כללי
סוסיתא
גאדג'טים
נדל"ן
101 מיסטיקנים ישראליים
כל הנשמה
הזמן הורוד
הדודל של גוגל
משפטפטת
U N A C T I N G
סיפור מצולם
המומחים
לו ולה
מטופחת
סלון יופי
כללי נשים
פאשניסטה
פאשניסט
ברבריה
מטרוסקסואל
סקס ואהבה
פאשן ניוז
קולינריה
מבזק קולינרי
זוללים
אוכלים בחוץ
ספר מתכונים
השַׁתְיָין
תרבות
כללי תרבות
על הבמות
על המסך
הספרנית
הזמנה להאזנה
עיצוב
בדק בית
הום סטיילינג
גינה לי
עשו זאת בעצמכם
בריאות
מעבר לדלפק
עושים כושר
ביקור רופא
חוג הסילון
עדכונים מהביצה
רכילות, סלבס ופאפארצ'י
נופש ותיירות
נשארים בארץ
יוצאים לחו"ל
ילדים
כללי ילדים
המשחקייה
ילדודס
ג'ימבורי
עיצוב
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר
חגיגות המוזיקה באבו גוש - סוכות 2018
פסטיבל אבו גוש למוזיקה ווקאלית יתקיים בפעם ה-54 בחול המועד סוכות, מה-28 בספטמבר ועד ה-1 באוקטובר 2018 במקומות שונים באבו גוש ■ כרטיסים לאירוע יעלו בין 85 שקלים ל-149 שקלים, תלוי במיקום, ותתאפשר רכישת כרטיסים לילדים בעלות של 30 שקלים לכרטיס.
יעל חן
20/08/2018
קהל רב מגיע מזה שנים ארוכות - ליתר דיוק 54 שנים, לפסטיבל אבו גוש, הכפר הרומנטי הנמצא בפאתי ירושלים. זאת בכדי להתענג על מוזיקה קלאסית במיטבה. רובם מגיעים לכנסייה בה מתקיימים קונצרטי - המקהלות של פסטיבל אבו גוש, וגם לקריפטה של הכנסייה הביזנטית הנמצאת לא הרחק משם, במרכז הכפר. שם ניתן להאזין לקונצרטים קוליים קטנים יותר.
כנסיית קרית יערים. צילום: דני ארד
פסטיבל אבו גוש
מושך אליו אוהבי מוזיקה רבים מכל הארץ בשל איכות התוכנית האמנותית הכוללת מיטב המקהלות מהארץ ומקהלות מחו"ל, בשילוב אקוסטיקה משובחת ונוף מרהיב. רבים מגיעים לאבו גוש בימים המיוחדים הללו, גם בכדי להסתובב בין מגוון ההרכבים המופיעים בחוץ בחלק מימי הפסטיבל: ביום חמישי ה- 27 בספטמבר בין השעות 12:00-16:00, יתקיים בפעם החמישית פסטיבל אקורדיונים הגדול בארץ ובו קונצרטים מגוונים המבוצעים ברצף בו זמנית ב-5 מוקדים ברחבי מתחם הכנסייה ובכנסייה עצמה. בימים שבת 29.9 ושני 1.10 (שמחת תורה) בין השעות 12:00-16:00 יוכלו הבאים ליהנות מארבע שעות מוזיקה בחמישה מוקדים מסביב לכנסייה, בו זמנית.
המקהלה הקאמרית תל אביב. צילום:
פנינה אבן טל
השנה, כמו בכל חג סוכות (הפסטיבל מגיע לאבו גוש גם בחג השבועות) יערך הפסטיבל בתאריכים 28.9-1.10.18 ויכלול מגוון של יצירות מופת.
מה מצפה לבאים?
בכנסיה, יפתח הפסטיבל באופרה "אורפיאו ואאורידיצ`ה" מאת כריסטוף ויליבלד (פון) גלוק.
גלוק, הוא מלחין גרמני, בן המאה ה-18, הנחשב לאחד החשובים במלחיני האופרה בתקופה הקלאסית וזכור ביותר באופרה הזו. את תפקידה של אאורידיצ`ה שירדה לשאול מגלמת
קרן הדר
, למולה אלון הררי כאורפיאו בעלה, המנסה להחזיר אותה לארץ בני - האדם. מלווה אותם
מקהלת הגליל העליון
, בצוותא עם אנסמבל סולנים. למי שאוהב סוף שמח, בניגוד לסיפור מהמיתולוגיה, כאן הסיפור מסתיים ב-"הפי אנד".
קרן הדר. צילום: דניאל צ`צ`יק
עשרה קונצרטים מקהלתיים יקחו חלק בתוכנית, בהם ה"מתאוס פסיון" של באך אותו יבצעו שתי מקהלות, שתי תזמורות וארבעה סולנים, בהם הטנור הגרמני היינריך גרנוט והסופרן
יעלה אביטל
. עוד בתוכנית הרקוויאם של מוצרט והרקוויאם של ברהמס, וגם מיסה חגיגית מאת רוסיני. אוהבי באך יזכו לעוד שני קונצרטים ב"כיכובו": הראשון בשילוב "תפילת ערב חגיגית" מאת מוצרט ויצירות מאת מנדלסון ובראון, והשני - קונצרט חלילים בשילוב קונצ`רטו לשני חלילים ו- Calascione, כלי נגינה עתיק בעל צוואר ארוך במיוחד ולו שני מיתרים, מאת טלמן.
מיתר חדש. צלם: יוסי צבקר
בקריפטה של הכנסייה הבנדיקטנית יתקיימו שישה קונצרטים בשילובים מגוונים: שירים רוסיים אהובים בשפת המקור - "קטיושקה", קונצרט של מוזיקה קובנית, זמרי
"מיתר" סטודיו אופרה,
יזמרו שירים של לנון ומקרטני, ולויד ובר, ובתוכנית גם יצירות של הנרי פרסל, מלחין מתקופת הבארוק, שנחשב לאחד מהמלחינים הנחשבים מילידי אנגליה. עוד בקריפטה קונצרט בניחוח סקוטי עם יצירות מאת מוצרט, היידן ובטהובן, קונצרט של מוזיקה קפריסאית עתיקה ו-"קה סרה סרה"- משירי דוריס דיי, השחקנית ההוליוודית שהשירים שלה ליוו בפס קול מתקתק את שנות החמישים והשישים של המאה הקודמת.
מופע דוריס דיי. צילום: דנה פרידלנדר
קצת היסטוריה:
ראשיתו של הפסטיבל בשנת 1957 כאשר מספר חובבי מוזיקה ובראשם ד"ר פליכס זולמן, מרצה לרוקחות מבית הספר לרפואה בירושלים, וזיגי שטדרמן - פסנתרן ומנצח, גילו את מעלותיה האקוסטיות של הכנסייה בכפר המיוחד ליד ירושלים. הפסטיבל התקיים באותן השנים בארבע השבתות של חודש מאי. אז התקיימו שני קונצרטים בכל שבת בצהריים, הקהל היה מגיע מצויד בסלי פיקניק, ובין הקונצרטים ותוך ישיבה על שמיכות אל מול הכנסייה, היה מצטרף לשירת המקהלה בקוראלים ומדריגלים. הפסטיבל ענה בזמנו על הצורך בהשמעת מוזיקה כנסייתית, שהוחרמה אז באולמות אחרים בלחץ יהודים דתיים, ובמשך שנים היה זה המקום היחיד שאפשר היה לשמוע בו בישראל יצירות כמו פסיונים, מיסות וקנטטות. הפסטיבל דאז הופק בהתנדבות מלאה.
בשנת 1971, לאחר 14 שנים של קיום הפסטיבל בתנאים אלה, התחלפה הנהלת המסדר שהחזיק את הכנסייה. האחראים החדשים לא הביעו עניין להמשיך בפסטיבל בעיקר מפאת העובדה שהוא לא נשא בחובו הכנסות. לשמחת המכורים שהתרגלו להגיע למקום, בשנת 1992 חודש הפסטיבל ביוזמת גרשון כהן. מאז הוא מנוהל על ידי ה"עמותה לקידום מוזיקה ותרבות", כאשר המנצחת וזמרת האלט חנה צור ששימשה במשך 10 שנים כמנצחת משנה לצד זיגי שטדרמן. בשנים האחרונות היא המנהלת המוזיקלית של הפסטיבל.
ז`אנר:
מוזיקה, שירה ווקאלית
מחיר:
קונצרטים בחוץ - 85 שקלים; הכנסייה הצלבנית - 95 שקלים; הכנסייה בקרית יערים - 145-149 שקלים
מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן
לחץ כאן
אולי יעניין אותך גם
מאמרים
נוספים
יעד משפחתי: לטוס עם הילדים לתאילנד
קוד מוצר:
01/08/2018
דנה קאהן
פרטים נוספים
יעל איסקוביץ
קוד מוצר:
19/07/2018
רוסלו שמריה
פרטים נוספים
יעל ואני יצאנו ל-CHI CHI, הבר הכי שווה בבאר-שבע
קוד מוצר:
27/12/2023
אבי רוזנפלד
פרטים נוספים
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר