תיאטרון מחול שטוטגרט בבית האופרה תעלה היצירה "ניז`ינסקי ". זוהי יצירה עטורת שבחים מאת הכוריאוגרף מרקו גקה המעבירה תמונות מחייו הסוערים והמיוחדים של ואצלב ניז`ינסקי הנחשב כגדול הרקדנים של המאה הקודמת. היצירה נוגעת בחיבורים שבין חיי התהילה להם זכה בחייו, אל מול התהום שנפערה לרגליו בשל מחלת הסכיזופרניה שחלה בה במשך כ-31 שנים . ניז`ינסקי, ילד פלא, בנם של רקדנים, שחי בחוגי הבידור הפרובינציאליים ברוסיה, התחנך בבית הספר המהולל לתיאטרון מרינסקי, בסן פטרסבורג. כשהיה סטודנט בחר בו הכוריאוגרף מיכאיל פוקין, שבחר לאזן את המשקל המיני על הבמה ולהציב בקדמת הבמה רקדן זכר; ואכן בתוך זמן קצר סירבה אנה פבלובה שהיתה בת זוגו של פוקין והבלרינה הראשית המיתולוגית בבלט בסנט פטרבורג לרקוד אתו משום שהקהל רצה לראות אותו לא פחות מאשר אותה, וכשפוקין ערק לבלט רוסיה של סרגיי דיאגילב ב-1909, ניז`ינסקי, שהיה אז בן 19, עזב איתו, אלא שזה הראשון לא נהג בכבוד בבחור הצעיר, לא שילם לו משכורת, החזיק אותו בבידוד והעביד אותו קשה מדי, בהשגחת משרת שהיה למעשה איש ביטחון.
בגיל 23 כאמור החלה ההידרדרות שלו שנחתמה במחלת נפש. הכוריאוגרף מראה באמצעות היצירה את הקסם והערך המוסף שמעניק המחול, אל מול הסבל הפרטי בחייו של ניז`ינסקי. את היצירה יצר גקה בהשראת תחנות בחייו של הרקד ויחסיו המורכבים עם דיאגלב, נישואיו לדה פולסקי, רקדנית צעירה ובתה של דיווה הונגריה. עוד עוקבת היצירה על יצירות חשובות שכיכב בהן כמו "פולחן האביב" בפריז בשנת 1913, ו"אחר הצהריים של הפאון" - הנחשבת בעיניי רבים ליצירה המהווה את לידתו של המחול המודרני.
ראוי לציין, כי היצירה נבחרה ל"הפקת השנה" בגרמניה, בשנת 2016, וגקה הוכתר ככוריאוגרף הטוב ביותר לאותה שנה. לאחרונה, נבחרה היצירה על ידי מנויי המגזין הגרמני היוקרתי Tanz – ליצירה האהובה עליהם לשנת 2016-17.
תיאטרון מחול שטוטגרט
גקה הוא כוריאוגרף גרמני הנחשב ככוריאוגרף הבית של בלט שטוטגרט, זאת בצד עבודתו ב"סקפינו בלט" בעיר רוטרדם שבהולנד. בעברו רקד ב"בלט האופרה הממלכתית בברלין" ולאחר מכן ב"בלט של האופרה" בהָאגֵן, עיר בחבל הרוהר בגרמניה - בעבורם אף יצר את היצירה הראשונה שלו.
בשנת 2002 הוזמן ליצור לראשונה עבור רקדנים מה"ניו יורק סיטי בלט", ואף נקרא על ידי פינה באוש -שנתיים לאחר מכן - להציג שתיים מיצירותיו בפסטיבל שלה בוופרטאל. בשנת 2005 יצר את עבודתו המוזמנת הראשונה עבור בלט שטוטגרט – "מתוק, מתוק, מתוק". בעקבות ההצלחה הוזמן ליצור גירסה חדשה לבלט "מפצח האגוזים", בהמשך יצר יצירות מוצלחות ומצליחות לקבוצות בלט אחרות ברחבי העולם.
19.10.17 , יום חמישי , שעה 20:00 בית האופרה ע"ש שלמה להט צ`יץ` ת"א
20.10.17 , יום שישי , שעה 13:00 , בית האופרה ע"ש שלמה להט צ`יץ` ת"א
מחיר כרטיס: 149-299 ₪, טלפון להזמנת כרטיסים:03-6927777
תיאטרון מחול שטוטגרט - גוטייה דאנס
לצד יצירותיו של גוטייה על בימת סוזן דלל יוצגו גם יצירות מיוחדות של נאצ`ו דואטו, אלחנדרו קרודו, יוהאן אינגר ואנדוניס פוניאדקיס. בנוסף יועלו שתי יצירות של הכוריאוגרפים הישראלים איציק גלילי ונדב צלנר. גלילי, יליד 1961, הוא כוריאוגרף של ניגודים. אירופאי אך גם ישראלי, מודרני אבל קלאסי, דרמטי אבל פורמליסטי. יש האומרים שיצירותיו ממשיכות את הקו של ירי קיליאן וביל פורסיית, ברוני הבלט העכשווי של אירופה. גלילי זכה בפרסים רבים ובהם פרס פיליפ מוריס לכוריאוגרף צעיר בהולנד ב–1994, פרס הכוריאוגרפיה ההולנדי ב–2002 ותואר אביר במסדר המלכה של הולנד ב–2006.
צלנר, יליד 1992, למד בתיכון הגבוה לאמנויות ע״ש תלמה ילין – שם קיבל מלגת הצטיינות על שם "אלי לאון" על עבודותיו הכוריאוגרפיות ובשנתו האחרונה ללימודים נבחר על ידי מנהל המגמה דוד דביר ליצור כוריאוגרפיה לשכבה הצעירה. במהלך לימודיו זכה בשתי מלגות מטעם קרן התרבות אמריקה ישראל ולקח חלק בקורסי העשרה שונים בצ`כיה, אוסטריה ולונדון. בתום לימודיו היה רקדן בלהקת המחול הקיבוצית כשנה ופרש לטובת פיתוח קריירה עצמאית והגשמת חלומותיו. כרקדן, לקח חלק בהפקות, פרוייקטים ותחרויות בארץ ובחו"ל, ביניהם The danza e/e culture project, פרוייקט מצויינות של להקת בת שבע והתחרות הבינלאומית "no ballet". השתתף במחזמר הבינלאומי ״זורו״ שנחאי, סין וזכה במקומות הראשונים עם עבודותיו השונות בתחרויות הכוריאוגרפיה הבולטות ברומא “Dance Out”, מילאנו "Milan danza expo", וקייב "Mysl-Potok".
בין היצירות: " בלט 102" של גוטייה - סאטירה על 102 התנוחות הקלאסיות של ה"פה דה דה" הקלאסי , Violoncello מאת נאצ`ו דואטו הספרדי: יצירה העוסקת בחייו של יוהן סבסטיאן באך. הריקוד מתאר מערכת יחסים בין רקדן המלטף את שותפתו למחול באמצעות קשת, כאשר היא מדומה לצ`לו ואף נכנעת באופן מוחלט לשליטתו.
עוד בתוכנית היצירה Now and Now של יוהאן אינגר ההולנדי המציגה את השלבים השונים שעוברת האהבה לאורך שנים, Streams מאת הכוריאוגרף היווני אנדוניס פוניאדיקיס, בה יוצרים הרקדנים מבנים משתנים בדומה לכאוס ולסדר בעולמנו. Pacopepedluto היא יצירה מענינת במיוחד, המורכבת משלושה סולואים: הרקדנים לבושים אך ורק בחגורות ריקוד בצבע גוף, ורוקדים לצלילי שיריו של דין מרטין. פירוש השם הוא "הם בתוך ראשך" והכוריאוגרף הוא הספרדי אלחנדרו קרודו. ביצירה, מנסה היוצר להראות שילוב של תנועות משתנות ללא הרף המביעות אימפולסיביות, שעשוע ורוך.
היצירה "האויב הכי טוב שלי" my best enemy מאת איציק גלילי נסבה אודות תרבות הצריכה שהופכת לאויב שלנו. ביצירה "אלטע זאכען" מאת נדב צ`לנר נראים הרקדנים כשתי נשמות חופשיות החוקרות את ההבדלים בין צחוק וחוק, יחד ובדידות.
16.10.17 , יום שני , שעה 21:00 – סוזן דלל (במסגרת תל-אביב דאנס)
17.10.17 , יום שלישי , שעה 21:00 – סוזן דלל (במסגרת תל-אביב דאנס)
מחיר כרטיס : 259-199 ₪, טל` להזמנת כרטיסים: 03-5105656