גן מפלצות. צילום: גיא חמוי
כשהקטנה שלי (6) ראתה את המודעה על "גן המפלצות" היא ממש התחננה שנלך שוב השנה. השיח נשמע כך:
"נו, באמת, כבר היינו שנה שעברה וכל המפלצות אותו דבר".
הולכים השנה שוב?".
"אבל תותי זה משעמם, זה לקטנים".
הולכים השנה שוב!!".
כבר היינו שנה שעברה, בואי נלך למשהו יותר מעניין".
"הולכים שוב השנה".
לא עזר שכנוע הגיוני כזה או אחר, גם לא כשהבטחתי פליימוביל חדש, היא המשיכה להתעקש עד חורמה. אז הלכנו.
צילום: יח"צ
השנה הגדילו לעשות ובנו את עולם המפלצות הזה in doors בגני התערוכה, מה שאומר מזגן, מה שאומר אמא מקוררת, מה שאומר ילד מאושר ובשביל זה התכנסנו.
אם אשתקד המתחם החל להתעורר רק אחרי 18.00, גם בגלל החום הנורא וגם בגלל התאורה המיוחדת שמתעצמת רק בלילה, הרי שהשנה הגדילו לעשות והכניסו, כאמור, את כל הגן הקסום הזה למתחם ענק וממוזג.
את המפלצות יצרו כידוע, יוסי אבולעפיה ואפרים סידון, אלה גם העניקו לנו ספרי ילדים רבים, אבל רק בשנתיים האחרונות הספרים קורמים עור וגידים לכדי תערוכה שכולה קסם, צחוק והתרגשות. היוזם והמנהל האומנותי הוא צחי בקר, וכאמור שיתוף הפעולה בין יוסי אבולעפיה, שיצר ועיצב במשך שנתיים עשרות מפלצות ססגוניות ומרהיבות, עם הסופר המוערך, אפרים סידון, ששקד על טקסטים וגיבש לכל אחת מהמפלצות מופע מיוחד של שירה וסיפור והפתעות, הניב את הגן הקסום הזה.
בכניסה פינות יצירה וג`ימבורי לקטנים, עמדת איפור ואיך לא? חנות למכירת פיצ`יפקעס מפלצתי ביותר. אנחנו קנינו מפלצת בביצה, כשתבקע, אני אשוב לעדכן.
צילום: יפעת נחמני
עוד בכניסה עמדת שמע, איתה אפשר להסתובב כדי לשמוע את המפלצות בזמנו החופשי של הילד, מה שלא היה לי ברור זה מה הטעם לשמוע מפלץ שאינו מואר, לעומת המתנה לנאומים הקטנים המלוווים בשיר או שניים של כל מפלצת, זה מה שאנחנו בחרנו לעשות, והשנה, בניגוד לשנה שעברה, הוסיפו טיימרים לצד כל מפלצת כדי שנוכל לדעת בדיוק מתי היא פוצחת בנאום המתוק שלה, שהרי לא כולן מדברות יחד, אלא על-פי תזמון מדויק כדי שלא יהיה רעש עצום וחור באוזניים.
נדמה כי כל מפלצת נוצרה כמו ילד שנולד, עם שם, אופי, תפקיד ותכונות משלה, לעיתים אלה הפחדים שלה, לעיתים הכעסים, היתה גם המאוהבת, המצחיקה, המגעילה ועוד ועוד, והכול בקריצה לילדים, וגם לגדולים.
הקטנה שלי הייתה בטירוף, ריגש אותה יותר שהיא הכירה חלק מהמפלצות, וגם שזיהתה מתי מגיע הזמן שהמפלצת נדלקת. כיוון שמדובר במתחם סגור הרי שהוא מוחשך כל הזמן מה שמעצים את האורות והצלילים הבוקעים מהמפלצות.
צילום: יח"צ
עם זאת, השנה המפלצות לא זזו, למעט שתיים או שלוש מתוכן, אם בשנה שעברה הן הזיזו ידיים, השפריצו ועשו עוד כמה פעלולים, הרי שהשנה, כאמור, העיניים התגלגלו ותו לא, מה שלא הוריד מהחוויה של הקטנה, היא רצתה עוד ועוד, היא ווידאה, בעזרת דף החידון שקיבלנו, שאכן עברנו בין כל המפלצות ורק אז נרגעה והלכנו לעמוד בתור האינסופי לאיפור, אז חיכינו בשקט עד שיצאה לה חד קרן מתוקה בטירוף וניתנה האות ללכת הביתה.
לצד היוצרים הגדולים התאגדו צוות גדול של שחקנים, זמרים, פסלים, מלחינים, נגנים, ציירים, מעצבים וטכנאים, אשר כל אחד ואחת מהם השתתפו ביצירת פסלי הענק של המפלצות ובהכנת ההקלטות והפסקול העשיר המלווה אותן, את זה ראינו בסרטון המוקרן בכניסה למתחם (אנחנו צפינו ביציאה) המדגים את תהליך היצירה הקסום הזה, ובאופן שהפתיע אותי, אפילו הקטנה הייתה מרותקת, בזמן שאני נשנשתי לי אוכל לא בריא עם קפה קטן במחיר מופקע...
צילום: גיא חמוי
לסיכום, בהחלט מומלץ! עם זאת, כדאי לבדוק הנחות דרך הארגונים השונים ולקחת בחשבון שהחנייה במתחם עולה כמעט כמו כרטיס הכניסה.
גן המפלצות - ביתן 2, גני התערוכה, ת"א.
מחירים: מחיר מלא 109 שקלים, מחיר במכירה מוקדמת 99 שקלים, מחיר כרטיס משפחתי (2 מבוגרים ו-2 ילדים עד גיל 13) 280 שקלים, חברות אשראי 1+1 ב-109 שקלים, לקוחות קניוני עופר 49 שקלים, מחזיקי דיגיתל 1+1 ב-89 שקלים.