המותג ריטר ספורט השיק שוקולד חלב עם רום, צימוקים ואגוזי לוז במהדורת חורף מוגבלת.
היצרנית: "שוקולד חלב עם רום, צימוקים ואגוזי לוז - ארומתי ועשיר בטעמים, בעל מתיקות מעודנת וטעם המשלב בין מתיקות השוקולד והצימוקים לבין הארומה של הרום והפריכות של אגוזי הלוז".
מחיר: 8.90 ₪, ברשתות השיווק, המזון והמרכולים ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "וואוו, וואוו, ושוב ווואוו. מכירים את הבונבונירות המזרח אירופאיות (שלא לומר קומוניסטיות) מהאייטיז עם הטעמים הבלתי נשכחים של שוקולד מתוק מתוק עם תועפות של צימוקים ותמצית רום, אז כזה - רק בטבלאות מרובעות עם בונוס אגוזים של ריטר ספורט הגרמני. בקיצור, אהבתי, אהבתי אפילו מאד וממש מבאס לדעת שמדובר רק במהדורת חורף מוגבלת".
ציון: 10 +
חברת בטר אנד דיפרנט, השיקה לקראת החורף את "סוויטי" SWEET TEA - חליטות פרחי קמומיל ותה ירוק המשלבות בתוך שקיקי התה עלים טבעיים וירוקים של צמח הסטיביה, כך שמתקבל תה מתוק באופן טבעי.
היצרנית: "הסדרה מושקת באריזות חדשות ומהודרות, המכילות אריזות אישיות ואטומות של שקיקי התה. צמח הסטיביה מוכר כממתיק טבעי ונטול קלוריות, והוא מתאים לשומרים על המשקל וגם לחולי סוכרת. לפרחי הקמומיל ולתה הירוק מיוחסות סגולות רבות לפי הרפואה הטבעית. התה הירוק מכיל נוגד חמצון חזק במיוחד EGCG. מחקרים שנעשו בשנים האחרונות על התה הירוק מראים כי שתיית תה ירוק מסייעת לירידה במשקל, מפחיתה כולסטרול, מחזקת את מערכת החיסון, וכך מקטינה סיכון למחלות שונות. הקמומיל נחשב לצמח מרגיע המסייע בהתמודדות עם הפרעות עיכול, מצבי מתח, חרדה, זיהומים ונדודי שינה".
מחיר: 17 ₪ ל-25 שקיקים, ברשתות השיווק, המזון ובחנויות טבע ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "בשנים האחרונות, בטח מאז שילדתי את בתי יחידתי, אני מאד משתדלת לאכול בריא, ובכלל זה להפחית קפה ולשתות יותר תה. גילוי נאות ועצוב: אני שונאת תה! באמת, ניסיתי כ"כ הרבה סוגים, שקיקים וחליטות בטעמים שונים, זה פשוט ללא עושה לי את זה! סקפטית ומיואשת, פתחתי ארבעה משקיקי התה הירוק ופרחי הקמומיל עם עלי סטיבייה (כבר מעודד לחסוך כפית סוכר) ומזגתי לתוך קנקן מפונפן של הביוקר וככה הסתובבתי בין העובדים במשרד ומזגתי שוט. לבסוף לקחתי שוט גם אני ו... לא! לא טעים, הקמומיל לא טעים בעיניי, בריא אולי אבל גם ללעוס שום זה בריא ובכל זאת...אאמממ.... בואו. הסטיביה לא מספיק ממתיק ובאופן כללי: לא! באוטומט אני מסתובבת לשפוך את יתרת המשקה החם לכיור, אבל אז קולטת עיניים בגבי (אני מורה לשעבר), מסתובבת, הח`ברה מושיטים יד לעוד, מתלהבים בטירוף מהטעם העדין, לטענתם, של הקמומיל, "השילוב עם התה הירוק מעולה" אני שומעת ברקע, "ועלי הסטיביה ממתיקים בדיוק במידה הנכונה". וואט אבר! שוב 1:0 לרעתי. סוויטי, אם זה עובד על הרוב - כנראה שזה טוב...והבעיה (שוב) נעוצה בי".
ציון: 9
היצרנית: "בתהליך ייצור הקאווה האקולוגית הענבים מגיעים מכרמי איכות אקולוגיים בפנדס, שבספרד. אלה נבצרים ומעובדים בנפרד מענבים אחרים, בהתאם לתקנים האורגניים. הקאווה האורגנית מתבגרת במרתפי קודורניו למשך 12 חודשים לפחות.
דבר היצרנית: "במגוון: קודורניו אקולוג`יקה רוזה –Codorn`u Ecoli`gica Rosado - קאווה יבשה אורגנית העשויה מענבי שרל-לו, מקבאו ופרייאדה, בעלת צבע ורוד וריחות וטעמי ביסקוויט, פירות הדרים ותותים אדומים מרעננים ו-קודרניו אקולוג`יקה חצי יבש – Codorniu Ecolo`gica Semseco - קאווה חצי יבשה מענבי שרל-לו ופרייאדה, בטעמים וארומה פירותית עם שמירה על אופי הענבים ובעבוע עדין שיוצר ראש קצף וארומות תפוחים ירוקים, פרחי הדרים וורבנה וטעמי שקדים".
מחיר: 49 ₪, בסניפי טיב טעם, בחנויות מקצועיות, מסעדות וברים ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "אתחיל מהסוף: מוצלח ביותר!!! הקאווה תופסת מקום מכובד כבר כמה שנים, ובצדק, היא ממסטלת לייט, עושה נעים בלי להשתכר ולכן לא בכדי מזמינים אותה גם בארוחת בוקר או ארוחת בורגרים שמנה. אבל הגרסה של הקודורניו היא התעלות חדשה. מיד יישמתי אותה בפיקניק זוגי וזה היה לגמרי במקום, אפילו השקעתי בכוסות יין חד"פ. הטעם קליל, הכניס נעימות על המחצלת מתחת לקרני השמש המחממות בחורף הקריר שלנו. שאפו- אתה ראשון י`ה קאווה".
ציון: 10 +
מותג הפסטה האיטלקי ברילה , השיק פסטת פתיתים למרק, בצורת כוכבים (סטלינה).
היצרנית: "הפסטה בעלת מרקם נגיס ובגודל מיניאטורי, עשויה מחיטת דורום משובחת שהופכת את בצק הפסטה למוצק יותר וכך הוא לא מתרכך לגמרי בזמן הבישול. חיטת הדורום עשירה ברמת חלבונים גבוה, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. פסטה כוכבים שומרת על צורתה המיניאטורית גם לאחר הבישול, לכן מתאימה בדיוק לכף המרק".
מחיר: 7.90 ₪, ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "כמי שגדל בבית עם סבתא טוניסאית בחרתי לנסות את הכוכבים של ברילה במתכון השורבה מקרונה שלה. לאלה מבניכם שאינם בעניינים אספר כי מדובר במרק טריפוליטאי זריז, שילדים פשוט משתגעים עליו. אופן ההכנה פשוט למדי, מחממים סיר עם 2 כפות שמן על להבה בינונית. מוסיפים את השום הכתוש והפלפל החריף ומערבבים דקה- שתיים. מוסיפים עגבניות וסוכר ומבשלים את הסלסה שנוצרה בצורה אחידה כ-10 דקות. לאחר מכן מוסיפים רסק העגבניות, פפריקה מתוקה וחריפה והמים. מערבבים היטב, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכוכבים של ברילה, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל וכשהכוכבים מתרככים מגישים. הילדים עפו על זה, אותי זה זרק אחורה בזמן ואין ספק כי צורת הכוכבים בהחלט מוסיפה לעניין הקולינרי".
ציון: 9
רשת גרג השיקה סופגניות במילויים ייחודיים לחג החנוכה: סופגנייה במילוי ריבה, ריבת חלב ולוטוס.
מחיר : 6 ₪ , במילוי ריבה ו- 8 ₪ ,במילויים מיוחדים, בסניפי הרשת ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "מבואס לאכזב, אבל ההרגשה השלטת בקרב בני המשפחה כולה היתה כי מדובר בסופגניות "סטנדרטית" למדי ולא "בסופגניות במילויים ייחודיים", כמובטח . לבצק של סופגניית הריבה היה אומנם אפיל ביתי ויחס נכון בין הבצק למילוי, אולם מאידך, חומרי הגלם מהם הוכן המילוי והציפוי לא ריגשו, הסופגניה היתה שגרתית לחלוטין. ומה לגבי הטעמים האחרים? ובכן, מהלוטוס ומריבת החלב די התאכזבנו, וילדיי אף העירו כי יש מעט מדי מילוי וטעם לוואי של שמן".
ציון: ריבה - 7.5. לוטוס/ ריבת חלב - 6