אושינאיה קרוזס. יח"צ
קשה היה לי להסתיר את ההתרגשות בעגינתה בנמל אשדוד של
ספינת הפאר האקסקלוסיבית "אושיאניה קרוזס ריביירה". יש מי שכינו אותה "המישלן הצף", התפעלו ממשקלה העצום (65,000 טונות) ולא הפסיקו להתפעל מהקיבולת הבלתי נתפסת שלה: 1,258 נוסעים ועוד 800 אנשי צוות.
זה היה יום ראשון קיצי, והעובדה שבעוד שעות ספורות אני אמורה להיות אחת מצוות מצומצם שנועד לסקר את החוויה הקולינרית על המפלצת המפוארת, ריגשה אותי מאד.
"הקהל הישראלי יודע לזהות ולהעריך איכות", אמר ברנרד קרטר - סגן נשיא בכיר ומנהל אזור EMEA, "זהו עונג עבורנו לעבוד יחד עם "סנורמה" כדי להביא לכאן את החוויה הקולינרית הייחודית והמובילה בעולם של חברת "אושיאניה קרוזס". השילוב של חומרי גלם ברמה הגבוהה ביותר, יחד עם השפים הטובים והמוכשרים בעולם, יוצר חוויית גורמה אמיתית של המטבח העשיר ביותר בים".
וולקאם אבורד. צילום: יפית גדסי וקנין
אושינאיה קרוזס. יח"צ ואכן, נדמה כי בחברת "אושיאניה קרוזס" מקבוצת אן-סי-אל-אייץ` מדגישים הרבה פחות אלמנטים מוכרים של ספינות פאר: בריכות, מגלשות, קזינו והופעות בסגנון ניו-יורק שואו ובמקומם הם החליטו להשקיע באופן ניכר בהיבט הקולינרי. לריביירה יש גרם מדרגות מרכזי מרהיב המעוצב בסגנון לאליק, חלליה מרוהטים ברהיטים מפוארים וחדרי האירוח שלה מרווחים במיוחד. הכניסה לחדר האוכל מרשימה מאוד.
במסעדה המרכזית יש נברשות זכוכית נהדרות, כלי אוכל מחרסינה איכותית יוקרתית ומכסף מנצנץ. המטבח הוא אירופאי-קונטיננטלי והתפריט כולל גם מנות בריאות רבות, שמקורן במתכונים שפותחו בחוות הבריאות המפורסמת קניון ראנץ` ספא.
אושינאיה קרוזס. יח"צ
אושינאיה קרוזס. יח"צעל הסיפון תמצאו עוד 8 מסעדות גורמה עליהן מנצח שף אודיר פאריד- אחד מכוכבי הקולינריה בצרפת ועימו צוות של כ-140 סו שפים המסייעים לו להנגיש קולינריה עילית חוצת יבשות תרתי משמע מפתיעה ומיוחדת וזה עוד לא הכל.
על הספינה תמצאו מרתף יינות כמו גם בית הספר קולינרי פרטי בו מיטב השפים מהעולם מעבירים בו סדנאות בעוד שהאורחים מוזמנים ליהנות מעשרות סיורי חוף הכוללים סיורים בשווקים המקומיים וביקורים במסעדות אותנטיות כמו גם סיור קניות של חומרי גלם בליווי ובהדרכת שף. בשובם אל הספינה הם מוזמנים כמובן להצטרף לסדנת בישול בהתאמה לרכישות הספציפיות אותן הם ביצעו.
יפית גדסי וקנין. פרטי
צילום: יפית גדסי וקניןספינת הפאר האקסקלוסיבית נושאת עימה על גלי הים את מיטב הקולינריה העולמית כזאת שהכי קרובה למישלן! על הסיפון שוכנות כאמור לא פחות מ- 8 מסעדות ו-11 ברים וטרקלינים. במסעדת "Red Ginger" תהיה לכם הזדמנות להכיר מטעמי פיוז`ן שמקורם במטבח הגורמה האסיאתי. ב-"Polo Grill" תוכלו ליהנות ממסעדת בשרים איכותית בסגנון סטייק האוס קלאסי. ב-"Toscana" יגישו לכם מנות טעימות מהמטבח האיטלקי ואילו ב-"Terrace Café" תמצאו תמיד מגוון של פיצות ובשרים על האש, כשיתחשק לכם לסעוד באווירה יותר נינוחה.
הביסטרו "jacques" הצרפתי נקרא על שמו של המאסטר שף הצרפתי עטור הפרסים ג`קו פפין שבנה תפריט ייחודי עבור "אושיאניה קרוזס ריביירה". התפריט והמנות כה מוקפדות שאם ניתן היה להעניק כוכבי מישלן על הסיפון אין ספק שמסעדת ג`קוס הייתה קוטפת בקלות שלושה כוכבים.
מאחורי הקלעים. צילום: יפית גדסי וקנין
מאחורי הקלעים. צילום: יפית גדסי וקנין
מאחורי הקלעים. צילום: יפית גדסי וקנין"השקענו הרבה מאוד כסף בחוויה הקולינרית - יותר מכל חברה אחרת" ציין רוברטו קבלו, מנהל הפיתוח העסקי בספינה ואילו אורי שנבל, מנכ"ל סנורמה, שמהווה נציגת המכירות של החברה בישראל, הסביר כי "החברות וגם הקהל גילו שצריך משהו נוסף מלבד כל האטרקציות הרגילות, צריך יותר עומק", עומק קולינרי כאמור.
כשהוזמנתי לסקר את אניית הפאר לא הנחתי שאקבל סיכוי לבחון מקרוב את פנים האונייה ואזכה לסיור בתוך מטבחיה. למעשה זוהי הפעם הראשונה שהמטבח נפתח, ועד כה איש צוות (שלא לדבר על אורחים) אינו הורשה להיכנס למטבח - הכניסה הותרה רק לשפים וסו שפים בלבד. מטבע הדברים, ההתרגשות הייתה גדולה ולוותה בשפתיים מחויכות ועיניים פעורות.
צילום: יפית גדסי וקנין
מאחורי הקלעים. צילום: יפית גדסי וקנין
מאחורי הקלעים. צילום: יפית גדסי וקנין
מאחורי הקלעים. צילום: יפית גדסי וקנין"עד כמה מגוונים יכולים להיות תפריטי המסעדות על הסיפון?" תהיתי לעצמי בעודי מתהלכת במטבח העצום של הספינה – כל כך עצום שיש דרגנוע המעלה את הצוות והמלצרים מהמטבח למסעדה. וכך בעודי מסונוורת מהנירוסטה הבוהקת והמומה מהסדר המופתי, מהשקט והניקיון ללא רבב חטפתי את דלת המקרר האסייתי לפנים!!! לשמחתי איש לא ראה, למעט הסו שף המנומס שהתנצל.
עבורי זאת הייתה הזדמנות ל"סמול טוק", במסגרתו ביקשתי לקבל הצצה אל תוך חדר הקירור שכולו מכיל פרודוקטים אסיאתים. בעודי עוקבת אחר ריח חומץ האורז המדגדג באפי ניחשתי כי אורז לסושי מתבשל לו לאיטו ואכן צדקתי ! בממלכת אסיה אשר בבטן הספינה כיכבו שפים אסיאתיים והמון סירי אורז חשמליים אך בלט במיוחד ספר המכונים עב הכרס של מסעדת "Red Ginger" המכיל מאות עמודים מנויילינים עם מתכונים מדויקים.
בין מסעדה למסעדה הסיור חלף על פני אולם הקזינו המדהים המסודר בטבעות של שולחנות קלפים ומסביבם מכונות הימורים מאורות בשלל צבעים. בר הקזינו הוא אחד היפים והיוקרתיים שראיתי מימיי. ספות וכורסאות מרופדות עור קרוקודיל אמיתי, שולחנות שיש טבעי וגולת הכתרת גוף תאורה ארוך ומפותל המשובץ כולו באבני "סברובסקי" העין רואה והמח אינו מסוגל לעכל ולתרגם את כל היופי הזה!
אושינאיה קרוזס. יח"צ
צילום: יפית גדסי וקנין
צילום: יפית גדסי וקנין
רגע השיא מבחינתי התרחש עת התיישבתי בשולחן העגול במסעדת "Toscana" האיטלקית. שקט מופתי ומוזיקה קלאסית מתנגנת ברקע. המסעדה מעוצבת בסטייל מודרני טהור, שטיח בגוון פודרה משולב כחול פרוסי מעוטר בעלים ופרחים. כסאות העץ הכבדים מרופדים בקטיפה קצרה והשולחן ערוך לעילא ולעילא במפה לבנה מגוהצת ומלכותית למשעי וסרוויסים אויייי הסרוויסים מבית מעצב העל המנוח ג`אני ורסאצ`ה.
מנת הפתיחה הייתה מפתיעה ומתפצפצת בעלת מגוון מרקמים. קונכיית תפוח אדמה דקיקה ממולאה במחית פירה המעוטרת בקוויאר סוורוגה שהוגשה על קרם וודקה לימון. המנה הראשונה הייתה רביולי סרטנים שמוגש בקונסומה עגבניות ושאר ירקות ולמנה עיקרית התענגתי ממנת בשר משובחת טנדרליון פילה שהונח על רוטב בשר מצומצם ומזוגג בעיטור תחרת פרמז`ן בליווי טראפלס ניוקי וכדורי דלעת ערמונים מזוגגים בחמאה, זאת מנה ששווה למות למענה!!!
ואז הגיע הקינוח - "שארלוט ססיל" – לא דומה כלל וכלל לפודינג הפופולארי שהומצא על ידי השף הצרפתי קארם בשנת 1802, ושהוא פירסם כ"שרלוט א־לה פריזיין" אלא מעין טירמיסו משודרג העשוי מחומרי גלם איכותיים ביותר של שוקולד וולרונה ואצבעות ווניל אמיתי מה יש לומר טעים ומשתבח מביס לביס.
אושינאיה קרוזס. יח"צהיה נדמה לי שסיימתי והכל כבר מאוחרי ואז הגיע מגדל קומות מיני המכיל פטיפורים ומלך הקינוחים הצרפתי המקרון! ברור ששלחתי ידי אל המקרון ופה היה המבחן האמיתי שהרי מודה אני שאני מהמכורות למעדניו של פייר הרמה. מודה, זיהיתי את טעמו לפי צבעו – מקרון פיסטוק מובהק. עצמתי את עיניי, שאפתי אויר והרחתי אותו מקרוב תוך נגיסה בפריך הפסטלי הזה.
מדושנת עונג והמומה מהחוויה הכה מיוחדת נאלצתי לרדת מהספינה החלומית ולחזור למציאות של חיי, לכבשן חום יולי הנורא זה שגורם לישראלי הטיפוסי לצעוק בקול כה רם שהעיר אותי מהחלום הרטוב בדמות מפלצת התענוגות ואני שואלת " ואולי לא היו הדברים מעולם, אושיאניה קרוזס ריביירה ההיית או חלמתי חלום?"