היקב נערך לקראת החגים והוא השיק קברנה סוביניון שהתיישן בחבית 22 חודשים.
היצרנית: "היין מתאפיין בצבע אדום עמוק ואטום עם ניחוחות של וניל, שזיף בשל, קקאו וטבק".
מחיר: 129 ₪, בחנויות היין ובאתר היקב.
דבר הנסיינית: "ישבתי מול היין וחיפשתי תירוץ לפתוח אותו, כן, מה לעשות? יש לי חוק כזה: יין זה לעולם לא ספונטיני!! אבל לא הצלחתי לחשוב על משהו שמצדיק חליצת בקבוק, לא העבודה החדשה, לא כניסת הילדה לגן חובה, וגם לא השיפוץ, היקר מדי, שעשינו ממש עכשיו. ואז הוא הגיע, הפרחח שלי, כולו בן 5: "אמא!!! תעשי את הרוטב הטעים שאבא עושה עם היין האדום". והרי לכם תירוץ, לא, אני לא פותחת יין סתם, הייתה דרישה... אז ממש לפני המזיגה לקחתי שכטה טובה ככה כדי להריח מראש מה מחכה לי, אחרי השכטה הגיע השלוק, קטן, צנוע, אחרי הכול אני לפני ארוחת ערב עם הילדים, ואמבטיות והשכבה, הם קודם מושכבים... במילה אחת: כבד. בכמה מילים, זה ממש לא היין ללגימה קלה בערב, זה דורש מנת בשר עסיסית שאחריה אין אלא לקרוס ולכן נותר לי לפסוק כי אלה מבינכם הנחשבים לאוהבי הז`אנר לבטח יתענגו".
ציון: 9
טחנת הקמח `הטחנות הגדולות של א"י` מחיפה השיקה את "סמולינה דורום איטלקית", המיוצרת מחיטת דורום מסוג צהוב (Top Gialla), המתאימה להכנת מתכוני פסטה.
מחיר: 14 ₪ ל-1 ק"ג, ברשתות המזון והמרכולים ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "אפתח בגילוי נאות: קמח של זוכמיר וקמח של הרשקו הן היינו הך בשבילי. זה כמו הסינים, הם כולם נראים אותו דבר, מעולם לא טרחתי לוודא אם יש הבדלים, אולי בין סיני לסינית, כך אני רואה את הקמח, יש לבן ויש מלא וזהו, בניהם הם זהים. או אז הכרתי את דבקה, כן, כן, כך קוראים לו, וכהרגלי לא טרחתי אפילו לשאול קיצור של מה זה... אבל דבקה הוא אומן בתחום האפייה, אם אני משוויצה בעוגות הטחינה שלי, שזה בערך הדבר היחידי שאני יודעת לעשות, אם לא מחשיבים חביתה, אזי הוא ממש יודע מתי צריך קמח כוסמין, מתי עדיף שהכוסמין יהיה במטחנת שקר כלשהו, הוא חובץ ומחמיץ וחופר על זה אח"כ שעות. לאחר שסיכמנו שלבשל אני לא יודעת, נתתי לו את הקמח והוא יצר ממנו ג`בטות - פיצות סטייל עם ארטישוק וחצילים ובולגרית ומלא מילים שההשלכות שלהן יושבות טוב טוב על התחת והבטן. כל זה עם הסבר מינימלי על הקמח הספציפי ויתרונותיו, בעצם, אולי לא שמעתי בגלל הלעיסה...בכל מקרה אם אתם אשפים תדעו וודאי שהקמח מיועד, ולא בכדי למאפי פסטה למניהם".
ציון: 9
היצרנית: "ליין צבע צהוב זהב, ובעל ארומות של פירות טרופיים יין רענן ובעל חומציות גבוהה. היין מתאים לצד סלטים, מנות דגים ובשרים".
מחיר: 35 ₪, בסניפי טיב טעם, בחנויות מקצועיות, מסעדות וברים ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "השנין בלאן, הינו זן שמקורו בעמק הלואר שבצרפת, והוא נחשב לאחד מזני היין הלבן הרב-גוניים ביותר בעולם. אז נכון שהיינות הטובים ביותר מהזן הזה מיוצרים בעמק הלואר, אולם כיום יש יותר ויותר כרמים מצויינים של שנין בלאן גם בדרום אפריקה. אחד מהם הוא יקב סימונסווליי שנוסד, עם תום מלחמת העולם השנייה, וממוקם באזור פאארל, שבמחוז הקייפ של דרום אפריקה. השנין בלאן כידוע הוא ענב בעל חומציות טבעית גבוהה, שמאפשרת להפיק ממנו יינות מגוונים מאוד וזה של סימונסווליי ספציפית בעל ארומות של פירות טרופיים וחומציות גבוהה המאזנת את היין הזהוב הזה ומשווה לו חיוניות. בקיצור, יין מקסים וטעים. שתו מעכשיו עד 2020".
ציון: 10
לכבוד השנה החדשה, לואקר מציעה את הוופלים המוכרים במילוי קרם אגוזי לוז ובמילוי קרם שוקולד במהדורה מוגבלת המכילה 50% יותר וופלים – ללא כל שינוי במחיר.
מחיר: 10 ₪ ל- גרם (במקום 175 גרם), ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "הוופלים המשובחים שכל ישראלי כבר מכיר ואוהב מגיעים לקראת החג באריזה הכוללת אצבעות וופל ארוכות. ואני וכל בני ביתי התרגשנו לגלות כי מארז החג של המותג כולל בעצם כמות כפולה של הוופלים והוא מוצע במחיר הזהה למחירו של מארז סטנדרטי. נו, יש יותר שווה מזה?".
ציון: 10