הבר הביתי החדש `ברבאטוב` נפתח ממש לפני כשבועיים בכיכר הומה אדם במרכז הוד השרון. כן, כשנה לאחר שהשיק את הבר מסעדה "כלבא שבוע" בהוד השרון פותח השף אוהד אמזלג בשותפות עם איש העסקים ערן אביטל את ה`ברבאטוב` - בר מקסים באווירה ביתית עם תפריט כריכים ומנות ראשונות. כלפי חוץ נדמה כי מדובר בעוד סנדווצ`יה עם מסך גדול, מקרר משקאות ומכונת קפה - אך בל תטעו בצניעות של המקום, מדובר בבר אוכל מהטובים שהתארחנו בהם והמון בזכות השף והבעלים שמוכר לחלקכם בזכות המסעדות הגדולות שעבד או ניהל בעבר כמו "קדמה ממילא", "טאבולה", "טופולופומפו" ו"רובע 5 בירושלים".
אמזלג (45), באר שבעי במקור, מתגורר בשנים האחרונות יחד עם משפחתו בהוד השרון. אשתקד ולאחר ששקל לעזוב את ישראל ולנסוע לספרד להקים בה רשת המבורגרים, הוא השיק לראשונה בחייו עסק עצמאי משלו (ע"ש "כלבא שבוע") ועתה ולכבוד חגיגות השנה למסעדה שהשאירה אותו פה איתנו בארץ הקודש הוא פתח כאמור את הבר החדש. אמזלג, גבר נאה, גבוה ומקועקע, חוזר שוב ושוב על המילה "משוחרר"כמוטו שמלווה את הבייבי החדש שלו. לדבריו ב `ברבאטוב` אין היצמדות לתפריט קבוע והבישול הוא ממש כמו בישול ביתי שיזכיר לו ולקהל אורחיו את ימי שישי בצהריים בבית הוריו.
אמזלג, טייל רבות בעולם וטעם ממטבחים שונים אך לטענתו תמיד מצא עצמו שב לטעמים המרוקאים אותם הכיר בבית אמא, כמו בזיכרון ילדות ששיתף אותנו בו כשהוא בן 4 עומד מול סיר ענק ומקלף פול ונדמה כי בדיוק לשם הוא כוון גם הפעם הן באווירה והן בתפריט.
יחד עם אביטל, איש עסקים חביב שפגשנו בחטף, הושק כאמור המקום הנהדר הזה שמי שיאכל בו פעם אחת סביר כי יחזור לפעמים נוספות ממש כמו הקהל שראינו במקום.
הקונספט מושתת על תפריט כריכים ומנות ראשונות. אמזלג בוחר את חומרי הגלם ומרכיב את המנות והכריכים בקפדנות יתרה. נתחי בשר מובחרים, לחם איכותי, שלל ירקות טריים ומגוון תוספות ורטבים. בין המנות שמציע התפריט תמצאו: כריך בריסט בשר צלעות, 36 שקלים; כריך חזה אווז וקורנביף, 36 שקלים; כריך שווארמה, 39 שקלים; סלט לימה ועגבניות מדורה, שרי צהוב ואדום, בצל סגול, בזיליקום ונענע, 52 שקלים; ופלטת בשרים מעושנים עם זיתי קלמטה ועלי גפן, 75 שקלים לצד מבחר בירות מהחבית ומהבקבוק. סאן מיגל, גולדסטאר, הייניקן, סטלה, ווינשטפן ואחרות.
התיישבנו והתחלנו עם כריך בריסט (בשר צלעות) שכלל אבוקדו, איולי שום, עגבנייה ורוקט לצד חמוצים טעימים וזיתים. לא יודעת מה איתכם אבל הכריך הזה היה טעים והבשר עשוי באופן מושלם. מנקודה זו המשכנו עם שתי נקניקיות שנעשות במקום (עם מעשנת מקצועית) אלו נחיו להן על מצע של פיתה מיוחדת שנאפתה במקום, עם עגבניות ובצל ירוק, כשהן מלוות באריסה טעימה טעימה. הנקניקיות נימוחות בפה, והאיש שלצידי טען שלא אכל הרבה זמן נקניקיות כה טעימות כשהאריסה אותה מרחנו עליהן הוסיפה לחגיגת הטעמים.
לשולחן הוגשה טחינה משוויאה שהיתה עשויה היטב ובטטה אפויה שהוגשה על נייר כסף עם רוטב שזוגג מעליה. מנה נוספת היא חציל אפוי בטחינה ולימון כבוש שהיתה טעימה אך לא נפלנו ממנה ביחס למנות דומות במסעדות אחרות. הקולורבי האפוי היה טעים וגם קינחנו באספרגוס שנח על רוטב והיווה תוספת נחמדה לשאר המנות.
בסיום הארוחה כשהמלצרית החיננית שאלה מה אנו מבקשים לקינוח, הזמנו קפה הפוך וטירמיסו. הטירמיסו היה טעים ומתוק במידה והיווה סיומת מופלאה ארוחה הטעימה הזו.
כיף היה לשבת במקום, השירות בו מעולה, האוכל מצוין (אתם מוכרחים לנסות!), המיקום במרכז העיר נגיש והנה לכם כל הסיבות להגיע להוד השרון שממשיכה לתת להרצליה בראש עם תנופה קולינרית מתפתחת (המסעדה "נונו" ולצידה הפטיסרי "מימי", "אסיה מוניקה", "שגב קיטשן גארדן", "דלי אסיאתי", "איוטאיה", "אנג`לינה", "לולה וקובה" וכמובן שתי המסעדות מבית היוצר של אמזלג).
ברבאטוב. הידידות 9, הוד השרון | טלפון: 058-6522222
ראשון – חמישי 12:00-23:00 . בימי שישי עד השעה 15:00. מוצ"ש עד 23:00