ארוחת הבוקר של "מיץ מרק". צילום: בועז לביא
"כפרה, בא לך ללכת לבדוק מקום שמתאים לאוכל הזה שאת אוכלת?" העליב אותי העורך פעם נוספת ושלח פרטים על מקום בשם "מיץ מרק".
מה הקשר בין הצמחונות שלי לבין מקום שמספק מיץ ומרק? תהיתי בקול, תוך שאני מחרחרת מריבה עם העורך, ומה הקשר למרק באמצע הקיץ? ולמה אני??? כמובן שהלכתי, נו, הרי נועדתי לצאת לקרב בשביל הגולשים....
ראשית סיפורו של "מיץ מרק" היא למעשה כבר בשנת 2009, עת ניסים בן כהן (39, מעצב גרפי) וזוגתו יוספה (40, קונדיטורית ובעלת הבלוג
yovegan) החלו לאפות ולשווק מביתם בקריות, קישים ופשטידות ולחלום לפתוח בית קפה קטן.
כעבור שנתיים של עבודה מהבית החליטו בני הזוג להעתיק את מגוריהם למרכז ולממש את חלומם. יחד הם השיקו את ה"קישריה" - מסעדה קטנה בגבעתיים שתחום התמחותה היה קישים וטארטים. לאחר 5 שנים של הצלחה כבירה, בית קפה משגשג המייצר קישים שנאפים במקום בהתאם להזמנה ותוספת נכבדת למשקל הגוף החליטו בני הזוג לחולל מהפך באספקט הבריאותי בחייהם. כהן שהשיל 52 ק"ג ממשקל גופו ובת זוגו גילו את עולם הטבעונות, הם נפרדו מה"קישריה" שפחות התאימה לאורח חייהם החדש והחליפו אותה בשנת 2015 ב"מיץ מרק" הטבעונית למהדרין מגבעתיים, שהפכה למוקד עלייה לרגל לארוחת בוקר טבעונית, שייקים טבעוניים ועוד מוצרים ייחודיים שמקורם כאמור אינו מן החי.
צילום: יפעת נחמני
בתחילת דרכה התמקדה המסעדה במרקים ומיצים, אבל הדרישה העולמית וגם הישראלית לאוכל 100% טבעוני הביא את בני הזוג לעשות יותר. "מיץ מרק", כאמור, כבר לא רק בגבעתיים, היא אוחזת סניפים גם בתל אביב ובירושלים, אך יותר מזה, "מיץ מרק" כבר לא רק מיץ ומרק כי אם סלטים, ארוחות בוקר ותבשילים שונים עם טעם של בית כאשר כולם ללא יוצא מן הכלל 100% טבעיים, דהיינו, ללא מוצרים מן החי וללא חומרים משמרים, גם בגזרת הגלידות, כן, כן!
הסניף בתל אביב ממוקם בקניון הנטוש בארלוזורוב, ממש ליד חדר כושר של כל היפים והיפות מה שגרם לי להבין שמזמן נזרקתי מפלח האנשים שחיים במרכז, מתאמנים בלילה ונראים מושלם ואין כמו אוכל כדי להתנחם בנתונים אלה.
נאור, הדלפקיסט המצחיק, כך גילינו בהמשך, קיבל את פנינו והציע את "בוקר של מיצוש" - שכשמה כן היא ארוחת הבוקר (54 שקל) של המקום ואת השקשוקה. הלכנו איתו, אחרי הכול רציתי להבין מה אפשר לעשות ממוצרים טבעוניים בארוחת בוקר... הבנתי והתעלפתי. הכול היה פשוט טעים בטירוף!
צילום: יפעת נחמני
השקשוקה (54 שקל) עשויה מרוטב עגבניות וטופו מתובל, קמח עדשים, בצל יבש ועוד תבלינים משדרגים. המקושקשת בארוחת הבוקר עשויה מקינואה מושרית, קרם קוקוס, טופו ותיבול כמובן, אבקת אפיה וקורנפלור. הממרחים שהוגשו עם הארוחות הן של חברות חיצוניות למשל לבנה של חברת "אוטופי", עשויה מקשיו, קוטג` של "טבע האדם", ועוד. דבר נוסף מעניין שאכלנו היה פודינג צ`יה מושרה בחלב שקדים ומעל פירות העונה עם סילאן טבעי ושבבי קוקוס (18 שקל).
סלט ירקות (36 שקל) עם כל מה שכתוב בספר שהוא ירק מתובל ובתוספת של טחינה גולמית, קצת חונק אבל טעים. ורגע, הלחם, עוד לא הגענו ללחם, מדובר על לחם מחמצת 80% מלא ו-20% קמח לבן טעים ביותר, נאפה במיוחד עבור מיץ מרק.
צילום: יח"צ כדי להוריד את כל הטוב הזה קיבלנו שייקים, הצליאקי הלך על מנגו, סילאן, קשיו ובננה נקרא גם השייק המתוק, אני באתי יומרנית ואמרתי לנאור שיפתיע אותי, לצערי לא הסתדרתי עם ההפתעה, היה בזה חלבה... ובלית ברירה נאור הוריד אותי לדרגת ממוצע ושיקשק לי את הקבוע: מלון, מנגו, תפוז ואננס היה טעים אם כי מעט חמצמץ.
כ"כ רציתי קינוח אבל בחיי שלא היה לי מקום, אל תשכחו שבמה שאכלנו לא היה חלבונים כי אם מרכיבים עשירים ומשביעים. לידנו ישבה משפחה שהתמוגגה על תבשיל מנגולד עם אורז מלא ועוד הפתעות שלא היה נעים לי להציץ עמוק יותר בקערה שלהם כדי לגלות מה יש שם.
יש גם שקשוקה ירוקה. צילום: יח"צ רוצה לומר, "מיץ מרק" נותן הרבה יותר מרק מיץ ורק מרק, זה עולם שלם, טעים ביותר של תבשילים ומרקמים וצבעים נטולי חומרים משמרים וללא אבקות מרק שמספקים ארוחה מכובדת למי שעד היום נאלץ לוותר על כל הטוב הזה אם מרצון, אם מתוך אקט בריאותי ואם מתוך אלרגיה לחלב ומוצריו וגם למי שרוצה לגוון את השמאלץ התלאביבי השכיח. אה, ויש גם מקבץ מוצרים טבעוניים שניתן לרכוש הביתה כמו ממרח שקדים, עוגיות אלפחורס, עוגיות לימון וקוקוס ועוד.
בקיצור, תענוג צרוף, לכו ותיהנו!