אני אוהבת לשתות, אני מודה, לא כבד, לא צ`ייסרים מעורבבים, זה מוביל אותי לאסלה לפריקת כל תכולת המעיים שלי. אני מדברת על שתייה בקלאסה, אני מדברת על יינות שווים וכשאני מדברת על יינות שווים איך אפשר שלא לברך ברכת התודה על הגעתו של ראש השנה, כי אין הזדמנות טובה מזו לדגום כמה בקבוקי יין מיוחדים לרוויה.
אז הדוגמות שלנו, כן, כן, הלכתי על ערב בנות, שתו, השתכרו וחזרו עם התובנות הבאות:
צילום: יח"צ קוראים לי: רוזה אסנס בציר 2017.
נולדתי ביקב: טפרברגאני עולה: 75 ₪, בחנויות היין המובחרות ברחבי הארץ.
א
ומרים עלי ש: רוזה הוא יין מאוד מרענן, בעיקר בתקופה החמה של החגים, לרוב הוא קליל אבל במקרה של האסנס הוא ישב כבד בגרון במובן הטוב של המילה. הוא מורכב מ- 50% גראנש נואר 50% ברברה ומכיל 12.4% אלכוהול.
חג שמח: ישתלב יופי לפתיחת ארוחת החג.
צילום: יח"צ קוראים לי: מרלו - 22.
נולדתי ביקב: מדבראני עולה: 35 ₪, בסניפי
רשת טיב טעם, ובחנויות יין מקצועיות ברחבי הארץ.
אומרים עלי ש: יין העשוי ענבי מרלו, המחליקים בקלילות בגרון. היין לא כבד מדי ועושה נעים מאוד, אולי מדי, בגוף. טעם פירות היער מורגש לצד הפלפל וקליפת התפוז מתגלגלים יחד על הלשון בתחושה של ארומה עמוקה.
חג שמח: 14.5% אלכוהול של שדרוג הארוחה.
צילום: יח"צקוראים לי: (יין בסגנון) פורט פרימיום.
נולדתי ביקב: רימוןאני עולה: 200 ₪, בחנויות היין המובחרות ברחבי הארץ.
אומרים עלי ש: וואוהו, מה זה היה? 100% רימונים המעניקים תחושה סמיכה ועשירה. ארומה משכרת של רימון מתוק חמוץ ושוקולד, מתיקות חלקה והתמכרות לעונג הזה. יין חדש, מיוחד, כזה שאף אחד לא יביא לארוחה אבל כל אחד יריב על עוד כוסית ממנו. הבנות היו אמביוולנטיות באשר למיקומו בלו"ז ארוחת החג.
חג שמח: 18.5% אלכוהול של הפתעה לחך לאו דווקא בארוחת החג.
צילום: יח"צקוראים לי: בלאן דה נואר.
נולדתי ביקב: רימון
אני עולה: 75 ₪, בחנויות היין המובחרות ברחבי הארץ.
אומרים עלי ש: יין לבן, קליל ואוורירי, המופק מענבים אדומים משני זנים – 60% קברנה פרנק ו-40% קברנה סוביניון. השמות וודאי מוכרים לכם אבל השילוב הזה מפיק יין יבש בעל 13% אלכוהול, שאינו קליל כמו שזה נראה אבל מתיישב בול לצד המנות הכבדות שעל השולחן.
חג שמח: תביא לי עוד קצת מהוורדרד המענג הזה.
צילום: יח"צ קוראים לי: שיראז (מסדרת פרייבט קולקשן).
נולדתי ביקב: כרמלאני עולה: 55 ₪, בחנויות היין המובחרות ברחבי הארץ.
אומרים עלי ש: שיראז מבציר 2017, הוא היין האידיאלי לארוחת החג, הוא טעים במידה הנכונה, מחליק בגרון ויושב יופי לצד האוכל. לא בכדי זכה במדליית זהב בתחרות "בסט ואליו".
חג שמח: אתם מתלבטים? זה הווינר שלכם.
צילום: אתר רשמי קוראים לי: רזרב מרלו.
נולדתי ביקב: דלתוןאני עולה: 134 ₪, בחנויות היין המובחרות ברחבי הארץ.
אומרים עלי ש: קשה ליפול עם ענבי שיראז, הצבע הכמעט שחור של היין מסגיר אותם, הריח שעולה מן הכוס מזכיר אדמה, אבל היין לא כבד כפי שמתבקש, הוא מחליק בגרון ומשרה אווירה רגועה רגועה בגוף...
חג שמח: פתרון מעולה לרווקים בחג.