צילום: אייל קורן
תבואות, השיקה פסטות אורגניות בייבוא מאיטליה: "פסטה מכוסמין, עדשים צהובות וקינואה אורגנית" ו"פסטה מחיטת קמוט חוראסאן אורגנית".
היצרנית: "הפסטה מכוסמין, עדשים וקינואה אורגנית – מכילה שילוב מיוחד של מרכיבים: קמח מחיטת כוסמין, קמח מעדשים צהובות, קמח מקינואה וחלבון אפונה. הפסטה מוצעת בצורת פוזילי. הפסטה מקמח קמוט – חוראסאן אורגני עשוי מזן חיטה קדום בשם "קמוט". על פי מחקרים מדובר בזן חיטה בן אלפי שנים, שמעולם לא עבר הכלאה ולא נעשו בו שינויים גנטיים. משמעות השם `חוראסאן` היא "החיטה של הנביא", והאגדה מספרת שזו החיטה שנוח אכל בתיבה. הפסטות עשויות מרכיבים אורגניים בלבד, כך שהן נקיות מחומרי הדברה וכימיקלים מזיקים".
מחיר: 21.90 ₪ ל-500 גרם, ברשתות השיווק ובבתי הטבע ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "האם שמעתם מימכם על קמח קמוט? אני מאמין שלא, אלא אם סיימתם קורס בתזונה קדומה או אתם שפים שמתעניינים גם בקמחים לא שגרתיים. בכל מקרה, את חבילת הפסטה שקיבלתי, ליווה קומוניקט שבו מציינת הנטורופתית יערה איכילוב כהן כי `הפסטה המצטיינת בערכים תזונתיים מרשימים, הינה מופחתת גלוטן`. כמי שלא נוגע במוצרים עם גלוטן, קפצתי משמחה. אבל, מאידך, קטעתי באיבה את הקפיצה, וכמי שלמד במשך הזמן וכתוצאה מאכזבות רבות לא לסמוך על אף אחד מלבד על עצמי, קראתי בעיון את רשימת הרכיבים המופיעה על האריזה. לצערי הרב מצאתי שכתוב עליה באותיות מאד ברורות- שהמוצר מכיל גלוטן.
לפיכך, נאלצתי למסור את הפסטה לשכן הרווק שאוכל מדי פעם גם בבית, וגם אז - הוא יודע לבשל רק פסטות. בפגישה מרגשת בחדר המדרגות כמה ימים אחרי המשלוח, ציין הבחור שהפסטה מקמח קמוט התבררה כפסטה בעלת טעם מתקתק משהו, עוד הוסיף ואמר שהטביע אותה ברוטב סמיך של פטריות ושמנת, ולמרות שהוא מודה לי מאד שהעברתי אליו את המצרך המבוקש ועתיר הויטמינים, הוא כנראה ימשיך לצרוך פסטה מקמח רגיל.
לצד הפסטה הזאת, הגיעה אחת נוספת, אולי המפתיעה בתבל המוצעת בצורת מיני-סלילים, יתרון גדול (שהיא קטנה) כי אורך הבישול שלה היה זריז. אני כאמור נמנע מגלוטן ולכן העברתי אותה לאחותי ולדבריה מרגע בו ניתנה טעימה ראשונה לבן ה-6 שלה ("יאממי יאממי" - תגובתו המיידית), נדרשה לספק מנה גדולה יותר - צלחת שנאכלה בהנאה. הפסטה לדבריה עשירה בטעמים, הודות להיותה מועשרת בקמח עדשים וחלבון אפונה, קטניות בעל טעם ארומתי ועשיר בפני עצמו המנה עשירה בטעמים ומושלמת בפני עצמה. יתרון נוסף הוא קמח הכוסמין והקינואה שמככבים בה בגאון, מורידים את מפלס רמת הגלוטן, ללא הכובד האופייני שמורגש במרקם של פסטות מקמח מלא. לצד קציצות או תוספת של רוטב באשר היא, בהחלט התקבלה ההחלטה במלוא נחרצותה: הם יאמצו בקביעות את הפסטה הזאת לסל הקניות שלהם".
ציון: פסטה מכוסמין - 10. פסטה קמוט - 8
צילום: סלעי
לה רוי רנה השיק לכבוד ט"ו באב, מארז הכולל 21 קליסונים.
היצרנית: "הקליסון עשוי מתערובת המורכבת משקדים טחונים, מלון פרובאנסיונלי מסוכר וקליפת תפוז, שמונח על שכבה דקה של נייר עמילן ומעליו ציפוי של רויאל אייסינג".
מחיר: 49 ₪, בחנות המותג בקניון עזריאלי – דרך יצחק רבין 53, גבעתיים.
דבר הנסיינית: "לכבוד ט"ו באב הגיע לביתי מארז שקוף מתוק במיוחד, תרתי משמע. מתוק- מייד תבינו .שקוף? על מנת שניתן יהיה להתפעל מ-21 הקליסונים המונחים בתוכו. מהו קליסון? הנה עוד מושג שיתווסף למילון הקולינרי שלכם, במיוחד לכם צופי" מאסטר שף" שמגלים בכל שידור עוד מושג שלא שמעו עליו מעולם ואילו כל המתחרים יודעים בתוך שניות שמדובר בסינון חצילים שרופים במסננת מיוחדת מעל לקערה מהבילה. ונחזור לקליסון: זהו ממתק צרפתי - כבר טוב- שקיים בעולם מאז המאה ה-15. שוו בנפשכם, ממתק שעובר מדור לדור של קונדיטורים, שלא שינו מהמרקם שלו ולו שינוי קטנטן. הוא נחשב כסמל גסטרונומי בפרובאנס, ועשוי מתערובת משקדים טחונים, נייר עמילן וקליפת תפוז. מעליו"רויאל אייסינג" כלומר אייסניג מלכותי, שהוא קרם לבן המשמש לציפוי, לקישוט ולציור על עוגיות.
מכיוון שהוא מתייבש יחסית מהר ואף מתקשה, ניתן להוסיף עליו צבעי מאכל שונים. וכך הגיע לידי המארז בצבעי ורוד לבן ואדום, ממש חמוד ומרשים ונראה כמו נשיקות קטנות. הטעם- טעים מאד, כצפוי משקדים טחונים, סוכר, וציפוי מלכותי. בהחלט ביס שישדרג את החג הנקרא ט"ו באב ושיש רבים שלכבודו אף רוכשים מלתחה, יוצאים לצימר ושותים שמפניה".
ציון: 10
צילום: סטודיו אסם
לקראת הקיץ, הרחיבה אסם הרחיבה את סדרות החטיפים והשיקה את "במבה בומבה" באריזה חדשה בלוק קייצי במיוחד.
מחיר: ₪4.90, ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "מה לא נאמר על במבה החטיף האולטימטיבי האהוב על כולנו משחר ילדותינו, ושאהבה אליו עוברת לילדים לנכדים ולמי שחי בניכר ולא מכניס אותנו הביתה לביקור השנתי אם לא נביא לפחות שש חבילות. יש לשבח את הצוות העמלני שם באוסם, שחושב בכל כמה שבועות על גימיק אחר, בכדי שמהמכורים לחטיף לא ישתעממו ויעברו רחמנא ליצלן למותג אחר. וכך, במסגרת השדרוג של המותג, הגיע למעוני הדל חבילה קטנה מדי של במבה ענקית, "במבה בומבה" שכבר מוכרת בשוק ומגיחה מדי פעם אל מחוזותינו. הפעם האריזה עברה שינוי חביב. הנחתי את הבומבה במזווה מתוך הקרבה נפשית, תוך שאני חושבת על הילדים שיגיעו וישמחו ללעוס את הבמבה בגודל הענק. אבל אודה ואבוש, כי לא התאפקתי והלמתי בחבילה אחרי חמש עשרה דקות של חיבוטי נפש. מייד אחר כך עפתי למרכול השכונתי וקניתי ארבע חבילות של הבומבה".
ציון: 10
צילום: נועה סטרלינג
חברת נאני, השיקה רוטב שקשוקה קלאסית המכיל מרכיבים טבעיים בלבד: עגבניות בשלות, פלפלים קלויים ונגיעות שמן זית, במתכון ייחודי של השף נדב חג`ג`.
מחיר: 19 ₪ ל-250 מ"ל, באתר המותג וברשתות המזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "למי שאוהב שקשוקה, זה אחלה של רוטב, שחוסך את ההתעסקות עם העגבניות והפלפלים. אני השתמשתי ברוטב הזה גם בתבשילים נוספים של העדה הטריפוליטאית, וזה היה אלוהי - אבל את הרוטב הזה אני מאמץ בעיקר להכין סנדוויצ`ים משודרגים לעבודה, יחד עם טונה או פרוסת פסטרמה זה היה ממש מושלם".
ציון: 10