צילום: pexels
קשה לחשוב על מישהו בעולם המערבי שלא שמע ואפילו טעם פיצה. מה שהחל כמאכל איטלקי מסורתי התפשט גם לשאר רחבי אירופה ומשם לארצות הברית, המזרח התיכון, אפריקה ואסיה ומדי פעם אנחנו אפילו שומעים על מתכונים מסקרנים כדי להכין אותו.
רוצים כמה דוגמאות? הנה 5 הצעות לפיצות מפתיעות שכנראה לא הכרתם:
1. פיצה מקמח כוסמין
האפשרות להכין
פיצה מקמח כוסמין מלא היא חדשות נהדרות עבור מי שרוצה לשמור על הבריאות בלי לוותר על הטעם. השימוש בקמח כוסמין הופך את הפיצה למשביעה יותר, מגביר את האפקטיביות של הערכים התזונתיים וגם מוכיח את עצמו במבחן הטעם.
בנוסף, קמח כוסמין משתלב נהדר עם התוספות הקלאסיות של הפיצה והוא פותח אפשרויות חדשות בפני כאלה שמעוניינים לרענן את השגרה.
2. פיצה עם פרוסות מלון
מי אמר שאי אפשר לשלב פיצה עם פירות? במדינה חמה כמו ישראל שבה אפשר להשיג את פירות הקיץ הנבחרים כמעט כל השנה, ממש לא נדיר למצוא מתכונים של פיצה עם פרוסות מלון. בתוך אותם מתכונים, גולת הכותרת היא האפשרות של פיצה מתקתקה עם מלון, צנוברים, גבינת ריקוטה ועלי ארגולה שמשלימים את החוויה.
3. פיצה עם ממרח סלק במקום רוטב עגבניות
רוטב עגבניות מזוהה עם פיצה כמו שפלאפל מזוהה עם פיתה, אבל זה לא חייב להיות ככה. כך למשל יש כיום מתכונים של פיצה עם רוטב סלק, קייל וגבינת עיזים ובלי שום סוג של רוטב עגבניות.
במילים אחרות, במתכון הזה מחליפים את רוטב העגבניות בממרח סלק עשיר ומקבלים תוצאה משודרגת עם קייל בריא וטעים.
4. פיצה עם בשר טחון
לחמעג`ון הוא מאכל טורקי שלדעת רבים מושפע מהמתכון הקלאסי של הפיצה האיטלקית. ההבדל הדרמטי הוא שכאן משתמשים בבשר טחון במקום בגבינה ומשלבים חלמון ביצה יחד עם בצק מתובל וחריף.
בתוך המתכון הזה, הדגש העיקרי הוא על האופן שבו מתבלים את הבשר כי זה מה שבסופו של דבר משפיע על הטעם שנשאר בפה. כמו כן, החדשות הטובות הן שהמתכון המקורי להכנת לחמעג`ון לא דורש שום סוג של מוצרי חלב ולכן גם שומרי מסורת יכולים ליהנות ממנו.
5. פיצה עם כרוב וארטישוק ירושלמי
רק אצלנו יכולים להכניס את הכרוב והארטישוק הירושלמי לתוך הרוטב שמשמש להכנת פיצה. מצד שני, המתכון נשאר סולידי אם לוקחים בחשבון שמעל הבצק שמים גבינות משובחות כגון פיקורינו ואמנטל.
גם כאן השמיים הם הגבול מבחינת היצירתיות, אך הדבר החשוב ביותר הוא להשקיע בבצק פריך ולא לשכוח את טמפרטורת ההתכה של הגבינות.