מאת: נסייני מערכת SPOT it
צילום: יח"צ
חמאה - Euro Spread
היצרנית: "הממרח מועשר בוויטמין D ועשיר בחומצות שומן אומגה 3. ממרחי החמאה מיוצרים באירלנד שם נחשב החלב לאחד מהטובים ביותר בעולם. המחלבה האירופית, מתבססת על מרעה חופשי, אקלים טוב ומים נקיים – מה שמעלה משמעותית את איכותו של החלב ואיכות ייצור החמאה. החמאה מוצעת בשני גדלים 250 גרם ו-500 גרם וזמינה בטעמים שונים: מליחות עדינה, ללא מלח, Lighter במליחות עדינה, Lighter מופחת כולסטרול ללא מלח ו-Lighter מופחת כולסטרול במליחות עדינה".
מחיר: 10 ₪ ל-250 גרם, 19.90 ₪ ל-500 גרם, ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "כנמנית על מחנה ה"חמאה" מאז ילדותי, תמיד הממרח הלבן מככב במקרר הפרטי. ובימים של חוסר בחמאה הנוסטלגית, אצה רצה לי הדרך להשלים את החסר: החמאה האירלנדית "יורוספרד", כוכבת חדשה על מדפי ישראל סקרנה, ובצדק. על אף שהוטמנה במקרר אחרי כמה שעות טובות מחוץ לו - עמידותה וטעמה נשמרו כביום ייצורם.
כל מה שנותר זה לפתוח את המארז ולתפעל אותו על פיתה חמה (כי ככה זה אצלנו. ימי הפיצה הם דבר שבשגרה - פותחים פיתה, מורחים חמאה (אופציה נטולת אדום ורסק), מניחים פרוסת מוצרלה, 2 פרוסות דקות של עגבנייה בשלה עטופה בשמן זית ומלח, 5 דקות בטוסטר לוהט, ויש להיט.
גם לחם הכוסמין שלי לא וויתר על שכבת שומן, ויורוספרד נתנה את איזון הטעמים המעודן יחד עם קוביות אבוקדו טרי. בסיום הוחזר הממרח למקרר, וכמה טוב שהוא שהוא "לובש" מיכל פלסטי קשוח, כי גם הטעם והמרקם נשמר עמו. בהתחשב בעובדה שמדובר ב-10 שקלים ל-250 גרם, זה בהחלט מצדיק. ובחורף, כשוויטמין D זקוק לחסדי השמש כדי שנשיג אותו, שמחתי לגלות שהוא הוטמן אי שם בנוסחה של החמאה, שעל אף הכולסטרול הגבוה שלי, ממשיכה להוות מוצר בסיסי בסל הקניות, פשוט כי זה טעים.
נכון שלא מדובר במרכיב אחד בלבד (שמנת מתוקה שמוקצפת עד למצב חמאה), אבל כשאין חמאה ישראלית, גם יורוספרד זה פתרון הוגן, למשפחות כמונו, שמשתדלות להישאר בארץ, מבלי לוותר על נגיעה לאירלנד. מה שבטוח שהפרות שלה (בניגוד לאלו בקיבוץ ילדותי) מסתובבות חופשי במרעה הפתוח, וזה כשלעצמו, יתרון מבורך".
ציון: 10
צילום: יח"צ
חברת גורי, השיקה סוכריות גומי חמוצות במותג "חמצוצים".
היצרנית: "הסדרה כוללת שני טעמים חדשים של טעם חמוץ, המשולב עם טעם מתקתק שנוצר משילוב של 2 הטעמים".
מחיר: 8.90 ₪ ל-100 גרם, ברשתות שופרסל , רמי לוי , ביתן ,ויקטורי, אושר עד, רשתות ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "סוכריות לסוגיהן הפכו לממתק מועדף על חובב המתוק הפרטי שלי. וכשהן עם צבעי מאכל על בסיס פירות וירקות אני חצי-בעד. אם כבר- אז כבר, אבל לא בכל מחיר. ומרגע שנחתה בידיי שקית 12 הסוכריות המוארכות מצופות גרגרי הסוכר הנראים לעין, שכבת "תות" אדומה ולימון צהוב מבפנים תהיתי על טיבה.
הספיק משחק כדורגל בודד באזור המטבח וכוס שבורה, כדי לשכנע את השחקנים הצעירים לעשות הפסקה (שלא הסתיימה אלא רק עברה לטקס שינה ומנוחת לילה) הצעתי להם את הלהיט: נחשי הטריקולור, שלא כהרגלי. מובן שזה פעל, ואפילו נרשם רגע נדיר בו העמסתי בעצמי נחש אחד. זה רק הודות לפרטים הקטנים - התגלית שמדובר בסוכריות "כשרות" עם צבעי מאכל ממקור טבעי.
הטעם החמוץ השתלב בדיוק מושלם עם המתוק, ולראשונה בהיסטוריית סוכריות השטיח החמוצות, חטאתי ב-2 (!). הילדים, ששכחו אפילו איפה הכדור, ביקשו תוספת ושמחתי לפחות שיש גרסה שפויה לחמוץ מתוק הזה, וכמו הקנגורו בחזית האריזה, כך גם האמא בעלת כיס הסבלנות המכיל כמוני, יכולה מפעם לפעם לחטוף סוכרייה אחת או שתיים, לתפארת הסוכריות הטעימות".
ציון: 9
צילום: אייל גרניט
חברת תבואות, השיקה קמח כוסמין מלא, להכנה של מגוון מאפים, עוגות, עוגיות ואוזני המן.
היצרנית: "קמח כוסמין מלא אשר נטחן מהגרעין בשלמותו, עשיר בערכים תזונתיים, בסיבים תזונתיים, בוויטמינים מקבוצה B ובמינרליים כמו ברזל, סידן ואשלגן. כמו כן, הוא בעל ערך גליקמי נמוך ואחוז הגלוטן בו נמוך מזה שבחיטה".
מחיר: 16.90 ₪ ל-1 ק"ג, ברשתות השיווק, בתי הטבע ובמרכולים ברחבי הארץ.
צילום: פרטי
דבר הנסיינית: "כאמא לנסיך חובב פנקייק לא היססתי בבחירת הקמח. כבר כשהיה בבטן, זכה למנות גדושות של לחם ופסטה על בסיס קמח מלא. עברו 7 שנים מאז, וקמח הכוסמין מככב בארצנו.
המתכון לפנקייק השתבח עם הזמן: 2 כפות (גדושות) גבינה לבנה. 2 כפות מייפל/ סילאן, 2 כפות גדושות קמח (כוסמין, כאמור) 2 ביצים. אפשר כפית תמצית וניל - מערבבים ויש אליפות. בניגוד לקמח מלא ש"מכביד" משהו על המרקם, הכוסמין קליל יותר והטעם לא שונה מהגרסה המסורתית. גם אוזני ההמן המסורתיות ירגישו טוב על בסיס כוסמין, ועל אף מחירו היקר ביחס לקמח לבן, דעתי האישית היא שחומרי גלם הם הבסיס לתזונה נבונה, ובעיקר כשיש נסיכות ונסיכים בבית".
ציון: 10 +
צילום: אייל קרן
יקב עמק האלה מציע יין אדום עם תווית ייחודית למען עמותת Make-A-Wish Israel.
היצרנית: "במסגרת שיתוף הפעולה, על כל בקבוק שיימכר, היקב יתרום 10 ₪ לטובת פעילות העמותה, למען הגשמת משאלות משנות חיים לילדים החולים במחלה מסכנת חיים. היין עשוי מבלנד של 33% קברנה סוביניון, 28% מרלו, 22% פטי ורדו ו-17% קברנה פרנק. כל חלקה נבצרה ותססה בנפרד, ובהמשך עברה התבגרות בחביות עץ אלון בנפרד. בשלב הסופי נקבע הרכב היין והיין עבר תקופתה נוספת במיכל לפני הבקבוק. היין מאופיין בצבע בורדו מבריק ואטום, מרוכז ועוצמתי, ומציג קשת רחבה של ארומות: שזיף שחור, דובדבנים, ליקריץ, עור, פירות מיובשים ותבלינים. ביין 15% אלכוהול והוא עבר התיישנות בחבית במשך 24 חודשים"
מחיר: 89 ₪, בסניפי טיב טעם, ובחנויות מקצועיות ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "גם ללגום יין משובח וגם לדעת שכל לגימה שלי ושל אחרים תורמת לעמותה מיוחדת של ילדים, זו באמת הרגשה טובה. יקב עמק האלה שוכן למרגלות קיבוץ נתיב הל"ה, בלב עמק האלה התנ"כי, ומייצר כ-350 אלף בקבוקים בשנה, חלקם לשוק המקומי וחלקם ליצוא.
בקבוק היין שקבלתי נושא עליו תווית ייחודית - למען עמותת Make-A-Wish Israel. העמותה הינה חלק מארגון בינלאומי שנוסד בארה"ב בשנת 1980, שמטרתו הגשמת משאלות לבם של ילדים בין הגילאים 3-18 הנלחמים במחלה מסכנת חיים. בהגשמת המשאלה, שואפת העמותה להעניק חוויה עוצמתית ומשנת חיים לילדי המשאלה. בישראל, פועלת העמותה מאז שנת 1996 והגשימה 3,500 משאלות משנות חיים לילדים חולים. וכך, על כל בקבוק שיימכר, היקב יתרום 10 ₪ לטובת פעילות העמותה.
כמה מלים על היין- הוא עשוי מבלנד של כמה סוגי ענבים, ולדברי היצרנית "כל חלקה נבצרה ותססה בנפרד, ובהמשך עברה התבגרות בחביות עץ אלון בנפרד". אני מכירה הורים רבים שהיו רוצים שהילדים שלהם יעברו התבגרות בתוך חבית ויצאו לאור רק אחרי שמיצו את המרד. אבל נמשיך בסקירה - אחרי כל התסיסות, היין עבר שלב נוסף במיכל לפני הביקבוק, ומגיע לשולחן בצבע בורדו מבריק. כמו כן, מציעים אנשי היקב לנסות ולאבחן בתוך כדי הלגימה, בקשת רחבה של ארומות: שזיף שחור, דובדבנים, ליקריץ, עור, פירות מיובשים ותבלינים. מה מכל אלה הרגשתי? שאלה טובה. כמי שלוגמת יין במה שנקרא "לגימה חברתית" כלומר רק עם חברים ובמקרים של אירוח, בעיקר הייתי עסוקה במזיגה הוגנת בין שמונה סועדים. לא ממש התעכבנו על המרכיבים אבל אהבנו כל לגימה ולגימה".
ציון: 10+
צילום: סטודיו פמיילי
YOLO של תנובה הרחיב את מגוון המוצרים והשיק את YOLO קצפת סדרה המבוססת על קרם שוקולד עם שוקולד בשילוב קצפת אוורירית.
היצרנית: "הסדרה כוללת שלושה טעמים: שוקולד מריר 70, שוקולד חלב 42 ושוקולד BLOND 36, המכילים מוצקי קקאו באחוזים שונים".
מחיר: 3.90 ₪, ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "האריזה אלגנטית, מסקרנת ועושה חשק, והטעם של ה-YOLO הרגיל (שוקולד חלב עם 42% מוצקי קקאו, וקצפת) מצוין. טעמה של הקצפת מוצלח לפחות כמו המתחרה, והמעדן מהנה ומרגיש כמו מוס אבל מפנק הרבה יותר. בקיצור, אני בעד".
ציון: 10