צילום: סטניסלב קונדרטיב
על פי נתונים שהתפרסמו בפורבס בתחילת השנה, שוק הסניקרס שווה כ-55$ מיליארד דולר ברחבי העולם; כשרק בארה"ב 25% מקניות הסניקרס נעשות אונליין.
בשנים האחרונות הסניקרס הפכו לטרנד מוביל בקרב הצרכנים ומובילי דעת קהל שנועלים סניקרס בכל סיטואציה ובכל אירוע. דוגמה לכך היא השתלטות של טרנד הסניקרס בשבוע האופנה האחרון בניו יורק בתצוגות האופנה של טורי בירץ`, קייט ספייד ועוד; ואף באירועים מפוארים כמו המט- גאלה לשם הגיעה סרינה וויליאמס כשהיא נועלת סניקרס מיוחדות של נייק ומותג האופנה אוף וויט.
אך כמו תמיד, כשטרנד נהיה פופולרי ומתפרס ברחבי העולם מתחילים לצוץ הזיופים והחיקויים כמו פטריות אחרי הגשם. במיוחד כשהקנייה נעשית אונליין שם לא ניתן לראות את הפריט פיזית ולהתרשם מאיכותו. אז איך בכל זאת אפשר לזהות אם הנעליים שאתם קונים באתרים הם מקוריות? הנה כמה טיפים שיעזרו לכם:
קופסת הנעליים
זוהי הדרך הבסיסית לדעת אם הנעליים שהזמנתם הם מזויפים. הסממנים הבולטים באמצעותם ניתן להבחין בזיוף הם צבע הקופסה שלפעמים אינו תואם לצבע המקור, האותיות של הלוגו אפילו אם יש או אין לוגו. כמו כן, הרבה פעמים כשקונים נעליים מזויפות אז הקופסה תהיה קרועה או במצב לא תקין, הקרטון ממנו עשויה הקופסה יותר דק וזול. יחד אם זאת, הקופסה עצמה היא לא תמיד סממן מדויק. בכל קופסת נעליים יש מדבקה עם פרטי הנעל- זוהי דרך נוספת ולפעמים אף יותר מדויקת להבחין אם הנעל מזויפת. פעמים רבות הפונטים, המספרים והרווחים בין המילים הם שונים ממדבקת המקור.
צילום: ניקולס בוי
אתר הקניות
בצעו את הקנייה שלכם באתרים שאתם מכירים, שמאובטחים ושאתם סומכים עליהם. חשוב מאוד לקרוא ביקורות גם על האתר וגם המוצרים. ביקורות רעיות, לא משנה כמה מעטות הן סימן מובהק לאתר שאינו אמין, אך שימו לב כי ישנם אתרים אשר מראים רק ביקורות "טובות", לכן כדאי אפילו לעשות חיפוש נוסף באתרי חיפוש נוספים. שימו לב ותקראו טוב את מדיניות ההחזרות של האתר, אפילו אם המוכר הוא ספק צד ג` של האתר עצמו. הביטחון שכספכם יוחזר ימזער את ההפסד במידה ואכן מדובר בזיוף.
בדיקות של המוצר עצמו
מעבר לפרטים חיצוניים למוצר עצמו, הכי חשוב והכי נכון לבדוק את הנעל עצמה. כמובן שזה משתנה מדגם לדגם אבל יש כמה דברים שחשוב לשים לב כשבודקים את הנעליים:
תפירה: תפירה עקומה או חוטים משתרבבים הם דברים שמעיד כמעט בוודאות על זיוף. בנעליים מסוימות העיצוב של התפר יכול להעיד על זיוף.
שימוש בחומרים אחרים: אם אתם יודעים בוודאות שהנעל שרכשתם אמורה להיות עשויה מעור, אך במציאות היא לא, אם יש פרטי עיצוב קטנים של הנעל שלא נמצאים, הצבעים נראים דהויים- כל אלו סממנים שמדובר בזיוף.
הסתכלו על הדברים הקטנים: אין דבר כזה פרט מיותר. שימו לב ללוגואים, למיקום של הלוגו, האם זה עקום? החורים של השרוכים. כל דבר חשוב.
בדקו את הברקוד של הנעל: לכל דגם ישנו ברקוד ייחודיי על מנת לבדוק אם הנעליים שלכם מזויפות; תעתיקו את הברקוד שמופיע במדבקה על גבי הקופסה או בתג הנמצא בתוך הנעל (בד"כ בלשונית) ובדקו אותו באתר המקורי של המותג נעליים (לדוגמה: אם קניתם נעל של נייקי, בדקו באתר נייקי את הברקוד ותראו אם מעלה לכם את אותה נעל) או אם בכלל קיים ברקוד כזה.
צילום: ניקולס בוי
בדיקה פשוטה ברשת
תתפלאו אבל לפעמים מידע על מוצרים מזויפים נמצא ברשת. באמצעות הקלקלה פשוטה במנועי חיפוש ובדיקה של הדגם שיש בכוונתכם לרכוש תוכלו לגלות האם דגם זה מועד לפורענויות והאם זייפנים מכל מיני סוגים שכפלו ומכרו את הדגם. מידע רב נמצא בבלוגים צרכניים, כתבות באמצעי מדיה מסורתיים בעברית ובאנגלית ואפילו בקבוצות ברשתות החברתיות. בדיקה פשוטה ברשת תאפשר לכם להבין האם אתם מכוונים לרכוש דגם נקי ומקורי או כזה שיש חשש לגביו שזויף. אתרי אינטרנט מסקרים מהלכי זיוף ומנגישים מידע לצרכנים וחשוב לעקוב, בייחוד אם אתם צרכנים כבדים באונליין.
תשאלו שאלות
רכישה אונליין לעיתים נעשית במנועים המאפשרים לשאול את המוכר שאלות ולברר איתו פרטים. בהינתן ואתם רוכשים באתר שכזה, בטרם תרכשו ותמלאו פרטי אשראי תוכלו פשוט לשאול – ככה פשוט. בדיקה עם המוכר תוודא בצורה הטובה ביותר האם מדובר בדגם מקורי, ייבוא מקביל או זיוף. בעידן בו יש שפע מוצרים ברשת – צעד זה לגיטימי ויאפשר לכם כצרכנים לבחון את טיב המוצר ורמת מקוריותו.