כרמית, השיקה את COOKIES - סדרת עוגיות גרנולה המכילה רכיבים כמו: דגנים, שיבולת שועל, דגנים מלאים, גרנולה וסיבים תזונתיים.
מחיר: 6.90 ₪ ל-115-120 גרם, ברשתות המזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "מזה שנים ולמרות אזהרות דיאטניות שונות, אני פותחת את הבוקר בנגיסה מתונה בעוגייה ובשלוק מקפה מהביל. אני אופה בעצמי את העוגייה המכילה שיבולת שועל , שקדים, רק כף קמח אחת וללא סוכר. זאת על מנת לפחות לחשוב שזו עוגיה בריאה. וככה, כשאני מתנהלת במחשבה שבידי סטארט אפ דיאטתי כביכול ובריאותי, הגיעו לידי המתחרים- COOKIES קוקיס. עוגיות מהממות בטעמן, המכילות שיבולת שועל, דגנים מלאים, גרנולה, ולא תאמינו- אפילו סיבים תזונתיים אשר ידועים כתורמים למערכת העיכול!
בתחילה נעלבתי, איך יתכן שהעוגיות שאני אופה פחות טעימות? עובדה. זה מה שקרה. העוגייה שנגסתי בה בשש וחצי בבוקר, זו השעה שפועלת חרוצה כמוני משכימה קום אל העולם אכזר, הייתה מצוינת בטעמה, פריכה, משביעה. עם זאת, חשוב לציין, כי העוגייה מכילה סוכר, גלוטן בצד חומרים אחרים שמשאירים אותה טרייה וטעימה, אבל לא תמיד מכילה את המרכיבים הבריאים ביותר. אז במבחן הטעם- ניצחון. במבחן הבריאות- העוגיות שאני אופה כבר שנים, מנצחות".
ציון: 9
המותג הקולינארי מאסטר שף נכנס לראשונה לתחום האפייה והשיק סדרת פרמיום של עזרי אפייה לבית, להכנה קלה של קינוחי פטיסרי.
היצרנית: "הסדרה כוללת 3 מוצרי אפייה: פודינג וניל – היחיד שמכיל גרגירי וניל אמיתי עם גוון וטעם של קרם פטיסייר, קרם ברולה - להכנה קלה בבית ללא צורך בברנר עם סוכר מקורמל כבר בפנים, 5 דקות הכנה בלבד, ללא צורך באפייה, קקאו - באריזת פרמיום נוחה לשימוש עם סגירה חוזרת".
מחיר: פודינג - 5.5 ₪, קרם ברולה - 14.90 ₪, קקאו - 14.90 ₪, ברשתות השיווק ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "יש לא מעט ויכוחים סביב מקור הקינוח האולטימטיבי- ה" קרם ברולה". כבר בימי הביניים הכינו בבקתות הקש של אירופה פודינג עשוי מחלב בשילוב של שמנת וחלמון, בצרפת הפציע הקרם המהמם הזה במאה ה-17, בספר בישול. מעברה השני של התעלה, טוענים האנגלים, שהם אלה שהמציאו את הקרם הזה ושהוא בעצם נגזרת של ה"קרם אנגלז" שלהם. ובזאת לא תמו תלאותינו, חוקרי ההיסטוריה- גם הספרדים טוענים ש"הקרם קטאלן" הוא המקור לקרם ברולה המשויך לצרפתים.
כך או כך, ידוע שהצרפתים הם אלה שהמציאו את השכבה המתפצחת על המוצר הסופי, השלב שבדרך כלל מרתיע גם את אוהביו הגדולים כי לרובנו אין במטבח ברנר שאמור לשרוף את הקרם מלמעלה ולהעניק לו את הדובדבן שבקצפת, במקרה זה את השכבה המענגת. לכן רבה השמחה למצוא את הקרם ברולה של מאסטר שף, שהכניס בתוכו את הקירמול ללא צורך בעזרים טקטיים שייצרבו את הטופ. ההכנה הייתה מהירה מאד, הוויתור על האפייה תמך במהירות, והטעם הזכיר את המוצר המקורי. אגב, ניסיתי גם את קרם הפודינג (וניל) ואין ספק כי הפודינג הזה הוא אחד התענוגות הכי טעימים שיש: אפשר לאכול אותו חם או קר, כשלעצמו או במעטפת בצק, ולא פחות חשוב: הוא קל להכנה".
ציון: קרם בורלה - 9. פודינג - 9.5
משפחת מוצרי קיט-קט התרחבה ומעתה מוצעים חטיפי קיט-קט מיני באריזה משפחתית.
היצרנית: "קיט-קט מיני - אריזה משפחתית המכילה 12 יחידות של אצבעות השוקולד. בכל יחידה שתי אצבעות קיט-קט וכל יחידה ארוזה בנפרד, לשמירה מלאה על הטריות והפריכות של המוצר".
מחיר: 12.90 ₪ ל-200 גרם, ברשתות המזון והשיווק ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "ניחוח חו"ל תמיד עושה חשק לביס משוקולד מיובא. ובמיוחד כשהוא ארוז במידה S (משמע 16 גרם לשתי אצבעות "KITKAT"). גם בן השש שלי נהנה מהפריכות של הוופל והטעם השוקולדי שלא התפרע מעודף מתיקות וסוכרים. בקיץ, כשחם, שמתי את המארז במקרר, וכך יכולתי לשלוף יחידה משמחת לכל אורח באשר הוא. האריזה האדומה והנוסטלגית בכל אחת מ-12 היחידות סימנה בגאון את המלכותיות האירופאית שלה - כך שכל דור ודור בדיאטה, בשלבי סבתא-סבא, בשלבי היריון מתקדמים או בשלבי גדילה, ישמח לקינוח המיניאטורי והמפנק".
ציון: 10
טחנת הקמח הטחנות הגדולות של א"י השיקה קמח כוסמין לבן באריזה מיוחדת ללא צורך בניפוי.
היצרנית: "הכוסמין הלבן, הנטחן מאנדוספרם הגרעין, הוא בעל ערכים תזונתיים גבוהים, מכיל אחוז חלבון גבוה, ויטמינים מקבוצה B ומינרלים. לכוסמין מדד גליקמי נמוך וטעמו עדין וייחודי. קמח הכוסמין מתאים להכנת מגוון סוגי מאפים – לחמים, עוגות, עוגיות, קרקרים, קרפים, פסטות ועוד. הוא מתאים לשימוש במקום קמח לבן בכל מתכון, ביחס המרה 1:1".
מחיר: 14 ₪, ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "שמחתי, כאשר קמח הכוסמין הלבן הגיע אלי. קודם כל למדתי, כי בשימוש בקמח, אין צורך בניפוי. כבר שלב אחד פחות בהתעסקות, מה שמבטיח שהשיש במטבח יישאר במרקם האורגינאלי ולא יצבע בלבן. כמו כן התבשרתי בשמחה, שוחר בריאות שכמוני שלא נוגע בקמח לבן , שהוא גם מכיל אחוז חלבון גבוה, יש בו ויטמינים מקבוצה B ואף מינרלים.
כלומר מבחינת איכות החיים – תרומה משמעותית. נשאר רק לבדוק את הטעם: מיד ניכסתי אותו למרשם "לחם הבירה" שאני אופה מידי פעם לארוחת שישי. הקמח הלבן שהיה המרכיב העיקרי בלחם הבירה , פינה את מקומו לשלוש כוסות קמח הכוסמין. התוצאה היה מפתיעה- הלחם זכה לארומה מיוחדת, שינה את טעמו לטובה, וכל ביס הכריז - בריאות. כל הנוגסים בלחם היללו ושיבחו".
ציון: 10 +
אגוזים ושקדים לאפייה ולבישול - מיה
יצרנית המזון הישראלית מיה, מהשיקה את "הסדרה הכחולה"- סדרת מוצרי אגוזים שונים ושקדים לאפייה ובישול.
היצרנית: "הסדרה הכחולה כוללת שקדים טחונים; מולבנים שלמים; שבבים ופרוסות; אגוזי מלך שלמים, טחונים וגרוסים; קשיו גרוס, בוטנים גרוסים; פיסטוק מקולף; פקאן שלם; פקאן מסוכר; צנוברים ועוד".
מחיר: שקדים טחונים- 24.90 ₪, שקדים מולבנים פרוסים- 24.90 ₪ ושקדים מולבנים- שבבים- 24.90 ₪, ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "שקדים זה אנחנו - שלמים, טחונים, קלויים. ועם החלק הגרוס דק-דק שלהם, יצא שבמשך ארוחה שלמה הם הפכו לכוכבים הבלתי מנוצחים שלה. בין אם כתוספת קלויה לסלט (דקה על מחבת חמה ללא שמן, בקלייה עדינה), תוספת טבעית ליוגורט, העשרת קציצות עדשים או שכבה נכבדת על דג הסלמון שמקבל עושר טעמים, השקדים הטחונים מקלים על הנגישות שלהם (גם לילדים שהגיל שלהם מאפשר אכילה שלהם רק בגרסה הטחונה).
המתק הטבעי - עשיר ועדין באותה נשימה, וגם השייקים שלנו שמחו לתוספת סידן, ויטמינים B ו-E וכמובן חלבון מן הצומח עם תוספת של רכיב אחד בלבד: שקדים. ועוד טחונים, שעשו לבלנדר עבודה קלה. עוגת סוף השבוע לא קופחה אף היא, כשאת בלילת עוגת התפוזים העשרנו בחצי כוס טחון-טבעי. מזל שהילדים לא מרגישים איך הבריאות נכנסת להם היישר לעצמות, בדיוק במנות שבהן הם נוגסים בנאמנות".
ציון: 10 +
חברת מלח הארץ מציעה פתרון להפחתת נתרן בתפריט היומי, מלח הארץ מופחת נתרן, המומלץ לשימוש לאלה המבקשים להקפיד על הרגלי תזונה בריאים ומאוזנים, לעצמם ולבני משפחתם.
היצרנית: "מלח הארץ מופחת נתרן, מכיל כ-50% פחות נתרן מאשר מלח רגיל: בעוד שב-100 גרם של מלח שולחני רגיל יש 39 גרם נתרן, הרי שב-100 גרם של "מלח הארץ מופחת נתרן" יש רק 19 גרם נתרן. המוצר מופק על בסיס מלחי ים כאשר את חלק הנתרן שהופחת מחליף אשלגן".
מחיר: 10.50 ₪, ל-250 גרם, ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "מלח מופחת נתרן, בעליל מרגיש כמו מלח רגיל, רק שהשינוי מוריד את מפלס החרדה. במלח שקבלתי, מחליף אשלגן, מינרל חיוני, את הנתרן. האם הטעם נשאר אותו דבר? התבשיל קיבל את המנה המלוחה הרצויה, והטעם היה מעולה. האם מרגישים שוני במליחות? ממש לא. מוצר מוביל כמו המוצרים האחרים של החברה".
ציון: 9