רביעיית הגמר הפרטית מבית
DASKALIDES, כוללת, בין השאר, את COEUR AMOUR, פרלין לב שוקולד מריר ממולא קרם פטל משובח. טעימה בודדת מספיקה לתת מענה הולם לאניני השוקולד באשר הם, ולורן סיז`ה, היבואן הבלעדי של Daskalides שסורק בקפידה כל דובדבן מצופה שוקולד, ופרלין קרם שמנת ווניל ממדגסקר ומנחית אותם בחנות הדגל, מבין, כבלגי, שחוויית ההנאה משוקולד כהלכתו זו הבשורה גם לחיך הישראלי.
"השוקולד טרי, ומיוצר בדרכי ייצור מסורתיות בעבודת יד", מעיד פרנק ז`רדון, שעלה מצרפת לפני 23 שנה, התמקם בחנות ומביא אליה סטנדרט מכירה שמקדש את הפרלינים על כל גְּוָונֵיהֶם. יש ריבועים, עיגול, ממולאים, קראנצ`יים, עטופים, מסוכרים, כל מין מסודר באופן מדוקדק על מדפי זכוכית, בשלל צורות, מרקמים וצבעים. כל מה שנותר זה להצביע על הפרלין המבוקש או לקרוא לו בשמו, והוא נארז כלאחר כבוד בתוך מארז קרטון, שקית קשורה בסרט או מגש מהודר כיאה לתכולתו.
בסיס הפרלינים עשוי מחומרי גלם מעולים: שוקולד מריר (70%-80%), חלב (40%) ולבן. "בניגוד לאמונה ששוקולד לבן נטול קקאו – טעות", מנפץ לי פרנק את אשליית המתיקות "מוצקי הקקאו שבו הם מאבקת חמאת הקקאו, החלק הפנימי שבפולים". ואכן, הרבה מיתוסים נשברים לי בכל טעימה – מרמלדות הבית, 60% פרי ונטולות חומר משמר, טעימות בניגוד למה שהאלקטורים שלי על הלשון זכרו ממוצרי מדף העונים לשם זה, ו-YOOZOO – פרלין לימון יפני על בסיסי שוקולד לבן בתוספת קואנטרו (אלכוהול שקדים), מנפץ לי את האנטי-אלכוהול רב השנים שבי. אחרי הכל מדובר במינונים מזעריים ונכונים, שיוצרים מארג טעמים ארומטי בבלוטות הטעם.
"פינקולדה בטעם אננס ותוספת קוקוס", מגיש לי פרנק, פרלין על בסיס שוקולד מריר "וקרם שמנת מועשר בתמצית וניל ממדגסקר", הפרלין הנוסף "קניילה" קוראים לו - "פרלין ממולא קפה קנייתי מערב במחית אגוזים על בסיס שוקולד חלב 40%.
צילום: פייסבוק דסקלידס
את מדעי השוקולד לומדים עם כל טעימה, ושוקולד טוב מסוגל לגרום לתחושת שובע מהירה, 2 פרלינים ברצף, לכל היותר, כשהאיכות נוטפת מהם ומתחילה לזהות את היוקרה. "בליני בטעם אפרסק" הופך לחגיגת זיקוקים מיניאטורית, כשבסיום אכילתו פצפוצים זעירים עושים שמח בלשון, אחלה פרלין לרגע כניסת השנה החדשה. הרביעי ברשימת ה"חדשים" – מרציפן נימוח מצופה שוקולד מריר, וכן, בו יש טוויסט מעניין: מילוי לימון וג`ינג`ר.
"הישראלים אוהבים שוקולד לבן, פרלינים עם מחית שקדים, קליפות תפוז, אגוזים, גנאש שוקולד, שוקולד חלב ומילוי מוס שוקולד". ואכן, מגוון לקוחות נכנסים ובאים: ילד בליווי אביו שמזמין 4 לבבות פטל עטופים באדום – מתנה לאמו, נכד עטוף בסבתא וסבא שבוחר את 2 פרלין לב שוקולד חלב, וממולא בקרם לימון, אופנוען שקונה 2 לבבות לחברתו, ופציינטית מרוצה שמבקשת מארז מהודר לרופאה כאות תודה, ופרנק מעדכן אותה ששוקולד כדאי לקנות בסמוך למועד הגשתו.
דסקסוטרה - שוקולד הקאמה סוטרה"השוקולד דורש תנאים מיוחדים, לכן לקוח שנכנס ומבקש מארז מתנה, חשוב לי לברר מראש למתי ההזמנה כדי שהשוקולד ייצא מהחנות כמה שיותר טרי ויישמר עד להגשתה בתנאי אחסון אידיאלים". ואכן, ההמלצות לקונים פשוטות: אם מדובר באחסון ביתי, פרנק ממליץ לאחסן את הפרלינים הנבחרים בדלת המקרר (וכן, במיוחד בימי הקיץ). "מדובר במוצר רגיש ועדין, וכיאה לשירות שוקולדים שמכבד את עצמו, שירותי שליחות לשוקולד בערי ויישובי אזור המרכז (עד שעתיים מרגע ההזמנה) ימתיקו לנמענים את השגרה. אם יש התלבטות באשר למגוון הטעמים, טעימות שמוצעות כחלק מהשירות, יעזרו לדייק את המתיקות במיטבה.
דסקסוטרה - שוקולד הקאמה סוטרה כתוספת לפרלינים שבחרתם על פי טעמכם ובחירתכם, מציע פרנק גם מטבעות שוקולד מריר עם פירות יבשים ואגוזים (7 יחידות ב-36 שקלים) או מארז מרמלדות. למחפשים מתנה סמלית יותר - מיני ריבועי שוקולד עטופים ב-6 טעמים, 25 שקלים, הם התשובה. אפשר לשלב אותם במארז ביצת אלומיניום צבעונית, איך שלא ייארז, התוצאה תמיד תהיה משמחת וצבעונית.
רגע לפני ט"ו באב, מתברר כי גם בתחום הבאנלי של שוקולדים יש מקום למקוריות ובדסקלידס מחבקים את הקאמה סוטרה הצועדת למאה ה-21 עם אריזת "דסקסוטרה" שתאפשר לזוגות ללמוד את התנוחות האירוטיות ולהכניס את השוקולד שלהם למיטה. האריזה האירוטית, ממירה את האיורים ממדריך הסקס ההיסטורי לתחריטים המופיעים על טבליות שוקולד המציגות שמונה תנוחות שונות מתוך תורת הקאמה סוטרה. אגב, השוקולד מכיל ג`ינג`ר הידוע כמחזק את החשק המיני...
צילום: יח"צ ואם בדיוקים עסקינן, הטבעונים שבינינו ימצאו שביל זהב מתוק: מבחר הפרלינים על בסיס שוקולד מריר בתוספת שקדים או מרציפן. למהדרין שבינינו – את חותמת ההכשר נותנת רבנות הולנד (אבקת חלב נוכרי), ולא-סימטריים שמוכנים לצאת מהקופסא – מבחר טבלאות שוקולד שבורות (במשקל) - מריר, חלב או לבן קראנצ`ים – בתוספת אגוזים.
איך שלא תסתכלו על זה, מדובר במתיקות שפויה, שהשגרה נשברת לתוכה בעונג רב. אחת לכמה ימים, שגרת שוקולד ראויה, תחסוך אלפי שגרות זלילה מתוקה ומיותרת, לטובת קבוצה מנצחת של פרלינים לכל גיל ולכל מטרה.
סניפי דסקלידס: אבן גבירול 40, ת"א. הסדנאות 10, הרצליה ושרונה מרקט, קלמן מגן 3, ת"א. טלפון: 1-700-707-053.
* הכותבת הייתה אורחת דסקלידס