צילום: אתר רשמי
מפת האירועים והכנסים בארץ צפויה להשתנות: השבוע הושק כלאחר כבוד בעמק התעשייה של העיר כפר סבא,
VALLEY - מתחם אירועים וכנסים, המשתרע על פני 17 דונם, בהשקעה של 100 מיליון שקל.
לא סתם בחרתי בשם "לחגוג בגדול" ככותרת לכתבה הזאת. מעבר לגודלו העצום של המתחם הנחשב לאחד מתחמי האירועים והכנסים הגדולים והמעוצבים שנראו עד כה בארץ, אני באופן אישי סבורה שלהרגיש מלכה לערב אחד, באולם שיודע לפנק את אורחיו, באוכל שזורם לשולחנות ביד נדיבה ובסאונד משובח ומוזיקה מקפיצה זוהי סוגיה מהותית.
העניין הוא שה-VALLEY החדש, אידיאלי לא רק לאירועי שמחות כמו חתונות, בת מצווש או ברית מילה, אלא גם לקיום כנסים וקונגרסים בינלאומיים, ובהיבט הזה ארצנו עוד לוקה בחסר. לא אחת שאני מוזמנת להשתלמות כזאת או אחרת ומגלה שהאולם אינו מזמין, לא משנה מהם המסרים שהנואם מעביר, אני עצמי טרודה במפית המלוכלכת שעל השולחן ובשאריות המדיח על הכוסות.
צילום: פייסבוק רשמי זוהי הסיבה שדודי אלקיים בחר להקים את מרכז הכנסים החדש. הפרויקט הוא ביוזמת חברת לרן השקעות ויזמות שבבעלותו, שרכשה את הקרקע לפני חמש שנים.
"המרכז יאפשר לחברות עסקיות גדולות לערוך בו כנסים ואירועים מקצועיים ברמה שלא נראתה עד כה בארץ", מסר אלקיים.
הבקשה להיתר הבנייה של המרכז הוגשה ב-2013 לעיריית כפר סבא עם תוכנית שערך בשעתו משרד האדריכלים "אורו- איציק לוי", וכללה הדמיות של שטח בנוי המשתרע על כ-4,000 מ"ר, בהם כ-2000 מ"ר של שטחי אולמות וכינוסים שתוכננו על פי עקרונות הבנייה הירוקה המשלבים שימוש באור טבעי, אנרגיית שמש, מחזור מים, תאורת לדים חסכונית ועוד.
צילום: פייסבוק רשמי היום, 5 שנים לאחר שהמרכז הוקם הוא מתהדר במבנה מרהיב הנישא לגובה של 13 מטר בתכנון האדריכל איציק לוי הבנוי על גבי 4 מגרשים שאוחדו לטובת מרכז קונגרסים שיודע כאמור להכיל רמות משתנות של אורחים מ-300 איש ועד כ-2000 איש באירוע אחד או בכמה אירועים המתרחשים בו זמנית.
ל-VALLEY, שני חללים מעוצבים ומקורים (joy & sweet), ומסעדת שף פרטית המשמשת כחדר טעימות וחדר ישיבות, 4 סוויטות עבור מארחי האירוע, חופות צפות על גבי בריכות מוארות, מערכות תאורה והגברה מהמתקדמות בארץ המגובה במסכי לד, מגרש חנייה פרטי ומטבח שף מפואר שמעניק תפריט מגוון המתבסס על 70 מטבחים שונים בעולם.
צילום: אור גפן המתחם עוצב בסגנון מודרני-אבסטרקטי, עם מסכי לד ומקרנים בכל אולם, מחיצות אקוסטיות, תקרה בגובה 9 מטר המעניקה לאורחים תחושה של גודל, חופש, זרימה וייחודיות. חזיתות המבנה עשויות מזכוכית ופונות כולן לכיוון הגן כך שהן מתכתבות בין הפנים לחוץ ועליהן יצר לוי גריד ענפים מטפס לכל אורך הבניין העשוי ממתכת מחופה בבטון אדריכלי.
צילום: פייסבוק רשמי "כפר סבא נמצאת כיום בלב ליבו של השרון ולכן זו הייתה הבחירה המתבקשת. הבאנו לשרון את הבשורה של מרכז אירועים וכנסים חדשני, עם מטבח שף וסוויטות ברמה של מלון 5 כוכבים וכבר לוח החתונות החל להתמלא במהירות לקיץ הקרוב ויש כבר כמה אירועים עסקיים שניסו להיכנס עוד לפני תאריך הפתיחה הרשמית", סיכם אלקיים.
את מטבח המתחם מוביל השף קולין גילון (49) נצר לשושלת מפוארת של משפטנים, עיתונאים, אנשי ציבור ואנשי סוד (סבא רבא-רבא שלו, ישראל דב פרומקין, היה מחלוצי העיתונות העברית ומייסד העיתון "חבצלת"; סבא-רבא שלו, גד פרומקין, היה השופט היהודי היחיד בביהמ"ש העליון בתקופת המנדט הבריטי; סבו קולין גילון, שעל שמו הוא קרוי, שימש כפרקליט המדינה הראשון; סבתו, סעדה גילון, הייתה המשנה ליועץ המשפטי לממשלה; ואביו, אלון גילון, רשם ביהמ"ש העליון בעבר ובהווה נשיא בתימ"ש השלום).
צילום: פייסבוק רשמי ביום ההשקה חשף גילון את הקונספט הייחודי של VALLEY המבוסס על שווקי עולם וזאת לאחר שרקח לדבריו אינספור מתכונים אניני הטעם בהשראת מטבחים בינלאומים, המבוססים על חומרי גלם טריים וטכנולוגיות קצה היוצרות את חוויית הטעם האולטימטיבית.
צילום: אור גפן
האוכל שאכלתי בערב זה לא דומה לשום אולם אחר שהתארחתי בו בעבר, ואם באוכל משובח עסקינן אז אקנח בנגיעות מהתפריט המוצלח: מגוון סלטי אנטי-פסטי כמו סלמון כבוש, קרפצ`יו אנטריקוט, קורנביף או פטה כבד עוף עם תאנים, פריקסה טוניסאי, מבחר בשרים מעושנים וכבושים מהמעדנייה, תבשילים כמו קציצות דגים וממולאים, עיקריות אישיות כמו פילה דניס, פרגית פלמה דה מיורקה, אוסובוקו עגל, חזה מולארד או מצעד מנגל וכמובן ממלכה של קינוחים עם מנות כמו תפוח בקרמל על מקל קוקוס, לוקום ומרשמלו, חטיפי שוקולד, מלבי אקספרס, מלך החלווה, וענני מרנג עם פירות טריים.
VALLEY - זאב בלפר 27, כפר סבא