צילום: פייסבוק ד"ר אירנה סנדלר
בדיוק לפני כעשור הייתה זאת שאריס פמפמנגקו - טִינְאֶיְיגֵ`רִית קטנת מידות ממוצא פיליפיני שחוללה במסגרת הכנותיה לקראת הופעתה בסדרה "glee" של רשת פוקס סערה תקשורתית גדולה עת חשפה כי עברה הזרקת בוטוקס וטיפול למיצוק העור הנקרא "תרמאז`" והיא בת 18 בלבד.
"אני רוצה להיראות חיונית וקורנת כשאני לפני המצלמה", סיננה פמפמנגקו למראיינת ערוץ הטלוויזיה הפיליפינית, שעה שהיא ממתינה יחד איתה בשקיקה במרפאתה של ויקי בלו, הרופאה שהזריקה בוטוקס ללסתה, והתגובות כאמור לא איחרו לבוא...
בין שמקובל ובין שלא, דבר אחד כבר ברור לכל, בחלוף כעשור מאז אותה סערה תקשורתית עולה כי פמפמנגקו הייתה רק סמן ראשון לתופעה.
ואכן, לפי איגוד המנתחים הפלסטיים האמריקאי, בוטולינום טוקסין, המשווק תחת השמות המסחריים בוטוקס ודייספורט, מוזרק מדי כשנה לצעירים אמריקאים בני 13-19 כמעט 15 אלף פעמים, ונתון זה מצטרף כאמור למגמה הרווחת ממילא בקרב בוגרים (בני 30 וצפונה) התרים אחר נעורי נצח.
כיום כידוע, קיימים מספר חומרים המשמשים למילוי, להענקת נפח, להרמה ולמתיחה של עור הפנים שאינם מצריכים פרוצדורות ניתוחיות ומשום זאת הפך הליך ההזרקה נגיש ופופולרי בקרב מי המבקשים למתוח את עור פניהם ללא ניתוח, בעזרת חומרים כמו בוטוקס, חומצות ההיאלרוניות ורדיאס. החומרים הללו מוזרקים לעור בשיטות שונות ומיועדים לטפל בכל סוגי הקמטים וסימני הגיל השונים. הדור החדש של הטיפולים מאפשר גם פיסול ועיצוב הפנים תוך שמירה על מראה טבעי ולא עשוי מדי ובשל זאת הפך פופלארי מאד.
צילום: פייסבוק ד"ר אירנה סנדלר בשנים האחרונות אומנם צצו מעת לעת גם בשורות קוסמטיות על טכנולוגיות מהפכניות המאפשרות כביכול מריחת קרם במקום פגישה עם המזרק, אלא שכאן בדיוק המקום לחדד שהדרך היחידה לטפל בקמטים שמקורם בפעילות שרירי ההבעה היא בהזרקה נקודתית של בוטוליניום טוקסין לשריר ואילו האופן היחיד שבו תוכלו "לסגור" קמט היא לבצע בו מילוי בהזרקה פולשנית של ההיאלרוניות.
עד כה כאמור לא נמצאה שום דרך קוסמטית יעילה להחדיר חומרים מסוג זה בצורתם הפעילה אל העור בכמות מספקת שתניב תוצאה משמעותית, אולם הסימביוזה שבין הקוסמטיקה לדרמטולוגיה הפכה נדרשת - עת מומחי כירורגיה פלסטית ורופאי עור החלו לשתף פעולה עם קוסמטיקאיות מתוך ראייה רחבה יותר הרואה חשיבות בהעשרת העור בחומרים מזינים, בניקוי הפנים באופן סדיר ובביצוע פילינג שטחי כטיפולים משלימים לפרוצדורות הפולשניות המבוצעות בקליניקות שלהם.
דיווחים שונים שעלו לכותרות על גילוי של יצרנית קוסמטית כזאת או אחרת להחדרת חומצה היאלורונית בקרם אינם מדויקים וכרגע למעשה אין לאף אחד מתכשירי הקוסמטיקה המצויים על המדפים היכולת להחליף כאמור את הזרקת הבוטוקס וחומרי המילוי. עם זאת מסתבר שלרטינואידים (תוצר של ויטמין A), חומצות אלפא-הידרוקסי וחומצה אזלאית (כולם חומרים שיצרניות הקוסמטיקה מכניסות לתכשירים) הם אכן בעלי השפעה קוסמטית על הצערת מראה עור הפנים והצוואר.
הרטינואידים (בריכוז נמוך בתכשירי קוסמטיקה משתמשים ברטינול) מסייעים לפתיחת נקבוביות העור, ממריצים ייצור קולגן ובכך תורמים להפחתת קמטוטים ולמיצוק העור, הם תורמים גם למניעת נזקי הקרינה האולטרא-סגולית של השמש, מבהירים כתמי עור ומשפרים את מרקמו.
בנוסף תכשיר קוסמטי המשלב רטינול יחד עם חומצות אלפא הידרוקסי או חומצות בטא-הידרוקסי עשוי לשפר את מראה העור (מראה חלק יותר) ולהפחית סימני גיל. במקרים לא קשים של עור רפוי ניתן לשער ששימוש בתכשירים המכילים חומצה היאלורונית, ניאצין-אמיד או הקסאמידין יוכל לסייע במקצת.
המציאות המתוארת היא שהכשירה את הקרקע לכניסתם של רופאי עור ודרמטולוגים גם לשוק הקוסמטיקה.
ד"ר דב קליין, ד"ר אירנה קרופניק וד"ר מוניקה אלמן כבר אוחזים כידוע בליין קוסמטי שנועד לתמוך את שיטות העבודה והטכנולוגיות המתקדמות שלהם בקליניקות, ועתה מצטרפת לחגיגה גם ד"ר אירנה סנדלר.
ד"ר אירנה סנדלר. צילום: אתר רשמי סנדלר, בוגרת בית הספר הגבוה לרפואה אסתטית, באוניברסיטת בר אילן, היא גם שותפה פעילה במחקר ובפיתוח של קולגן מבית חברת ביופארמהולדינג. היא בעלת קליניקה לרפואה אסתטית בראשון לציון, ובמעמד השקתה של קליניקה נוספת שהקימה במתחם הפנתרה בתל אביב - חלל שנועד לעסקים נשיים, היא חשפה גם את ליין מוצרי הקוסמטיקה שפיתחה תחת המותג GLAMOUR המשלים ותומך לדבריה את טיפולי ההזרקות שהיא מבצעת בקליניקות שלה.
צילום: יח"צ הסדרה שפותחה אשתקד כוללת כ-10 תכשירי אנטי אייג`ינג עם חומצות בריכוז גבוה.
במגוון: סבון מקציף, נוזל ("אקטיב") להבהרת והסרת תאי העור מתים משטח העור, קרם לחות, סרום ייחודי ("מטריקס") על בסיס ויטמין סי ותרכיז אובליפיחה להחלקת העור וסרום נוסף שתכליתו להדק את הנקבוביות ולסייע בהשלת תאי עור מתים, כמו גם סרום ("אולטימייט") המבוסס חומצה גליקולית להבהרה לצד תכשיר הבהרה המכיל חומצות של קבוצות אלפא ובתא, בטווח מחירים שנע בין 150-400 שקל לתכשיר.
צילום: פייסבוק ד"ר אירנה סנדלר בין המוזמנות לאירוע ההשקה פגשנו את גלית בן-שמחון - מנכ"לית ומבעלי מתחם הפנתרה; קרן כהן-סלע - מנכ"לית ובעלים "סלע מדיקל"- יבואנית חומצות היאלרוניות; ד"ר ננה בן צבי - אונקולוגית ומנהלת תחום אונקולוגיה ב"נוברטיס" וגם את הסטיליסטית סנדרה רינגלר והסלבריטאיות אירה דולפין, מרינה קבישר, קסניה טרנטול ודניאל גרינברג.