גלידריית שקד. צילום: יפעת קירשנבאום ארן
כל קיץ נושא עימו בשורות חדשות בתחום הגלידה, בשורות שמנסות לצנן לנו את החמסין הישראלי.
גלידריית שקד, שנוסדה בשנת 2005 בנמל תל אביב, ופעלה בו עד לפני כ-3 שנים, עת העתיקה את משכנה לשוק הפשפשים ביפו, השיקה הקיץ גלידות בטעמים מקומיים. מדובר בקונספט ישראלי, מקפיא שיניים, המבקש לפנק אתכם בטעמים צוננים, מוכרים ואהובים המוכרים לחך הישראלי.
במגוון: טחינה ושומשום, גבינת עזים עם שערות קדאיף (כנאפה), סורבה אבטיח עם נגיעות של גבינה בולגרית, סורבה סברס או מלבי.
צילום: פייסבוק
לצד אלה מוצעות שם בשקד, גם גלידות בטעמים קלאסיים, כמו שוקולד, לפחות שני סוגי וניל או עוגת גבינה, וגם ליין שלם של גלידות טבעוניות כמו: סורבה שוקולד מריר, טירמיסו, פיסטוק חלווה, סורבה קרם קוקוס, חמאת בוטנים ושבבי שוקולד, בננה וטראפלס שוקולד קרמבל שחור. לנועזים מבניכם מוצעות במקום גלידות עם נגיעות אלכוהול (לימונענע עם עראק, קמפרי אשכוליות, או וודקה רד בול).
גלידריית שקד. צילום: יפעת קירשנבאום ארן
הגלידות של שקד כך מספרים לי עשויות מחומרים טבעיים בלבד, מפירות אמיתיים ומחומרי גלם ייחודיים המיובאים במיוחד מאיטליה. כל הסורבטים שלהם מכילים 0% אחוזי שומן והגלידות מכילות רק 6% שומן. באספקט הזה, הגלידה שלהם בהחלט עומדת בכל הסטנדרטים המחמירים של ג`לאטו - אחוזי האוויר, אחוזי השומן וכמובן טריות החומרים.
לצד טעמי הגלידות הקלאסיים האהובים, מצטרפים מעת לעת לגלידרייה גם טעמים פחות סטנדרטים בהשפעת עונות השנה. לאחרונה כאמור, הצטרפו אל התפריט - טעמים בהשראה ישראלית, ומכיוון שאיני עומד בבשורות על גלידה חדשה בתוספת פחמימות מענגות - אצתי רצתי יחד עם ילדיי, לטעום את כל מה שמגישים שם בשקד.
צילום: פייסבוק
ראשית, אציין כי מדובר בגלידרייה הפועלת במתכונת של בית קפה קטן למדי, שהוא כמעט כולו הדלפק שממנו תזמינו את הגלידה. בשטח הפנימי מעט מאד מקומות ישיבה, אולם מחוץ לבית הקפה בהחלט תוכלו להתרווח ולהשקיף על השוק ההומה. העיצוב הכללי מזמין ונטול יומרנות, והצוות חייכן ואדיב.
מתוך תמהיל הטעמים הכללי של שקד אנחנו בחרנו וליקקנו חמישה - ואף קינחנו להנאתנו גם במנת וופל בלגי.
גלידת השוקולד (פררו -רושה) העניקה ללשון מכה מופלאה של שוקולדיות מפנקת. למעשה מדובר בשילוב המושלם שבין מתיקות של שוקולד איכותי לשבבי אגוזים טעימים ופריכים. הטעם השני שנדגם במבחן הטעימה - פיסטוק בגוון סלדין בהיר שעשה לנו קוועץ` בלב, ונבחר רק משום שיש הגורסים שלפי טעמו ניתן יהיה להעריך נכונה גלידרייה. אז לכל המתעניינים, התשובה היא כן, ובגדול. טעם הפיסטוק היה נהדר והזכיר נשכחות. שום דבר שקרוב לגלידות האיטלקיות המפונפנות שהתרגלנו לצרוך בארץ, אלא פשוט גלידת פיסטוק במובן הכי ישראלי שיש.
הטעם השלישי שנבחר - גלידה בטעם וניל, שהייתה די סתמית, קלישאתית וחסרת מעוף.
תמר - הטועמת הצעירה שבחבורה
כמובן שלא פסחנו גם על הליין המזרחי ובחרנו כמתבקש בגלידה "בטעם" כנאפה, שהתאפיינה בטעם של גבינת עיזים, שהתחלף באפטר טייסט שלו לטעם של מלבי הודות לתוספת של מי ורדים ופשוט הזכירה בטעמה את הגלידה האחרונה שנבדקה ומוצעת בעצמה בטעם מלבי. כן, בלי מיקסרים, בלי להפריד ביצים ובלי לעמוד שעות במטבח, המלבי הוא ללא ספק אחד המרעננים הרשמיים של הקיץ וכשהוא מגיע בגרסת גלידה הוא מפנק עוד יותר ומאד מזכיר את הטעם המקורי של הפודינג הטורקי המשובח הקרוי מֻהַלַבִּיַה.
בשקד, מגישים את הגלידות שלהם במחיר מדורג.
בעבור "גלידה קטנה" (כדור) תשלמו 16 שקל, מחירה של ה"מנה הבינונית" (2 כדורים), עומד על 22 שקל, ואילו ה"מנה הגדולה", הכוללת 3 כדורים, מתומחרת ב-26 שקלים. ניתן לרכוש כמובן גם גלידה במשקל, 44 שקלים לחצי קילו; 88 שקלים לקילו.
ואם בסוגיית מחירים עסקינן, אציין שדי מבאס לגלות שאם תבחרו לעטר את קצה הגלידה שלכם בזילוף קצפת - תיאלצו להיפרד מ-4 שקלים נוספים.
בחייאת, מה עם קצת קצפת??
לקינוח, כאמור בחרנו בוופל בלגי (45 שקלים).
הוופל של שקד, דומה יותר לגרסה האמריקאית מאשר למקור עצמו, כך שהשם "בלגי" הוא די מקרי בעניין הזה. לדאבוננו, הוופל עצמו הוגש קר, והתברר כדחוס ויבש. מעליו הונחו כמתבקש 3 כדורי גלידה וערבוביה של סירופ קרמל ורוטב שוקולד אך הפלייטינג (צילחות) כולו לקה בחסר. אין קצפת, אין פירות, אין דובדבנים ואין שום תוספת מעניינת אחרת שעשויה הייתה להצדיק את מחירו של הוופל.
חישוב מחיר מעלה כי המקבילה של שקד הכוללת 3 כדורי גלידה ("מנה גדולה" בעלות של 26 שקלים) זולה משמעותית ממה שקיבלנו - ועתה נשאלת השאלה האם בעבור התוספת של הוופל והסירופ תרצו לשלם עוד 19 שקלים?!.
שקד אקספרס, יהודה מרגוזה 8, מתחם שוק הפשפשים
שעות פתיחה : א-ה 07:00-24:00, ו` 07:00 ועד כניסת השבת, מוצ"ש עד 24:00