כללי
סוסיתא
גאדג'טים
נדל"ן
101 מיסטיקנים ישראליים
כל הנשמה
הזמן הורוד
הדודל של גוגל
משפטפטת
U N A C T I N G
סיפור מצולם
המומחים
לו ולה
מטופחת
סלון יופי
כללי נשים
פאשניסטה
פאשניסט
ברבריה
מטרוסקסואל
סקס ואהבה
פאשן ניוז
קולינריה
מבזק קולינרי
זוללים
אוכלים בחוץ
ספר מתכונים
השַׁתְיָין
תרבות
כללי תרבות
על הבמות
על המסך
הספרנית
הזמנה להאזנה
עיצוב
בדק בית
הום סטיילינג
גינה לי
עשו זאת בעצמכם
בריאות
מעבר לדלפק
עושים כושר
ביקור רופא
חוג הסילון
עדכונים מהביצה
רכילות, סלבס ופאפארצ'י
נופש ותיירות
נשארים בארץ
יוצאים לחו"ל
ילדים
כללי ילדים
המשחקייה
ילדודס
ג'ימבורי
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר
הדודל של גוגל: מחווה לצ'יאונה סוגיהארה
בפינה שמעלה על נס את פעילותם של חסידי אומות העולם, לצדם של אוסקר שינדלר וראול וולנברג, מצוינת גם פעילותו של צ`יונה סוגיהארה, היפני היחיד שזכה בתואר חסיד אומות העולם לאחר שהנפיק ויזות-מעבר ליפן בעבור יהודים שברחו מפולין בזמן השואה ■ היום (שני) במלאת 79 שנים למבצע ההצלה שלו בחרה חברת גוגל לייחד עבורו דודל מחווה ולהאיר את מעשהו האצילי של הקונסול הכללי היפני מקובנה שבליטא.
רות ליברוס
29/07/2019
צילום: גוגל
צִ`יאוּנֶה (סֶמְפּוֹ) סוּגִיהַארַה, היה דיפלומט יפני; בשנת 1939 בהיותו קונסול יפן בקובנה, ליטא, הציל כ-6,000 יהודים מפולין ומליטא באמצעות הנפקת אשרות מעבר דרך יפן לאי קורסאו שבים הקריבי.
הבוקר (שני) במלאת 79 שנה לתאריך שבו המרה סוּגִיהַארַה את פי הממונים עליו במשרד החוץ היפני בבקשה להנפיק ויזות לפליטים היהודים הרבים שברחו מפולין ומליטא והתדפקו על דלתות הקונסוליה והחל להנפיק ויזות ככל שיכול, עד לסגירת הקונסוליה היפנית בלחץ הרוסים, בספטמבר 1940, בחרה חברת גוגל לייחד עבורו דודל מחווה ולהאיר את מעשהו האצילי.
בעת שירותו בפולין פגש סוּגִיהַארַה ילד יהודי בחנות שהייתה שייכת לדודתו של הילד. הילד סיפר לדודתו על התלבטותו אם להשתמש בדמי-החנוכה שקיבל כדי לראות את הסרט החדש של לורל והארדי, או למסור את הכסף לפליטים שהגיעו מפולין. סוּגִיהַארַה העניק לילד את הכסף לסרט, והילד, סולי גנור שמו, אמר שאינו יכול לקבל כסף מזרים. הקונסול הציע שהוא ייחשב לצורך העניין כדוד של סולין. "אם אתה דוד שלי, אתה חייב לחגוג עם משפחתי את חג החנוכה", ענה סולי הצעיר והזמין את סוּגִיהַארַה לביתו. בבית המשפחה היהודית פגש סוּגִיהַארַה פליטים, ומהם שמע על הזוועות המתרחשות באירופה ועל המצוקה שבה הם מצויים, באין להם מקום שאליו יוכלו לברוח.
ב-31 ביולי 1940 הוא החל להנפיק ויזות עד לסגירת הקונסוליה היפנית בלחץ הרוסים, בספטמבר 1940. סוּגִיהַארַה ובני-משפחתו נתפסו בידי הרוסים, ושהו במשך שנה במחנה-הסגר ברוסיה.
בשנת 1947, כשחזר סוּגִיהַארַה לטוקיו הוא פוטר משירות החוץ של יפן. ממשלת יפן מעולם לא הודתה שהוא פוטר עקב הסיוע שהושיט ליהודים ונימקה את המעשה ב"העדר צורך בדיפלומטים רבים תחת שלטון הכיבוש האמריקני".
רק בשנת 1992 טוהר שמו ע"י ממשלת יפן. כיום הוא נחשב גיבור לאומי - מוזיאון הוקם לזכרו וסיפורו נלמד בבתי הספר. בשנת 1968 הוזמן סוּגִיהַארַה לבקר בישראל, ובשנת 1985, כשנה לפני פטירתו, הוא קיבל כאמור ממשלת ישראל ו"יד ושם" תואר חסיד אומות עולם והפך ליפני היחיד שזכה בתואר זה ואף ניטע יער ארזים לכבודו, מבלי שהרשויות בישראל ידעו כי משמעות השם "סוּגִיהַארַה" ביפנית היא "מישור של ארזים".
מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן
לחץ כאן
אולי יעניין אותך גם
מאמרים
נוספים
בבואה על מים עתיקים
קוד מוצר:
10/07/2022
יפעת נחמני
פרטים נוספים
בבית הצבעים של סאם חלבי בדלית אל כרמל כבר ביקרתם?
קוד מוצר:
14/04/2023
שולמית עזר
פרטים נוספים
בבצלאל פורצים גבולות: מבט על תערוכות הבוגרים
קוד מוצר:
19/07/2022
שולמית עזר
פרטים נוספים
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר