צילום: שאטרסטוק
מערכת הבית החכם היא כבר מזמן לא מדע בדיוני, אלא עובדה קיימת בשטח. את העובדה הזו ניתן לזקוף לזכות הגידול הקבוע במספר משקי הבית שמאמצים את הגישה ובניינים חדשים המוקמים כחכמים כבר משלב הבנייה. האינטרנט של הדברים, Internet of Things או בקיצור IoT, אחד הנושאים הכי חמים בכל הנוגע לדיגיטציה של מערכות, הוא זה המאפשר את הקישוריות בין חלקי המערכת השונים כך שיוכלו להעביר מידע ביניהם, כמו גם את השליטה עליהם מרחוק, למשל כשאתם נמצאים בעבודה או בטיול.
צמיחת שוק ה-IoT ברחבי העולם התחילה אמנם בדברים בסיסיים כגון מצלמות וידאו, מנעולים חכמים וחיישני תנועה וקול, אך עד מהרה התקדמה למקומות הרבה יותר מגניבים. למעשה, ניתן לומר כי האינטרנט של הדברים הפך אט אט, צעד אחר צעד, לאינטרנט של כל הדברים כולם. וממש כשם שצצות אפליקציות כפטריות אחרי הגשם בכל עניין שניתן להעלות על הדעת, כך הולכים ומתרבים אט אט החפצים החכמים.
אז מה תביאו לחנוכת הבית החכם הקרובה של חבריכם הטכנולוגים והמעודכנים? הנה כמה אפשרויות:
צילום: אתר רשמי
ג׳ינגל-בלס, וידאו דור-בלס
כולנו למדנו בילדותנו שאסור לפתוח את הדלת לזרים, ותמיד טוב לדעת קצת יותר על מי שניצב בכניסה לפני שפותחים לו את דלת הבית, גם ובמיוחד אם אנחנו נמצאים במשרד.
פעמון-הדלת של Ring מצויד במצלמה שתאפשר לכם להביט טוב יותר על המבקש להיכנס ולשוחח אתו מכל מקום. חוץ מזה, על הדרך הוא גם מאפשר לבדוק את מצב העננות לפני שתצאו מהבית וכך לדעת האם יש צורך להצטייד במטריה. את שידור הווידאו החי ניתן לראות באיכות 1080p HD והמערכת כולה עמידה עד לחום של 48.5 מעלות, למקרה שהבית שאת חנוכתו באתם לחגוג ממוקם באילת.
צילום: אתר רשמי
האכל אותי, סימור
לא עוד מחשבות טורדניות בסגנון ״האם האכלתי את החתול הבוקר?״, לא עוד פרצוף של כלבלב עצוב ומורעב המקבל את פני בעליו עם שובו של האחרון הביתה. המאכיל החכם PetNet מאפשר למגדלי חיות מחמד להתאים לחיית הבית תפריט אישי, המתבסס על נתונים פיזיים ופעילות גופנית, וכן לקבוע בדיוק באיזו שעה ישוחררו המנות. למיטיבי לכת ואניני טעם יש גם אפשרות להזין את סוג האוכל הקבוע ולגלות מה חושבים עליו חיות המחמד.
צילום: אתר רשמי
עשה שיהיה לי נעים
יש חיישני טמפרטורה, ויש את Ecobee3. התֶרְמוֹסְטָט החכם הזה לא סתם מציג את הטמפרטורה, אלא גם זוכר את מספר המעלות הנפוץ בחדרים השונים ובסופו של דבר לומד בדיוק כמה חם או קר אתם רוצים שיהיה לכם בסלון, בחדר השינה ובחדר הילדים. תוכלו כמובן לשלוט בו במשך שהותכם בבית או מכל מקום אחר באמצעות חיבור WiFi.
צילום: אתר רשמי
מי אני ומה שמי
הוא אלגנטי וגאון, והאמת היא שהוא גם ממש חתיך, או בקיצור כל מה שאפשר לבקש מרמקול. רמקול ה-Google Home Mini כל כך חכם, עד שהוא יודע לזהות מתי פונים אליו אנשים שונים ולהתנהג בהתאם. ככה זה כשאתה מחובר למנוע החיפוש החזק בעולם. למרות העיצוב המינימליסטי, תשמחו לגלות שאיכות הסאונד שלו מפתיעה ביחס לגודלו.
צילום: אתר רשמי
הבוקר בא
לא כולנו טיפוסים של בוקר, אבל אם כבר נגזר עלינו לצאת מהמיטה ולהתארגן לעוד יום עבודה, עדיף להתעורר
באמצעות ה-LaMetric Time. השעון המעורר החכם הזה, שזכה בפרס העיצוב של 2016 Red Dot, לא רק יעיר אתכם לצלילי תחנת הרדיו החביבה עליכם, אלא גם יאפשר לכם להדליק או לכבות אורות בבית כרצונכם ואפילו ידאג לעדכן אתכם מה מזג האוויר בחוץ כדי שתדעו מה ללבוש. ככה פותחים את הבוקר.
צילום: אתר רשמי
בישול יותר קל ויותר מדויק
נסיים במתנה מושלמת לחובבי בישול, אבל לא פחות מכך למי שאין להם כוח לעמוד מול הכיריים ולבדוק האם התבשיל כבר מוכן, זהו ה-Joule Sous Vide. מכונת הסו-ויד מתגאה בעיצוב קומפקטי מושלם לאחסון, קל משקל וללא לוח תצוגה שביר. לכאורה, כל מה שיש לו זה כפתור אחד להדלקה ולכיבוי, אך התוכנה שלו כוללת מגוון תכניות בישול והוא אף מסוגל ללמוד את הטמפרטורה המועדפת על המשתמש ולחזור על תהליך הבישול במדויק. כך מקבלים התראה מדויקת כשהאוכל מוכן ואין יותר מקום לטעויות. פשוט יותר, חכם יותר וגם טעים יותר.