גלישה אל תוך עולם הגלידות של
ARTE בנחלת בנימין 11 בתל-אביב, עליו מנצחים בחיוך ובאהבה סטפניה ("סיסי") פגאני ובעלה מרקו קאמורלי משאירה טעם של תות-שמפניה בפה: הטעם החדש שמושק בימים אלו לכבוד פתיחת השנה האזרחית החדשה, קליל, משובח ועם נגיעות מבעבעות של טעם חדש באוויר. תשאלו את השף ניר צוק, שארבעה טעמים ייחודיים ומסקרנים הם תוצר שיתוף הפעולה שלו עם הגלידריה שמציעה ציורים של הלקוחות ב-LIVE, תערוכות מתחלפות וערבי ג`אז (החל ממרץ 2018) לחיי האמנות והגלידה.
גלידריית Arte סיסי (סטפניה) פגאני אוהבת את ישראל. היא תלך לשוק לוינסקי כדי לבחור את האגוזים שיהפכו לחלק מכדורי הגלידה שתגיש, לשוק הכרמל כדי לקנות פירות טריים בעונתם, ואת החלב והגבינות תשיג מתוצרת מקומית. נאמנותה לחומרי גלם המקומיים לצד ערמונים מסוכרים מצרפת, או שוקולד וקקאו מרחבי תבל, הופכת את 50 המתכונים שבהיצע לאמנות של ממש.
צילום: פייסבוק
סטפניה פגאני ומרקו קאמורלי
הגלידריה המפנקת שמשתלבת עם נוף מרצפות האבן הציורי של נחלת בנימין ועצי הרחוב המקושטים, מזמינה לשילוב של תרבויות וארצות. סיסי ומרקו, יצרני גלידה איטלקים בוגרי האקדמיה "טוסקנה ג`לטה נטורלה", החליטו לממש את אהבתם לגלידות בישראל. 3 שנים, החל מאפריל 2015, הם משמחים את אוהבי הגלידה: מגוון טעמים, שילובים מנצחים ("עוגת מרקו", לדוגמא, הטעם המנצח בפסטיבל הגלידה האיטלקית 2014, בהשראת עוגת גבינה עם פירות יער בבישול עצמי וקראמבל שקדים (נטול גלוטן) ומקוריים, יש לציין, גם כשהשף ניר צוק נכנס לתמונה. "מדי פעם אנו משתפים עם ניר פעולה" מצביעה סיסי על השלט שמעיד על 4 הטעמים שנוצרו בשיתוף פעולה איתו: שוקולד מריר ופלפל אנגלי, גבינת עיזים אגס ודבש, סורבה לימון הל וליקריץ` וגבינת עיזים מרווה ורוזמרין. נגיעות התבלינים עדינות ובמקומן, כמו גם הגלידה המועשרת בשמן זית ומרקמה קרמי מעולה ונימוח.
צילום: פייסבוק
ב-ARTE מקפידים על שימוש בחומרי גלם הנבחרים בקפידה, בלי קשר למגמה הרווחת אצל יצרני המזון התעשייתי להפחית במינוני הסוכר ותוספי המזון במוצריהם. בטעמי הסורבה סוכר פירות הוא הממתיק שתורם למרקם רך יותר, רמת הסוכר והשומן בכלל הטעמים עומדת על 10%-15% והשומנים ממיצוי טבעי וקל לעיכול (שמנת, שמן חלב, אגוזי לוז וחמאת קקאו). טעימה מגלידת השוקולד המריר לא משאירה ספק: טעם לוואי שמנוני אין, רק עונג צרוף בארומה של קינמון ופלפל אנגלי, שעל הדרך מועילים לתחלואי החורף, בדרכם שלהם. הגלידה נטולת אמולסיפיירים, אותן אבקות מוספות שעוזרות להכניס אוויר למרקם הגלידה ובכך להגדיל את נפחה. הגלידות נטולות צבעי מאכל והרכבן נאמן לחומרי גלם שאינם תעשייתיים, לכן תמצאו קישוטי שוקולד מעשה ידיהם, תוספת עוגיות תעשייתיות היא מחוץ לתחום.
גם הטבעונים שבינינו, ישמחו לגלוש עם כפית הפלסטיק הקטנה והצבעונית על כדורי גלידה מתוך 21 טעמי הסורבה, שפירות טריים הם הבסיס שלהם, והם נטולי ביצים, כדת גארי יורופסקי, שישמח לטעימה מגרניטה בטעם בליני (אפרסק ויין) המוגש ב-ARTE כחלק מהיצע של 7 גרניטות טבעוניות, ועוד אחת על בסיס שוקולד.
איך שלא תצאו מ-ARTE, המושג גלידה, ירגיש שונה.
השם ARTE לדברי סיסי, שהגיעה ממילאן שבאיטליה נובע מהרצון לחבר את אמנות הגלידה עם אמנות ויזואלית. מבט חטוף על הקירות לא משאיר מקום לספק: לצד וטרינת טעמי הגלידה, יש מקום לשזוף את העיניים בתערוכת ציורים (מתחלפת) של ציירים מקומיים, קן ציור שכולל מכחול וצבעים בהישג יד בפינת הגלידריה, שנושק לקיר המטבח הפתוח, מאחוריו מוציא מרקו בחיוך תוצרת גלידת שוקולד טרייה. הקרטון המלבני שמונח על הקן הוא הזמנה לצייר ב-LIVE (עד 2 אנשים, באקראי, במשותף, כל אחד בתורו), וכשיש תור, מצב שבשגרה ב-ARTE גלידה, זה הזמן לקחת מכחול לידיים ולתת דרור ליצירה.
ערבי הג`אז מתחדשים. צילום: פייסבוק
סיסי מציגה לי עבודות שהצטברו "באפריל תתקיים תערוכה גדולה עם כל הציורים, לרגל יום ההולדת של ARTE" (12.4.18, זה המדוייק). החל ממרץ 2018 יחודשו ערבי הג`אז במקום (ימי חמישי, פתיחת דלתות החל מ-20:30), ועם טעם של גלידה בפה, אין ספק שהכדור הוא של ARTE.
* הכותבת הייתה אורחת גלידריית Arte