מאת: עינת פילוסוף
The Drisco Tel Aviv. צילום: אסף פינצ`וק
שנת 2019 עוד רגע כבר כאן, וכמו כל שנה אזרחית חדשה גם זו מסמלת התחלה, אופטימיות ורגע מחולל שהפעולות וההתנהגות בה יקבעו את המזל בהמשכה. לא בכדי יש הסבורים כי הדרך שבה תחגגו את ערב השנה החדשה היא סימן לאופן בו תראה השנה החדשה כולה ולסוג המזל שיגיע עמה.
מסיבה זאת בדיוק בחרתי להמליץ לכם על אחת משתי אופציות לבילוי בערב הסילבסטר, שתיהן תתקיימנה במלון The Drisco ביפו, ומדובר בהמלצות שיבטיחו כי השנה הקרובה תהיה עבורכם לא פחות ממושלמת... אך בטרם אפנה להמלצות הללו, אספר לכם בקצרה אודות המלון.
מלון The Drisco היפיפיה והיוקרתי, שוכן כאמור במושבה האמריקאית-גרמנית שבגבול תל-אביב ויפו, וכשאני כותבת יוקרתי אני מתכוונת לכך שהוא נבחר להצטרף לקבוצה היוקרתית The Leading Hotels of the World עוד בטרם פתח דלתותיו.
The Drisco Tel Aviv. צילום: אסף פינצ`וקהגעתי למלון בסופ"ש האחרון. את פניי בכניסה קיבלו בצורה אדיבה ומאירת פנים. קוֹנְסְיֶירְז` מחויך הציע את שירותי החנייה של המלון וממש כמו בחו"ל, פרק את המזוודות, לקח את הרכב והחנה אותו תמורת 60 שקלים בלבד. נתון שחסך ממני המון טרחה וכאב ראש בעיקר משום שתל אביב ואזור יפו בפרט מאוד פקוקים וקשה כידוע למצוא חנייה שבה לא תמצאו בשובכם אליה דו"ח שממתין לכם על חלון רכבכם.
ברחוב צדדי וקסום - אאורבך 4-6, פגשתי את המלון, השוכן בבניין צהבהב שקשה מאוד להתעלם ממראהו. זה, משתרע על פני 2 מבנים היסטוריים: "לה גרנד הוטל" המוכר יותר בשמו המאוחר "מלון ירושלים" (אאורבך 6) ובית נורטון (אאורבך 4) שהיה משכנה של מסעדת קרן המיתולוגית ז"ל של השף חיים כהן.
צילום: אתר המלון
הָיֹה הָיָה: "לה גראנד הוטל" - המלון הראשון מחוץ ליפו
בשנת 1866 בתקופת השלטון העות`מאני והרבה לפני שמלון דריסקו הושק, רכשו האחים ג`ון וג`ורג` דריסקו שהיו חלק מקבוצה של 40 משפחות נוצריות-מורמוניות חברי כנסיית המשיח, ממדינת מיין בארצות הברית, חלקת אדמה שלימים תקרא המושבה האמריקאית.
רוב חברי המושבה ההיא פנו בשעתו לחקלאות, אך שני האחים בחרו להקים מלון. הם בנו בית אבן בן שלוש קומות עם 12 חדרים, על שם 12 השבטים ו-12 השליחים של ישוע ולו הם קראו "לה גרנד הוטל". זה היה למעשה המלון הראשון שהוקם מחוץ לחומות העיר יפו, אלא שהמציאות הכלכלית העגומה הובילה לגניזת החלום של השניים.
בתחילת 1867, שנה בלבד לאחר הקמתו של המלון, נאלצו האחים דריסקו למכור את המבנה לארנסט הרדג - מיסיונר טמפלרי שעזב את הקהילה הגרמנית בחיפה, שינה את צביונו של המלון מאמריקאי לאירופאי, ושינה את שמו ל"מלון ירושלים", תוך שהוא קיבע מעל הכניסה לו פסוק מספר ישעיהו (פרק ס`) שמתנוסס שם עד היום, באנגלית ובגרמנית: "וְקָרָאת יְשׁוּעָה חוֹמֹתַיִךְ, וּשְׁעָרַיִךְ תְּהִלָּה".
המראה הנשקף ממרפסת המלון אל יפו. צילום: אסף פינצ`וק
לאחר 152 שנה - "לה גראנד הוטל" הופך למלון בוטיק
המלון החדש, שהושק רק במאי 2018, הוקם כאמור על שרידיו של "לה גרנד הוטל", ומשום שזה הוגדר מלכתחילה כמבנה המיועד לשימור מחמיר נאלצו המשקיעים בו להוצאה עצומה, המוערכת בכ-120 מיליון שקל.
עבודות שימור ושחזור המעטפת בוצעו על ידי משרד אמנון בר אור אדריכלים, ושחזור פנים המבנה והסבתו לשימוש כבית מלון על ידי משרד נאור מימר אדריכלות ושימור.
תכנון הפנים - האדריכל ארי שאלתיאל שהקפיד להישאר נאמן ככל שאפשר לקשתות, למרפסות, למבנה האבן, לתקרות, למרצפות ולמדרגות שחייבות היו במסגרת היתר השיפוץ להישאר בגרסתן המקורית כגרם מדרגות מעץ שעמד במקום לפני 150 שנה.
הרסטורטורים - שי פרקש ואלי שאלתיאל מ"סטודיו תכלת" שיחזרו את קירותיו של המלון הישן שעוטר בזמנו במוטיב פלוריאלי מרהיב.
The Drisco Tel Aviv. צילום: אסף פינצ`וקמודה, שאני ובני הקטן הרגשנו כמו אורחים חשובים מאוד לא פחות מעשירי אמריקה, אנגליה וגרמניה ובכללם הקיסר ויליהם והסופר מארק טווין, שתיאר את שהותו במלון הישן בספרו "מסע תענוגות לארץ הקודש" וזאת משום שכך מתייחסים גם היום בדריסקו לכלל אורחי המלון.
בפנים מחויכות, סבלניות ושמחות, ליוו אותנו ללובי והציעו לנו לשתות משהו חם עד שפקידת הקבלה תתפנה לבצע צ`ק אין, זאת בזמן שה"בל בוי" כבר הספיק לאסוף את פקלעותינו לעבר החדר המזמין. יודגש כי השירות המקסים ליווה אותנו מרגע הכניסה ועד לרגע עזיבת המלון.
המנצח על המלון הוא עדי נבו, המשמש כמנכ"לו. נבו הגיע לניהול דריסקו ממלון מצודת דוד בירושלים. "מדובר בשינוי דרסטי ממלון גדול של 385 חדרים למלון חם ומפנק המונה 42 חדרים. גודלו של המלון מושלם למגע אישי עם האורח, וקל יותר להכיר העדפות וצרכים וכמובן להיענות להם. במלון קטן אתה כמנהל זוכה להיות מעורב הרבה יותר אפילו בתפעול היומי וגם בתכנון ארוך הטווח", הוא אמר לי.
סוויטה עם מרפסת גן צמודה. צילום: אסף פינצ`וק חדר קלאסי. צילום: אסף פינצ`וק ואכן, בדריסקו 42 חדרים מופלאים, בהם חמש סוויטות מרהיבות, חלקן עם מרפסת גן, כולם ללא יוצא מהכלל עוצבו ללא פשרות וברמה גבוהה - וככאלה הם מספקים חוויה ורמת אירוח מסקרנת ומפנקת.
החדרים תוכננו במראה אקלקטי מרהיב המאחד בין ישן למודרני באופן שמצליח לחבר את הסגנונות השונים - המוטיב האמריקאי הקולוניאליסטי שבו נבנה המלון המקורי ואלמנטים אירופיים ועות`מאנים שנוספו למבנה במרוצת השנים.
גרם המדרגות המוביל לאגף האחורי במלון. צילום: אסף פינצ`וק
בית נורטון (שבו שכנה כאמור מסעדת קרן) - מבנה עץ נדיר מהמאה ה-19 – המהווה גם הוא חלק אינטגרלי מהמלון החדש הפך לווילה פרטית, ופרט לו החדרים כולם מתהדרים ברצפת עץ אלון מיושן, בדלתות עץ מסוגננות ובריהוט בסגנון ארט דקו. חלק גדול מהחדרים מעוטר גם בקשתות ובקימורים ועל קירותיהם ציורים עתיקים וכתובות החושפים למעשה את השכבה המקורית המצוירת של המלון המקורי. כך למשל על אחד מהקירות במלון, תלויה רפרודוקציה של הציור "ירושלים", שצייר ב-1902 אורח במלון, האמן הגרמני והאוריינטליסט גוסטב באוארנפיינד.
החדרים במלון מאובזרים כנדרש, במיטה מפנקת, במקלחת מרווחת ובנוף לים שנחשף מהמרפסת הקטנה.
חצר המלון. צילום: אסף פינצ`וק לובי המלון. צילום: אסף פינצ`וק בכל החדרים תוכלו ליהנות כמובן גם מאינטרנט חופשי, לצפות בטלוויזיה חכמה עתירת ערוצים ואיך אפשר בלי כספת, חלוקי רחצה מפנקים, נעלי בית, מוצרי טיפוח יוקרתיים, מייבש שיער ומכונת נספרסו ומיני בר מאובזר באלכוהול משובח (חופשי וללא תוספת תשלום).
הכירו את "זאדה" - המסעדה העות`מאנית של דריסקו
דריסקו מציג לטעמי רף חדש למלונות הבוטיק והפאר בתל אביב , וזה ניכר אפילו בארוחות הבוקר שמוגשות כבופה במרתף מדהים הניחן בעיצוב אוריינטלי משהו וחושף בצורה מעודנת שפע של מקוריות ואיכות.
ללא ספק מדובר באחת מארוחות הבוקר הטובות ביותר שיצא לי לאכול לאחרונה, וזאת מורכבת מלבד בר סלטים ומאפים מפנקים גם מביצים שתוכלו לבחור מתפריט מיוחד הכולל אומלט חלבונים עם תוספת של עשבים ירוקים, בצל מקורמל, גבינת פטה, מוצרלה, קקטוס ופלפל חריף, או ראגו של עגבניות טריות, פלפל חריף, שום כוסברה וביצה עלומה.
סלמון וביצה עלומה. צילום: איליה מלניקובמסעדת המלון "זאדה" שמה, קרויה על שמו של אל הרוח במיתולוגיה הטורקית, ועליה מנצח השף שחר ביטון (שף מלון רויאל ביץ` באילת), המציע תפריט שהרכיב כהומאז` לתרבות ההדוניסטית העותמאנית, ולארוחות הפאר שהוגשו לסולטאנים, עם פרודוקטים איכותיים ביותר ומנות כמו גוזלמה – מאפה מסורתי טורקי של תרד ועלי סלק בליווי גבינת טולום, או שוק אווז בשיטת בישול איטית המוגש עם ריזוטו חיטה ירוקה, תרד וצימוקים.
מסעדת זאדה. צילום: אתר המלון גוזלמה מאפה תרד וטולום. צילום: איליה מלניקוב
היידה, 2019 - חוגגים סילבסטר בדריסקו
לקראת ערב הסילבסטר מזמין דריסקו ליהנות מערב חד פעמי בשני אירועים שונים: הראשון, ארוחת גאלה אלגנטית ויוקרתית הכוללת תפריט איכותי ויצירתי של השף תומר טל ששימש בארבע השנים האחרונות כשף בפועל במסעדת "יפו תל אביב" של השף חיים כהן, ומונה להיות השף הראשי של דריסקו, או לחילופין מערב בלתי נשכח שיתקיים בלובי המלון, ושם ינגן D.J נדב ציון לאורחיו, להם גם יוצעו מבחר שמפניות, קוקטיילים ייחודיים ומנות טפאס קרות (מינימום 175 שקל לאדם). המסיבה כמתבקש תכלול כמובן גם את הספירה המסורתית לאחור, לקראת נשיקת חצות.
קומת הקרקע במלון. צילום: אסף פינצ`וקלסיכומו של עניין אוסיף כי דריסקו שוכן במקום אטרקטיבי ביותר בסמיכות לשכונת נוגה ביפו, ממש מרחק הליכה מנווה צדק, מחוף הים, ממתחם התחנה ומשוק הפשפשים.
הקהל של דריסקו הוא קהל סקרן שאינו מסתפק רק בחדר יוקרתי וארוחות מרשימות. האורחים נהנים מחוויה כוללת של שירות מצוין, אינטארקציה עם אנשים מכל העולם, חוויה יפואית של מוזיקה, ארכיטקטורה, אופנה ועיצוב המתנקזים יחדיו למילות שירו של יוסי גמזו "זוהי יפו, ילדה, זוהי יפו שחודרת - כמו יין - לדם..."
מחיר: החל מ-1200 שקל לזוג כולל ארוחת בוקר (בחורף) ובהתאמה 1450 שקל (באביב/קיץ).
מלון דריסקו, אוארבך 6, יפו. הזמנות בטלפון: 03-7410000.
* הכותבת הייתה אורחת המלון