מונבט קינואה-כוסמת-ובטטה ומעל - מיני חסות, גרעיני רימון, אבוקדו טרי ושקדים אורגניים. צילום: יח"צ
מותג לחמי הבריאות מונבטים השיק שני מארזי מיקס המכילים מגוון סוגים של טעמים. בכל מארז 4 טעמים שונים ובסה"כ – 8 טעמים העשויים משילובים שונים של חומרי הגלם - קטניות, כוסמת, קינואה, דוחן, ירקות ופירות.
היצרנית: "מונבטים הם מוצר חדשני מהצומח העשוי משילובים שונים של חומרי גלם, בהם: קינואה, כוסמת, דוחן, עדשים בצבעים שונים, שעועית מש, בננה, גזר, דלעת, תאנים, בטטה, סלק, תמר ותפוח עץ. בסדרה מגוון של 14 טעמים. כל המרכיבים טהורים, ללא רכיבים מהחי, גלוטן, תוספות כמו קמח, סוכר, ממתיקים, שמנים, שמרים, חומרי טעם וריח או חומרים משמרים. המוצרים משווקים קפואים. אין צורך בהפשרה מוקדמת (אורך חיי מדף במקפיא – 18 חודשים)".
מחיר: 28 ₪ לאריזה המכילה 4 יחידות, בסניפי רשת שופרסל במתחמי גרין, ובבתי טבע ברחבי הארץ.
צילום: אפרת בלוססקי
דבר הנסיין: "
את מוצרי המונבטים אני מכיר ודעתי לגביהם אינה נחרצת. מחד באמת מדובר ב"לחם בריאות" אך מנגד טעמו של "הלחם" הזה דחוס מדי לטעמי והרבה פחות מפנק מאיזה כריך שנעשה מלחם לבן פריך. לאלה מבניכם שטרם נחשפו למונבט אספר כי מדובר בדסקיות "לחם" עגולות וקפואות העשויות משילובים שונים של קטניות, כוסמת, קינואה, דוחן, ירקות ופירות. כולם מונבטים, אורגניים, ללא גלוטן וללא תוספות כמו קמח, סוכר, ממתיקים, שמנים, שמרים, חומרי טעם וריח או חומרים משמרים.
את המונבטים מחממים בטוסטר או בתנור והם מתקבלים קראנצ`ים מבחוץ ובשרניים, פריכים ומשביעים מבפנים. הטעם אגב משתנה ותלוי בדסקית המונבט הספציפית שתאכלו, יש כאלה מתקתקים כמו כוסמת + בננה + עדשים כתומות + גזר, ויש שאינם מתוקים כמו עדשים ירוקות + שעועית מש + דוחן. בסך הכללי, המונבט משביע לפחות כמו 2 פרוסות לחם ומהווה מענה נהדר לסובלים מצליאק, לשוחרי הבריאות ולמי שנזקקים להרבה סיבים בתפריט. יצוין כי המונבט אינו דיאטתי ומחירו גבוה מאד לטעמי (7 שקלים לדסקית). בשורה התחתונה המונבט הוא ההוכחה ש"לחם" יכול בהחלט להיות עשוי גם ממרכיבים שאינם חיטה ומכיוון שהאינדקס הגליקמי של המונבט נמוך קל הרבה יותר לעכל אותו, עכשיו תחליטו לבד - מונבט או באגט?!".
ציון: 8.5
צילום: רייבנבך
חברת כרמית הרחיבה את סדרת העוגיות "מיני קוקיס" והשיקה 2 טעמים נוספים: קרמל, והעוגיות של סבתא שושנה (המשלבות בהן קוקוס, מי ורדים, קינמון ועוד).
היצרנית: "העוגיות מתאימות גם לקהל הטבעוני ומסומנות בתו ויגן פרנדלי".
מחיר: 17.90 ₪ ל-600 גרם, ברשתות המזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "כשההוא מלמעלה זיכה את השכנה שלי ב-4 ילדים, יש יצרנים שחשבו בגדול. כי ילדים זה שמחה, ותיאבון, שצריך לספק במידית, וכשב"כרמית" ייצרו את הגרסה הישראלית ל"לוטוס" - עוגיות בטעם קרמל (סדרת "מיני קוקיס") – מישהו באמת כיוון לרביעיות. המארז החכם ("דלי" פלסטיק עם מכסה תואם לאטימה הרמטית), 600 גרם (כולל תכולה) – משמח במיוחד. הכמות משמחת. כי יש הרבה, וכיף לחלוק מהשפע, והמארז מעולה למילוי חוזר, בכל סוג עוגיות שחשקה הנפש.
טעם הקרמל הייחודי עשיר ובהשגחת בד"ץ, יתרון נוסף שיאפשר כבד בלי חשש גם אורחים מהמגזר הדתי-חרדי. המרקם פריך, העוגייה טרייה, וגודל כל יחידה מהווה מנת קינוח בסיום הארוחה או לצד התה. הילדים, מצדם, לא נשארו אדישים: הם הצביעו בידיים ומיד עם סיום העוגייה הראשונה ביקשו עוד אחת ועוד אחת. סיכמנו בשלוש. בפעם הבאה: גלידה. ורצוי עם פירורי מיני קוקיס מעל".
ציון: 10
צילום: סטודיו
המותג אגו השיק סדרה חדשה של טבלאות שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו.
היצרנית: "פולי הקקאו מגיעים ממערב אפריקה ודרום אסיה. הסדרה מיוצרת על קו שוקולד פרווה ייעודי בעל כשרות גבוהה. המוצרים ללא גלוטן ומתאימים גם לקהל הטבעוני ( עם תו ויגן פרנדלי). בסדרה ארבעה טעמים: קלאסי, תפוז, קפה ופטל".
מחיר: 7.90 ₪ ל-100 גרם, ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "בגילי המופלג, 43, שוקולד קצת יוצא מחוץ לתפריט. מוצקי הקקאו כבר לא מרגישים בנח עם בלוטות הטעם, לכן היתה זו הפתעה מרעננת לטעום את השוקולד מבית "אגו" – מריר- מעולה ועם 70% מוצרי קקאו. המתיקות מדויקת והמרקם קליל יותר ממוצרי מדף דומים כך שקל לצרוך ממנו במינונים שפויים (בניגוד לשוקולדים עם ריכוז מתוק יותר שמתחסלים על כל תכולתם בסיבוב ראשון). צורת ההגשה אקסלוסיבית ויוקרתית וגם הילדים (שמעדיפים את הגרסה החלבית) אהבו מהשבר המתוק של הטבלה מנה הגשתי להם. בהחלט מתנה - משלימה ראויה לחג, גם לרגישים לחלב או גלוטן (השוקולד נטול בהם) לצד בקבוק יין ורימון בשל".
ציון: 9
צילום: אסף לוי
חברת ישרקו, השיקה שמן זית מבית ענקית המזון הספרדית Ybarra.
היצרנית: "מדובר בשמן זית כתית איכותי. המיוצר בתהליך של כבישה קרה. ומופק מבלנד של שני זני זיתים -Arbequina ו- Hojiblanca, והוא בעל טעמים עמוקים, מבושם ובעל מרקם בשרני".
מחיר: 37.90 ₪ ל-50 מ"ל, בסניפי
רשת טיב טעם ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "למקרה שלא ידעתם אספר כי שמן זית הוא למעשה המוצר היחידי בעולם שיש לו סטנדרט אורגנולפטי, הווה אומר שאיכותו נמדדת לא רק על ידי בחינה כימית אלא גם על פי טעמו והארומה שלו. בהיבט הזה השמן הספרדי מבית יאברה לוקח ובענק. ניחוחו מושלם וטעמו משלב בהרמוניה מאוזנת בין מרירות, חריפות ומתיקות מעודנת שמקורה מזיתי הארבקינה. הוספתי אותו לסלט ירקות טריים והוא העניק ארומה פרחונית ונעימה בניחוח תפוח ירוק ושקדים והוא התאים מאד גם בהכנת קרוטונים למרק וזאת בשל עדינותו של השמן שלא השתלטה על המרכיבים האחרים".
ציון: 10 +