כללי
סוסיתא
גאדג'טים
נדל"ן
101 מיסטיקנים ישראליים
כל הנשמה
הזמן הורוד
הדודל של גוגל
משפטפטת
U N A C T I N G
סיפור מצולם
המומחים
לו ולה
מטופחת
סלון יופי
כללי נשים
פאשניסטה
פאשניסט
ברבריה
מטרוסקסואל
סקס ואהבה
פאשן ניוז
קולינריה
מבזק קולינרי
זוללים
אוכלים בחוץ
ספר מתכונים
השַׁתְיָין
תרבות
כללי תרבות
על הבמות
על המסך
הספרנית
הזמנה להאזנה
עיצוב
בדק בית
הום סטיילינג
גינה לי
עשו זאת בעצמכם
בריאות
מעבר לדלפק
עושים כושר
ביקור רופא
חוג הסילון
עדכונים מהביצה
רכילות, סלבס ופאפארצ'י
נופש ותיירות
נשארים בארץ
יוצאים לחו"ל
ילדים
כללי ילדים
המשחקייה
ילדודס
ג'ימבורי
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר
פסטה בטוויסט יווני: פסטה ברוטב עגבניות עם בזיליקום וגבינת פטה
פסטה ברוטב עגבניות - הפייבוריטית של הילדים, מנה מהירה ונהדרת
■
במתכון שנציע פה באדיבות ספר הבישול החדש "מבשלים על הנכדים - מטבח יווני", מכינים קודם כול את הרוטב, והפסטה מתבשלת בתוכו - כך שאפשר להשתמש בסיר אחד להכנת המנה
■
הטוויסט היווני הוא השימוש בגבינת פטה, במקום בפרמזן המסורתי.
מערכת SPOT IT
17/10/2017
מימין:
באדיבות הספר "מבשלים עם הנכדים -אוכל יווני". משמאל:
באדיבות
pixabay.
שוב יוון. הפעם במיוחד לילדים. כן, הפעם במדור מתכון לפסטה ברוטב עגבניות - מנה מהירה ונהדרת בטוויסט יווני שהוענקה לנו באדיבות מחברות
ספר הבישול החדש "מבשלים על הנכדים- מטבח יווני"
.
לפני שמתחילים
אפשר להכין כמות גדולה מרוטב העגבניות (עד לשלב הוספת הבזיליקום) ולשמור בהקפאה. כשרוצים להשתמש ברוטב, מוציאים מהמקפיא ומעבירים לסיר גדול. מוסיפים ליטר מים רותחים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפסטה. אל תשכחו את גבינת הפֶטָה (ביוונית: φέτα; מילולית: פרוסה) אשר נחשבת ככל הנראה לגבינה היוונית הפופולרית ביותר בארץ. הפטה אגב, היא גבינה המיוצרת במי מלח ונהוג להכינה מחלב עזים או כבשים או משילוב של שניהם.
המצרכים:
4 שיני שום
חופן עלי בזיליקום
450 גרם עגבניות שרי
150 מ"ל שמן זית
1 קופסה ( 400 גרם) עגבניות משומרות
1 ליטר מים
500 גרם פסטה
2 כפיות סוכר
1 כפית מלח
200 גרם גבינת פטה מפוררת מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הוראות ההכנה:
1. מקלפים וכותשים את השום. שוטפים וקוצצים את הבזיליקום. חוצים את עגבניות השרי.
2. מחממים סיר עם שמן הזית ומאדים את השום. מוסיפים את העגבניות המשומרות והבזיליקום ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה פעם נוספת.
3. מוסיפים את הפסטה, עגבניות השרי, הסוכר והמלח, ומבשלים לפי הזמן הנקוב על אריזת הפסטה.
4. דקות לפני סיום זמן הבישול מוסיפים את גבינת הפטה ומערבבים בעדינות. מבשלים עוד 2 דקות, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומגישים.
מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן
לחץ כאן
אולי יעניין אותך גם
מאמרים
נוספים
לבושה לקוֹקְטֵייל: קולקציית מנגו חורף 2018
קוד מוצר:
12/09/2017
דנה קאהן
פרטים נוספים
לבכות מצחוק: "האיטלקיה באלג'יר"
קוד מוצר:
08/09/2019
יפה חיים
פרטים נוספים
לבן או אדום? יקר או זול? איזה יין מומלץ לרכוש לקראת הפסח
קוד מוצר:
29/03/2023
רואי פרסול
פרטים נוספים
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר