מאת: נסייני מערכת SPOT it
צילום: אבי לוי
מיה תעשיות מזון מזמינה את הציבור לרכוש משלוח מנות ולתרום למען פיתוח תרופה לדושן – מחלת ניוון שרירים הקטלנית ביותר בקרב ילדים, הנחשבת למחלה חשוכת מרפא.
היצרנית: "תכולת המארז כוללת: חטיף פופסים ברביקיו (35 גרם), חטיף צ`יפס בטטה (30 גרם), שקית ג`לילנד גן חיות (25 גרם), שקית ג`לי חמוצמוצים (25 גרם), עדשי שוקולד (20 גרם), שלוש סוכריות ג`לי, הפתעה- נחש צפצפה. כל המוצרים במארז פרווה ובהשגחת בד"ץ העדה החרדית, ואין חשש להמצאות של שומשום, אגוזים, בוטנים, שקדים, חלב, לקטוז, גלוטן וביצים".
דבר הנסיינית: "ממרום 43 שנותיי, בכל שנה נשכח מבינתי משלוח המנות המסורתי של חג פורים, שלא לדבר על תחפושת - שירדה לגמרי מהפרק. אבל הילד שלי, תלמיד כיתה א` בשיא תפארתו (השנה בחר להתחפש להמבורגר) - תמיד מופתע מחדש ממארזי משלוחי המנות, ובמיוחד כשהם באים במארז שלא מסגיר את מה שיש בתוכם.
מהרגע שפתח את תכולתו של המארז של מיה - הפתעה! סוכריות ג`לי (מכילות פרי וצבעי מאכל על טהרת הטבע), צ`יפס בטטה, עדשי שוקולד (על בסיס שוקולד מריר וצבעי מאכל ממיצוי ירקות ופירות), חטיף בטעם ברביקיו ו-3 סוכריות ג`לי לימון משמחות (כי צריך "לחטוא" בקטן). ויש עוד חלק טוב וחשוב לא פתוח שהרי בבסיס נוהג משלוחי המנות ניצב טעם המצווה להגברת הרעות בין איש לאחיו, ולכן כל מי שירכוש את המארז הנהדר הזה יתרום בכך לעמותת "חיים לאלון" שהוקמה במטרה לגייס כספים בסיוע למימון תרופה מצילת חיים למחלת דושן – וזה כשלעצמו - משמח מאד".
ציון: 10 +
צילום: יח"צ
חברת שר השיקה את פאן מולטיגראנו - לחם חדש ללא גלוטן מוכן לאכילה, ללא צורך בהקפאה וללא חומרים משמרים.
היצרנית: "לחם פאן מולטיגראנו, זהה בטעמו לטעם של לחם אמיתי. אריזת הטריות מהווה - פתרון נפלא למטיילים בארץ ובחו"ל, והעובדה שהאריזה קומפקטית ונכנסת לכל תיק מאפשרת לשמור על אורח חיים ספונטני".
מחיר: 17.90 ₪ ל-250 גרם, בסניפי רשת ניצת הדובדבן, טבע קסטל, טיב טעם, אניס, AM:PM, מרכז מזון ובחנויות הטבע ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "השינויים שמתחוללים בשנים האחרונות בכל הנוגע להרגלי התזונה שלנו התחילו לבלבל אנשים רבים התוהים שמא צריכה מועטה של גלוטן תעשה להם טוב. אלרגיות או לא אלרגיות, רבים התחילו להיבהל מכך שאולי האוכל שהם רגילים אליו כבר לא טוב להם. כתוצאה מכך, רבים מפסיקים לצרוך מזונות מסוימים שהגוף זקוק להם, למשל גלוטן. הם משוכנעים שההימנעות מהגלוטן תוביל אותם לאורח חיים תקין ולירידה במשקל, אך למעשה בירור קצר עם רופא המשפחה מעלה כי הימנעות טוטאלית מגלוטן עשויה להוביל דווקא לחוסר של פרביוטיקה בגוף.
בכל אופן, אם אתם כן סובלים ממחלת הצליאק, או מאלרגיה לגלוטן או אפילו סתם רגישים לגלוטן, הלחם המשובח מתוצרתו של שר מושלם עבורכם. ראשית טעמו נהדר ומזכיר כמובטח את טעמו של הלחם הרגיל האהוב. שנית הוא נטול חומרים משמרים - תוסף שכידוע נועד להאריך את חיי המדף של לחמים רבים והוא מיותר לחלוטין ועשוי להזיק לבריאות.
העניין הוא שכל הטוב הזה אינו זול בכלל! מדובר בלחם קטנטן 250 גרם (לצורך השוואה לחם סטנדרטי לבן מכיל 750 גרם). אז נכון על איכות משלמים, ועדיין נדמה לי שהתמחור של הפאן מולטיגראנו הטעים הזה יקר מדי".
ציון: 9
צילום: יח"צ
חברת כרמית, הרחיבה את מותג אגו והשיקה סדרת מוצרים חדשה: ביסקוויט מצופה שוקולד חלב עם מגוון תוספות.
היצרנית: "סדרת אגו ביסקוויט מציגה 3 מוצרים: ביסקוויט מצופה שוקולד חלב עם פיזור של סוכריות צבעוניות, ביסקוויט מצופה שוקולד חלב עם פיזור של קוקוס קלוי וביסקוויט מצופה שוקולד חלב עם פיזור של שברי עוגיות".
מחיר: 6.90 ₪ ל-115 גרם, ברשתות המזון והשיווק ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "כחובבת שוקולד (כמעט) על כל גווניו ושילוביו, דווקא ביסקוויט עם שוקולד לא מצליח להניע אותי לביס נוסף. לכן רמת הסקפטיות שלי עלתה כשהגיע המארז הוורוד והמשמח של "אגו" מבית "כרמית", במיוחד לאור תצלום הביסקוויטים עטורי ציפוי השוקולד ושברי העוגיות שמוטבע עליו. החלטתי לנסות. ביחד עם נסיך-כיתה-א` ובת השכנים שבאה לבקר.
מודה, מדובר בחידוש: שברי העוגיות זו אכן הברקה, שעושה רענון למוצר הידוע על גרסותיו המעניינות, ולי אישית גרמה כאמור להסתקרן. פתחתי, נתתי ביס, וכן! זה כן גדול – הביסקוויט מוצא את מקומו היחסי כשציפוי השוקולד בארומת תמצית וניל מאפיל עליו ומשווה את הטעמים (אני מאוהבי הוניל).
שלא כמו הציפוי החד-צדדי (בתחתית בלבד) שמציעות רוב היצרניות, הציפוי השלם עם נוסחת השוקולד של "כרמית" ושברי העוגיות, גרמו לי, לראשונה, לתת ביס נוסף במלבן המתוק עד לסופו.
הילדים אהבו גם הם (ברור!) ואפילו נשארו 5 מלבנים נוספים (מתוך 10), יתרון גדול שמעיד על מנה מדויקת לחך שלא גוררת המשך חטאים מלבניים למיניהם. יצוין שגם הנותרים שמרו על פריכותם ומרקם "טרי" גם לאחר יומיים מרגע הפתיחה של המארז, אך כצפוי הם מצאו את מקומם בבטן של האורחים הצעירים שבאו לבקר ביום למחרת".
ציון: 10
צילום: יעל האן
חברת אחוה, השיקה חטיף שומשום בתוספת חלבון PRO שמו.
היצרנית: "החטיף מועשר בחלבון, מכיל 20% חלבון, 54% חלבון יותר מבחלוה רגילה, מבוסס טחינה גולמית ועם פחות סוכר (ביחס לחלוה בטעם וניל)".
מחיר: 3 ₪ ל-40 גרם, ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "בחנתי את האריזה וה-PRO מסתבר מכיל 55% טחינה גולמית. החטיף עשיר בחלבון (8 גרם) ותמצאו בו גם 106 מ"ג סידן, 2 מ"ג ברזל ו-7 גרם סיבים תזונתיים - מה שהופך אותו לנשנוש ביניים נהדר עם כמות יפה של חלבון וערכים תזונתיים גבוהים, וזאת מבלי לוותר על ההנאה שבאכילת חטיף.
ואם תהיתם לגבי הטעם ובכן, החטיף עצמו טעים בצורה ממכרת, ואפילו אני שממש לא מאנשי החלוה, התמכרתי וחיסלתי לפחות 4 חטיפים השבוע".
ציון: 10