו (או טלה) הן משום שנמנע הלכתית מחזיר או סתם סולד מהבשר הלבן עלול לחשוב בטעות שהכשר זהה לטעם של בייקון, או שזו הפונקציה שהוא ממלא, אך למעשה לדבריו הכשר אינו באמת דומה למקור "לא בטעם ולא במרקם". לטענתו לא מדובר באותה הקריספיות, באותה השמנוניות ובאותה המליחות המאפיינת את החזרזיר, שקר לבן אם תרצו.
עם זאת יודגש, שגם אני וגם הוא אהבנו מאד את הגרסה הכשרה, שהשילוב בה בין בשר הבקר על הגריל והבייקון הודו המעושן הנפיק טעם נפלא שבחלקו מסתלסל ומזכיר בתצורתו את בייקון, אולם מבחינת מרקמו וטעמו הזכיר יותר פסטרמה הודו מעושנת ואיכותית.
אגב, מילת שבח נוספת חייבת להיזקף גם לזכותה של הלחמנייה, שבניגוד לזאת הקונבנציונאלית עם השומשום, עשויה מקמח תירס שהופך אותה לרכה, מענגת ונימוחה בהרבה.
האם הבייקון הכשר הוא טרנד חולף? נדמה שלאיש כרגע אין תשובות מדויקות, אך משבר הבייקון — המחסור הנוכחי בבשר חזיר בכלל, ובבייקון איכותי בפרט והעובדה שרשת כה גדולה כמו ברגר קינג מאמצת תחליפים — הם בבחינת פרק נוסף בעלילותיו הבלתי־אפשריות של החזיר בארץ הקודש. כך או אחרת, לי באופן אישי נדמה שבישראל 2019 (או 5779, תלוי כמובן את מי שואלים) הגיע הזמן שאיש באמונתו יחיה, יחד, עם הבייקון החזיר או זה שעשוי מהודו, עם השניצל הוינאי או התחליף שלו מסויה, ועם האצות האדומות והחלבון המלאכותי המתחקות אחר השרץ המקורי או למי שפשוט מתעקשים על השרימפס האמיתי...