דג הזהב של פאולה
רייכנבך - מותג הפורצלן הגרמני הוותיק, שהוקם כבר ב-1830, חרט על דגלו את המוטו "אמנות המסחר הישן פוגשת עיצוב מודרני". כלי הפורצלן של המותג המיוצרים במפעל הקטן, שמבטיח ערובה אישית לכל מוצר ומוצר, נעשים בעבודת יד. העיצוב המודרני בא לידי ביטוי, בין היתר, בשיתוף הפעולה עם פאולה נבונה (68), מעצבת העל האיטלקיה שממציאה את עצמה בכל פעם מחדש.
נבונה, אחת המעצבות הנחשבות בעולם, גדלה בטורינו שבצפון איטליה. היא סיימה לימודי אדריכלות בשנות ה-70 והשתייכה לקבוצת אמנים ומעצבים שנקראה סטודיו "אלכימיה" שנחשבה אז לפורצת דרך עם המעצבים אלסנדרו מנדיני, אנדראה ברזיני ואחרים. הקבוצה האוונגרדית, שביקשה לערער את העיצוב ההמוני המוכר הייתה אחת התופעות המשפיעות על העיצוב העולמי בשנים אלה, וגם לאחריהן.
ב-83` זכתה נבונה בפרס העיצוב הבינ"ל הראשון של אוסקה. בעולם שנשלט על ידי רוב גברי, נבונה נחשבת לא רק לפורצת דרך בתחום העיצוב אלא גם כאישה, ובסטודיו שלה השוכן במילאנו תמצאו מעצבות בתחילת דרכן ש"סוחפו" תחת חסותה. הפילוסופיה העיצובית שבה דוגלת נבונה, עם כמויות האנרגיה הבלתי נדלות, הובילו לאינספור שיתופי פעולה שבהם לקחה חלק לאורך השנים: עם Crate & Barrel, נטוצי, סוורובסקי, אלסי, ג׳רבסוני, חברת הרהיטים Baxter, ארמני קאזה, ומונדו. בעיצוביה משולבים מלאכת יד מסורתית לצד עיצובים שנוצרו "בטעות" על ידי ניסוי ותהייה.
הרומן בין נבונה למותג הגרמני החל עם השקת סדרת כלי האוכל וההגשה"FLOWER COLLECTION", פרח עם השקת "NEW BAROQUE" והמשיך ללבלב עם קולקציית "TASTE". בפריז, בתערוכת ה- Maison & Objet, שהתקיימה בספטמבר 2017 - שיתוף הפעולה בין המותג והמעצבת עלה מדרגה, עם הרחבת קולקציית Taste והשקת גרסת Black & white לקולקציה הנחשקת לצד קולקציית Flower, Decor ו- Fish.
בקולקציית FISH העניקה נבונה נבונה תשומת לב רבה לדג הזהב, החיה האהובה עליה. נבונה בחרה בנגיעות צבעוניות שעושות שמח ומתייחסת לאירוח וההגשה כאל חוויה שצריך לחגוג אותה. בעיצוב הקולקציה היא בחרה להחיות טכניקות דקור ישנות על מנת להתאימם גם לשימוש יומיומי ויותר לזמן משחקי Mix & match אינסופיים, בהם ניתן בכל פעם ליצור שולחן אירוח שונה.
טווח מחירים: 168 -625 ₪, בטולמנ`ס.
מניירות: דפוס מקרטון ממוחזר
עיצוב רהיטי קרטון אינו דבר חדש, אך בשנים האחרונות ניתן לראות עלייה של מותגים ומעצבים המייצרים מקרטון בזכות היתרונות הכלכליים והאקולוגיים של החומר. הקרטון כידוע הינו חומר קל משקל שניתן להזיזו ממקום למקום בקלות. הוא מאפשר גמישות בעיצוב הבית, וייצורו בדרך כלל זול הרבה יותר מריהוט זהה העשוי מחומרים אחרים. כמו כן ניתן למחזר אותו כמעט במלואו, ולכן הוא נחשב למוצר ידידותי לסביבה. היום יש אפילו אפשרות ליצור הדפסים על גבי קרטונים ממוחזרים.
חברת פיק פונג העוסקת בדפוס דיגיטלי על חומרים ומשטחיים ייחודים, קיבלה את הזיכיון הבלעדי למכור את מוצריה של החברה הדרום אפריקאית XANITA בישראל. "כיוון שהלהיט האחרון בעולם הדפוס הן בארץ והן בעולם כולו הוא על קרטון ממוחזר, כאשר בעזרת טכנולוגיות חדשניות ניתן להגיע לחיתוכים מדויקים בקלות לעומת חומרים אחרים, ומכיוון שהחברה דוגלת בשמירה על איכות הסביבה ושימוש בחומר אקולוגי וידידותי לסביבה, פנינו לחברת XANITA, הגדולה בעולם, העוסקת בייצור לוחות X-BOARD למטרה זו, בניגוד ללוחות קרטון כוורת אחרים בארץ, ניתן לבנות איתם קונסטרוקציות מורכבות", אומר קוקי סעד מבעלי חברת פיק פונג.
החברה מייבאת לארץ את לוחות XBOARD ישירות מהחברה ומחזיקה מלאיים גדולים במפעל שלה בראשון לציון ואיתם מתכננת, מדפיסה ומפיקה תערוכות, אירועי קד"מ, עמדות קידום מכירות, דוכנים, דלפקים ומתחמים בקניונים.
ליין DESERT ROAD. צילום: דניאל לילה/ סטיילינג: עמית פרבר
לֵך לֵך למדבר: קולקציית אביב - קיץ 2018 של פוקס הום
קולקציית אביב-קיץ 2018 של
FOX HOME מורכבת משישה סיפורים, שמבטאים את הלך הרוח הקיים בעולם העיצוב כיום ובהם שילובים מפתיעים ומרגשים של טבע פראי, אורבניות עכשווית, רומנטיות פסטלית מרגיעה, פרחוניות ססגונית ורעננה, גראפיות מיוחדת ואתניות שבטית סוחפת. סיור קצר בחנויות הרשת יאפשר לכל אחד ואחת להתחבר לאווירה ולצבעוניות המתאימה לאופיו ולטעמו האישי והשוני בין סיפור לסיפור מבטא גם את הרבגוניות הגדולה של הקולקציות.
בין הקולקציות הבולטות תמצאו גם את ליין ה-DESERT ROAD המעניק ביטוי חדשני למפגש ייחודי שבין ים ויבשה, ומשלב איכויות של טבע פראי באורבניות עכשווית. זהו אפקט דקורטיבי חולי בגימור מטאלי רך, המאופיין במעברי גוון טבעיים והצללות שקטות, שיוצרים ביחד מראה של סופת חול עדינה. הגימור מעניק נגיעה של זוהר עדכני כביטוי לקצב החיים הסוער, שמאפיין את התקופה. מגמת החזרה לטבע ממשיכה ללוות אותנו ורק טבעי שנרחיק עד למדבר סהרה, על מרחביו העצומים המבטאים חופש וראשוניות. סקאלת הגוונים המדברית החמימה מתמזגת בטבעיות עם קו החוף של המזרח התיכון בגווני הטורקיז העמוקים והשקופים.
צלחות מטאליות בצבע פנינה עם גימור בצבע ג`ינג`ר מנצנץ מונחות על ראנר כותנתי, המדמה את גבשושיות המדבר בצבע שמנת מט ועליו מודפס דפוס אוריינטלי בזהב מבריק. לצדם צלחות קרמיקה בצביעה מיוחדת למראה מט ואטום בצבע טורקיז ותפזורת נגיעות גוון טבעי בשילוב כוס יין שקופה וצלולה כמי הים בעיטור זהב. חבקי מפיות עשויים חרוזים קטנטנים בצבעי תכלת שקופים מסודרים בטורים ישרים וחובקים את מפיות הטורקיז ופסי הזהב השזורים בהם. על שולחן האירוח יעמדו זו לצד זו קערת הגשה בצבע טורקיז בגימור חלבי עם טקסטורה המדמה רוחות מדבריות וקערת פנינה מבריקה. עששיות עשויות מתכת מחוררת ושטופה בצבעי זהב ותכלת יוסיפו לאווירה המיוחדת של השולחן.
עוד בקולקציה, ליין רומנטי-פסטלי המאויר באלמנטים של תחרה על מגוון כלים עם משחק של מט ומבריק, קו מלמין פרחוני וססגוני עם שילוב צבעים שמח ורענן של טורקיז, אדום, ירוק וצהוב וגם כלים מעוטרי מנדלות, אלמנטים אתניים ופסים גרפיים שחורים.
נשק ירקות של צויושי אוזוואה - צילום: צויושי אוזוואה
נימוסי שולחן בגלריה האוניברסיטאית ע"ש גניה שרייבר
נימוסי שולחן - פרויקט המשלב אמנות, תיאטרון וקולינריה, יתקיים בגלריה האוניברסיטאית של אונברסיטת תל אביב, בין התאריכים ה-9 במרץ עד ה-31 ביולי 2018. הפרויקט כולל תערוכה של אמנים ישראלים ובינלאומיים והצגת תיאטרון של הפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב. האירועים במסגרת נימוסי שולחן עוסקים בנושא האוכל ומקומו בתרבות על ידי הצגת יצירות שנועדו להציף את המתח בין היצריות והגופניות הקשורים באוכל, לבין צורות העידון, העיצוב של מזון.
אירוע הפתיחה יתקיים ביום חמישי , ה-8 במרץ בשעה 20:30. הכניסה חופשית.
במסגרת התערוכה יוצגו עשרות עבודות של אמנים ישראלים ובינלאומיים כמו סינדי שרמן, פול מקארתי, דורון רבינא, יעל פרנק, ג`ניפר בר-לב ועוד. חלק מן העבודות נוצרו במיוחד לאירוע, וחלקן אף אכילות (כדוגמת פסלי הגבינה של זוהר גוטסמן או עבודת "חייל של שוקולד" של מיכה לורי). בכניסה לגלריה יוצב מיצג של האמן הרומני מירצ`ה קנטור - שולחן עצום ועליו כיכרות לחם ומלח שיקדמו את פני המבקרים.
"נימוסי שולחן". אמנות, תיאטרון קולינריה. אוניברסיטת ת"א, טל` 03-6408860. א`-ד` 19:00-11:00, ה` 21:00-11:00, ו` 14:00-10:00.