כללי
סוסיתא
גאדג'טים
נדל"ן
101 מיסטיקנים ישראליים
כל הנשמה
הזמן הורוד
הדודל של גוגל
משפטפטת
U N A C T I N G
סיפור מצולם
המומחים
לו ולה
מטופחת
סלון יופי
כללי נשים
פאשניסטה
פאשניסט
ברבריה
מטרוסקסואל
סקס ואהבה
פאשן ניוז
קולינריה
מבזק קולינרי
זוללים
אוכלים בחוץ
ספר מתכונים
השַׁתְיָין
תרבות
כללי תרבות
על הבמות
על המסך
הספרנית
הזמנה להאזנה
עיצוב
בדק בית
הום סטיילינג
גינה לי
עשו זאת בעצמכם
בריאות
מעבר לדלפק
עושים כושר
ביקור רופא
חוג הסילון
עדכונים מהביצה
רכילות, סלבס ופאפארצ'י
נופש ותיירות
נשארים בארץ
יוצאים לחו"ל
ילדים
כללי ילדים
המשחקייה
ילדודס
ג'ימבורי
קולינריה
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר
חג השבועות מציג: גבינות ועוד...
כתבתנו יפעת נחמני עשתה לילות כימים במטבח, מתכוננת לחג, שלא בכדי נחגג ביום ההולדת שלה, חג השבועות. את הגיל היא סירבה להסגיר, אך את מה שיהיה על שולחן החג האהוב עליה היא בהחלט חשפה
■
קבלו את השולחן הכי לבן בשנה.
יפעת נחמני
03/06/2019
אילוסטרציה.
pixaba
שבועות זה החג שלי, זה הומצא בשבילי כפיצוי על עגמת הנפש שאחיו, יום העצמאות, מסב לי, חג שבו אני יושבת לבד על סלט כרוב, עם כמה ירקות צלויים, ברמת מוות מוחי ופיתה ועוד פיתה ועוד אחת ודי, עכשיו רק חצי וחוזר חלילה.
הנקמה המתוקה מגיעה עכשיו, בשיא הקיץ ועם גבינות מסריחות, גבינות למריחה, פשטידות נוטפות שמנת, פסטות מגולגלות ויין, כמובן.
אחרי שלושה ימים בהם לא יצאתי מהמטבח, כשהקטנה שלי, בת 6.5, משמשת, בעל כורחה כסו-שף: "לא! את לא יכולה ללכת לשחק עכשיו!!!" תוך שאני טובלת, מורחת, מקפיצה, אופה ושוב טובלת ומורחת והכול עתיד לשקוע במומחיות גדולה בעומק קיבתי, נותר לי לחכות שבן זוגי, הפרטנר המתבקש, זה שכמוני סובל ממשיכה לגבינות, עם הפרעת לקטוז קלה ולאלכוהול, יגיע מהעבודה, בנתים פרסתי את מרכולתי, או כמו שאני קוראת לה מצעד העונג הבא שלי, על שני שולחנות בסלון, וחיכיתי שיטריח עצמו חזרה מהעבודה. נו?!?!?!
הוא בא ומיד התחלנו ללעוס, עם הקטנה, שאוכלת כמו גדולה...
צילום: שיק דיזיין
אז מה היה על השולחן: מעדנים של שטראוס, מעדנים של YOLO, ממרחים טבעוניים של משומשו, גבינות קשות של נני, פסטות ללא גלוטן מסדרת G-Free של חברת גורי עם רוטב מוש, שלי, כמובן, בתבנית מרובעת - עוגת גבינה שעשיתי במו ידיי!! בתבנית לב של סולתם, בעלת חלק תחתון מתפרק, עם גבינת גד 30% ושמנת מתוקה להקצפה בטעם "הקצפת של מילקי", של שטראוס, והריח למות, נשמור את זה לקינוח, יחד עם מוס גבינה קרם לימון ומוס גבינה שוקולד מריר של ביגה לצד מוס גבינה ופטל ומוס גבינה ופסיפלורה של גרג.
מהדורות החג של גד. יח"צ
נתחיל, איך לא, באלכוהול, כי חייבים משהו לשטוף את הגרון: טפרברג, אהובי, היקב שהפך להיות בן הזוג הדומם שלי (הגבר הפרטי מגיע מאוחר מהעבודה, לא לשפוט אותי...) דגמתי שני יינות של היקב, אסנס רוזה 2018, בד"כ אני נמנעת מרוזה, זה מרגיש לי כמו פשרה, לא לבן ולא אדום, אבל מה לעשות שהתחייבתי לטעום הכול!!! נתחיל בצבע היפהפה של המשקה, גוון אלמוגי משהו, והטעם מאוד מפתיע, ארומה של פירות וחמיצות מאוזנת, מחליקה מוש בגרון ומרעננת מאוד, איך לא? זה מוגש קר... שימו לב 11.6% אלכוהול במחיר של 75 ₪.
יינות החג של
יקב טפרברג. יח"צ
החבר השני מאותו היקב הוא אינספייר פמיטאז 2018, איזה שם ג`ונגלר! האינספייר הוא מהמשפחה של היינות הלבנים אותה אני מכירה ואוהבת עד מאוד, הוא מכיל 55% דבוקי, נשבעת שפעם ראשונה שאני שומעת על זה, 25% סוביניון בלאן, אוהבת, 20% גוורצטרמינר מתה! היין חמוץ-מתוק בשילוב עדין ונעים, הוא מרענן באותה מידה אבל יותר נוכח, מקודמו, בכל נים בפה, בגרון ובלב. טעים! הפעם 12.6% אלכוהול במחיר של 60 ₪.
לצד היין אין מנוס מאוכל וכמה שיותר, אז אפשר להתיישב, לפתוח כפתור ולהתחיל:
את הפשטידות שלי כולם מכירים, הן לא להיט, אבל היי, הפעם התבנית המושלמת שקיבלתי במתנה מחברה טובה הצילה אותם מערב גיבוש בפח, הן לא נשרפו והתבשלו היטב, בכל חלקי הפשטידה. הרעיון של התבנית האמורה הוא שהיא עשויה מ-Vitrelle, זכוכית מחוסמת חזקה במיוחד, שמאפשרת, בנוסף לאפיה, גם הגשה ואחסון, מבלי הצורך להעביר לכלים אחרים.
את הפסטה הייתי חייבת לטעום, כי מעולם לא נתקלתי בצבעוניות כזאת ובבריאות כזאת במאכל הפסטה, הידוע לשמצה: פנה על בסיס קמח עדשים אדומות, פנה על בסיס קמח אפונה, אטריות סויה שחורות ופטוצ`יני סויה ותרד, וכולם ללא גלוטן.
פסטות ללא גלוטן של G FREE. יח"צ
נכון, זה לא הפסטה שעושה את התענוג בחך אלא הרוטב, אבל רבותי, הפעם זה בהחלט גם הפסטה, אטריות סויה שחורות היה קצת קשה להתרגל, יש להן טעם דומיננטי, אבל זאת עדיין הייתה הנאה צרופה, לידן נברתי בפטוצ`יני סויה ותרד שהיו פשוט מעולות, טעם של תרד הוא אורח קבוע אצלי, ובאמת לא משנה כמה הרוטב טוב, ובן זוגי ידוע ברטבים המצוינים שלו, להברקות האלה של משפחת גורי, יש משקל וזה עושה רק טוב למנה (11:90 ₪).
הגבינות של נני, סיימן. יח"צ
מהר, מהר, לפני שייגמר לי המקום (NOT) נעבור לגבינות הקשות, אותן אני מסוגלת לנשנש כמו חבילת שוקולד אחרי יום מדכא, ומהגבינות של נני מחברת סיימון, הגיעו דברים נהדרים. לטובת הגרגרנות המידית שלי: טריפל צ`דר מופלא בטעמו וקשקבל שהוא גם טעים מאוד ובעל טעם חזק, ולטובת האפייה הכה מוצלחת שלי - גבינת מוצרלה פנינים 18.5% וגבינת מוצרלה מגורדת 20.5%, שתיהן שימשו אותי בפשטידה וכמובן על הפסטות. לקחתי ממש נגיעה מכל אחת, כי ידעתי שיש עוד קינוחים בדרך, ולמרות שמדובר בקיבה אחרת למתוקים, עדין, צריך להתלבש מחר...
הגבינות של נני, סיימן. יח"צ
הגבינות של נני, סיימן. יח"צ
הגענו למחלקת המריחות של המותג משומשו: לקחתי לי לחם מחמצת של הביוקר וניסיתי עליו את כל הארבעה, לא וויתרתי גם אם חשבתי שכבר הבנתי את הקונספט. רגע אינפו: אני לא טבעונית, אני מתה על גבינות, אגלה כאן שחלב עושה לי איכס בגרון אבל כל סוגי הגבינות עוברים בקרבי מדי יום, ולכן ההפתעה הייתה גדולה יותר.
סדרת הממרחים הטבעוניים של משומשו. צילום: גיא צורף
הממרחים האלה מופלאים, הם טעימים בצורה יוצאת דופן, ללא תחושת "טבעוניות" בביס, אין ספק שמרגישים את השומניות של הקוקוס, אך כיוון שמדובר במוצר של 9% שומן זה פשוט טעים. את ה-25% אהב בין הזוג שלי שסובל מרגישות ללקטוז אבל לא מעודף משקל. וכך בלי לשים לב ישבנו על כיכר מחמצת שלמה! נשבעת שהוא אכל יותר!!!
מה היה לנו שם? ממרח בטעם טבעי, ממרח עם זיתים וממרח עם שום שמיר על בסיס רכיבי קוקוס, עם 9% שומן בלבד וממרח בסגנון קלאסי עם 25% שומן. כל המוצרים מכילים סידן ברמה גבוה, ללא חומר משמר וללא אלרגנים (16.90 ₪).
טוב, רגע הפסקה, אני על סף עילפון, קפה שיוריד את השאריות והיידה, לתקוף את המתוקים.
מעדני יולו. יח"צ
מתחילים במעדנים של YOLO, בידיעה שמעדן משאיר מקום לעוד, אבל לא YOLO, הם הלכו על פצצה, שני טעמי שוקולד חדשים, על בסיס 42% מוצקי קקאו, קצפת שוקולד חלב בטעם קרמל מלוח וקצפת שוקולד חלב בטעם קוקוס. מדובר במעדנים מאוד שמנים, אחוז שומן גבוה ותחושת האבסה קלה, מספיק כמה ביסים כדי לעשות פוס, הטעם המלוח חדש לחך הישראלי אבל טעים מאד, ואילו הקוקוס פשוט מעדן.
לידם עמדו חבריהם המוכרים יותר, המילקי של שטראוס אבל עם טוויסט, הקצפת העולמית חזרה עם כפית משוקולד, הבת שלי חיסלה את הכפיות והשאירה אותנו בלי הקונספט המגניב, אבל כהורים אחראיים וויתרנו לה וכהורים אחראיים אינפנטיליים ליקקנו את הקצפת עם האצבעות משמע לא הצלחנו אפילו לקום למטבח להביא כפיות...
שמנת קצפת של מילקי/ צילום: שלומי ארביב
כולכם וודאי זוכרים את הקצפת, היא באמת טעימה מאוד מאוד, אז עכשיו היא חוזרת למדפים במהדורה מוגבלת, זוגי שם אותה על הקפה, לי זה פחות עבד. אז התנחמתי במילקי מסדרת אקסטרה שוקולד, המכיל לא פחות מאשר שלוש שכבות: שכבת קרם חלב, שכבת פודינג שוקולד עם שוקולד אמיתי ושכבת קצפת, לא שאני אמות כאן ועכשיו, זה מעולה, נכון, מתוק בטירוף, מתוק של "הצילו אני חייבת מים", אבל באמת שזה טעים, בכל ביס וביס התנצלתי בפני אבי העורקים שלי (3 ₪).
אחרון חביב המילקי המוכר והאהוב: "נאמר כבר הכול, אין לי מה להוסיף לזה...".
שטראוס מפיצים לקראת החג גם שמנת מתוקה להקצפה אותה "בזבזתי" על העוגה שמיד נראה אם נשארה בי היכולת לטעום אותה.
העוגות של גרג.
צילום: אנטולי מיכאלו
נתחיל במוסים של גרג מוס גבינה ופטל ללא גלוטן ומוס גבינה ופסיפלורה ללא גלוטן. מעבר לעובדה שהם באמת טעימים, הם קלילים, מניחה שזה בגלל ה"ללא גלוטן", פשוט נמס בפה, כראוי למוס (42 ₪), ב-ביגה הוציאו מוס משלהם קצת שונה, מוס גבינה קרם לימון ללא תוספת סוכר ללא גלוטן ומוס גבינה שוקולד מריר ללא תוספת סוכר וללא גלוטן.
עוגת מוס גבינה לימון של ביגה. צילום אנטולי מיכאלו
גם פה ובלי קשר אחד לשני, אני חייבת להגיד: עבודה טובה! אני לא ידעתי שזה בלי סוכר, אני רגילה שבלי סוכר מגיע עם טעם לוואי, אבל לא, זה פשוט טעים וקליל, בדיוק קינוח שיהיה מושלם לסגור כל ארוחה כבדה (42 ₪).
פעמית סטור. יח"צ
שנייה לפני עילפון, תודה גדולה לחברת פעמית סטור, אותה גייסתי לטובת הכלים החד-פעמיים המאוד מוצלחים שלהם, ולכבוד החג היא הנפיקה במחלקת האפייה כלים מתכלים שונים דוגמת: תבניות עגולות (9.90 ₪), תבניות אינגליש קייק (9.90 ₪ בכל חבילה 3 תבניות), כמו גם צ`ופסטיקס מתכלים, קערות קטנות להגשה ועוד ועוד.
גבינת שמנת של גד. יח"צ
את עוגת הגבינה שאפיתי שמרנו לקפה של הבוקר ואני חייבת להודות ששימוש בגבינת שמנת ניו-יורק של גד, המכילה 30%, שדרגה את העוגה, ולכבוד החג השיקה החברה מארז במשקל 400 גרם המתאים בדיוק להכנת עוגת גבינה, כשעל גבי האריזה המתכון המנצח (20 ₪) יחד עם השמנת להקצפה של שטראוס, 32% בטעם המוכר והאהוב של קצפת המילקי, הצלחתי להוציא מבין ידיי, ולמרות התנור בגיל הזהב, עוגה משודרגת שלא הייתה מביישת קונדיטוריית קוטור. כן, כן, אני מחמיאה לעצמי! וגם סופרת קלוריות, אבל שבועות, זה מאסט...
תבנית לב של סולתם. יח"צ
את העוגה, כאמור, אפיתי בתבנית לב בעלת תחתית נשלפת של סולתם, ומה מיוחד בה, אתם שואלים? ובכן ראשית, זה כ"כ מיוחד לאפות עוגת גבינה בלב, לרוב זה עגול, אבל בואו, לא בשביל זה התכנסנו, מדובר בתבנית אנודייזד בגודל 7.6*25 ס"מ המיוצרת מאלומיניום, שהחברה מבטיחה עמידות לשנים בזכות החוזק שלה. התחתית הנשלפת נוחה כמובן לקירור העוגה והגשתה בצורה אסתטית (159 ₪ ועכשיו במבצע 95.4 ₪).
טוב, יוצאת לריצה, בשילוב צום לסירוגין ודיאטת מיצים. אה-טוט-אלור חברים...
מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן
לחץ כאן
אולי יעניין אותך גם
מאמרים
נוספים
עטוף בלחם ובאהבה
קוד מוצר:
09/09/2024
עדי ארצי שלו
פרטים נוספים
עידית הרמן
קוד מוצר:
25/11/2019
רוסלו שמריה
פרטים נוספים
עידן האבן: הסירים והמחבתות של "לוק אנד לוק"
קוד מוצר:
24/08/2018
שבות שופט
פרטים נוספים
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר