ריפרש, יצרנית המוצרים ללא גלוטן, השיקה פיצה מרגריטה ללא גלוטן, בגרסה רגילה ובתוספת זיתים, עם 100% גבינה, המוכנה לשימוש ישירות מהמקפיא לתנור בהכנה מהירה של כ- 10 דקות בלבד.
מחיר: 26 ₪, ברשתות המזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "פיצות נטולות גלוטן הן כבר לא דבר נדיר בישראל, ועתה הצטרפה אל ההיצע גם זאת המוכנה לשימוש ישירות מהמקפיא אל התנור של ריפרש, שהכנתה אורכת כ- 10 דקות. בגדול - כן, התחושה בהחלט פיצתית וההנאה הפריכה-גבינתית בהחלט שם, אבל יש גם כמה "אבלים". הדבר הראשון שמבאס הוא גודלה, אפילו בהתייחס לפיצות ביתיות (למשל של מעדנות או שופרסל) זו של ריפרש קטנה יותר. שנית - אין שום תחליף בעולם שיכול להחליף את הגלוטן, גם אם בסיס הפיצה יציב וקריספי עדיין זה לא דומה לבצק אמיתי, לא בתחושה ובוודאי שלא בטעם. העמילנים (טפיוקה במקרה הספציפי) וקמח החומוס אמנם מספקים תחושה של משהו בצקי, אך אחרי שהבצק בא במגע עם הרוק שבפה זה מעט דביק. האבל האחרון נעוץ בתמחור המוצר, אשר בהשוואתו לפיצות רגילות (לא ללא גלוטן) של המתחרים הוא כמעט כפול.
בשורה התחתונה ובהתחשב בעובדה שמדובר בפיצה נטולת גלוטן, אין ספק כי הריפרש היא פיצה עם נוכחות. ברגע שעוברים את מכשול הגלוטן הלא מפתה מתגלה פיצה במרקם מצוין, בעיקר הודות לבצק בעובי ממוצע – לא עבה ולא דק מדי – שמאפשר לה להיות קראנצ`ית, הבצק עצמו מתקתק, הגבינה נמתחת ומפנקת, הזיתים נותנים את הטוויסט ורוטב העגבניות חמצמץ במידה. זו בהחלט לא פיצת החלומות אך אם להיות הוגן שהרי מדובר במענה מושלם ואידיאלי לצליאקים".
ציון: 9
קבוצת מאפיות ברמן השיקה את E-FREE - סדרת לחמי מחמצת ארוזים ללא חומרים משמרים וללא תוספים מלאכותיים, מקמחים מלאים המהווים מקור לסיבים תזונתיים המכילים מחמצת כחומר משמר.
היצרנית: "סדרת הלחמים כוללת 3 לחמים: לחם פרוס מלא מקמח חיטה ללא תוספים מלאכותיים, לחם פרוס מקמח שיפון מלא ללא תוספים מלאכותיים ולחם פרוס מקמחים מלאים (כוסמין, שיפון וחיטה) ללא תוספים מלאכותיים. הלחמים מיוצרים מקמחים מלאים – נטחנים מן הגרעין בשלמותם וכך שומרים על היחס הטבעי של הרכיבים החיוניים שבגרעין: נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, וויטמינים מקבוצה B ומינרלים בהם אבץ, מגנזיום, ברזל וסידן. הלחמים הנם לחמי מחמצת ללא חומרים משמרים וללא תוספים מלאכותיים, ללא מתחלבים וללא מייצבים, כשהמחמצת על כל יתרונותיה משמשת כחומר משמר טבעי. הלחמים אינם מכילים שומן טראנס. ללא תוספת סוכר ועומדים בדרישות "אייל" של האגודה הישראלית לסוכרת. הלחמים עומדים בתו האיכות של משרד הבריאות ללחמים בריאים (תו "אפשרי בריא") – עד 250 קלוריות, מקס` 400 מ"ג נתרן ולפחות 80% קמחים מלאים (עבור 100 גרם)".
מחיר: 17 שקלים ₪, ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "מדפי הלחמים ברשתות המזון והמרכולים מוצפים באינספור מותגים, סוגים ומינים, שלא תמיד קל או אפשרי לצרכן הסביר להשוות ביניהם. מה עדיף – לחם פרוס מקמח שיפון, מקמח חיטה או מסגסוגת של קמחים מלאים? איזה לחם הוא באמת הכי בריא? ובכן, בגדול, ההבדל בין אכילת לחם מקמח מלא לבין לחם מקמח לבן הוא כמו ההבדל בין אכילת מזון מזין לאכילה של סתם קלוריות ריקות. הלחמים החדשים בסדרת אי-פריי של ברמן, עשויים כולם מקמחים מלאים ללא חומרים משמרים וללא תוספים מלאכותיים. כידוע, קמח חיטה מלא נטחן מגרגרי החיטה על כל מרכיביהם: נבט, אנדוספרם וסובין – שבהם מצויים ויטמינים, מינרלים, סיבים וחלבון בתכולה גבוהה, זאת לעומת הקמח הלבן, המנופה מהנבט והסובין. הבעיה היא שבחירה ב"לחם מלא" לא תמיד מבטיחה שמדובר בלחם איכותי, מכיוון שעל פי התקן הישראלי (בניגוד לתקן האירופי), בשביל להרוויח את המיתוג "לחם מלא" מספיק שהמוצר יכיל 51 אחוז של קמח מלא, וכל השאר לבן.
בהיבט הזה, הלחמים של ברמן עומדים בתו האיכות של משרד הבריאות ללחמים בריאים (תו "אפשרי בריא") – עד 250 קלוריות, וכוללים: 400 מ"ג נתרן ולפחות 80% קמחים מלאים (עבור 100 גרם). ככלל, בפירוט רשימת הרכיבים של כל הלחמים הארוזים, ליד הקמח יהיה האחוז היחסי שלו מבין הקמחים. לדוגמא, ברשימת הרכיבים של "לחם פרוס מלא מקמח שיפון" מסדרת האי -פריי, נמצא ראשון מבין הקמחים קמח השיפון המלא (80% מסך הקמחים), וזה בהחלט אחוז נאה שכן ככל שאחוז קמח השיפון גבוה יותר, כך כאמור הלחם הוא בעל ערך תזונתי גבוה יותר. לסיכום: המרקם של הלחם (פרוס מלא מקמח שיפון) אוורירי, הטעם שלו נהדר, והגודל מתאים מאוד להכנת כריכים. העובדה שמתנוסס עליו גם הסמל של אגודת איל תורמת אף היא לתחושה הכללית שמדובר בבחירה בריאה יותר".
ציון: 9.5
גלידה - Goodiz
גלידת שטראוס, מבית יוניליוור, השיקה את Goodiz - מותג גלידות חדש.
היצרנית: "Goodiz היא סדרת גלידות שמנת מופחתת קלוריות ושומן, עם סיבים תזונתיים פרה ביוטיים ומגוון תוספות עשירות כמו שוקולד מריר, שקדים, תותים ועוגיות, כל זאת בכ-395 קלוריות בלבד לכל הקופסה. בסדרה 4 טעמים: וניל תות שדה-כ-295 קלוריות בלבד לכל הקופסה, שוקולד מריר ושקדים- כ-395 קלוריות בלבד לכל הקופסה, וניל עוגיות- כ-395 קלוריות בלבד לכל הקופסה ושוקולד צ`יפ- כ-395 קלוריות בלבד לכל הקופסה.
מחיר: 20 ₪, ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "קבלו בשורה צוננת, מתוקה ונהדרת לחובבי הגלידות: שטראוס העמיקה אחיזה בטרנד הבריאות ומעתה היא משווקת גלידות שמנת מופחתות שומן וקלוריות באריזה ביתית. מדובר במותג "גודיס", פיתוח ישראלי מקורי של גלידות שטראוס מבית יוניליוור, עליו לדבריהם עמלו אנשי השיווק והפיתוח שלהם למעלה משנה. במותג החדש מוצעים ארבעה טעמי גלידה (שוקולד מריר, וניל עוגיות, שוקולד צ`יפ ווניל תות) כולם ללא יוצא מהכלל משובחים! אלא שפה המקום להדגיש כי למרות שהיצרנית מתפארת כי מדובר בגלידות מופחתות קלוריות ושומן, ומתחייבת לעד כ-400 קלוריות למארז כולו, שהרי הגלידות הללו משלבות מספר ממתיקים, בהם אריתריתול, ממתיק מצמח הסטיביה, סירופ גלוקוז וסוכר ולכן בהיבט הזה לא מדובר בבשורה לאנשים סוכרתיים או לאנשי הדיאטות הנמנעים מצריכת סוכר אך כן יש פה אופציה ראויה, טעימה מאד ואף אטרקטיבית למדי לכל מי שתר אחר גלידות שמנת מופחתות בשומן ובסוכר. מבין הטעמים שנדגמו, הוניל עוגיות ושוקולד המריר/שקדים הם המוצלחים ביותר, בעוד שוניל - תות היא האופציה היחידה שפחות אהבנו בבית".
ציון: 10 +
ליימן שליסל השיקה את חטיפי הקרח של פּוֹלָרֵטִי בארבעה טעמים מרעננים: תות, דובדבן, תפוז ולימון.
דבר היצרנית: "החטיפים מכילים מיץ פרי, ללא צבעי מאכל וללא חומרים משמרים, מתאימים לטבעוניים – אינם מכילים חומרים מן החי ובעלי מרקם ייחודי המזכיר סורבה קפוא. הם אינם מכילים צבעי מאכל (הצבע מתקבל מהפרי בלבד), אינם מכילים חומרים משמרים והם ללא נתרן וללא גלוטן".
מחיר: 9.90 ₪ לאריזה המאגדת 10 קרחונים, ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "כשמציצים ברשימת המרכיבים של הארטיקים והקרטיבים שנמכרים בפיצוציות, אפשר רק לחטוף חום. לא כך הדבר כשמדובר בשלוקים של פולרטי - חטיפי הקרח להקפאה המכילים מיץ פרי של המותג האיטלקי דולפין. השוס מבחינתי כהורה, שהשלוקים הללו אינם מכילים צבעי מאכל (הצבע המהמם שלהם מתקבל מהפרי בלבד), הם אינם מכילים חומרים משמרים, לא מכילים נתרן וגם לא גלוטן ואף שהם הרבה פחות מתוקים משלוקים רגילים, הילדים בבית עפו עליהם, ככה שאם כבר שלוק, אז עדיף שיהיה פולרטי".
ציון: 10