צילום: יח"צ
קפסולות קפה - MAURO
חברת טמפו - יבואנית מותג הקפה MAURO, החלה לשווק בישראל את קפסולות הקפה של המותג האיטלקי.
היצרנית: "הקפסולות מותאמות למכונות נספרסו בשלושה טעמים: Premium, קפסולה בדרגת חוזק 12 המתאימה לאוהבי הקפה החזק. De Luxe, קפסולה בדרגת חוזק 10- המתאימה לאוהבי משקאות מבוססי חלב, ו-Cento Percento, קפסולה בדרגת חוזק 9 המתאימה לאוהבי האספרסו. תערובות הקפה עוברות את תהליך הקלייה ברג`יו קלבריה שבדרום איטליה, בתהליך מסורתי ואיטי הנקרא A Tostatura Lenta, תחת תנאים קפדניים והישענות על 70 שנות ניסיון. תערובת הקפה מורכבת מפולי ערביקה ורובוסטה".
מחיר: 18.90 ₪, בסניפי רשת סופר-פארם ובבתי קפה ברחבי הארץ.
צילום: יח"צ
דבר הנסיינית: "אין ספק שלנספרסו יש את הקפסולה הכי טעימה שיש, ואני מדברת על מגוון הקפסולות שלהם, שלא כאן המקום לפרט אודותיו. מה שכן, אודה שהמחיר שלהן קצת יקר ומלכתחילה אני לא אוהבת חברות שיש להן מונופול על מוצר צריכה, שעבורי הוא בסיסי.
מאז שפג תוקפו של הפטנט שלהם על קפסולות, ניסיתי המון חברות אחרות אבל רובן עמדו "ליד". הן לא נתנו את האיכות של נספרסו.
לאחרונה קיבלתי לידיי את הקפסולות של MAURO ולמען האמת ניגשתי אליהן די סקפטית. החיקויים נמאסו עלי ואין מה לעשות, הפנמתי שבשביל קפה טוב צריך לשלם, והרבה.
אבל הפתעה! הקפה ממש טוב, הוא לא דומה, הוא לא חיקוי מוצלח, הוא עומד בפני עצמו כקפה איכותי וטעים, אולי לא היה זה אמור להפתיע אותי שכן MAURO הוא אחד ממותגי הקפה השכיחים במסעדות שלא היו מרשות לעצמן להסתפק בפחות מהטוב ביותר, החל ב "קפה נואר", דרך "קדוש" הירושלמי, וכלה ברשת "ביתא קפה", "גראנד קפה" ועוד.
אני, כמובן הלכתי על החזק ביותר, ככה זה שבשעה 6.30 בבוקר, זה כבר חצי יום, Premium, קפסולה בדרגת חוזק 12 אבל יש גם את הקפסולה לאוהבי ההפוך, De Luxe, קפסולה בדרגת חוזק 10 -המתאימה לאוהבי משקאות מבוססי חלב, אצלי זה בצהריים. ולבסוף לפני השינה Cento Percento, קפסולה בדרגת חוזק 9 וגם למי שאספרסו זה יותר הקטע שלו.
בקיצור, המוצר בהחלט עושה את העבודה, חבל שאין מגוון רחב יותר, ללא קפאין, בטעמי וניל או מוקה וכן הלאה...".
ציון: 10
צילום: יח"צ
מיונז - תלמה
מיונז משמן קנולה ומיוקל 5% ללא כולסטרול.
היצרנית: "המיונז מופחת השומן, עם 1/3 פחות שומן בהשוואה למוצר הקלאסי, של תלמה. בכל כף מיונז מופחת שומן (15 גרם) 63 קלוריות בלבד, לעומת כ-90 בכף מיונז אמיתי של תלמה".
מחיר: 9.90 ₪, ברשתות המזון והשיווק ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "אתחיל מהטוב, ראשית הפחתת השומן היא מהלך מבורך של תלמה, ויאמר לזכותה שכמעט ואין פגיעה בטעמו של זה המופחת ביחס לממרח המוכר של החברה.
שנית, ברובו המיונז הוא ביצים ושמן; ואלו כידוע הן מקור נהדר לחומצה אלפא-לינולנית ולאומגה 3, ונראה שהן טובות למערכת הלב וכלי הדם. בנוסף, המיונז המופחת של תלמה עשוי משמן קנולה – חבל שהיא לא הלכה פה על שמן זית, אבל גם לקלונה מיוחסים ערכים הבריאים ללב, כך שעדיין מדובר בחלופה טובה.
ולבסוף, הכולסטרול כמובן לא צריך להדאיג אתכם יותר מדי: אפילו מיונז רגיל שאינו דיאטטי, מכיל רק 5 גרם לכף, ובמיונז הזה העשוי כאמור משמן קנולה אין כמעט כולסטרול, ובכוחו לספק 6 גרם של סידן ליום ו-6 אחוזים מהכמות היומית המומלצת של ויטמין E, זה בנוסף ל-25 האחוזים הנ"ל מצריכת החומצה הלינולנית המומלצת ביום.
אז איפה בכל זאת הרע? ובכן, הערך הקלורי של המיונז המופחת הוא עדיין גבוה, ויכול להגיע עד 65 קלוריות לכף (שמכילה 7 גרמים של שומן) וגם גובה הנתרן לא משהו (לכף - 60, ל-100 גרם - 399)".
ציון: 9
צילום: יח"צ
פיצה - דומינו`ס פיצה
פיצה חדשה בסדרת הצ`יזי קראסט בטעם מוצרלה פסטו.
היצרנית: "משפחתית צ`יזי קראסט מוצרלה ופסטו – 100% גבינת מוצרלה בשילוב בצק טרי, רוטב עגבניות ושוליים מלאים בגבינת מוצרלה ופסטו".
מחיר: 59.90 ₪, בסניפי הרשת ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "קבלו טוויסט בעלילה. גם אתם מאלו שמשאירים את הקצוות היבשים של הפיצה להתייבש עוד יותר בתוך הקופסה אחרי שגמרתם ללקק את האצבעות? לא עוד! בדומינוס מפנקים גם בקצוות והפעם, צ`יזי קראסט מוצרלה ופסטו.
אמאל`ה!!!!!!!!! כמה שזה טעים. כמה שאני מתבאס מהקצוות של הפיצה, היבשות לרוב והנה דומינוס מייצרת במיוחד בשבילי צ`יזי קראסט נוסף מוצרלה פסטו, לקראסט הבכור שהיה מוצרלה בלבד, מה שבהחלט מכסה על הצורך להוסיף מטבל להזמנה.
אני ובן זוגי התענגנו על הקראסט וכמעט שכחנו שיש על הפיצה עצמה תוספות לא פחות טובות: אננס וגבינת עיזים, ככה זה אצלנו, מאז שזנחנו בבית את הפפרוני. בקיצור, נסו ובוודאות לא תעצרו...".
ציון: 10 +
צילום: יח"צ
טקילה - סיירה
סיירה – הטקילה הנמכרת ביותר באירופה מציעה משקה טהור וזהוב להכנת קוקטיילים וערבוב מרגריטות על בסיס טקילה.
היצרנית: "טקילת סיירה רפסודו (משווק בישראל ע"י א.ג.ת.ד.) עוברת תהליך יישון של 6 חודשים בחביות קטנות של עץ אלון המאיץ את הבשלת המשקה ומעניק לו את צבעו הזהוב. במארז החדש מוצע המשקה ביחד עם רביעיית פחיות לימונדה ורודה של מותג PALOMA בטעם אשכולית אדומה ולימון. 70CL , 38% כוהל".
מחיר: 89.90 ₪, ברשתות המזון, השיווק ובחנויות האלכוהול ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "אין עוררין על כך שבכוחו של אלכוהול משובח לסדר את הראש, בעיקר נוכח המציאות המרה שהולכת וסוגרת עלינו (מישהו אמר בחירות, פעם שלישית??!).
אז נכון, צריך לשתות בשכל, לא לנהוג בגילופין, לשמור על הכבד ועל הסביבה ובעיקר לעשות הכל כדי להימנע מהאנג־אובר של הבוקר שאחרי, שהוא באמת השטן בהתגלמותו, ועתה, משסיימתי להרצות לכם, אפנה לעניין שלשמו התכנסתי, מבחן טעימה לטקילה “סיירה” רפסודו.
ובכן, לטקילה תוכלו לקרוא "טקילה" אך ורק אם היא מיוצרת במקסיקו. ואכן הטקילה סיירה רפסודו שלנו מקורה מצמח אגבה (agave) כחולה - שזה בעצם החלק הפנימי ביותר של שיח האגבה המדברי שגדל בעיקר בחליסקו – גואדלחרה - אזור שאגב קיבל באופן רשמי מממשלת מקסיקו את התואר "בירת הטקילה".
אני מודה שלמרות שצורפה למארז הטקילה הססגוני גם רביעיית פחיות בטעם אשכולית אדומה לערבוב, אני את הטקילה שלי מעדיף קצת אחרת.
קבלו את השילוש הקטלני: אוזו נקי, אבסינת וטקילה כמובן, ואיך הגעתי לאורגיה הזאת, אתם שואלים? אני כאמור איש של אניס וקצת נמאס לי לערבב אותו עם אשכוליות, אז החלפתי אותו באוזו, אבסינת, שגם הוא כידוע מבוסס על אניס וטקילה בכדי לחתום את חגיגת הטעים, ותאמינו לי מדובר בוואחד שילוב של ריחות וטעמים דומיננטיים.
האניס הוא בעל ניחוח ארומטי חזק מאוד וכמוהו גם הטקילה המשובחת מבית סיירה, שניחנת בטעם חזק הודות לתהליך הייצור הקפדני ואחוז האגבה הגבוה שבה. הוסיפו על זה את כל המיתוסים על עיוורון והזיות בגלל צמח הלענה שנמצא באבסינת, כמו גם 80% (!) האלכוהול שבו, ואלו יסייעו לכם לרקוח שיקוי שייעלף אתכם עוד לפני שתספיקו להגיד "הפי-אוואר".
אם בכל זאת אתם סולידים קצת יותר, לכו על קנקן מרגריטה עם טוויסט פלומה.
200 מ"ל טקילה זהובה רפסודו, 50 מ"ל ליים סחוט טרי, 90 מ"ל ליקר תפוזים איכותי, קרח ופחית (250 מ"ל) של אשכולית אדומה ולימונדה ורודה מבית פלומה. ערבבו את כל המרכיבים הללו בקנקן גדול ותתפנקו עם פלח ליים או גרידת תפוז".
ציון: 10 +
צילום: יח"צ
תערובות תיבול - נפטון
חברת נפטון התחדשה במיתוג חדש הכולל לוגו ומכסים בצבע כחול רויאל מלכותי. מוצרי החברה מוצעים מעתה באריזות חדשות שבהן מהדהד הצבע הכחול את שם החברה - נפטון – אל הים האגדי, במטרה לשקף את השאיפה להביא תבלינים איכותיים מארבעת קצוות תבל.
היצרנית: "במגוון, קו תבלינים ותערובות תיבול, ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטומט, ובהם: תערובת "טוסקנה" - תערובת תבלינים מיוחדת להכנת סוגים מגוונים של מנות ובהן עוף, בשר, דגים, פסטה, תפוחי אדמה, אורז, קינואה ועוד. פפריקה מרוקאית מעושנת לתיבול והכנה של מנות מגוונות בהן בשרים, מרקים, שקשוקה, תפוחי אדמה בתנור, מרינדות ותבשילים, להם רוצים להעניק ארומה מעושנת. תערובת "גריל עוף" להכנת עוף, פרגיות, חזה עוף, דגים, תפוחי אדמה ואורז ועוד".
מחיר: 9.90 – 12.90 ₪, ברשתות המזון, השיווק ברחבי הארץ.
עוף שניצל. יח"צ
דבר הנסיין: "מבין התערובות שבמגוון, דגמתי את הטוסקנה העשויה משמן, שום גבישי, פפריקה מתוקה, רוזמרין ומלח ים, וזאת יש לומר התבררה כאיכותיות מאוד והניבה תוצאות קולינריות נהדרות.
אני מודה שתהיתי מה בין טוסקנה (העיר) לתערובת האמורה, אך פרט לבחירת השם התלוש, אין לי על מה להלין.
התערובת כאמור משובחת, בכוחה לשדרג סוגים מגוונים של תבשילים ואם תשאלו אותי אין לי ספק שהמיוחד בה הוא השילוב בין השום לפפריקה, שנותן טעם מבושם וארומטי לכל תבשיל.
אני הלכתי הפעם בהמלצת היצרנית על עוף-שניצל (8 שוקיים, 14 כפות פירורי לחם לציפוי, 2 כפות קמח, 1 כף קורנפלור ו-7 כפיות מתערובת הטוסקנה) והתוצאה שנתקבלה כאמור - הייתה לא פחות ממושלמת".
ציון: 10