צילום: איתמר כהן
חברת כרם טבע השיקה קמח כוסמין מלא 100%.
היצרנית: "קמח הכוסמין שימש במשך אלפי שנים הדגן העיקרי ובכך היווה המרכיב העיקרי בלחם שנאכל בעבר. אפשר להכין מקמח כוסמין את כל מה שאפשר להכין מקמח חיטה (במינוני מים וקמח שונים) ויתרונותיו שהוא נטחן מגרעין הכוסמין בשלמותו, בטחינת ריחיים".
מחיר: 17.90 ₪ ל-1 ק"ג, בחנויות המזון ברחבי הארץ, לברור נקו` מכירה: 03-9190076.
דבר הנסיינית: "הקמח הנחשק שמשתלט לאט ובטוח על החך הישראלי, נחשף גם למשפחתנו דוגלת הבריאות, וכשזה בטחינת ריחיים מסורתית - היתרונות עולים. בניגוד לקמח מלא, הכוסמין אוורירי יותר ו"קל" במבחן התוצאה הסופית (הכנתי עוגת יום הולדת, חלה ועוגיות) ולילדים שלום. הם לא ירגישו בהבדל, פשוט הגוף שלהם יהיה אסיר תודה. בכל מאכל שדורש קמח, אפשר לשלוף בביטחון את הכוסמין, מה גם שקצירת המחמאות של הטועמים מבקשת: כוסמין".
ציון: 10
המותג אלפרו, השיק משקה שקדים אורגני, ללא תוספת סוכר.
היצרנית: "המשקה בטעם שקד טבעי, ללא כולסטרול, דל בקלוריות (15 קלוריות ל100- מ"ל), ללא לקטוז, מקור לסידן וויטמינים ומתאים גם לבישול ולאפייה".
מחיר: 17.90 ₪, ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "התאהבתי בשקדים, שבאו בצורת משקה, אורגני, וללא תוספת סוכר. מקץ חצי שנה להפנמת המגמה של מוצרי מזון תעשייתיים נטולי סוכר, רק חלק מהם נמצאו כאכילים וערבים לחך. חברת אלפרו, שמשקה האורז שלה הוא שחקן חיזוק קבוע בסל הקניות הפרטי שלנו, משיקה את זה נכון: טעם שקדים עדין, נטול סוכר ומרירות (האופיינית לשקד) שכיף לפתוח איתו את הבוקר, כתוספת למשקה, דגני בוקר או כמשקה שעומד בפני עצמו. זה לא משמין (15 קלוריות ל-100 גרם משקה, 1.2% שומן), מתאים גם לרגישים למוצרי חלב, לטבעונים ולהעשרה קינוחים "פרווה". הקיץ, שמביא איתו את בשורת השייקים, ישדרג אותם בתוספת משקה השקדים, שמדרגש פלאים כל יצירת מופת על בסיס פירות".
ציון: 9
צילום: לירן אגסיפריכיות - אביב ירוק
המותג אביב ירוק השיק פריכיות כוסמת עם טף ופריכיות כוסמת עם קינואה.
היצרנית: "הפריכיות אינן מכילות מלח, חומרים משמרים או צבעי מאכל, הן מיוצרות בטכנולוגיה מיוחדת המשפרת את טעם הכוסמת, תוך שמירה על ערכיה התזונתיים. הפריכיות מוצעות באריזה של 135 גרם. בכל אריזה 5 אריזות קטנות ואטומות, לשמירה על הטריות".
מחיר: 12.90 ₪, ברשתות שופרסל-גרין, ניצת הדובדבן, טבע קסטל, אניס, יוחננוף ובחנויות הטבע ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "הרבה לפני שטעמתי לראשונה את פרכיות הטף, הייתי תלמידתו של ד"ר עקיבא זנבר, שייצור הפרכיות, 24 שנים אחרי, נעשה תחת "חסותו". המארז כולל 20 פרכיות עבות (ב-5 מארזים נפרדים), וכבר בביס ראשון ברור שמדובר בריכוז גבוה של כוסמת (94%) וטף (6%), ללא תוספת מתיקות או מליחות. זה טוב לרגישים לגלוטן (כי מדובר ב-2 דגנים נטולים בו), ובמיוחד טוב עם תוספת של ממרח אהוב מעל, כיאה למוצר נטול טעמים מודגשים. הטף האתיופי, שמוצאו באפריקה עשיר בחלבון וקל לעיכול, בעוד הכוסמת עשירה בסיבים תזונתיים, וויטימינים מקבוצה B ומינרלים כחלק מיתרונות אכילתה. הטבלה התזונתית שעל האריזה מגלה שאפשר לחטוא, ובכיף: פרכית בודדת מכילה 28 קלוריות ובעלת ערך גליקמי נמוך (שומרי משקל - אמרנו?). לאוהבי (או שמא "אוהבות") הקינואה, יש גם כוסמת-קינואה. נשאר רק לפרוס אבוקדו בשל, פרוסת עגבנייה יאה, ויש פרכית לנגיסה".
ציון: 9
צילום: אבי לוי
יצרנית המזון מיה, השיקה סדרת פיצוחים מגוונת לאירוח.
היצרנית: "סדרת הפיצוחים כוללת: גרעיני חמניה קלויים (גרעינים שחורים); גרעיני דלעת קלויים (גרעינים לבנים) ; אגוזי קשיו קלויים; גרעיני אבטיח קלויים; בוטנים קלויים; פיסטוק קלוי; שקדים קלויים; קבוקים עם שומשום; אלמנדוס ועוד".
מחיר: גרעיני חמניה קלויים- 5.90-6.90 ₪, אגוזי קשיו קלויים -23.90 עד 22.90 ₪, ברשתות השיווק (למעט שופרסל) : רמי לוי, יינות ביתן, מגה, חצי חינם, אושר עד, יש, ויקטורי ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "מאמא מיה! כמה שמחנו לפצח את גרעיני הדלעת גם נטולי מונדיאל. אמא שלי, תמיד מעדיפה את "הלבנים" (יותר בריא, כדבריה), ועם פריכות ומליחות מדויקת לא מתווכחים. גם כעבור שבוע כשנפתחה השקית כדי להמשיך במסורת הנשנוש, הטריות נשארה, וקליפות הגרעין נערמו בזריזות. כחובבת את בני הדודים האגוזיים יותר באגף הפיצוחים, שמחתי לגלות שגרעיני הדלעת הם נשנוש שווה ערך בטעם, תחושה של גרעינים שנקנו בפיצוחיה, וכמה טוב שהם זמינים בסופר, בכמות הוגנת ובמחיר שפוי".
ציון: 10
אסם השיקה טעם חדש לסגמנט הבמבה במילוי: אייס – קפה עם הצעת הגשה הכוללת הקפאה בטרם ההגשה, הנותנת מענה ייחודי של שילוב בין מתוק ומלוח.
מחיר: 5 ₪, ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "תודו, אם לפני כעשור מישהו היה מספר לכם שבכוונתו לדחוף קרם מתוק לתוך הבמבה המלוחה הייתם בטוחים שהוא ירד מהפסים - אך התחזית הזאת כידוע התממשה ואל המדפים הגיחו בזו אחר זו במבה במילוי קרם חלבה, ואחר כך במבה במילוי קרם במבה, ואז גם במבה בומבה ופונץ` בננה. הקיץ מהנדסי המזון של אסם הנפיקו לנו במבה חדשה במילוי אייס קפה. ובכן, טעמתי והתאהבתי!!! בניגוד לבמבות הקודמות נדמה שהפעם משהו בחיבור הזה בין הבמבה לאייס קפה אינו מאולץ והוא עובד בצורה מושלמת. בנוסף, ההמלצה להקפיא את החטיף שדרגה אותו פלאים, אלא שזה הפשיר, היו מבין הבמבות שאיבדו מטריותן ומהקריספיות הנדרשת".
ציון: 9
צילום: אייל קרן
יקבי כרמל יצאו בהשקה מחודשת לסדרת VINO - סדרת יינות צעירים, המאופיינים בניחוחות פרי.
היצרנית: "סדרת היינות VINO נוצרה בהשראת המונח "וינו דה טאבולה", יין השולחן באיטלקית, או "יין הבית". בסדרה שני יינות המותאמים לארוחות יום יומיות, צעירים, פירותיים וקלים לשתייה, בשל אחוז האלכוהול הנמוך יחסית למרבית היינות השולחניים. כרמל VINO לבן - יין לבן חצי יבש, מתיקות מאוזנת, נגיש וקל לשתייה. 10% אלכוהול וכרמל VINO אדום - יין אדום יבש, המיוצר מענבים שנבצרו בהבשלה אופטימלית, נגיש, פירותי וקל לשתייה. עם 12.5% אלכוהול".
מחיר: 19.90 ₪, ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "אם יש הרגשה של ערב חמים עם יין טוב, בקבוק וינו אחד משלים בעיצוב את האווירה. הגרסה האדומה (יין אדום יבש, 12.5% אלכוהול) פירותית כמו צבעה הענברי והעמוק ובהחלט עונה על הטעם שיתגלה כשיימזג אל הכוסות. כחובב משקאות אלכוהולים לעיתים נדירות, רמת האלכוהול המזערית לא פוגמת בטעם הפירותי, והופכת את היין לסוג המשקאות שיתחבבו גם על סרבני שתייה חריפה באשר הם. אחרי הכל מדובר במשקה על בסיס פרי (למבוגרים) שהבשילו מספיק ונבצרו בשיאם, והטעם הבשל שלהם מורגש בעדינות לאחר הלגימה. מתנה טובה מזו לזוג צעיר או ערב פתיחת השנה החדשה, תתרום לאווירה שפויה, חגיגית ומלאת טעמים".
ציון: 10