צילום: unsplash
החום של חום יולי אוגוסט עוד מלווה אותנו, הטמפרטורות גבוהות והגוף משחרר הרבה נוזלים. איך נשיב את כל הנוזלים בצורה בריאה עם מעט סוכר ועם הרבה טעם? על ידי חליטות
תה קר מצננות!
כל מה שתצטרכו לעשות זה לחלוט עלי צמחים שונים במים רתוחים, לקרר את החליטה במקרר ולהוסיף קוביות קרח בזמן ההגשה - קל ופשוט. להלן חמש חליטות קיציות במיוחד שתוכלו להכין בעצמכם ולקרר את כולם בימי הקיץ החמים.
חליטת תה ירוק עם הפתעה
מצרכים:
חצי כפית עלים יבשים של תה ירוק
עלי סטיביה המעניקים מתיקות לחליטה.
עלי לואיזה
מיץ מחצי לימון
כפית וחצי אוכמניות כחולות קפואות
מעט דבש להמתקה
הכנה:
בכוס זכוכית גדולה מניחים את כל העלים, לתוכה מוזגים כוס מים רותחים, בערך רבע כוס, ממתינים עד עשרים דקות על מנת שכל העלים יספגו במים. מסננים את החליטה דרך מסננת, מוסיפים את האוכמניות, את המיץ לימון וכמה קוביות קרח.
ממתינים 10 דקות נוספות. להמתקה נוספת של המשקה ניתן להוסיף את הדבש.
חליטת נענע ורימונים מרעננת במיוחד
מצרכים:
חופן עלי נענע
תמצית של סטיביה / דבש
כף רכז רימונים
חמישה עלי בזיליקום
הכנה:
בכוס זכוכית גדולה מניחים את העלי נענע, ואת הממתיק, הדבש או הסטיביה. מוסיפים כרבע כוס מים רותחים. ממתינים עשרים דקות ומוסיפים את הרכז רימונים, מים קרים וקוביות הקרח, לבסוף מפזרים את עלי הבזיליקום.
חליטת לימונית מרעננת לעור
מצרכים:
עלי תבלין מיובשים של לימונית, לואיזה, מליסה ונענע
חצי כפית דבש
רבע לימון חתוך לפרוסות דקיקות
מעט קליפת לימון מגוררת
כוס גדולה של מים רותחים
הכנה:
מסננים את העלים עם המים הרותחים במסננת לתוך כוס גדולה. מוסיפים את הדבש ומניחים לעשר דקות. מעבירים את החליטה בלי העלים לכוס גדולה, מוסיפים את פלחי הלימון. מקררים ולפני הגשה מוסיפים קוביות קרח.
במידה ורוצים להכין קנקן משפחתי, ניתן להכפיל את כל הכמויות פי ארבע.
חליטת תה קר קמומיל משפחתית
מצרכים:
1/4 כוס פרחי קמומיל או 4 תיונים
1/4 כוס דבש / אגבה / או סטיביה לפי טעמכם
1/4 כפית וניל טבעי בלבד
8 כוסות מים
עלי נענע
הכנה:
מרתיחים את המים יחד עם פרחי הקמומיל או השקיות. מכבים את האש ומניחים להתקרר כעשר דקות. מסננים וממתקים עם הממתיק שבחרתם. מצננים במקרר ומגישים בכוסות זכוכית עם עלי נענע מפוזרים מעל.
חליטה של לבנדר עם נענע
מצרכים:
כף וחצי עלים קצוצים של לבנדר
3/4 כוס עלי נענע
8 כוסות מים
דבש או כל ממתיק לטעמכם
הכנה:
מרתיחים מים ומכניסים את עלי הנענע והלבנדר. מניחים לעלים לשהות במים כעשר דקות ואז ממתיקים, מסננים ומקררים. אפשר לקשט לפני הגשה עם עלי נענע או עלי לבנדר.
לסיכום, את כל המתכונים תוכלו להכין גם באמצעות שקיקי תה שמכילים את אבקות העלים הללו, יוצא מרענן לא פחות. לרוויה!