סולתם. צילום: גל-בן-זאב
רגע לפני החורף והעמדת סירי המרק והקדירה על הכיריים, משיקה
רשת "סולתם" את הסניף החדש שלה (29 במספר, אם תהיתם) במרכז ויצמן בתל-אביב. הסניף האמור, משתרע על שטח של כ-70 מ"ר והושקעו בו כחצי מיליון שקלים, והחנות תכלול כמתבקש את תמהיל המוצרים הרחב של המותג.
בין מגוון הסירים, המחבתות ותבניות האפייה תוכלו להתחדש בסניף החדש גם מ"מנות" בית חדשות ורלוונטיות לעונה הקרה, דוגמת כוסות בעלות דופן כפולה ומגרדת לימון משולבת שגם תסחט לכם את המיץ היישר לתוך התה, וגם תגרור במרץ את שבבי הלימון הטרי שיצטרפו לחגיגה.
חורף 2019 מתקרב בהיסוס וב"סולתם" בנחישות כבר מציעים פתרונות לחוויית חורף קולינרית ואיכותית. אלה, מצויים עם תו תקן משובח למהדרין וסירים עם אחריות לכל החיים. וכמי שגדלה על סירי הנירוסטה של החברה ש"הניבו" את התבשילים המשובחים של אימי, שמחתי לסור את הסניף החדש ולפגוש בו את הדור החדש – העדכני, החזק יותר והמגוון של המותג.
סניף רשת סולתם במרכז ויצמן, איכילוב (צילום יח"צ)
בחנות החדשה, כל עקרת בית ושף פוטנציאלי ימצאו את שחשק מטבחם. סיור בין מדפי החנות חשף מגוון רחב של כלי בישול ואפיה: מסיליקון דמוי עט לשרטוט ולקישוט עוגות, דרך סט צלחות וסכו"ם איכותי מפורצלן, ועד לסיר במשקל 17 קילוגרמים לבישולי ה"גדוד" לסוגיהם. אך לא רק בסירים שחוגגים 68 שנים להיווסדם עסקינן, שהרי אז הושק סיר "סולתם" הראשון, גם בחוויית השימוש הנלווית במוצרים משלימים ומעודכנים עוסק המותג וכך לחורף הקרוב הוא מציע כוסות "DABBLE WALL" בעלות דופן כפולה שהפכה לפופולרית בבתי אב רבים בארץ ותתרום לחורף ידידותי גם לילדים או מגרדת לימון משולבת עם מסחטה ידנית שיתרמו לזמן איכות עם הקטנים בהכנת התה.
וידוי אישי – מרגע בו הגשתי תה לבן ה-6.5 הפרטי, תשומת הלב ננעצה בעובדה שידיו אינן מתקשות להחזיק בכוס עם המשקה המהביל (+ מים קרים לטמפרטורה פושרת) והתלהבות מידית בהחלט נרשמה.
מארז כוסות דאבל וול בעלות דופן כפולה - סולתם. יח"צ
גם הדודה שבאה להתארח בשבת "חורפית" נתנה ציון לשבח לעיצוב השקוף שנצבע רק בחלקו הפנימי של הכוס והרעיון שבנוחות האחיזה שלה גם כשהמשקה רותח. את סירי "סולתם" אגב, היא מכירה ממטבחה הפרטי, וגם את האחריות שמעניקה החברה לכל החיים, שהרי הסירים הללו בעלי עמידות רבת שנים שמעידה כאמור על איכותם.
טוני ירוחם, סמנכ"ל השיווק והסחר בחברה יודע לספר שלא רק האחריות היא לכל החיים. מה שמבדל את סמל האיכות של סירי המותג לדבריו הוא "שיש לנו סטנדרטים שאנחנו לא יורדים מהם". אך לטענתו, בכדי שחוויית השימוש תהיה לשביעות רצון הלקוחות, האחריות לשימוש נכון חלה גם עליהם. "איכות המוצר תישמר כל עוד משתמשים בסיר נכון ושומרים על עבודה נכונה איתו", הוא קובע.
סוחט לימון ומגרדת - סולתם. יח"צ
גם על איכות סדרת סירי האלומיניום שלשימושם יצא שם שנוי במחלוקת בחברות מתחרות, מתקן אותי ירוחם "כל עוד הציפוי החיצוני נכון וביציקה הנכונה – השימוש אינו רעיל". וכך, העצה החשובה ביותר שקיבלתי הייתה להקדיש תשומת לב רבה להבדלים העדינים בין החומרים השונים שמהם עשויים כלי הבישול, בין אם אלו פלדת אל-חלד, ציפוי אל-דבק, יציקת ברזל או משהו פחות קונבנציונלי.
בעבור טירונים כמוני, מחבת היא מחבת. היא מתחממת, היא שורפת דברים, היא לפעמים מבשלת אוכל כמו שצריך ואז היא בוהה בי ודורשת פינוק, עד שאני שוטפת אותה במים קרים ומצחצחת במה שבא ליד. אך הידעתם למשל כי הרטבת מחבת חמה, (הרגל מגונה שלי) עשויה לגרום לה להתעקם וליצור אזורים חמים וגם כי שטיפתה בספוג שורט יכולה לקלף במהירות את ציפוי האל-דבק?!
מחבת סולתם. צילום: גל בן זאב
כך או אחרת, מעבר לטכנולוגיה העדכנית שמגישה סדרת סירי היציקה (לתבשילי קדירה), ליין סירי הלחץ וסירי הנירוסטה של המותג, אל נתעלם גם מהחשיבות הרבה של חוויית השימוש הנוחה: התאמה מושלמת לכל סוגי הכיריים (כולל אינדוקציה), ידיות נוחות לאחיזה ולמגע וגם חשוב לא פחות מחירים הוגנים. "ירדנו אל העם כדי שכולם יוכלו ליהנות", אומר ירוחם.
"יש לנו סטנדרטים שאנחנו לא יורדים מהם. כל עוד עושים שימוש נכון במוצר ושומרים על עבודה נכונה איתו (דוגמת שימוש בכף עץ לצורך הבישול, ובכל הנוגע לכלי בישול בטכנולוגיית אל-דבק - להימנע מכלי מתכת או מכל דבר אחר שעשוי לגרד את פני השטח שלהם, לבשל בחום בינוני או נמוך בלבד) – האיכות שלהם תישמר".
סולתם. צילום: גל בן זאב
סיר יציקה 24 גבוה בעל מכסה מתכת וזכוכית מחוסמת לשימוש בתנור עד 180 מעלות, "קרוקודיל" – סדרת סירי יציקה לתבשילי חורף בעלת מכסה דו שימושי (גם כמחבת), סיר אובלי (מתאים לבישול בתנור בכל דרגת חום), סיר פטנט "טיפות" – להחזרת הנוזל לתבשיל ובכך מניעת התייבשות המנה, סיר לחץ חכם (המכסה ניתן לפתיחה בזמן הבישול בכל רגע נתון) ומכסה בעל מנגנון נעילה (למקרה ואמא מתעקשת שתיקחו "הביתה" מהאוכל שבישלה) – לניידות מושלמת של התבשיל שבתוכו או סיר ייעודי להכנת פסטה.
אולם במפגש זה נוכחתי לדעת (והופתעתי עד מאד) כי עם כל החוזק והעמידות של יציקת הברזל היא דורשת יותר עדינות מפלדת אל-חלד. מודה, לא הייתי חושבת לפני שהייתי זורק כל פריט אוכל שיש לי בבית לתוך מחבת יציקת הברזל שלנו, שנראית כאילו הגיעה מלפני מלחמת האזרחים. אך מסתבר שלא כל כך חכם להשתמש בכלים כאלו לבישול מנות כמו ירקות מאודים, מכיוון שהמים יכולים ליצור חלודה. אם כך, איך אפשר להימנע ממים כששוטפים מחבת יציקת ברזל? באמצעות ניקוי פני השטח כמו שמנקים גריל.
סיר לפסטה - סולתם. יח"צ
"עד סוף 2015" גאה ירוחם לספר על סירי הלחץ מתוצרתם, "מכרנו 25,000 סירי לחץ בשנה. כיום – 50,000. בסירים מסוג זה חשוב לשמור על כמות נוזל נכונה ביחס למזון. 2/3 מנפח הסיר היא כמות מקסימלית לנוזל", הוא אומר ומוסיף "כפי שאמרתי כשמתפעלים נכון את השימוש והייעוד, אז אין סיבה לבעיות".
מוצר דגל נוסף, המזוהה ביותר עם סירי "סולתם" לדורותיהם הוא סדרת סירי הנירוסטה, שכבודם במטבח של כל עקרת בית מדופלמת מונח. ובעוד החורף מתקרב בזהירות, זה הזמן להכין את המטבח לתבשילים ומשקאות ברוח התקופה – מפנקים, מנחמים, שאינם מתפשרים על הכלים שמכילים אותם, כי אחרי הכל – איכות האוכל טמונה במוצר, וכשהוא כחול לבן, אז יש כבוד, לדורותיו.