קולקציית חגים 2017. צילום: ישראל כהן
בדיוק באותה התקופה המאתגרת, שבה אני עסוקה בגמילה של הבכור בן השנתיים וחצי מחיתולים, והמילה סיר אינה מעוררת בי בדיוק אסוציאציות של רעב, שלח אותי עורך האתר לסיקור מותג סירים מסוג אחר, הסוג הרגיל.
נעמן- מותג היוקרה שכל חובב בישול אוהב לבקר בסניפיו, כשמו - כן הוא: סניפיו נעימים וגם מנכ״ל המותג אותו פגשתי נעים לשיחה על סודות המטבח.
כשהגענו לסניף הראשי של המותג, השוכן ברחוב שבזי הרחוב הראשי שבראש העין, נחתנו הישר לסדנת בישול עם שף עצבני, ציני ולא נעים, והו- כמה בני מזל היינו, שהאוכל שלו לפחות היה טעים! כשנשאל שאלות על דרכי הבישול או על מרכיבי המנה ענה באופן מזעזע, וחבל כי פגם בהנאת המבקרים באופן מעורר תמיהה איך בכלל אדם שמתעסק בהזנה ובהאכלה יכול להיות כה ציניקן!
קולקציית חגים 2017. צילום: ישראל כהן
אך נעבור לחלק המעשי שלשמו התכנסנו כאן היום, לרגל החגים הקרבים בחודש תשרי- מנכ״ל נעמן שהיה בהיפוך הגמור לשף באדיבותו ובתקשורתיותו שמח להציג בפנינו בנועם ובחן ובייחוד בסבלנות ראויה לשבח (בייחוד לאור הטראומה מהשף העצבן) את החידושים במגוון נרחב של כלים איכותיים לבישול, לטיגון, לאחסון, להגשה ולאירוח, וחלקם, יש לומר בפה מלא לא רק חגיגיים במיוחד, אלא גם טרנדיים ברמות על! אני למשל התלהבתי במיוחד מהסטים בסגנון אתני מרוקאי.
באשר למחירים - בנעמן כמו בכל מותג איכותי אחר, המחירים גבוהים אך מצד שני המוצרים איכותיים ומלבד זאת יש חגיגת מבצעים לקראת החגים.
איש העסקים, מוטי בן משה, בעלי החברה, מציין שחברתו המובילה את עולם הבישול והאירוח, משיקה בימים אלו קולקציה מגוונת לכבוד ראש השנה הבא עלינו לטובה, הקולקציה אוצרת בתוכה כלי הגשה ייחודיים, אביזרי מטבח שימושיים, כלי בישול וטיגון איכותיים ועוד שלל אביזרים, המקלים עלינו העובדים במטבח את ההכנות המפרכות והופכים את חוויית הבישול לחוויה אמיתית ולאתגר מענג.
קולקציית חגים 2017. צילום: ישראל כהן
עוד משחר ילדותי זכור לי ממטבחה של אימי הבשלנית בחסד, שתהא לנו בריאה, את חיבתה המיוחדת לחברת נעמן היוקרתית. ולא בכדי - הם מפתיעים כל פעם מחדש הן בעיצוב והן בשמירה על האיכות ועל ברמה הגבוהה של המוצרים שנשמרים במשך שנים משל היו חדשים. למען הנוסטלגיה שהעליתי אזכיר גם את סדרת הנוסטלגיה של כליהם שמציגה כלים ציוניים משהו בסגנון רטרו מדליק מאמייל בצבעי דגל המדינה.
השילובים בקולקציה זו מפתיעים ואהבתי מאוד את החיבור הייחודי בעיניי של הכלים מפורצלן עם אלו מזכוכית. סדרה נוספת היא מה שהם מכנים ״התכשיט״ של שולחן החג - מדובר בכלים המעוצבים באופן קלאסי עם פס זהב ומה שמלהיב בהם הוא העובדה שאפשר להכניסם לחימום במיקרו וגם למדיח בזכות החומר המיוחד שממנו הם עשויים, שאחוזי הבלייה שלו הם אפסיים. לדברי דודי כהן, מנהל חטיבת נעמן, הם רתמו את הטכנולוגיה הבינלאומית החדשנית הזו לקולקציית החגים מתוך שאיפה מתמדת של החברה לחדשנות הן כדי לרענן מחד את הקולקציה החדשה והן כדי לשמור על הסטנדרטים האיכותיים הגבוהים הידועים של חברת נעמן.
קולקציית חגים 2017. צילום: ישראל כהן
בשיחה עם מנהלת הנראות המסחרית בחברה, יואלה פטרון, השתעשעתי לשמוע ממנה מה שגם אני חשבתי בליבי: מסתבר שלמרות הרצון לחדשנות והרצון לשבור את כללי הטרנדים הרווחים בשוק על מנת ליצור טוויסט, בסופו של דבר, שבים איכשהו למקורות, תרתי משמע - לכלים האלגנטיים והקלאסיים הלבנים עם עיטורי החג, כגון: תפוח בדבש, המסמלים לכל אחד ואחת מאיתנו את הבית שבו גדל ואת המסורת שעליה התחנך.
קולקציית חגים 2017. צילום: ישראל כהן
עם כל הכבוד לכל הקלאסיקה המתוארת לעיל, אני כאדם צבעוני שאוהב כתמי צבע (ומה לעשות, בימים טרופים אלו מחבבת גם את השילוב של כתמי הצבע עם כתמי האוכל, קלמזי לשני קטנטנים ההיפרים) התאהבתי בסדרת הכלים בסגנון מרוקאי, שהזכירה לי מסע בסמטאות קזבלנקה הקסומה.
בקיצור, שיהיה לכולנו זמן בישול נעים וטעים, ושנה טובה!
מחירים: סדרת נוסטלגיה – 15.90-69.90 ₪, סדרת דבורה – 9-40 ₪, מערכות אוכל 18 חלקים החל מ-99 ₪, בסניפי הרשת.
* הכותבת הייתה אורחת המותג נעמן - כלי בית