כללי
סוסיתא
גאדג'טים
נדל"ן
101 מיסטיקנים ישראליים
כל הנשמה
הזמן הורוד
הדודל של גוגל
משפטפטת
U N A C T I N G
סיפור מצולם
המומחים
לו ולה
מטופחת
סלון יופי
כללי נשים
פאשניסטה
פאשניסט
ברבריה
מטרוסקסואל
סקס ואהבה
פאשן ניוז
קולינריה
מבזק קולינרי
זוללים
אוכלים בחוץ
ספר מתכונים
השַׁתְיָין
תרבות
כללי תרבות
על הבמות
על המסך
הספרנית
הזמנה להאזנה
עיצוב
בדק בית
הום סטיילינג
גינה לי
עשו זאת בעצמכם
בריאות
מעבר לדלפק
עושים כושר
ביקור רופא
חוג הסילון
עדכונים מהביצה
רכילות, סלבס ופאפארצ'י
נופש ותיירות
נשארים בארץ
יוצאים לחו"ל
ילדים
כללי ילדים
המשחקייה
ילדודס
ג'ימבורי
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר
ביגה - ארוחת הבוקר שעשתה לי את היום
ארוחת בוקר כידוע היא הארוחה החשובה ביותר ביום, ועל כן בשעת בוקר מוקדמת למדי, שלחנו את רואי פרסול לזלול אחת ב"ביגה" ועל הדרך גם ביקשנו ממנו לספק לנו קווים לדמותה ולעלייתה לגדולה של "ארוחת הבוקר הישראלית".
רואי פרסול
07/11/2019
צילום: אמיר מנחם
לא הרבה יודעים, אך "ארוחת הבוקר הישראלית", שכל כך מזוהה איתנו, נולדה בכלל בקיבוצים.
בשנים הראשונות לאחר הקמת מדינת ישראל נהגו חברי הקיבוצים לסעוד את ארוחותיהם בחדר אוכל משותף על שולחנות עץ ארוכים ארוכים עם אינטימיות מאולצת בין החברים שממילא הכירו כל טחור באחוריו של הזולת.
את ארוחת הבוקר האמורה, הם נהגו לאכול בשעות הבוקר המוקדמות, וזאת כללה מלבד פנכות של דייסה מהבילה בקינמון גם ירקות ממיטב ארצנו, ביצים קשות ושלוש וחצי הגבינות שחברת תנובה ייצרה בשעתו, לצד אשל, שמנת וריבה.
צילום: אתר רשמי
לאחר מכן יצאו החברים לעבוד מספר שעות בשדות, ובסיום העבודה שבו עובדי האדמה שניעורו לפנות בוקר לעמל יומם במקשאות אל חדר האוכל לארוחת בוקר נוספת שהוגשה בצורת מזנון, וכללה: קוסטיצה מעושנת, המון פירות, דג מלוח, "מוזלי" וכמובן מיץ קר משזיפים מבושלים וסוכר.
בשנות ה-50 של המאה שחלפה, העתיקו את הפטנט הזה בחפץ לב מוסדות המרפא של ההסתדרות - בתי ההבראה - ומשם כעשור מאוחר יותר ארוחות הבוקר נדדו למלונות ישראל ששידרגו אותן בחמישה כוכבים פלוס והחלו להגיש אותן בצורה שחיקתה את מאפייני הארוחה ההיא מהקיבוצים. ואיך אומרים? כל השאר היסטוריה...
החוויה הקיבוצית, אתם כבר יודעים, כמוה כמו כל מדינת ישראל, עברה הפרטה, ומאז ועד היום מוגשת ארוחת הבוקר המיתולוגית בבתי המלון בישראל בצורת מזנון בשירות עצמי.
שקשוקה. צילום: אלעד גוטמן
החל משנות ה-80 הצטרפו לחגיגה גם רשתות הקפה והמסעדות השונות שבחרו להגיש את ארוחות הבוקר בסגנון בופה, בעיקר בימי שישי, ואילו בימי החול הן ביקשו להביא את הבופה אליכם לשולחן עם צלוחיות רבות המכילות גבינות שונות, ממרחים וסלטים. הישראלי, זאת אנחנו כבר יודעים, אוהב שפע על השולחן שלו.
חמושים במידע הלא חיוני הזה ובבטן מקרקרת, קפצנו לסניף רשת בתי הקפה "ביגה" בראשון לציון, בכדי לראות הכצעקתה. הווה אומר, איך ארוחות הבוקר של "ביגה" (BIGA- שאור באיטלקית), שמעולם – אבוי לבושה - לא יצא לנו לטעום מהן עד היום?
צילום: אתר רשמי
עיון קצר בתפריט לימד שב"ביגה" מציעים מגוון ארוחות בוקר, חלקן ללא ספק יוצאות מהבנאליות הלעוסה של חביתה, לחם וסלט. החלטנו להזמין 2 ארוחות בוקר שונות ולאכול מהן יחד, וזה אגב התברר כמהלך מבריק.
אני הזמנתי בריוש תרד, פטריות ושמנת, ביצים עלומות ורוטב הולנדייז על לחם בריוש צרפתי, בתוספת תרד, יין לבן, פטריות ושמנת, והארוחה הזאת הוגשה לצד סלט לבחירה (59 ₪).
זוגתי שתחיה בחרה בשקשוקת עיזים, גבינת עיזים ותרד (54 ₪) ובנוסף, קיבלנו גם פוקאצ`ה חמה שנאפתה במקום (17 ₪).
צילום: אלעד גוטמן
צילום: אלעד גוטמן
ארוחת הבוקר שלי, בסגנון "אגס בנדיקט", התבררה כמצופה כמושחתת וטעימה הרבה מעבר לצפוי. על לחם (2 טוסטים) בריוש רך וריחני המלווה ברוטב הולנדז מפנק הונחה לה ביצה עלומה, וזאת המנה נעלמה תוך דקות. מודה שאם לא היו אנשים סביבנו סביר שהיינו מעבירים ליקוק אפילו על הצלחת.
אגב, אם תהיתם, את המחשבות על בוסט הכולסטרול שיש במנה הזאת כמו גם הגיגים על בריאותנו הרופפת, השתדלנו בשלב זה להדחיק.
גם מנת השקשוקה הייתה פשוט מעולה! היא הגיעה מבעבעת ופיזרה ריח מגרה בחלל, אלא שזאת לטעמנו התבררה כחריפה מעט לשעת בוקר מוקדמת.
המנות ב"ביגה", גדולות ומשביעות, עד שלא נשאר מקום לקינוח, אך המשימה העיתונאית מחייבת החא ועל כן בחרנו להתפנק בסיומת מתוקה, והזמנו אל השולחן 2 שייקים שהוכנו טרי במקום. נהנינו מאוד מהמלצת המלצרית שערבבה כמה פירות בשייק, וסייעה לנו ואילו לרגע קט בתחושת האסקפיזם הנדרשת, שהנה זה עתה הכנסנו גם קצת בריאות לקיבה.
צילום: אתר רשמי
תפריט הרשת מציע כמתבקש מגוון משקאות וכולל תפריט מיצים לניקוי רעלים. המיצים בתפריט מבוססים על מים, ירקות ופירות טריים כגון: ג`ינג`ר, תפוח עץ, סלק, עלי תרד, חסה, מלפפון, פטרוזיליה, עלי מנגולד, בננה, גזר ועוד. נוסף למרכיבים הקיימים במשקאות תוכלו אם תרצו להוסיף מרכיבים נוספים העשירים בוויטמינים כגון: ספירולינה, זרעי צ`יה, זרעי פשתן, שיבולת שועל ועוד.
ב"ביגה", תמצאו מבחר גדול של מנות שקצרה היריעה מלפרט, ובכל זאת חשוב לציין לטובת הקוראים כי הרשת מציעה בתפריט הבוקר שלה גם ארוחת בוקר טבעוניות, מנות ללא גלוטן ותפריט קינוחים מפנק, אולי בבחינת ההוכחה האולטימטיבית כי מאז שהגיחה אל חיינו לראשונה ארוחת הבוקר הישראלית ניטלה ממנה תודה לאל כל הקיבוציות ונותרה רק חוויה קולינרית עשירה, אישית-פרטית, מהנה וממולצרת שמסתכמת כאמור בכ-60 שקלים לערך.
בוקר טוב, ישראל!
מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן
לחץ כאן
אולי יעניין אותך גם
מאמרים
נוספים
מכוניות חרוכות ממתחם הנובה ופורטרטים של החטופים: יריד האמנות צבע טרי נפתח
קוד מוצר:
04/07/2024
יפית וקנין
פרטים נוספים
מכונית העתיד: הנעת המימן של GAC
קוד מוצר:
04/08/2020
ניב אופיר
פרטים נוספים
מכורות לשוקולד? התיק הזה בשבילכן!
קוד מוצר:
09/02/2021
קובי טיריפינטו
פרטים נוספים
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר