כללי
סוסיתא
גאדג'טים
נדל"ן
101 מיסטיקנים ישראליים
כל הנשמה
הזמן הורוד
הדודל של גוגל
משפטפטת
U N A C T I N G
סיפור מצולם
המומחים
לו ולה
מטופחת
סלון יופי
כללי נשים
פאשניסטה
פאשניסט
ברבריה
מטרוסקסואל
סקס ואהבה
פאשן ניוז
קולינריה
מבזק קולינרי
זוללים
אוכלים בחוץ
ספר מתכונים
השַׁתְיָין
תרבות
כללי תרבות
על הבמות
על המסך
הספרנית
הזמנה להאזנה
עיצוב
בדק בית
הום סטיילינג
גינה לי
עשו זאת בעצמכם
בריאות
מעבר לדלפק
עושים כושר
ביקור רופא
חוג הסילון
עדכונים מהביצה
רכילות, סלבס ופאפארצ'י
נופש ותיירות
נשארים בארץ
יוצאים לחו"ל
ילדים
כללי ילדים
המשחקייה
ילדודס
ג'ימבורי
קולינריה
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר
להרגיש ביוון: מתכון לסלט יווני עם עדשים
לרגל השקתו של הספר "מבשלים עם הנכדים -אוכל יווני"
מגיש אתר "SPOT IT" מתכון להכנת סלט יווני עם עדשים
באדיבותן של אביטל שטיין וקתרינה זֶרווּ - מחברות הספר.
מערכת SPOT IT
13/09/2017
הרפובליקה ההלנית ידועה מאד בניחוחות הקולינריים האותנטיים שלה, החל מחומרי הגלם, עבור באופן הכנת המנות ועד להגשתן. לא משנה לאיזה חלק במדינה ביוונית תגיעו, תמיד תיפגשו בסלט היווני המוגש לעיתים רבות עם עדשים. בישראל אומנם הסלט היווני הוא שם נרדף לסלט ערבי מלא חסה, עם קוביות של גבינה בולגרית אולם ביוון משתמשים בזיתי קלמטה או בעדשים, בתבלון בסיסי של לימון, אורגנו ושמן זית טרי. הירקות חתוכים גס והסלט מלא טעמים, ומעליו יש גוש גדול של גבינת פטה.
מימין: באדיבות
pixabay. משמאל: באדיבות הספר "מבשלים עם הנכדים -אוכל יווני".
בימים אלה, הושק ספר בישול חדש וייחודי
"מבשלים עם הנכדים -אוכל יווני"
המציע את המטבח כמגרש משחקים ומקום לבילוי זמן איכות יחד עם הילדים והנכדים. איזו מתנת אהבה טובה יותר יכולים להעניק סבתות וסבים, דודות ודודים, וכמובן ההורים, מאשר ללמד את הילדים לחיות חיים ארוכים ובריאים, באמצעות אוכל טוב ובריא?
הספר, הוא יצירה משותפת של שתי אימהות וחברות החולקות תשוקה עזה לבישול ולחינוך: אביטל שטיין, דוקטור למתמטיקה, המחזיקה במשרות בכירות בתחום ההשכלה הגבוהה בישראל זה עשרים שנה, שהגתה את הרעיון מתוך זיכרונותיה המאושרים מסופי שבוע קסומים שבילתה בילדותה בבית סבתה וסבה בחיפה; וקתרינה זֶרווּ, שפית ובעלים של מסעדה ותיקה ומצליחה מאוד ביוון, שלמדה מדעי המדינה ומנהל - ציבורי, אך בחרה ללכת אחרי האהבה והקימה יחד עם קוסטאס בעלה את מסעדה. באדיבותן של השתיים מתפרסם מתכון לסלט יווני עם עדשים.
צילום: רן בירן
העדשים עושות את הסלט היווני הקלאסי למנה משביעה יותר, מוסיפות לו טעם ומרקם, וכן מספקות כמות נכבדה של ברזל - כוס אחת של עדשים מכילה יותר מ-90%- מכמות הצריכה היומית המומלצת.
המצרכים:
לעדשים
300 גרם עדשים ירוקות או שחורות
קליפה מ 1- תפוז
2 עלי דפנה
1 ענף מרווה
לרוטב
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית אורגנו מיובש
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף חומץ
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לסלט
2 עגבניות גדולות ובשלות
1 פלפל ירוק
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
1 בצל
10-8 זיתים שחורים מזן קלמטה
200 גרם גבינת פטה
הוראות ההכנה:
1. מניחים את העדשים בסיר. קולפים רצועות קליפה (רק החלק הכתום, ללא הלבן) מהתפוז ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את עלי הדפנה והמרווה. מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 30- דקות, עד שהעדשים רכות. מסננים ומניחים את העדשים בצד להתקרר.
2. מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב.
3. קוצצים את העגבניות והפלפלים, פורסים את הבצל. מניחים את העדשים בתחתית קערה או צלחת הגשה, ומעליהם את הירקות. יוצקים את הרוטב. מוסיפים מלמעלה את הזיתים והגבינה ומגישים. מערבבים בזמן ההגשה.
מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן
לחץ כאן
אולי יעניין אותך גם
מאמרים
נוספים
לאסי שבה למסך הגדול
קוד מוצר:
09/04/2024
דנה קהאן
פרטים נוספים
לב הקהילה: המרכז הגאה החדש בת"א
קוד מוצר:
22/08/2019
יפית גדסי וקנין
פרטים נוספים
לב עוטף: הקולקציה החדשה של שלומית אופיר
קוד מוצר:
30/01/2024
דנה קהאן
פרטים נוספים
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר