צילום: יגאל פרדו
חברת כרם טבע השיקה סדרת רטבים אורגניים לפסטה.
היצרנית: "סדרת הרטבים האורגנית לפסטה כוללת 5 סוגי רטבים שונים, ללא תוספת צבעי מאכל, ללא חומרים משמרים וללא סוכרים. הסדרה עשויה מ-100% עגבניות מרוסקות, שמן זית כתית איכותי ללא סוכר וגלוטן והיא מגיעה עם שלל תוספות, כגון: בזיליקום, זיתים, צלפים, חצילים וקישואים. הסדרה מיוצרת באיטליה".
מחיר: 14.90 ₪ - 17.90 ₪ , בחנויות מזון ברחבי הארץ. -טלפון לבירור נק` מכירה קרובה לביתך: 03-9190076.
דבר הנסיינית: "נחת אמיתית נחתה על שולחננו עטור הפסטה, שבימים כתיקונם סובל מרוטב-מהיר-של-אמא-עסוקה. בינינו – פסטה זה המאכל הלאומי של ממלכת הילדים. הם אוהבים את זה לרוב "נקי", בלי כלום, לכן כשקיבלתי לידי את רוטב הפסטה האורגני והעדכני מבית היבואן "כרם טבע", הספיקה טעימה אחת כדי להכריז: "יש ניצחון". בהתחשב בעובדה שהקישואים משחקים בו מחבואים וכלולים בין העגבניות בלי להרגיש – זה כבר הישג מעולה. כדוגלת סדרתית בהסוואת ירקות בתוך האוכל, נראה שנמצא הפתרון השפוי לרוטב הפסטה.
בניגוד לטעם התעשייתי והסינתטי שלוקים בו חבריו למדף, הטעם הביתי והעשיר עושה קולות של בית. אין בו תוספת סוכר, צבעי מאכל או חומר משמר, יש בו 100% תוצרת איטליה, ופרט לעגבניות מרוסקות (79.9%) יש בו גם קישוא (9.7%), ושאר ירקות בצל, גזר וסלרי. ולתיבול – הפתעה: מלח ופלפל שחור בלבד. הכל על טהרת האורגני, על כל 300 גרם התכולה. זה מגיע בצנצנת זכוכית שניתנת לאחסון התכולה שנשארת (תלוי בכמה משתמשים לכל מנת פסטה) ולא נותר אלה להרגיש כמו אמא הכי מפרגנת, גם כשמדובר בפסטה, עם רוטב – כזה שבא בצנצנת זכוכית.
הרוטב השני שדגמתי שימח אותי אף הוא, שהרי גם הוא מהסוג שלא מכיל שום אויבים שאמורים להזיק. קידמתי בברכת "הללויה" את הרוטב המכיל עגבניות מרוסקות, זיתים, שמן זית כתית, צלפים, שום, ופלפל שחור. רוטב בריאות שכזה, שלדעתי גם השפים המובילים המופיעים על המרקע מידי ערב בפוזות שונות של אכילה מתונה, לא היו מתנגדים לנער את תכולת הצנצנת מעל הפסטה שהכינו כמובן בעבודת יד.
ראוי לציין, כי היצרנית הנפיקה חמישה סוגי רטבים שונים, כולם ללא תוספת צבעי מאכל, ללא חומרים משמרים וללא סוכרים. איזה אושר. ועכשיו שאלת השאלות - האם גם הרוטב הזה טעים? והתשובה: בהחלט!
הכנתי את הפסטה ה"נקייה" הקבועה שלי , אחרי יום עבודה מפרך, וברכתי את היקום שנחסכה ממני העבודה המפרכת של הכנת רוטב האִינְסְטַנְט הנ"ל. ובעודי צופה בסדרה מובחרת בטלוויזיה - אגב, לא מומלץ לאכול מול המרקע, אלא להתרכז באוכל ליד שולחן, אבל אני בעניין הזה מתמרדת - אני מודה שנהניתי מכל ביס וביס".
ציון: רוטב עגבניות וקישואים - 10 +, רוטב צלפים וזיתים - 10
צילום: יח"צ
אסם הרחיבה את סדרת "אח של ביסלי" והשיקה טעם חדש: ברביקיו מתוק.
מחיר: 4.5 ₪, ברשתות השיווק ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "כשמדובר בחטיפים מתוקים – אנחנו הראשונים להצביע. כאבא שחוטא בחטא המתוק, גם בן ה-6 הפרטי שלי התאהב במהרה בכל חטיף מתוק, וכן, גם במלוחים. בראש רשימת הפייבוריטים שלו: הביסלי על סוגיו השונים. וכן, גם סדרת "אח של" שכבשה את הלוע הקטן מיד כשיצאה ונדגמה על טעמיה. לכן, כשהגיע לידינו הטעם החדש והמסקרן בסדרה – ברביקיו מתוק, לא היה קץ לסקרנות המשותפת שלנו בנוגע לשילוב הטעמים.
הקטן לא הרגיש בהבדל גדול בין הטעם הקלאסי למתוק וציין שיש חריפות מסוימת בסיום כל ביס, אך חיסל במהירות מרשימה את כל 60 גרם התכולה. כמובן שלאבא גם נשאר (לקחתי חטיף בודד לטעימה) – ובשונה מדעתו הרגשתי מליחות מעודנת יותר, מה שהתחבב עליי לעומת טעם המקור. ועם ביסלי כמו ביסלי, ושלל הצורות שבהן הוא מגיע, תמיד יש עניין בטעמים, מה גם שצורת הצינורות המשולשת מזמינה לאכילת חטיף אחד בכל פעם (היד הקטנה פחות הסתדרה עם חופן חטיפים) עד לסיומו המתוק של המלוח/ מתוק הזה".
ציון: 9
צילום: אייל גרניט
חברת תבואות השיקה חומץ רימונים אורגני, המיובא מספרד.
היצרנית: "חומץ הרימונים אינו מסונן והוא מכיל רכיבי פרי. בשל תכולת הפלבונואידים (נוגדי חמצון) – צבעו בורדו-יין. לחומץ דרגת חומציות 5% והוא מתאים במיוחד לתיבול סלטים, לקוקטיילים, להכנת מרינדות לבשר, עוף ודגים ועוד".
מחיר: 25.90 ₪ ל-500 מ"ל, ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות המזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "אם להודות על האמת - ניגשתי בחשש לנסות את חומץ הרימונים האורגני של "תבואות". אמנם הידיעה שהוא אורגני, קצת הפיגה את החשש, ובצוותא עם אהבתי העזה לרימונים משחר ילדותי הקלה על החששות. ואחרי השימוש - בהחלט הופתעתי לטובה! קודם כל, הבנתי שהחומץ הזה לא מסונן ואפילו מכיל רכיבי פרי. מה שאומר שזה כבר נשמע בריא. הוא גם מכיל פלבונואידים (נוגדי חמצון), צבעו האדום כיין - מעורר התפעלות. תיבלתי סלט עם החומץ וזכיתי לתשואות בעיקר מכיון שהוא פחות חמוץ מחומץ הבלסמי המוכר.
אניני טעם שהתארחו בסוכה אליה הוזמנתי, ובלסו את הירקות, אפילו הודיעו לכולם שהם חשים בטעם של פרי הרימון כלומר- החומץ קצת מתקתק. מה עוד למדתי על החומץ המיוחד הזה? שהוא נפוץ ברחבי המזרח התיכון, בצפון אפריקה ובמדינות בדרום מזרח אסיה ובמרכזה, כמו איראן, אפגניסטן, קוריאה ועוד. בירור בגוגל אף העלה, שהרפואה האלטרנטיבית מייחסת לו תמיכה במערכות העיכול והדם, ובשל כך אף נתקלתי בהמלצה - לשתות כף חומץ רימונים מהולה בכוס מים עם כפית דבש או סילאן, ומסתבר שזה עוזר לעבור את היום ביתר מתיקות".
ציון: 10
צילום: לירן אגסי
סודה לשתייה - אביב ירוק
המותג אביב ירוק השיק סודה לשתייה, 100% טהורה, ללא אלומיניום או חומרים מונעי התגיישות. הסודה לשתייה מיוצרת בתאגיד הבין-לאומי "סולווה" ((SOLVAY, שמייסדה, הכימאי ארנסט סולווה, פיתח תהליך תעשייתי יעיל להפקת סודה לשתייה בשנת 1864. כשלושת רבעי מכמות הסודה לשתייה בעולם מופקת ב"תהליך סולווה", שהפך לתהליך התעשייתי העיקרי בתחום. התאגיד עצמו ממשיך לייצר סודה לשתייה עד היום, כבר 154 שנים.
היצרנית: "הסודה לשתייה של "סולווה" נושאת תקן ISO 22000 לניהול מערכות בטיחות מזון. המוצר נקי לחלוטין מאלומיניום, המוצר נבדק גם במעבדת בקטוכם בארץ. תוצאות הבדיקה מראות שהוא נקי מאלומיניום ושהוא יכול להתאים לנמנעים מגלוטן, שכן הוא נקי גם מתוספות עמילניות שונות. סודה לשתייה (סודיום ביקרבונט) - סוג של מלח נפוץ, המוכר לכולנו כאבקה גבישית לבנה ודקה המשמשת לאפייה ולבישול".
מחיר: 16 ₪ ל-200 גרם, בחנויות הטבע ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "הסודה לשתייה היא סוג של מלח נפוץ, המוכר לכולנו כאבקה גבישית לבנה ודקה המשמשת לאפייה ולבישול. זהו מוצר שנמצא כמעט בכל מטבח המנפיק מדי פעם עוגת שוקולד בחושה ליום ההולדת של הילדים, אבל למוצר יש שימושים רבים אחרים. המותג "סודה לשתייה" מתוצרת "אביב ירוק" שהגיע לביתי, הציע מוצר ללא אלומיניום. עובדה המרנינה את ליבי כמי שנמנעת מגלוטן. אז איך משתמשים בסודה לשתייה? באפייה, משמשת הסודה לשתייה כחומר מתפיח. מאחר שהיא מתחילה לפעול מיד כשהיא באה במגע עם חומר חומצי כלשהו (דבש, שוקולד, קקאו, יוגורט, שמנת רגילה, מיצי פירות ועוד), יש להוסיף ממנה לבצק סמוך ככל האפשר לזמן האפייה.
בבישול, משמשת הסודה לשתייה לנטרול חומציות. מי שאוהב את רוטב הבולונז שלו פחת חמוץ - שיוסיף לעגבניות המבעבעות את הסודה לשתייה. לאוהבי הקטניות היבשות - הוספת הסודה תקצר את זמן הבישול, ויתרה מזאת: תסייע להפחתת תופעות הלוואי שלהן. והמבין יבין.
בנוסף לכל אלו, משמשת הסודה לשתייה גם כחומר ניקוי. בכך אנחנו גם מקטינים את השימוש בחומרים מזיקים, וגם זוכים לניקיון בוהק של כלי כסף למשל. גם סיר שהתבשיל ממאן להיפרד מהקרקעית שלו יזכה למירוק בתוספת סודה לשתייה, והיא גם מתנפלת בחדווה על כתמים שתקפו סוגי משטחים, מנטרלת ריחות במקרר, ועוד. בקיצור- מוצר חובה בכל בית".
ציון: 10